X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Chciałam się pochwalić, że bąbel ma już 351 gram i z wymiarów wszystko z nim wporzadku. Dostałam jedynie skierowanie na echo serca płodu i zastanawiam się czy iść na to bo to wyprawa do wawy hm.

Iść koniecznie, nie zaszkodzi, moja dr standardowo każe robić echo. W Wawie to na ul. Agatową.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wzięłam książkę do przychodni ale była nudna to oglądałam film na necie i czas zleciał:) u mnie też prosili żeby przynieść zwykłą glukozę to taką miałam :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Arga, ja miałam echo serduszka w ciąży z córeczką. Na szczęście przyjeżdżał do nas dwa razy w miesiącu specjalista z W-wy. A daleko masz do stolicy, bo już nie pamiętam z jakiego miasta jesteś? Kurcze, trochę problem z tym. A lekarz kazał Ci obowiązkowo zrobić echo?
    Jestem z Lublina, mam około 200 km do wawy . Niby nie obowiązkowo ale lepiej zrobić.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jestem z Lublina, mam około 200 km do wawy . Niby nie obowiązkowo ale lepiej zrobić.
    Zrób,zrób!
    Ja bym się nie zastanawiała :)

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak trochę zaczynam myśleć o wyprawce, a że to moja pierwsza ciąża to nie wiem co się przydaje co nie. Jak myślicie kupować rożek czy w czerwcu to nie potrzebne. Zastanawiałam się nad takim minky, żeby móc go wykorzystywać jako kocyk, ale czy to nie będzie za grube?

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie może jakieś linki gdzie producenci sprzedają zestawy letniej wyprawki ? Że wszystko jest ? Itd ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę korzystać z położnej środowiskowej w trakcie ciąży. Jak chce coś wiedzieć to mam to forum i wiele przydatnych info w sieci ;)
    Dopiero po porodzie zadzwonię do położnej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny tak trochę zaczynam myśleć o wyprawce, a że to moja pierwsza ciąża to nie wiem co się przydaje co nie. Jak myślicie kupować rożek czy w czerwcu to nie potrzebne. Zastanawiałam się nad takim minky, żeby móc go wykorzystywać jako kocyk, ale czy to nie będzie za grube?
    Wypowiem się na podstawie własnego doświadczenia :)
    Przy pierwszym dziecku nie kupowałam i nie używałam rożka.
    Uważałam,że jest to niepotrzebny zakup.
    Jednak teraz zastanawiam się nad czymś takim,jak Ty,
    a to z tego powodu,że moi bliscy chcąc wziąć moje maleństwo na ręce,obawiali się,że zrobią mu krzywdę.
    Na pewno nie będę dzieciątka w niego owijać do spania bo nie jestem za krępowaniem dziecka.
    Wykorzystam go jako okrycie bądź matę,na której można kłaść dzieciątko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie przypomnę wizyty położonej po porodzie. Ręce opadają. Ja więcej sama wiedziałam niż ona. Po pierwsze przychodziła z opóźnieniem co mnie już wkurzalo bo przeszkadzała w drzemkach.
    Po drugie na moje pytania mówiła ma Pani i trener proszę sobie poszukać :/
    Po trzecie przez pół godziny gadała i swoich dzieciach. Uj mnie obchodzą....
    Po czwarte smierdzialo papierosami
    Byłam szczęśliwa jak się skończyły.

Więc nie wiem o czym bym miała z nią rozmawiać teraz ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojej strony na lato polecam muslinowe lub bambusowe otulacze. Ja rożka nie kupuje niby mam jakiś po synu właśnie z minky bo wtedy było modne i szczerze mówiąc mimo ze był dzieckiem jesiennym to słabo z tego korzystałam.
    Ja na pewno kupię jakieś kocyk/ Otulacz z poofi, samibo i myślałam o kocyku z elodie details. Na zimę pewnie kocyk z kolekcji velvet la millou.
    Zastanawiam się nad tulikiem bo widzę ze u wszystkich znajomych spisuje się idealnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja nie będę korzystać z położnej środowiskowej w trakcie ciąży. Jak chce coś wiedzieć to mam to forum i wiele przydatnych info w sieci ;)
    Dopiero po porodzie zadzwonię do położnej ;)
    Ja w czasie ciąży też nie będę korzystać z takich wizyt.
    Nie widzę potrzeby i sensu.
    A teraz trzeba dzwonić do położnej po porodzie?
    Chyba jestem do tyłu...rodziłam 9 lat temu ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do położnej nie trzeba dzwonić, sama nachodzi. Trochę mnie to wkurzało bo mam wrażenie ze to takie węszenie po domu. Czy jest czysto, czy kobieta jest w domu..teraz będę pytała czy można to ominąć. Koleżanka która rodziła rok temu miała taka sytuacje ze musiała wyskoczyć do pracy (prowadzi własna dzialalnosc) i zostawiła 2 tyg syna pod opieka ojca. W tym czasie wpadła położna i była oburzona ze matki nie ma w domu z dzieckiem. Nawet napisała na nich donos.
    Jeśli będę chciała pomoc to bardziej położnej laktacyjne.

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    U mnie identycznie. 14 miesięcy ma,gada dużo ale tylkp po swojemu a chodzić zaczęła w wieku 10 miesięcy i w ogóle od samego początku wszyscy zauważali że jest bardzo żywa i będzie szybko śmigać. Bardzo lubi ćwiczyć sobie jakieś wkładanie przedmiotów do pudełek,otwieranie i zamykanie,ciągle się bawi w gotowanie,wrzuca pranie do pralki, próbuje czesać włosy, sprząta zabawki jak jej powiem(ale nie do końca), pokazuje palcem,wyciąga język na moją prośbę a jak leci piosenka gdzie się skacze to też podskakuje. Ewidentnie bardziej ją interesuje motoryka niż mowa. Szczególnie że super sobie radzi w komunikacji z innymi bez słów.

Jakbym o swoim synku czytała :) to taka sama różnica
    będzie u nas :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Chciałam się pochwalić, że bąbel ma już 351 gram i z wymiarów wszystko z nim wporzadku. Dostałam jedynie skierowanie na echo serca płodu i zastanawiam się czy iść na to bo to wyprawa do wawy hm.

Arga a skąd Ty jesteś ? :) bo jeśli ze Śląska to w Katowicach też robią :)

Szczęśliwa2017
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o już widzę ze z Lublina :)

Szczęśliwa2017
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek mi się bardzo przydał, miałam nawet 2: jeden z usztywnieniem kokosowym, w którym młody na początku drzemał, a drugi taki miękki, w którym nosili go bliscy nas odwiedzający, my czasem też. I fajnie sprawdzał się jako kołderka do wózka, bujaczka itp. Teraz też chcę mieć dwa.

• Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

No dobrze, a czy to badanie coś zmieni?
    Tzn. czy gdyby wyszło źle to: przerwiesz ciążę, albo rozważysz przerwanie ciąży? Możliwa będzie jakaś ingerencja w celu usunięcia wady? A może wada ta ma kluczowe znaczenie np. przy wyborze rodzaju porodu?

Bo jeśli potencjalnie zły wynik badania ma być tylko informacją dla Ciebie i nic potem się z tym nie da zrobić to ja osobiście bym sobie odpuściła, bo w takiej sytuacji jedyne co takie badanie może przynieść to stres.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira z tego co wiem od koleżanki, która robiła echo serca maluszka to jest możliwość leczenia w ciąży. Jeśli wymagana jest operacja po porodzie to poród najczęściej jest w szpitalu gdzie można od razu przeprowadzić zabieg.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Arga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    No dobrze, a czy to badanie coś zmieni?
    Tzn. czy gdyby wyszło źle to: przerwiesz ciążę, albo rozważysz przerwanie ciąży? Możliwa będzie jakaś ingerencja w celu usunięcia wady? A może wada ta ma kluczowe znaczenie np. przy wyborze rodzaju porodu?

Bo jeśli potencjalnie zły wynik badania ma być tylko informacją dla Ciebie i nic potem się z tym nie da zrobić to ja osobiście bym sobie odpuściła, bo w takiej sytuacji jedyne co takie badanie może przynieść to stres.
    Raczej chodzi o operacje w okresie prenatalnym lub wybór szpitala gdzie od razu po urodzeniu da się operować wadę.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Raczej chodzi o operacje w okresie prenatalnym lub wybór szpitala gdzie od razu po urodzeniu da się operować wadę.

No to trzeba zrobić, laptop pod pachę, pozgrywać nowe odcinki seriali i jakoś podróż minie :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ