X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15c692293778.jpg

Śliczny brzuszek ! Już się nie mogę doczekać kiedy mi taki urośnie, aż zaczynam się martwić. Jestem już w 20 tygodniu a mój brzusio słabo rośnie, waga też stoi w miejscu, a niektóre dziewczyny na tym etapie mają po + 5 kg.

• welonka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.W wrote:
    Śliczny brzuszek ! Już się nie mogę doczekać kiedy mi taki urośnie, aż zaczynam się martwić. Jestem już w 20 tygodniu a mój brzusio słabo rośnie, waga też stoi w miejscu, a niektóre dziewczyny na tym etapie mają po + 5 kg.
    Spokojnie ja ostatnio na wizycie mialam 3,5kg na plusie a brzuszek zrobil się taki dopiero w tym tygodniu

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    W Bielsku jest na nfz :) http://cudnarodzin.com/
    Do tej samej się zapisałam, ale z nadzieją że w czechowicach będą zajęcia gdzieś :)... no i u Ciebie 21 tydzień się kończy więc tak jak czytałam, do mnie też pewnie się tak odezwą czyli za jakieś cztery tygodnie :) ale stwierdziłam kiedyś że się zapisze bo potem zapomnę :p a robisz połówkowe? Jak tak to gdzie? I wiesz już gdzie chcesz rodzic? ;)...

Ja miałam ostatnio szyjkę 42mm, mam nadzieję że nadal w tych okolicach bo jednak spokojniejsza jestem z takim wynikiem ;). Wnorzyszly czwartek pewnie mi sprawdzi :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia w niemieckim McDonald to akurat wg mnie jest dużo dużo gorsze niż w Polsce. Jeśli chodzi ogólnie o produkty takie spożywcze, to raczej nie wydaje mi się, żeby była szczególna różnica w jakości. Na pewno niemieckie majonezy są niedobre jak dla mnie i nic nie zastąpi ulubionego Kieleckiego :P

Ja jestem po wizycie, u nas dziewczynka zostaje dziewczynką, także będzie Lilia :) Widać było wargi sromowe, waży 200g i jest w normie. Łożysko mam z przodu, dlatego jeszcze nie czuję ruchów dziecka. Szyjkę mam 44 mm, a mój wzrost to 161 cm, co raczej należy do niskich :P Ogólnie wizyta była bardzo stresująca, okazało się, że byłam spóźniona, bo źle recepcjonistka wpisała mi godzinę spotkania w karcie, potem ginekolog nastraszyła mnie rozszczepieniem wargi u dziecka przez to, że zażywam leki na astmę. Ogólnie ciągle było, że powinnam to wszystko wiedzieć, a żaden dotychczas lekarz mi tego nie powiedział, nawet wczoraj pulmunolog, u której byłam. Pytałam się o połówkowe to dostałam lekkie pretensje, że przecież dostałam plik dokumentów na początku do przejrzenia i podpisania, w którym m.in. kwestia połówkowego jest ujęta. Nic takiego nie dostałam, więc po prostu o tym nie wiedziałam, wzięłam to wszystko na recepcji po dzisiejszej wizycie i będę mieć lekturę do poczytania. Powoli schodzą mi nerwy i zaczynam się cieszyć potwierdzeniem dziewczynki.

pilik, Arga, J.S, cichyszept lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Co do jedzenia w niemieckim McDonald to akurat wg mnie jest dużo dużo gorsze niż w Polsce. Jeśli chodzi ogólnie o produkty takie spożywcze, to raczej nie wydaje mi się, żeby była szczególna różnica w jakości. Na pewno niemieckie majonezy są niedobre jak dla mnie i nic nie zastąpi ulubionego Kieleckiego :P

Ja jestem po wizycie, u nas dziewczynka zostaje dziewczynką, także będzie Lilia :) Widać było wargi sromowe, waży 200g i jest w normie. Łożysko mam z przodu, dlatego jeszcze nie czuję ruchów dziecka. Szyjkę mam 44 mm, a mój wzrost to 161 cm, co raczej należy do niskich :P Ogólnie wizyta była bardzo stresująca, okazało się, że byłam spóźniona, bo źle recepcjonistka wpisała mi godzinę spotkania w karcie, potem ginekolog nastraszyła mnie rozszczepieniem wargi u dziecka przez to, że zażywam leki na astmę. Ogólnie ciągle było, że powinnam to wszystko wiedzieć, a żaden dotychczas lekarz mi tego nie powiedział, nawet wczoraj pulmunolog, u której byłam. Pytałam się o połówkowe to dostałam lekkie pretensje, że przecież dostałam plik dokumentów na początku do przejrzenia i podpisania, w którym m.in. kwestia połówkowego jest ujęta. Nic takiego nie dostałam, więc po prostu o tym nie wiedziałam, wzięłam to wszystko na recepcji po dzisiejszej wizycie i będę mieć lekturę do poczytania. Powoli schodzą mi nerwy i zaczynam się cieszyć potwierdzeniem dziewczynki.

To super, że potwierdziła się dziewczynka. Ja mam jutro połówkowe, ciekawe czy u mnie też się nic nie zmieni.

W Mcdonaldsie nie jadam, za to różnica między polskimi, a niemieckimi produktami spożywczymi jest ogromna np. kiełbasy są bez porównania.

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:51

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Do tej samej się zapisałam, ale z nadzieją że w czechowicach będą zajęcia gdzieś :)... no i u Ciebie 21 tydzień się kończy więc tak jak czytałam, do mnie też pewnie się tak odezwą czyli za jakieś cztery tygodnie :) ale stwierdziłam kiedyś że się zapisze bo potem zapomnę :p a robisz połówkowe? Jak tak to gdzie? I wiesz już gdzie chcesz rodzic? ;)...

Ja miałam ostatnio szyjkę 42mm, mam nadzieję że nadal w tych okolicach bo jednak spokojniejsza jestem z takim wynikiem ;). Wnorzyszly czwartek pewnie mi sprawdzi :)
    Po rozmowie z lekarzem, nie robię polowkowych bo robiłabym je w tej samej przychodni/klinice gdzie chodzę. Byłam sprawdzana tym samym sprzętem od przepływów po kość udowa. Sam powiedział, że mi zostawia decyzję czy pójdę czy nie, ale on już sprawdził co i jak. Pierwsze prenatalne robiłam u dr Dawida.
    Rodzić będę w Wojewódzkim, moja mama tam pracuje i tam będę mieć swoją położna i wszystko pod ręką jeśli będę potrzebować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 23:27

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Gdybym tylko mogła...podzieliłabym się z Tobą;)
    Chociaż 1cm ;)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia<3<3<3

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna a to super! Tez planuje w wojewódzkim, odezwę się na pewno na priv za jakiś czas bo zielona jednak jestem w temacie ;)....
    Może się spotkamy na porodówce jeszcze! Haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 07:58

ds022el.png

u4uGp2.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam czerwcowe mamusie :)
    dołączam do Was :)
    Termin : 02.06.2018r. - chłopiec:)

pilik, Arga, Alphelia, Magda33, Kropka89, cichyszept, ptaszek, Marya lubią tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    To i ja chętnie dołączę jak jeszcze przyjmujecie do grona czerwcówek ;)
    Pierwsze dziecko, chłopiec ❤️ Termin 30.06

pilik, Arga, Alphelia, Magda33, Kropka89, cichyszept, ptaszek lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Anna a to super! Tez planuje w wojewódzkim, odezwę się na pewno na priv za jakiś czas bo zielona jednak jestem w temacie ;)....
    Może się spotkamy na porodówce jeszcze! Haha :)
    Nie ma problemu, pisz albo skoczymy na kawę :)

pilik lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:18

Alphelia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:00

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dziewczyny ja tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale watki mi sie pochrzanily :D

Zeedytowalan posta :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice,
    pozdrawiam również :-D owsiankowo :-D dołączyłam za to koktajl z owoców na dobry start :-P Będę walczyć z Tobą, tez bardzo nie chce zobaczyć cyferki 8 z przodu ... :)

Dzięki za temat o rozmiarach ubranek, ja jestem zielona wiec teraz sobie już zapisze. Nie wiem czy cokolwiek dostaniemy, wiec tym bardziej dobrze żebym nie kupiła jakichś gigantów ;)

Co do wyprawki na lato to znalazłam coś takiego:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d2cf6767ce3.jpg

Maz wydrukował i będziemy chyba iść według tego. Czy cos jeszcze polecacie dziewczyny?

Alphelia, anna23 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @eunice też miałam problem co kupić bo lato bywa kapryśne i na jakimś blogu znalazłam wyprawkę na lato i tam podali 6 body z krótkim rękawem 6 z długim 6 par polspiochow/spodenek 6 pajaców 2 czapeczki jeden cieplejszy kombinezonik z polaru lub cienkiej dzianiny na chłodne dni i ew rampersy na upały. W miarę sensowne się to wydaje tylko nie wiem czy po 6 sztuk to nie za mało jak taka dzidzia co chwilę może mieć jakąś przygodę z ulaniem czy przy przebierabiu pieluszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:23

Kropka89, Alphelia lubią tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Pozdrawiam znad owsianki...:P Mam nadzieje, że moje wyrzeczenia dają efekty i nie zobacze w czerwcu na wadze liczby rozpoczynającej sie od 8...
    Pytanie tylko czy wytrzymam, bo jak sobie przypomne poprzednią ciąże i miłość do jedzenia... Może być cieżko...

Dziewczyny, macie jakieś plany jak będziecie ubierać takie maleństwa latem? Moja córka w lato miała już 7 miesiecy, także siedziała w samym bodziaku albo nad wodą w pampersie i majteczkach. Ale wiem, że z takimi noworodkami jest inaczej...
    Nie mam pomysłu co na wyjście ze szpitala- bo przecież nie kombinezon jak u starszej córki w listopadzie:D. Ale tak sam pajacyk? Noworodki ponoć muszą być mocno ogrzane, z drugiej strony w lato jest przecież bardzo ciepło...
    Przeglądałam ostatnio ciuszki, bo dostałam z powrotem po córce i właśnie zastanawiam się czy coś dokupić.

W ogóle to ciesze się że miałam od znajomych ciuszki dla małej, bo to spora oszczędność, ale jednak fajnie jak człowiek może sobie pozwolić na nieoszczędność i kupować sam:D. Jak to wszystko teraz segregowałam to myślałam sobie, że fajnie by było skompletować sobie od podstaw samej, to co najbardziej mi potrzebne i co mi się najbardziej podoba. Myśle, że przed samym porodem kupie jeszcze kilka rzeczy typowo dziewczecych w najmniejszym rozmiarze, jak już bede naprawde przekonana o płci,bo teraz to dopiero pierwsza diagnoza:). Tylko właśnie nie wiem co na te pierwsze dni.
    Chce coś dokupić z rozm. 56 bo pamietam że dla córki dostałam wiekszość 62,nie dokupiłam nic za bardzo i zdjecia z pierwszych tygodni ewidentnie mi uświadamiają, że ona pływała w tych ciuchach:D
    Hej...
    Masz dietę ustaloną przez lekarza lub dietetyka?
    Ja też boję się dużo przytyć :(
    A zaczynałam tę ciążę z wagą zaczynającą się od 8...
    Stosuję się do zasad,które znam,ale jak widzę,że na wadze jest wiecej to ogarnia mnie niepokój...
    Z drugiej jednak strony,nie chcę dziecka głodzić...

Co do ubrania dziecka...mam ten sam dylemat...
    Ale pomyślałam,że na wyjście ze szpitala kupię po prostu bawełniany pajacyk,a pod spodem body lub kombinezon z bawełny,gdyby jednak nie było aż tak bardzo ciepło bo rodzę na początku czerwca i różnie bywa.
    Zawsze jeszcze okryć można lekkim kocykiem czy muślinową pieluszką.
    Nie mam innego pomysłu...
    Moje pierwsze dziecię urodzone w lutym,więc takich wątpliwości nie było.

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby lato, ale w lecie tez bywa zimno ;) Jakis rozek czy kocyk chyba trzeba miec. Chocby jako oslone od ewentualnego wiatru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:56

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ