X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Chciałam się pochwalić, że bąbel ma już 351 gram i z wymiarów wszystko z nim wporzadku. Dostałam jedynie skierowanie na echo serca płodu i zastanawiam się czy iść na to bo to wyprawa do wawy hm.

Iść koniecznie, nie zaszkodzi, moja dr standardowo każe robić echo. W Wawie to na ul. Agatową.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wzięłam książkę do przychodni ale była nudna to oglądałam film na necie i czas zleciał:) u mnie też prosili żeby przynieść zwykłą glukozę to taką miałam :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony :)
    13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
    7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Arga, ja miałam echo serduszka w ciąży z córeczką. Na szczęście przyjeżdżał do nas dwa razy w miesiącu specjalista z W-wy. A daleko masz do stolicy, bo już nie pamiętam z jakiego miasta jesteś? Kurcze, trochę problem z tym. A lekarz kazał Ci obowiązkowo zrobić echo?
    Jestem z Lublina, mam około 200 km do wawy . Niby nie obowiązkowo ale lepiej zrobić.

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jestem z Lublina, mam około 200 km do wawy . Niby nie obowiązkowo ale lepiej zrobić.
    Zrób,zrób!
    Ja bym się nie zastanawiała :)

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak trochę zaczynam myśleć o wyprawce, a że to moja pierwsza ciąża to nie wiem co się przydaje co nie. Jak myślicie kupować rożek czy w czerwcu to nie potrzebne. Zastanawiałam się nad takim minky, żeby móc go wykorzystywać jako kocyk, ale czy to nie będzie za grube?

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie może jakieś linki gdzie producenci sprzedają zestawy letniej wyprawki ? Że wszystko jest ? Itd ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę korzystać z położnej środowiskowej w trakcie ciąży. Jak chce coś wiedzieć to mam to forum i wiele przydatnych info w sieci ;)
    Dopiero po porodzie zadzwonię do położnej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny tak trochę zaczynam myśleć o wyprawce, a że to moja pierwsza ciąża to nie wiem co się przydaje co nie. Jak myślicie kupować rożek czy w czerwcu to nie potrzebne. Zastanawiałam się nad takim minky, żeby móc go wykorzystywać jako kocyk, ale czy to nie będzie za grube?
    Wypowiem się na podstawie własnego doświadczenia :)
    Przy pierwszym dziecku nie kupowałam i nie używałam rożka.
    Uważałam,że jest to niepotrzebny zakup.
    Jednak teraz zastanawiam się nad czymś takim,jak Ty,
    a to z tego powodu,że moi bliscy chcąc wziąć moje maleństwo na ręce,obawiali się,że zrobią mu krzywdę.
    Na pewno nie będę dzieciątka w niego owijać do spania bo nie jestem za krępowaniem dziecka.
    Wykorzystam go jako okrycie bądź matę,na której można kłaść dzieciątko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie przypomnę wizyty położonej po porodzie. Ręce opadają. Ja więcej sama wiedziałam niż ona. Po pierwsze przychodziła z opóźnieniem co mnie już wkurzalo bo przeszkadzała w drzemkach.
    Po drugie na moje pytania mówiła ma Pani i trener proszę sobie poszukać :/
    Po trzecie przez pół godziny gadała i swoich dzieciach. Uj mnie obchodzą....
    Po czwarte smierdzialo papierosami
    Byłam szczęśliwa jak się skończyły.

Więc nie wiem o czym bym miała z nią rozmawiać teraz ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojej strony na lato polecam muslinowe lub bambusowe otulacze. Ja rożka nie kupuje niby mam jakiś po synu właśnie z minky bo wtedy było modne i szczerze mówiąc mimo ze był dzieckiem jesiennym to słabo z tego korzystałam.
    Ja na pewno kupię jakieś kocyk/ Otulacz z poofi, samibo i myślałam o kocyku z elodie details. Na zimę pewnie kocyk z kolekcji velvet la millou.
    Zastanawiam się nad tulikiem bo widzę ze u wszystkich znajomych spisuje się idealnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja nie będę korzystać z położnej środowiskowej w trakcie ciąży. Jak chce coś wiedzieć to mam to forum i wiele przydatnych info w sieci ;)
    Dopiero po porodzie zadzwonię do położnej ;)
    Ja w czasie ciąży też nie będę korzystać z takich wizyt.
    Nie widzę potrzeby i sensu.
    A teraz trzeba dzwonić do położnej po porodzie?
    Chyba jestem do tyłu...rodziłam 9 lat temu ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do położnej nie trzeba dzwonić, sama nachodzi. Trochę mnie to wkurzało bo mam wrażenie ze to takie węszenie po domu. Czy jest czysto, czy kobieta jest w domu..teraz będę pytała czy można to ominąć. Koleżanka która rodziła rok temu miała taka sytuacje ze musiała wyskoczyć do pracy (prowadzi własna dzialalnosc) i zostawiła 2 tyg syna pod opieka ojca. W tym czasie wpadła położna i była oburzona ze matki nie ma w domu z dzieckiem. Nawet napisała na nich donos.
    Jeśli będę chciała pomoc to bardziej położnej laktacyjne.

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    U mnie identycznie. 14 miesięcy ma,gada dużo ale tylkp po swojemu a chodzić zaczęła w wieku 10 miesięcy i w ogóle od samego początku wszyscy zauważali że jest bardzo żywa i będzie szybko śmigać. Bardzo lubi ćwiczyć sobie jakieś wkładanie przedmiotów do pudełek,otwieranie i zamykanie,ciągle się bawi w gotowanie,wrzuca pranie do pralki, próbuje czesać włosy, sprząta zabawki jak jej powiem(ale nie do końca), pokazuje palcem,wyciąga język na moją prośbę a jak leci piosenka gdzie się skacze to też podskakuje. Ewidentnie bardziej ją interesuje motoryka niż mowa. Szczególnie że super sobie radzi w komunikacji z innymi bez słów.

Jakbym o swoim synku czytała :) to taka sama różnica
    będzie u nas :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Chciałam się pochwalić, że bąbel ma już 351 gram i z wymiarów wszystko z nim wporzadku. Dostałam jedynie skierowanie na echo serca płodu i zastanawiam się czy iść na to bo to wyprawa do wawy hm.

Arga a skąd Ty jesteś ? :) bo jeśli ze Śląska to w Katowicach też robią :)

Szczęśliwa2017
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o już widzę ze z Lublina :)

Szczęśliwa2017
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek mi się bardzo przydał, miałam nawet 2: jeden z usztywnieniem kokosowym, w którym młody na początku drzemał, a drugi taki miękki, w którym nosili go bliscy nas odwiedzający, my czasem też. I fajnie sprawdzał się jako kołderka do wózka, bujaczka itp. Teraz też chcę mieć dwa.

• Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

No dobrze, a czy to badanie coś zmieni?
    Tzn. czy gdyby wyszło źle to: przerwiesz ciążę, albo rozważysz przerwanie ciąży? Możliwa będzie jakaś ingerencja w celu usunięcia wady? A może wada ta ma kluczowe znaczenie np. przy wyborze rodzaju porodu?

Bo jeśli potencjalnie zły wynik badania ma być tylko informacją dla Ciebie i nic potem się z tym nie da zrobić to ja osobiście bym sobie odpuściła, bo w takiej sytuacji jedyne co takie badanie może przynieść to stres.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira z tego co wiem od koleżanki, która robiła echo serca maluszka to jest możliwość leczenia w ciąży. Jeśli wymagana jest operacja po porodzie to poród najczęściej jest w szpitalu gdzie można od razu przeprowadzić zabieg.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Arga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    No dobrze, a czy to badanie coś zmieni?
    Tzn. czy gdyby wyszło źle to: przerwiesz ciążę, albo rozważysz przerwanie ciąży? Możliwa będzie jakaś ingerencja w celu usunięcia wady? A może wada ta ma kluczowe znaczenie np. przy wyborze rodzaju porodu?

Bo jeśli potencjalnie zły wynik badania ma być tylko informacją dla Ciebie i nic potem się z tym nie da zrobić to ja osobiście bym sobie odpuściła, bo w takiej sytuacji jedyne co takie badanie może przynieść to stres.
    Raczej chodzi o operacje w okresie prenatalnym lub wybór szpitala gdzie od razu po urodzeniu da się operować wadę.

age.png

preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Raczej chodzi o operacje w okresie prenatalnym lub wybór szpitala gdzie od razu po urodzeniu da się operować wadę.

No to trzeba zrobić, laptop pod pachę, pozgrywać nowe odcinki seriali i jakoś podróż minie :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ