X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie to wirus i lekarz nie zdecydowal sie na antybiotyk...leb mi peka na maxa, stracilam apetyt. Jestem rozbita na maxa :/
    Pysiaczek nie rob mi tu psikusow, podszyja Ci tu i tam i razem rodzimy w czerwcu!!!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za porade co do antybiotyku, ale narazie nie bierzemy, do 7 dni mam nam przejsc :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Sarra dopytaj z tą szkołą bo ja dostałam informacje że owszem jest darmowa na NFZ ale dla kobiet po 21tc, czyli dla Ciebie w tym drugim terminie bu dopiero było (przynajmniej u nas). Ja się zapisałam internetowo i mam czekać na kontakt, jak się do końca miesiąca nie odezwą to będę dzwonić.
    Też chce iść bardziej żeby do ludzi wyjsć bo mnie meczy samotne siedzenie w domu ciągle, a za bardzo nikogo nie znam z okolicy...
    A i chce żeby mąż się czegoś dowiedział :p to tez dla mnie ważne ;)
    Jeśli dobrze Cie zrozumiałam zapisałas się do tej grupy za 6 tyg ? Do Bytomia?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, stosowalyscie probiotyki dopochwowe w ciąży? Mam lactovaginal, ale zastanawiam się czy stosować codziennie, czy co pare dni? Profilaktycznie bo biorę luteinę i jedna infekcja już za mną.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia jest fajna właśnie dlatego, że można wyjść do ludzi ;) ja pamiętam, że jak się zderzyłam z rzeczywistością to o kant d...y z tym wszystkim :P ale jak się później okazało ta szkoła rodzenia gdzie chodziłam była mega przestarzała :/

Dzis w tym śniegu zrobiłam 6km spacer!! A później jeszcze z dzieciakami na sanki. Pachwiny ciągną ale jestem mega zadowolona z siebie

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ja na razie w ogóle :P Chociaż jak czytam, że któraś z Was je z maca, to sama mam ochotę :D
    Ja dzidusj zjadłam mc czikena i frytki. Ale było dobre !!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:43

anna23, cichyszept, Alphelia lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja dzidusj zjadłam mc czikena i frytki. Ale było dobre !!!:)
    Eja.... :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Eja.... :p
    A ja pizze :)

Ja jak mam ochotę i to jem nir odmawiam sobie:)

age.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę przejść obojętnie obok kanapki drwala w macu :D cieszmy się nią bo ponoć jej dni są policzone.
    Jak jest z Waszymi smakami? Macie jakieś udziwnienia? Lody z ogórkami kiszonymi chyba można wsadzić między bajki :D
    Mi szkołę rodzenia w Zabrzu poleciła znajoma. Też zaznaczyła, że dużo czytała i słuchała ale dodatkowa wiedza z tych zajęć się przydała choćby by być bardziej pewną siebie. Bardzo sobie chwaliła zajęcia dot. karmienia piersią. I możliwość zadawania pytań, które wydawać by się mogły głupie. Ale jak u większości osób życie wszystko weryfikuje i najistotniejsze okazuje się doświadczenie :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie na słodkie ciągnie. Jutro wyślę męża po napoleonkę lub jakieś inne słodkie ciasteczko :-)
    A zarazem też mam smaka na ostre rzeczy, jutro chyba również nie gotuję, poproszę męża o jakiś obiad na wynos.
    Mdłości przeszły :-)

Dziewczyny, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, uważałam, że to było zbędne.
    Poród - dałam rade, położna wszystko mówiła i dawała wsparcie. W szkole to tylko sucha teoria. Z dzieckiem też praktyka uczyniła mnie matką :-) Moje zdanie na temat szkół rodzenia jest własnie takie, do tego strata czasu.

Lactovaginal na bank bezpieczny, w ciąży z córcią gin kazał aplikować, po leczeniu infekcji, a także pod koniec ciąży jak miałam kurację antybiotykiem przed porodem na GBS.
    Nie wiem jak z innymi, czytałam ulotkę Invagu, a tam ponoć plamienia mogą być. Także lepiej sprawdzony i dobry Lactovaginal.

Anka, to dobrze, że udało się bez antybiotyku. Kuruj się w domu, dodaj domowe sposoby, na pewno przejdzie.
    Ja pod wieczór w końcu lepiej się czuję :-) I temp 37 :-)

Czy któraś ma wizytę w ten piatek :-)?

Dziewczyny, odezwał się ten pan ze sklepu modnybrzuszek.pl, znalazłam go w innym sklepie, pod inną nazwą, pisałam tam tydzień temu. A dziś odpowiedz z tamtego sklepu, spodnie maja być wysłane :-)
    Może była jakaś niedyspozycja, coś się stało nie wiem, ważne, że się udało i będzie towar.

Dziewczyny, ja bardzo bym chciała rodzić prywatnie, tam gdzie ciążę prowadzę. Poród z córcią w takim miejscu rewelacyjnie wspominam :-) Po I ciąży mam uraz do państwowych szpitali. Gdybym miała lekarza, który przyjmuje w którymś ze szpitali to ok, a tak się boję trafić na dyzur i niepewnośc kto bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 20:27

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Macu byłam w ciąży dwa razy, nie pozwalam sobie ze względu na nadwagę.
    Do szkoły rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży i dużo się dowiedziałam, ale startowałam ż poziomu wiedzy-100. Na część zajęć chodziłam sama, część z mężem. Chwalilam sobie ogólnie, teraz się nie wybieram, bo mam na świeżo w miarę.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fastfoody miałam fazę za czasów wymiotów. Jedyne co mi wchodziło to kebab albo frytki :P

Leira lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella a brałaś lactovaginal codziennie jedna czy dwie? Czy raz na kilka dni?

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wybieram się na kebaba :-D Też już za mną chodzi jakiś czas, bo czasem trzeba dać sobie na luz i jeść bez ograniczeń.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaki mam na lody (najbardziej z maca ale innymi nie pogardzę) i frytki.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na maca, kebaby i inne takie. Raz w ciazy robiłam domowe hamburgery ale kotlety robiłam z mielonej ligawy i sama upiekłam bułki :-) tylko ja jestem spaczona na punkcie jedzenia :-)
    Czasami jadamy pizzę ale tez własnej roboty. Sąsiad ma piekarnie i podzieli się przepisem na idealne ciasto do pizzy, które zawsze wychodzi. :-)
    Jedynie ostatnio naszła mnie ochota na lody śmietanowo orzechowe z lidla. Takie w granatowym litrowym opakowaniu. Poezja :-) grycan się chowa :-) tylko zawsze po zakupach mam coś jeszcze do ogarnięcia i te lody odpuszczam. We wtorek po wizycie u gina robię nalot na lidla i od razu kupię ze 2 opakowania :-)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactovaginal brałam ciągiem, na pewno min.7 dni jak nie dłużej, jedną na noc. Gin kazał odbudować florę.
    Lody tez mnie kusza, muszę tylko sie wyleczyć, bo gardło też boli. A Grycana uwielbiam. W ciąży z córcią chodziłam do galerii na Rożki firmowe Grycana :-) Znacie? Oczywiście dobry jest tez kubeczek w sklepach, wyśmienite lody :-)
    Ponoc lody lepiej jeść...kiedy chłodno. Ja potrafię cały rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:09

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo jedzenia przed ciaza schudłam 3 kg do 56 kg. Miałam dietę że nie m8ge słodyczy itd gin mi kazał. W tyłku piękne 91 cm. Wchodzę na wagę a tam po 4 miesiącach ciazy już plus 5 kg . Szooook. A w dupie 95.5 cm . Powiedziałam sobie ze m9ge przytyć maks 11.5 kg ale boję się że nie wyjdzie bo jeszcze 5 pełnych miechów zostało:/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella ja mam 2 duże opakowania lodów grycana w zamrażarce i nawet mój syn nie chce tego jeść bo są tak słodkie ze nie czuć smaku truskawki tylko sam cukier. Mam wrażenie ze jakość spadła :-/ kiedyś te lody należały do moich ulubionych.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra ja mam (w 21 tc) jakieś 1,5-2 kg na plusie. Tzn na początku schudłam 3 kg i liczę już od tej niższej wagi. Ja planuje dobić do 10-12 kg czyli tyle ile trzeba. Mam nadzieje ze tym razem nie zatrzyma mi się tyle wody w organizmie :-/

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ