X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Cos mnie laplo jakies chorubsko, bralyscie antybiotyk w ciazy jak tak to jaki?
    Popoludniu przyjmuje lekarz poz zamiezam sie do niego dostac bez kolejki...!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)
    Ja miałam dzisiaj wizytę i wszystko jest ok,Karolinka pozostaje Karolinką :D
    W poniedziałek mam 2 genetyczne:)
    Lekarz wam waży maluszka czy sprawdza wiek po kości udowej?u mnie po kości i nie znam wagi :/
    A antybiotyku nie brałam ale sąsiadka brała amoksiklav(nie wiem jak się pisze) jak się załatwiła w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 12:09

Alphelia, Tròjka, Komcia, Arga, Magda33, Wonderland, Ruth, lilek, Anitka201, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice, gratuluję dziewczynki! :)

Ja jutro mam południu wizytę i mam wielką nadzieję, że gin potwierdzi nam płeć prognozowaną z prenatalnych, bo już zaczęłam powoli kompletować ubranka :D Poza tym przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie dziewczynka :) Dziś jestem po wizycie u nowego pulmunologa, jak na razie odstawiliśmy jeden lek na astmę, bo spirometria wyszła lepiej. Niestety musiałam się zderzyć z ludzką "nieżyczliwością" :P W poczekalni nie było zbyt wiele miejsc, w porównaniu do ludzi, którzy przychodzili. Oczywiście 99% to były babcie i dziadki, najczęściej z osobami towarzyszącymi, które też musiały sobie siąść. Jak tylko zaniosłam wypełniony formularz do pokoju obok, to zaraz ktoś zajął moje miejsce. Oczywiście wszyscy się na mnie gapili jako pierwszą do ustąpienia komuś miejsca, w drugą stronę to w ogóle nie działało. Na szczęście pielęgniarka później mnie poprosiła do osobnego pokoju, to tam czekałam już na lekarkę. Trochę słabo mi było i jakieś takie ciężkie powietrze tam było albo nie wiem co...

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt :) ja w przyszłym tygodniu mam wizyte połówkowe mam nadzieje ze zleci szybko . Mi lekarz co wizytę warzy maluszka i sprawdza długości kości udowej.

Mi koleżanka mówiła ze zazwyczaj spotykała sie z tym ze starsza osoba ustępowała jej miejsca ale tylko mężczyźni ,kiedys byla w urzędzie lato ciąża zaawansowana na krzesełkach siedzą same młode osoby a ona stała kucała aż w końcu nie wytrzymała i podeszła do jakiegoś chłopaka czy jej ustąpi miejsca bo zle czuje sie ustąpił jej ale mówi ze wszyscy na nia gapili sie jakby kazała wstac starszej schorowanej osobie.

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My już po badaniu, będzie córa już na sto procent. Wszystko ładnie i pięknie, waży ok 360 gram. Serce sprawdzone, przepływy też ok, szyjka długa i zamknięta. Jestem bardzo szczęśliwa :-D

Alphelia, welonka, Anna Stesia, klarunia1978, Arga, anna23, Magda33, Wonderland, teqz, Tròjka, lilek, tomania2806, KochamSłońce, witaminkab, Anitka201, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Ja jestem w szpitalu :( wczoraj byłam na prywatnym usg, bo miałam bole podbrzusza i okazało sie, ze szyjka ma tylko 22 mm :( czeka mnie zakładanie szwu... trzymajcie prosze kciuki za mojego maluszka :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka, nawet nie śmiałabym prosić jakiejś babci czy dziadka o miejsce, ale było kilka osób towarzyszących w znacznie młodszym wieku, jak jeden mężczyzna, który po prostu nie miał w sobie zwykłej kultury ustąpienia kobiecie. Zresztą może tak właśnie był wychowany, bo jego matka trzymała mu miejsce torebeczką :P

Pysiaczek, trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka! Wierzę, że wszystko dobrze się skończy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 12:34

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, trzymam kciuki! 22 mm to jeszcze nie jest bardzo źle, bądź dobrej myśli!

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Ja jestem w szpitalu :( wczoraj byłam na prywatnym usg, bo miałam bole podbrzusza i okazało sie, ze szyjka ma tylko 22 mm :( czeka mnie zakładanie szwu... trzymajcie prosze kciuki za mojego maluszka :(
    Pysiaczku trzymam mocno kciuki:) A dlaczego szew a nie pessar. Dawaj znać jak się czujesz...

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Pysiaczku trzymam mocno kciuki:) A dlaczego szew a nie pessar. Dawaj znać jak się czujesz...
    Klarunia, w tym szpitalu zakładają tylko szew niestety :/ w pierwszej ciazy tez miałam, ale na późniejszym etapie... czuje sie całkiem ok, narazie nic nie wiem, leze w lozku i jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem prowadzącym moja sale...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy znów na wizycie kontrolnej szyjki ale udało się podejrzeć też dzidzię. Ignacy waży juz 400g a za tydzień mamy połówkowe USG już samo. Wszystko w porządku, szyjka tez ok więc uff!! Morfologia, mocz, i toxo przeciwciała IgM, dodatkowo wymaz z szyjki, wszystko już dziś rano załatwiłam :)
    Teraz tylko odpoczywac bo jak odpoczywam to ani macica się nie stawia, ani brzuch nie boli także to jest centrum moich problemów ;)

Alphelia, Arga, Magda33, Wonderland, ptaszek, lilek, Marya lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, trzymam mocno kciuki, założą Ci szew i będziesz się oszczędzać, wszystko będzie dobrze. Szybko czas zleci.

Super, że po prenatalnych wszystko ok :-) I nie ma zmiany płci, dalej chłopczyk.

U mnie w nocy i rano było 39 :( Cały czas zbijam apapem.
    Już nawet myślałam, że jak do popołudnia nie spadnie to dzwonię do lekarki rodzinnej co robić dalej, bo w końcu gorączka wysoka to zagrożenie. Na szczęście przed chwilą mierzyłam i 37,9. Martwię się tym choróbskiem, od kaszlu (dosłownie jak gruźlik) i kataru boli mnie brzuch na samym dole, nawet jak dotknę, aż mdli :( Oby szyjka się nie skracała.
    Bezpieczny jest Amoksilav, Anka, a masz gorączkę? Pewnie kaszel i katar?
    Dobrze, że idziesz do lekarza, ja jakoś 2 tygodnie kaszel miałam i na luzie podeszłam, teraz za to zapalenie oskrzeli i to ostre.
    Boję się wizyty piątkowej, że coś nie tak będzie z dzieckiem albo z szyjką :(

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella
    Dziekuje za kciuki! Ja za Ciebie rowniez trzymam, zeby goraczka szybko odpuściła!

angella908 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymam kciuki za ciebie i maleństwo.

Ja sama mam od wczoraj takie bóle jakby okresowe. Macica się nie stawia więc nie wiem od czego to. Jak się położę i nic nie robię to jest dobrze, jak wstaję to od razu czuję podbrzusze :(
    Może to nerwy, bo ostatnio trochę miałam napiętą sytuację w domu. Lub to, że od czasu do czasu muszę podnosić młodą? Na szczęście wizyta w piątek do tego czasu będę się oszczędzać.

age.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Wczoraj późno wróciłam do domu, więc już nie miałam siły pisać. Mielismy wczoraj połówkowe. Chłopak dalej pozostał chłopakiem <3 Poza tym wszystkie narządy są prawidłowe. Z każdego USG cały czas wychodzi ten sam termin (3 dni do przodu w stosunku do terminu z OM), więc pewnie synek nie urodzi się wielki ;) Waga wyszła dokładnie 412g.
    Jak imię dla starszego było wybrane kilka lat przed ciążą, tak teraz mamy coraz większy problem z imieniem, bo niby podoba mi się kilka, ale żadne nie robi szału.

Pysiaczek, założą szew, będziesz się oszczędzać i wszystko będzie dobrze!
    Agnella trzymam kciuki, żeby leki zaczęły działać i żeby choróbsko Ci dało spokój!

Alphelia, lilek, Anitka201, Marya lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymam mocno kciuki. Założą szew i będzie dobrze.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymam kciuki!! Musi być dobrze!! Dobrze, że pojechałaś to sprawdzić.

A reszcie gratuluję udanych wizyt idobrch wieści

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka80 - ja brałam kilka tygodni temu Duomox(amoksycylina), te penicyliny na zapalenia dróg oddechowych są bezpieczne w ciąży. i skuteczne.

Pysiaczku, trzymam kciuki! To już połowa, dasz radę!

W czw mam wizytę, co prawda na nfz, ale chyba akurat przypada mi usg. Can't wait!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek będzie dobrze. Lepiej wcześniej niż jakby miało coś się stać.
    Ja mam wizyty co trzy tyg żeby sprawdzać szyjke. Ostatnio była długa i zamknięta zobaczymy.

• welonka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymaj sie leż i odpoczywaj:)

Dzisiaj mdłości poziom hard :(

age.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ