X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozpoczęła się faza na owoce. Jak nigdy kiwi to faworyt :) Codziennie wieczorem musze zjeść sałatką owocową - banan, pomarańcza, brzoskwinia i oczywiście kiwi, ale truskawki też za mną chodzą. Szkoda, że jeszcze tyle trzeba na nie czekać.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    kupiłam kosz mojzeszaa:) używany ale w stanie bardzo dobrym ;) muszę go teraz powycierac i kupić Nowy materacyk i całe obicie - tak sobie postanowiłam :) tylko tak się zastanawiam terax jaki kupic materac bo są do kosza po 13,50 zł a są też po 130 :)
    Super :-) a można wiedzieć ile za niego zapłaciłaś? Ja mam kilka na oku i ciagle się wacham :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo pracowity dzień. Sprzątanie i gotowanie bo mieliśmy gości. Na szczęście wizyta z małymi dziećmi wiec wszyscy rozeszli się do domów. Ja padam na twarz. Zaraz kąpiel i lozko :-)

• Edytaaa Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na kwiecień na sesję brzuszkową bo przemawia do mnie plener... w piątek z mężem wybralismy wózek Bebetto Murano ale z fotelikiem jeszcze się nie zdecydowałam... Powoli ogarnia mnie panika bo czas jakas szybko leci a u mnie wszystko w proszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 21:28

3jgxk0s37fedlcal.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Super :-) a można wiedzieć ile za niego zapłaciłaś? Ja mam kilka na oku i ciagle się wacham :-)

ja tez miałam kilka :) kilka nawet chciałam wziąść ale zawsze ten ktoś kto sprzedawal to mi napisał ze już nieaktualne ;) w końcu już pełna rezygnacji stwierdzialam ze narazie odpuszczam :) I przypadkiem ktoś w sumie niedaleko mnie wystawil;p od razu pojechałam i wzięłam :) dałam 130 zl - stan naprawdę bardzo dobry dlAtego nawet się nie zastanawiałam :) bo stwierdziłam ze nawet jak ktoś mi wyśle to i tak nie wiem w jakim naprawdę stanie przyjdzie ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • Tini Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... a ja znowu spać nie mogę :-( już tak od dwóch godzin więc pewnie koło 7 zacznę być śpiąca jak mały będzie się budził.
    Tak w ogóle to gratuluję udanych wizyt :-) lecą już polowkowe a nim się obrocimy pierwsza mama zakomunikuje nam, że tuli swoje maleństwo:-)
    U nas jeszcze 10 dni i wchodzimy w 3 trymestr A dopiero pamiętam jak test robiłam:-)
    W środę mam kolejną wizytę, ciekawe jak to będzie bo na ostatniej dowiedziałam się, że ze względu na szyjke mam zacząć się bardziej oszczędzać i broń Boże dźwigać. Niestety nie bardzo jest to możliwe i mam trochę obawy co usłyszę:-(
    Tak czy inaczej proszę Was o zaciśnięte kciuki :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    ja tez miałam kilka :) kilka nawet chciałam wziąść ale zawsze ten ktoś kto sprzedawal to mi napisał ze już nieaktualne ;) w końcu już pełna rezygnacji stwierdzialam ze narazie odpuszczam :) I przypadkiem ktoś w sumie niedaleko mnie wystawil;p od razu pojechałam i wzięłam :) dałam 130 zl - stan naprawdę bardzo dobry dlAtego nawet się nie zastanawiałam :) bo stwierdziłam ze nawet jak ktoś mi wyśle to i tak nie wiem w jakim naprawdę stanie przyjdzie ;)
    Super ze tak Ci się udało. Ja znalazłam fajna ofertę za 200 zł ze stelażem i wyściółka (cena juz z przesyłka). W sumie już zarezerwowałam ale czekam na dokładniejsze zdjęcia i mam nadzieje ze się zgodzi za pobraniem bo przez olx nie zamówię po przedpłacie.
    Myśle ze stelaż posłuży tez do wanienki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam przez olx,taki na dużych drewnianych kołach.
    Zależało mi na tym,żebym mogła poruszać sie nim po mieszkaniu.
    Zapłaciłam 140zł z wysyłką.
    Jest w kolorze naturalnej wikliny,więc go tylko przemaluję,dokupię prześcieradło,jakiś kocyk i gotowe.
    Na allegro znalazłam Panią,która szyje pościele.Już z Nią pisałam,uszyje mi też ochraniacz pod wymiar ;)
    Już doczekać się nie mogę tego przemalowywania,urzadzania...;)

lilek lubi tę wiadomość

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozna prosic o namiary na tą Pania:)? ja znalazłam jedynie taka stronkę http://kocykizbajki.pl/kategoria/kocyki-minky/zestaw-do-kosza-mojzesza ;)

Szczęśliwa2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    a mozna prosic o namiary na tą Pania:)? ja znalazłam jedynie taka stronkę http://kocykizbajki.pl/kategoria/kocyki-minky/zestaw-do-kosza-mojzesza ;)
    Fajne to,co znalazlaś.
    Ja myślałam raczej o takim ochraniaczu,jak do łóżeczka.
    W sensie,tylko taki pasek wokół.
    Nie chcę zakrywać całych ścianek,nie mam też budki w koszu.
    http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-dziecieca-3-el-bawelna-120x90-i6519767760.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio z owoców to mam sezon na banany ;D

• Leira Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupić coś takiego

235b3d08d67b201f0cc309e9dc6c3b1a.pngalbo13293537_max_900_1200_dla-dziecka-pokoj-dziecka-akcesoria-do-pokoju-dzieciecego-hamak-dla-niemowlaka-kaya.jpg

W sumie podobne do koszy mojżesza, ale z funkcją bujania? ;P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira kosz Mojżesza można kupić na stelażu z bujakiem (taki mam - tez kołyska i można zablokować i się nie buja). A raczej mało podobne bo w koszu Mojżesza masz twarde podłoże no i możesz wziąć do ręki i z tym chodzić np do ogrodu.

KlaudiaS, Ruth, Anitka201, lilek lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mobilność mnie przekonuje w koszu Mojżesza. Wiem to samo można oczekiwać od gondoli wozka ale jednak wole kosz od bujaczka i tego typu gadżetów. Kolejna sprawa to ze te kosze są po prostu piękne :-)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić teraz bujak ale to co na niego odłożyłam to wydałam na leki to muszę polować na niego w przyszłym miesiącu.Dzisiaj poprosiłam teściową żeby mi kupiła w lidlu te prześcieradła do łóżeczka bo ma blisko :)w sumie z wyprawki to nie mam chusteczek,aspiratora do noska,proszku do prania,patyczkow do ucha i potrzebuje jeszcze dokupić jedną pościel na zmianę,a i grzechotki :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Chciałam kupić teraz bujak ale to co na niego odłożyłam to wydałam na leki to muszę polować na niego w przyszłym miesiącu.Dzisiaj poprosiłam teściową żeby mi kupiła w lidlu te prześcieradła do łóżeczka bo ma blisko :)w sumie z wyprawki to nie mam chusteczek,aspiratora do noska,proszku do prania,patyczkow do ucha i potrzebuje jeszcze dokupić jedną pościel na zmianę,a i grzechotki :)
    Jezuuu...to już prawie wszystko masz...
    Ja wręcz odwrotnie ;)

• Leira Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w końcu w Carrefour (dzięki za info Welonko :) ) i udało mi się upolować takie cuda za naprawdę niewielkie pieniądze (rozmiary 62-6m).

https://zapodaj.net/ad7ab12f3d284.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 14:40

zielonooka7, Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Byłam w końcu w Carrefour (dzięki za info Welonko :) ) i udało mi się upolować takie cuda za naprawdę niewielkie pieniądze (rozmiary 62-6m).

https://zapodaj.net/ad7ab12f3d284.jpg.html

cudne , u mnie nic nie było :(

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    cudne , u mnie nic nie było :(

Nie było ubranek dla maluchów?
    U nas już było sporo przeprane, żeby znaleźć rozmiar 56 czy 58 to zapomnij (na szczęście takich ubranek już trochę mam :) ), ale od 62 w górę był nawet jakiś wybór, ale wiadomo, że trzeba było mocno kopać w tych metalowych koszach, bo w większości to też takie byle co :P

Zdziwiona byłam bo wydaje mi się, że rozmiarówka jest nieco zawyżona i taki rozmiar 62 z carrefoura jest większy niż rozmiar 62 ze sklepu z ubrankami dziecięcymi.

W moim Carrefourze był też problem z ubraniami ciążowymi - były dosłownie 3-4 typy bluzek odcinanych pod biustem i tyle. Nie było w ogóle staników do karmienia, na co w sumie najbardziej byłam napalona :P

Natomiast nie można narzekać na gadżety typu: smoczki, butelki, szczoteczki, etc, ale tego jeszcze nie chcę kupować, więc tylko nacieszyłam wzrok i poszłam dalej :)

Zobaczymy jak będzie w Lidlu - już czuję tą kolejkę ludzi przed 7 rano w czwartek :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira byla w dzien w ktorym weszła gazetka i pusto jedynie to troche zabawek bylo i tyle pozniej sprawdzalam na stronie cerfura to ta gazetka obowiązuje moze 20sklepach w Polsce niestety u mnie w cerfurze nic nie ma zazwyczaj a w lidlu wszystko rozchodzi sie z rana .

age.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ