Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie to wirus i lekarz nie zdecydowal sie na antybiotyk...leb mi peka na maxa, stracilam apetyt. Jestem rozbita na maxa :/
    Pysiaczek nie rob mi tu psikusow, podszyja Ci tu i tam i razem rodzimy w czerwcu!!!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za porade co do antybiotyku, ale narazie nie bierzemy, do 7 dni mam nam przejsc :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Sarra dopytaj z tą szkołą bo ja dostałam informacje że owszem jest darmowa na NFZ ale dla kobiet po 21tc, czyli dla Ciebie w tym drugim terminie bu dopiero było (przynajmniej u nas). Ja się zapisałam internetowo i mam czekać na kontakt, jak się do końca miesiąca nie odezwą to będę dzwonić.
    Też chce iść bardziej żeby do ludzi wyjsć bo mnie meczy samotne siedzenie w domu ciągle, a za bardzo nikogo nie znam z okolicy...
    A i chce żeby mąż się czegoś dowiedział :p to tez dla mnie ważne ;)
    Jeśli dobrze Cie zrozumiałam zapisałas się do tej grupy za 6 tyg ? Do Bytomia?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, stosowalyscie probiotyki dopochwowe w ciąży? Mam lactovaginal, ale zastanawiam się czy stosować codziennie, czy co pare dni? Profilaktycznie bo biorę luteinę i jedna infekcja już za mną.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia jest fajna właśnie dlatego, że można wyjść do ludzi ;) ja pamiętam, że jak się zderzyłam z rzeczywistością to o kant d...y z tym wszystkim :P ale jak się później okazało ta szkoła rodzenia gdzie chodziłam była mega przestarzała :/

Dzis w tym śniegu zrobiłam 6km spacer!! A później jeszcze z dzieciakami na sanki. Pachwiny ciągną ale jestem mega zadowolona z siebie

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ja na razie w ogóle :P Chociaż jak czytam, że któraś z Was je z maca, to sama mam ochotę :D
    Ja dzidusj zjadłam mc czikena i frytki. Ale było dobre !!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:43

anna23, cichyszept, Alphelia lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja dzidusj zjadłam mc czikena i frytki. Ale było dobre !!!:)
    Eja.... :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Eja.... :p
    A ja pizze :)

Ja jak mam ochotę i to jem nir odmawiam sobie:)

age.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę przejść obojętnie obok kanapki drwala w macu :D cieszmy się nią bo ponoć jej dni są policzone.
    Jak jest z Waszymi smakami? Macie jakieś udziwnienia? Lody z ogórkami kiszonymi chyba można wsadzić między bajki :D
    Mi szkołę rodzenia w Zabrzu poleciła znajoma. Też zaznaczyła, że dużo czytała i słuchała ale dodatkowa wiedza z tych zajęć się przydała choćby by być bardziej pewną siebie. Bardzo sobie chwaliła zajęcia dot. karmienia piersią. I możliwość zadawania pytań, które wydawać by się mogły głupie. Ale jak u większości osób życie wszystko weryfikuje i najistotniejsze okazuje się doświadczenie :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie na słodkie ciągnie. Jutro wyślę męża po napoleonkę lub jakieś inne słodkie ciasteczko :-)
    A zarazem też mam smaka na ostre rzeczy, jutro chyba również nie gotuję, poproszę męża o jakiś obiad na wynos.
    Mdłości przeszły :-)

Dziewczyny, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, uważałam, że to było zbędne.
    Poród - dałam rade, położna wszystko mówiła i dawała wsparcie. W szkole to tylko sucha teoria. Z dzieckiem też praktyka uczyniła mnie matką :-) Moje zdanie na temat szkół rodzenia jest własnie takie, do tego strata czasu.

Lactovaginal na bank bezpieczny, w ciąży z córcią gin kazał aplikować, po leczeniu infekcji, a także pod koniec ciąży jak miałam kurację antybiotykiem przed porodem na GBS.
    Nie wiem jak z innymi, czytałam ulotkę Invagu, a tam ponoć plamienia mogą być. Także lepiej sprawdzony i dobry Lactovaginal.

Anka, to dobrze, że udało się bez antybiotyku. Kuruj się w domu, dodaj domowe sposoby, na pewno przejdzie.
    Ja pod wieczór w końcu lepiej się czuję :-) I temp 37 :-)

Czy któraś ma wizytę w ten piatek :-)?

Dziewczyny, odezwał się ten pan ze sklepu modnybrzuszek.pl, znalazłam go w innym sklepie, pod inną nazwą, pisałam tam tydzień temu. A dziś odpowiedz z tamtego sklepu, spodnie maja być wysłane :-)
    Może była jakaś niedyspozycja, coś się stało nie wiem, ważne, że się udało i będzie towar.

Dziewczyny, ja bardzo bym chciała rodzić prywatnie, tam gdzie ciążę prowadzę. Poród z córcią w takim miejscu rewelacyjnie wspominam :-) Po I ciąży mam uraz do państwowych szpitali. Gdybym miała lekarza, który przyjmuje w którymś ze szpitali to ok, a tak się boję trafić na dyzur i niepewnośc kto bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 20:27

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Macu byłam w ciąży dwa razy, nie pozwalam sobie ze względu na nadwagę.
    Do szkoły rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży i dużo się dowiedziałam, ale startowałam ż poziomu wiedzy-100. Na część zajęć chodziłam sama, część z mężem. Chwalilam sobie ogólnie, teraz się nie wybieram, bo mam na świeżo w miarę.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fastfoody miałam fazę za czasów wymiotów. Jedyne co mi wchodziło to kebab albo frytki :P

Leira lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella a brałaś lactovaginal codziennie jedna czy dwie? Czy raz na kilka dni?

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wybieram się na kebaba :-D Też już za mną chodzi jakiś czas, bo czasem trzeba dać sobie na luz i jeść bez ograniczeń.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaki mam na lody (najbardziej z maca ale innymi nie pogardzę) i frytki.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na maca, kebaby i inne takie. Raz w ciazy robiłam domowe hamburgery ale kotlety robiłam z mielonej ligawy i sama upiekłam bułki :-) tylko ja jestem spaczona na punkcie jedzenia :-)
    Czasami jadamy pizzę ale tez własnej roboty. Sąsiad ma piekarnie i podzieli się przepisem na idealne ciasto do pizzy, które zawsze wychodzi. :-)
    Jedynie ostatnio naszła mnie ochota na lody śmietanowo orzechowe z lidla. Takie w granatowym litrowym opakowaniu. Poezja :-) grycan się chowa :-) tylko zawsze po zakupach mam coś jeszcze do ogarnięcia i te lody odpuszczam. We wtorek po wizycie u gina robię nalot na lidla i od razu kupię ze 2 opakowania :-)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactovaginal brałam ciągiem, na pewno min.7 dni jak nie dłużej, jedną na noc. Gin kazał odbudować florę.
    Lody tez mnie kusza, muszę tylko sie wyleczyć, bo gardło też boli. A Grycana uwielbiam. W ciąży z córcią chodziłam do galerii na Rożki firmowe Grycana :-) Znacie? Oczywiście dobry jest tez kubeczek w sklepach, wyśmienite lody :-)
    Ponoc lody lepiej jeść...kiedy chłodno. Ja potrafię cały rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:09

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo jedzenia przed ciaza schudłam 3 kg do 56 kg. Miałam dietę że nie m8ge słodyczy itd gin mi kazał. W tyłku piękne 91 cm. Wchodzę na wagę a tam po 4 miesiącach ciazy już plus 5 kg . Szooook. A w dupie 95.5 cm . Powiedziałam sobie ze m9ge przytyć maks 11.5 kg ale boję się że nie wyjdzie bo jeszcze 5 pełnych miechów zostało:/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella ja mam 2 duże opakowania lodów grycana w zamrażarce i nawet mój syn nie chce tego jeść bo są tak słodkie ze nie czuć smaku truskawki tylko sam cukier. Mam wrażenie ze jakość spadła :-/ kiedyś te lody należały do moich ulubionych.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra ja mam (w 21 tc) jakieś 1,5-2 kg na plusie. Tzn na początku schudłam 3 kg i liczę już od tej niższej wagi. Ja planuje dobić do 10-12 kg czyli tyle ile trzeba. Mam nadzieje ze tym razem nie zatrzyma mi się tyle wody w organizmie :-/

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ