CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
szczęśliwa2017 wrote:dziewczyny okropnie gryzie mnie dzisiaj w gardle... macie jakieś domowe sposoby na złagodzenie ? bo z leków chyba niczego nie wolno ?
-
A ja jestem po połówkowym. Dzidz ma 420 g i jest 1 dzień mniej niż om. Trochę mnie to zmartwiło bo na początku był o 7 dni do przodu.
cała reszta ok.
Magda33, Anitka201, klauuudia, Pysiaczek89, Alphelia, Andziula_1988, witaminkab lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa2017 wrote:dziewczyny okropnie gryzie mnie dzisiaj w gardle... macie jakieś domowe sposoby na złagodzenie ? bo z leków chyba niczego nie wolno ?
-
Tròjka wrote:Oo faringosept serio jest meega. Pomógł mi w najbardziej beznadziejnym zapaleniu gardła, które przeszło na uszy brrrr. Nie wiedziałam, że można w ciąży
-
Sarrrra wrote:A ja jestem po połówkowym. Dzidz ma 420 g i jest 1 dzień mniej niż om. Trochę mnie to zmartwiło bo na początku był o 7 dni do przodu.
cała reszta ok.
Sarrra, postaraj się nie martwić. Miałam taką sytuację w styczniu, zawsze maluch był ok. 5 dni do przodu i nagle wyszedł równo z terminem. Na USG za tydzień na innym sprzęcie już znowu był kilka dni do przodu. Często to jest kwestia 1-2 mm pomiaru poszczególnych rzeczy, z których wyliczana jest waga i wiek maluszka.
Poza tym na tym etapie dzieci rosną już w różnym tempie. -
Też muszę się pochwalić. Wczoraj również byłam na połówkowych
synek waży 444 g i jest zdrowy;) ładnie współpracował i się ustawiał jak trzeba. Dodatkowo gin zrobił echo, bo jest najlepszym specjalista u nas i z serduszkiem też wszystko dobrze.
Sara nasze maluszki podobnej wagi a my na podobnym etapie ciążyu nas akurat w dalszym ciągu ciąża tydzień więcej niż OM, ale lekarz absolutnie nie kazał się tym przejmować. Mowil, że mogą być odchylenia nawet do 2 tyg w górę lub w dół i moze się to zmieniać. Także u Ciebie też na pewno ok
ale rozumiem obawy. Lekarzom to się łatwo mówi proszę się nie martwić. A życie życiem.
Magda33, Tròjka, klauuudia, welonka, Anitka201, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny, że wszystko pięknie na wizytach. Oby tak dalej
Jeny ja dziś jakaś masakra. Mam zadyszkę nawet jak leżę. Serio tak mnie dusi, że już nie wiem jak siedzieć. Poza tym zawinelabym się w jakiś kokon i przebimbala cały dzień. No ale mąż w pracy a dzieciaki i dom trzeba ogarniać. Na szczęście teraz siedzą ładnie i kolorują jakieś samochody to chwila oddechu
A jak Wam mija sobota?Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
kupiłam kosz mojzeszaa:) używany ale w stanie bardzo dobrym
muszę go teraz powycierac i kupić Nowy materacyk i całe obicie - tak sobie postanowiłam
tylko tak się zastanawiam terax jaki kupic materac bo są do kosza po 13,50 zł a są też po 130
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:32
Anitka201 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa2017 -
nick nieaktualny
-
Super,że wizyty się udały,oby tak dalej
życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia,ja też siedzę z synem i jesteśmy zasmarkani tylko mąż się trzyma
We wtorek mam wizytę to by mogło mi już przejść -
Gratuluję udanych wizyt
Ja dzisiaj jestem sama z młodszą córką. Od rana intensywne sprzątanie domu, a po obiedzie udało mi się nawet zdrzemnąć
Wczoraj miałam sesję ciążową i jestem bardzo zadowolona z efektówlilek, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Super, że wszystko dobrze na wizytach. Pomyslec, że dopiero czekałymy do skończonego 12 tyg a teraz już większość z nas po połówkowych
Co do soboty właśnie wstałam z zasłużonej drzemkiod rana pranie, sprzątanie potem zakupy i spacer z mezem, bo pogoda była super
później obiad i tak po obiedzie jak się położyłam to sie obudziłam teraz
Ha bardzo mi się podobają sesje ciążowe tak jak i niemowlęcesama się zastanawiam tylko ja jeśli się zdecyduje to mysle, że w późniejszych tygodniach jak brzuch jeszcze urośnie
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
zielonooka7 wrote:
Ha bardzo mi się podobają sesje ciążowe tak jak i niemowlęcesama się zastanawiam tylko ja jeśli się zdecyduje to mysle, że w późniejszych tygodniach jak brzuch jeszcze urośnie
Ja zdecydowałam się już teraz bo brzuch mam już dość duży a nie chciałam na tych zdjęciach wyglądać jak słoń. Z młodszą córką robiłam taka sesje dopiero w 32 tygodniu.