X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat położnych się pojawił. W naszej przychodni nie ma położnej, więc ominęła mnie ta przyjemność. Miałam spokój, a na wizyty patronażowe przychodziła pediatra - badała dziecko i tyle.
    Raz byłam obecna przy wizycie położnej po porodzie u mojej siostry i byłam lekko w szoku, bo wyciągnęła obszerną ankietę i wypytywała o wszystko, adres pracy, zarobki itp... za to nie pamiętam, żeby pokazywała/mówiła jak się obchodzić z dzieckiem.
    Teraz nie wiem jak będzie, bo jeśli będę musiała zapisać małą do przychodni w mieście, to chyba, ktoś przyjdzie...

• Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: ile Wasze maluchy miały długości kości nosowej (D) i kości udowej (FL) na połówkowym USG i w którym tygodniu miałyście to badanie?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Mam pytanie: ile Wasze maluchy miały długości kości nosowej (D) i kości udowej (FL) na połówkowym USG i w którym tygodniu miałyście to badanie?
    Jutro zdam relację na świeżo po 16-tej ;)

witaminkab lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:26

pilik lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Jutro zdam relację na świeżo po 16-tej ;)

Będę czekać z niecierpliwością, bo będziesz mieć wyniki porównywalne (terminowo) do moich :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Będę czekać z niecierpliwością, bo będziesz mieć wyniki porównywalne (terminowo) do moich :P
    ;)

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:

Ja miałam wczoraj FL 37,19 , a D nie mierzone

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wybrałam położną ze szkoły rodzenia do której chodziłam. Podczas wizyt o nic nie pytała, nie widziałam żadnych ankiet. Pokazała nam podczas pierwszej wizyty jak kąpać, sprawdzała jak mała przybiera, pomogła dobrze dostawić do piersi, kontrolowala czy u mnie się wszystko goi i czy ogólnie ok. W każdej chwili mogłam do niej zadzwonić dopytać o cokolwiek co mnie nurtowalo. Więc jestem zdziwiona tym co opisujecie

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    Ja miałam wczoraj FL 37,19 , a D nie mierzone

U mnie FL 39,5 mm
    D 6,3 mm

W zasadzie to tego D czyli długości kości nosowej jestem najbardziej ciekawa :P

EDIT: Badania z dziś - 22w3d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 23:06

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spac przez pełnię... Juz od godziny...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce nawet nie mów! Dawno nie miałam tak bezsennej nocy. Nie wiem czy łącznie godzinę przespałam. Głowę mi rozsadza. Do tego brzuch całą noc był spięty i bolał. Zaraz się zbieram do lab muszę badania zrobić, mam nadzieję że potem coś odespie bo mam gości po południu...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Nie moge spac przez pełnię... Juz od godziny...

Ja tez mialam problem ze snem wczoraj oO tzn nie Ja, tylko synek, ale to wystarczylo. Ciekawe czy faktycznie faza ksiezyca jest za to odpowiedzialna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 06:55

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei usnęłam szybko,ale o 3 obudziłam się i nie zasnęłam do rana.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu śpię jak dziecko od 22 do około 8:)

pilik, lilek, cichyszept lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ja w czasie ciąży też nie będę korzystać z takich wizyt.
    Nie widzę potrzeby i sensu.
    A teraz trzeba dzwonić do położnej po porodzie?
    Chyba jestem do tyłu...rodziłam 9 lat temu ;)
    Moja znajoma teraz rodziła dziecko i w szpitalu chcieli dane jaka położna będzie przychodzić i musiała do niej sama zadzwonić.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba miałam szczęście do położnych bo były 2 różne przez to, ze się przeprowadzaliśmy. Oczywiście zadała pytania typowo urzędnicze ale to chyba jest obowiązek. Uwierzcie nie wszędzie jest w domach dobrze...a położna jest praktycznie jedyna osoba w tym czasie, która może to wyłapać.
    U mnie sprawdzały jak z karmieniem, czy nie mam zastojów/zapalenia. Jak rana krocza, zdejmowanie szwów. Oglądały noworodka czy skóra nie jest sucha, jak pępek, czy odpada czy nie. I to tyle. Zawsze mogłam do nich zadzwonić w razie jakiś wątpliwości.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I warto zastanowić się nad wyborem położnej innej niż od siebie z przychodni ;) popytac inne dziewczyny czy były z niej zadowolone. Też spotkałam się z historiami o jakiś nawiedzonych babach :P i od takich to bym się trzymała z daleka hehe

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi też namieszałyście z tymi położnymi.

Do tej pory uważałam, że rola położnej kończy się po wyjściu ze szpitala, a potem to już pomoc mamy (lub nie) + wizyty u gina w sprawie krocza i gojenia ran, ewentualnie u pediatry :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie każda położna taka straszna. To co niektóre z Was pisały że zaglądała po domu nie jnteresowała się to jak opowieście mojej mamy tyle że 25lat temu :o super jest to, że właśnie nie trzeba wybierać z najbliższej przychodni. U mnie jest rejonizacja ale ja akurat skontaktowałam się z położnymi ze szpitala gdzie planuję rodzić. Mają tam bardzo dobre opinie więc liczę że nie podzielę Waszych historii :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka a można sobie wyobraź inna niż z przychodni?? Bo ja mam znajoma położna, która jest świetna i ma świetne podejście.

Ogólnie zaczynamy się zastanawiać nad wynajęciem położnej do porodu i ponownym pobraniem krwi pepowinowej. Przy synu pobieraliśmy i sama nie wiem czy jest sens pobierać dla drugiego dziecka. Któraś z Was zastanawia się nad pobraniem?

Axana lubi tę wiadomość

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ