CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Ja miałam dzisiaj wizytę i wszystko jest ok,Karolinka pozostaje Karolinką
W poniedziałek mam 2 genetyczne:)
Lekarz wam waży maluszka czy sprawdza wiek po kości udowej?u mnie po kości i nie znam wagi
A antybiotyku nie brałam ale sąsiadka brała amoksiklav(nie wiem jak się pisze) jak się załatwiła w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 12:09
Alphelia, Tròjka, Komcia, Arga, Magda33, Wonderland, Ruth, lilek, Anitka201, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
eunice, gratuluję dziewczynki!
Ja jutro mam południu wizytę i mam wielką nadzieję, że gin potwierdzi nam płeć prognozowaną z prenatalnych, bo już zaczęłam powoli kompletować ubrankaPoza tym przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie dziewczynka
Dziś jestem po wizycie u nowego pulmunologa, jak na razie odstawiliśmy jeden lek na astmę, bo spirometria wyszła lepiej. Niestety musiałam się zderzyć z ludzką "nieżyczliwością"
W poczekalni nie było zbyt wiele miejsc, w porównaniu do ludzi, którzy przychodzili. Oczywiście 99% to były babcie i dziadki, najczęściej z osobami towarzyszącymi, które też musiały sobie siąść. Jak tylko zaniosłam wypełniony formularz do pokoju obok, to zaraz ktoś zajął moje miejsce. Oczywiście wszyscy się na mnie gapili jako pierwszą do ustąpienia komuś miejsca, w drugą stronę to w ogóle nie działało. Na szczęście pielęgniarka później mnie poprosiła do osobnego pokoju, to tam czekałam już na lekarkę. Trochę słabo mi było i jakieś takie ciężkie powietrze tam było albo nie wiem co...
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Udanych wizyt
ja w przyszłym tygodniu mam wizyte połówkowe mam nadzieje ze zleci szybko . Mi lekarz co wizytę warzy maluszka i sprawdza długości kości udowej.
Mi koleżanka mówiła ze zazwyczaj spotykała sie z tym ze starsza osoba ustępowała jej miejsca ale tylko mężczyźni ,kiedys byla w urzędzie lato ciąża zaawansowana na krzesełkach siedzą same młode osoby a ona stała kucała aż w końcu nie wytrzymała i podeszła do jakiegoś chłopaka czy jej ustąpi miejsca bo zle czuje sie ustąpił jej ale mówi ze wszyscy na nia gapili sie jakby kazała wstac starszej schorowanej osobie. -
Hej. My już po badaniu, będzie córa już na sto procent. Wszystko ładnie i pięknie, waży ok 360 gram. Serce sprawdzone, przepływy też ok, szyjka długa i zamknięta. Jestem bardzo szczęśliwa
Alphelia, welonka, Anna Stesia, klarunia1978, Arga, anna23, Magda33, Wonderland, teqz, Tròjka, lilek, tomania2806, KochamSłońce, witaminkab, Anitka201, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
welonka, nawet nie śmiałabym prosić jakiejś babci czy dziadka o miejsce, ale było kilka osób towarzyszących w znacznie młodszym wieku, jak jeden mężczyzna, który po prostu nie miał w sobie zwykłej kultury ustąpienia kobiecie. Zresztą może tak właśnie był wychowany, bo jego matka trzymała mu miejsce torebeczką
Pysiaczek, trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka! Wierzę, że wszystko dobrze się skończyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 12:34
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Pysiaczek89 wrote:Hej Dziewczyny,
Ja jestem w szpitaluwczoraj byłam na prywatnym usg, bo miałam bole podbrzusza i okazało sie, ze szyjka ma tylko 22 mm
czeka mnie zakładanie szwu... trzymajcie prosze kciuki za mojego maluszka
-
klarunia1978 wrote:Pysiaczku trzymam mocno kciuki:) A dlaczego szew a nie pessar. Dawaj znać jak się czujesz...
w pierwszej ciazy tez miałam, ale na późniejszym etapie... czuje sie całkiem ok, narazie nic nie wiem, leze w lozku i jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem prowadzącym moja sale...
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
My wczoraj byliśmy znów na wizycie kontrolnej szyjki ale udało się podejrzeć też dzidzię. Ignacy waży juz 400g a za tydzień mamy połówkowe USG już samo. Wszystko w porządku, szyjka tez ok więc uff!! Morfologia, mocz, i toxo przeciwciała IgM, dodatkowo wymaz z szyjki, wszystko już dziś rano załatwiłam
Teraz tylko odpoczywac bo jak odpoczywam to ani macica się nie stawia, ani brzuch nie boli także to jest centrum moich problemówAlphelia, Arga, Magda33, Wonderland, ptaszek, lilek, Marya lubią tę wiadomość
-
Pysiaczku, trzymam mocno kciuki, założą Ci szew i będziesz się oszczędzać, wszystko będzie dobrze. Szybko czas zleci.
Super, że po prenatalnych wszystko okI nie ma zmiany płci, dalej chłopczyk.
U mnie w nocy i rano było 39Cały czas zbijam apapem.
Już nawet myślałam, że jak do popołudnia nie spadnie to dzwonię do lekarki rodzinnej co robić dalej, bo w końcu gorączka wysoka to zagrożenie. Na szczęście przed chwilą mierzyłam i 37,9. Martwię się tym choróbskiem, od kaszlu (dosłownie jak gruźlik) i kataru boli mnie brzuch na samym dole, nawet jak dotknę, aż mdliOby szyjka się nie skracała.
Bezpieczny jest Amoksilav, Anka, a masz gorączkę? Pewnie kaszel i katar?
Dobrze, że idziesz do lekarza, ja jakoś 2 tygodnie kaszel miałam i na luzie podeszłam, teraz za to zapalenie oskrzeli i to ostre.
Boję się wizyty piątkowej, że coś nie tak będzie z dzieckiem albo z szyjką
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Pysiaczek trzymam kciuki za ciebie i maleństwo.
Ja sama mam od wczoraj takie bóle jakby okresowe. Macica się nie stawia więc nie wiem od czego to. Jak się położę i nic nie robię to jest dobrze, jak wstaję to od razu czuję podbrzusze
Może to nerwy, bo ostatnio trochę miałam napiętą sytuację w domu. Lub to, że od czasu do czasu muszę podnosić młodą? Na szczęście wizyta w piątek do tego czasu będę się oszczędzać. -
Cześć Dziewczyny! Wczoraj późno wróciłam do domu, więc już nie miałam siły pisać. Mielismy wczoraj połówkowe. Chłopak dalej pozostał chłopakiem
Poza tym wszystkie narządy są prawidłowe. Z każdego USG cały czas wychodzi ten sam termin (3 dni do przodu w stosunku do terminu z OM), więc pewnie synek nie urodzi się wielki
Waga wyszła dokładnie 412g.
Jak imię dla starszego było wybrane kilka lat przed ciążą, tak teraz mamy coraz większy problem z imieniem, bo niby podoba mi się kilka, ale żadne nie robi szału.
Pysiaczek, założą szew, będziesz się oszczędzać i wszystko będzie dobrze!
Agnella trzymam kciuki, żeby leki zaczęły działać i żeby choróbsko Ci dało spokój!
Alphelia, lilek, Anitka201, Marya lubią tę wiadomość
-
Anka80 - ja brałam kilka tygodni temu Duomox(amoksycylina), te penicyliny na zapalenia dróg oddechowych są bezpieczne w ciąży. i skuteczne.
Pysiaczku, trzymam kciuki! To już połowa, dasz radę!
W czw mam wizytę, co prawda na nfz, ale chyba akurat przypada mi usg. Can't wait!! -
nick nieaktualny