X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozpoczęła się faza na owoce. Jak nigdy kiwi to faworyt :) Codziennie wieczorem musze zjeść sałatką owocową - banan, pomarańcza, brzoskwinia i oczywiście kiwi, ale truskawki też za mną chodzą. Szkoda, że jeszcze tyle trzeba na nie czekać.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    kupiłam kosz mojzeszaa:) używany ale w stanie bardzo dobrym ;) muszę go teraz powycierac i kupić Nowy materacyk i całe obicie - tak sobie postanowiłam :) tylko tak się zastanawiam terax jaki kupic materac bo są do kosza po 13,50 zł a są też po 130 :)
    Super :-) a można wiedzieć ile za niego zapłaciłaś? Ja mam kilka na oku i ciagle się wacham :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo pracowity dzień. Sprzątanie i gotowanie bo mieliśmy gości. Na szczęście wizyta z małymi dziećmi wiec wszyscy rozeszli się do domów. Ja padam na twarz. Zaraz kąpiel i lozko :-)

• Edytaaa Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na kwiecień na sesję brzuszkową bo przemawia do mnie plener... w piątek z mężem wybralismy wózek Bebetto Murano ale z fotelikiem jeszcze się nie zdecydowałam... Powoli ogarnia mnie panika bo czas jakas szybko leci a u mnie wszystko w proszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 21:28

3jgxk0s37fedlcal.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Super :-) a można wiedzieć ile za niego zapłaciłaś? Ja mam kilka na oku i ciagle się wacham :-)

ja tez miałam kilka :) kilka nawet chciałam wziąść ale zawsze ten ktoś kto sprzedawal to mi napisał ze już nieaktualne ;) w końcu już pełna rezygnacji stwierdzialam ze narazie odpuszczam :) I przypadkiem ktoś w sumie niedaleko mnie wystawil;p od razu pojechałam i wzięłam :) dałam 130 zl - stan naprawdę bardzo dobry dlAtego nawet się nie zastanawiałam :) bo stwierdziłam ze nawet jak ktoś mi wyśle to i tak nie wiem w jakim naprawdę stanie przyjdzie ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • Tini Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... a ja znowu spać nie mogę :-( już tak od dwóch godzin więc pewnie koło 7 zacznę być śpiąca jak mały będzie się budził.
    Tak w ogóle to gratuluję udanych wizyt :-) lecą już polowkowe a nim się obrocimy pierwsza mama zakomunikuje nam, że tuli swoje maleństwo:-)
    U nas jeszcze 10 dni i wchodzimy w 3 trymestr A dopiero pamiętam jak test robiłam:-)
    W środę mam kolejną wizytę, ciekawe jak to będzie bo na ostatniej dowiedziałam się, że ze względu na szyjke mam zacząć się bardziej oszczędzać i broń Boże dźwigać. Niestety nie bardzo jest to możliwe i mam trochę obawy co usłyszę:-(
    Tak czy inaczej proszę Was o zaciśnięte kciuki :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    ja tez miałam kilka :) kilka nawet chciałam wziąść ale zawsze ten ktoś kto sprzedawal to mi napisał ze już nieaktualne ;) w końcu już pełna rezygnacji stwierdzialam ze narazie odpuszczam :) I przypadkiem ktoś w sumie niedaleko mnie wystawil;p od razu pojechałam i wzięłam :) dałam 130 zl - stan naprawdę bardzo dobry dlAtego nawet się nie zastanawiałam :) bo stwierdziłam ze nawet jak ktoś mi wyśle to i tak nie wiem w jakim naprawdę stanie przyjdzie ;)
    Super ze tak Ci się udało. Ja znalazłam fajna ofertę za 200 zł ze stelażem i wyściółka (cena juz z przesyłka). W sumie już zarezerwowałam ale czekam na dokładniejsze zdjęcia i mam nadzieje ze się zgodzi za pobraniem bo przez olx nie zamówię po przedpłacie.
    Myśle ze stelaż posłuży tez do wanienki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam przez olx,taki na dużych drewnianych kołach.
    Zależało mi na tym,żebym mogła poruszać sie nim po mieszkaniu.
    Zapłaciłam 140zł z wysyłką.
    Jest w kolorze naturalnej wikliny,więc go tylko przemaluję,dokupię prześcieradło,jakiś kocyk i gotowe.
    Na allegro znalazłam Panią,która szyje pościele.Już z Nią pisałam,uszyje mi też ochraniacz pod wymiar ;)
    Już doczekać się nie mogę tego przemalowywania,urzadzania...;)

lilek lubi tę wiadomość

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozna prosic o namiary na tą Pania:)? ja znalazłam jedynie taka stronkę http://kocykizbajki.pl/kategoria/kocyki-minky/zestaw-do-kosza-mojzesza ;)

Szczęśliwa2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    a mozna prosic o namiary na tą Pania:)? ja znalazłam jedynie taka stronkę http://kocykizbajki.pl/kategoria/kocyki-minky/zestaw-do-kosza-mojzesza ;)
    Fajne to,co znalazlaś.
    Ja myślałam raczej o takim ochraniaczu,jak do łóżeczka.
    W sensie,tylko taki pasek wokół.
    Nie chcę zakrywać całych ścianek,nie mam też budki w koszu.
    http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-dziecieca-3-el-bawelna-120x90-i6519767760.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio z owoców to mam sezon na banany ;D

• Leira Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupić coś takiego

235b3d08d67b201f0cc309e9dc6c3b1a.pngalbo13293537_max_900_1200_dla-dziecka-pokoj-dziecka-akcesoria-do-pokoju-dzieciecego-hamak-dla-niemowlaka-kaya.jpg

W sumie podobne do koszy mojżesza, ale z funkcją bujania? ;P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira kosz Mojżesza można kupić na stelażu z bujakiem (taki mam - tez kołyska i można zablokować i się nie buja). A raczej mało podobne bo w koszu Mojżesza masz twarde podłoże no i możesz wziąć do ręki i z tym chodzić np do ogrodu.

KlaudiaS, Ruth, Anitka201, lilek lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mobilność mnie przekonuje w koszu Mojżesza. Wiem to samo można oczekiwać od gondoli wozka ale jednak wole kosz od bujaczka i tego typu gadżetów. Kolejna sprawa to ze te kosze są po prostu piękne :-)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić teraz bujak ale to co na niego odłożyłam to wydałam na leki to muszę polować na niego w przyszłym miesiącu.Dzisiaj poprosiłam teściową żeby mi kupiła w lidlu te prześcieradła do łóżeczka bo ma blisko :)w sumie z wyprawki to nie mam chusteczek,aspiratora do noska,proszku do prania,patyczkow do ucha i potrzebuje jeszcze dokupić jedną pościel na zmianę,a i grzechotki :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Chciałam kupić teraz bujak ale to co na niego odłożyłam to wydałam na leki to muszę polować na niego w przyszłym miesiącu.Dzisiaj poprosiłam teściową żeby mi kupiła w lidlu te prześcieradła do łóżeczka bo ma blisko :)w sumie z wyprawki to nie mam chusteczek,aspiratora do noska,proszku do prania,patyczkow do ucha i potrzebuje jeszcze dokupić jedną pościel na zmianę,a i grzechotki :)
    Jezuuu...to już prawie wszystko masz...
    Ja wręcz odwrotnie ;)

• Leira Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w końcu w Carrefour (dzięki za info Welonko :) ) i udało mi się upolować takie cuda za naprawdę niewielkie pieniądze (rozmiary 62-6m).

https://zapodaj.net/ad7ab12f3d284.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 14:40

zielonooka7, Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Byłam w końcu w Carrefour (dzięki za info Welonko :) ) i udało mi się upolować takie cuda za naprawdę niewielkie pieniądze (rozmiary 62-6m).

https://zapodaj.net/ad7ab12f3d284.jpg.html

cudne , u mnie nic nie było :(

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    cudne , u mnie nic nie było :(

Nie było ubranek dla maluchów?
    U nas już było sporo przeprane, żeby znaleźć rozmiar 56 czy 58 to zapomnij (na szczęście takich ubranek już trochę mam :) ), ale od 62 w górę był nawet jakiś wybór, ale wiadomo, że trzeba było mocno kopać w tych metalowych koszach, bo w większości to też takie byle co :P

Zdziwiona byłam bo wydaje mi się, że rozmiarówka jest nieco zawyżona i taki rozmiar 62 z carrefoura jest większy niż rozmiar 62 ze sklepu z ubrankami dziecięcymi.

W moim Carrefourze był też problem z ubraniami ciążowymi - były dosłownie 3-4 typy bluzek odcinanych pod biustem i tyle. Nie było w ogóle staników do karmienia, na co w sumie najbardziej byłam napalona :P

Natomiast nie można narzekać na gadżety typu: smoczki, butelki, szczoteczki, etc, ale tego jeszcze nie chcę kupować, więc tylko nacieszyłam wzrok i poszłam dalej :)

Zobaczymy jak będzie w Lidlu - już czuję tą kolejkę ludzi przed 7 rano w czwartek :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira byla w dzien w ktorym weszła gazetka i pusto jedynie to troche zabawek bylo i tyle pozniej sprawdzalam na stronie cerfura to ta gazetka obowiązuje moze 20sklepach w Polsce niestety u mnie w cerfurze nic nie ma zazwyczaj a w lidlu wszystko rozchodzi sie z rana .

age.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ