CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze raz dziękuję za wsparcie dziewczyny. To niewyobrażalnie ciężki czas, na szczęście mąż i bliscy mnie bardzo wspierają. Za jakiś czas mam jednak nadzieję wrócić na fioletową stronę na dłużej.
Tymczasem znikam, a Wam jeszcze raz życzę jak najdłuższego czasu w dwupaku i szczęśliwych finałów. Trzymam kciuki!anieszka, Emisia35, Pysiaczek89, Kropka89, Kalinkaabc, Edytaaa, Leira, Magda33, Axana, summer86, palusia171, Alphelia, Marya, Dika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się ciepło w ten zimny poranek
Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p
Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*kokkosanka, Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
malinka201666 wrote:Witam się ciepło w ten zimny poranek
Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p
Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*
U mnie też 100 dnichociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą)
Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
firanki na duszę wrote:U mnie też 100 dni
chociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą)
-
Kalinkaabc wrote:Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?
Normalne, zależy jak masz dziecko ułożone i jak dużą masz macicę. Ja na połówkowych czułam ruchy nisko (skończony 20 tydzień), okazało się, że maluch leży poprzecznie, potem miałam USG 22-23 tydzień i maluch leżał głową w dół, a ruchy czasem czułam powyżej pępka. Teraz maluch waży pewnie z 800 g, nadal jest głową w dół i nieraz jak nóżką kopnie to czuję wysoko, na wysokości żeber. U Ciebie może być dupką do dołu i kopie Cię w podbrzuszeKalinkaabc lubi tę wiadomość
-
Ja dopiero w skończonym 25tygodniu poczułam ruchy wysoko na wysokości pępka i wyżej a tak czułam caly czas nisko na wysokość spojenia łonowego i niżej.
Bylam dzisiaj na krzywej cukrowej glukoza do wypicia znośna,mialam dwa momenty takie gdzie bylam blisko zemdlenia i zwymiotowania po 40 minutach i 15 minut przed ostatnim pobraniem ale świeże powietrze pomogło:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 10:35
Kalinkaabc lubi tę wiadomość
-
Kalinkaabc wrote:Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?
-
Kalinkaabc wrote:Trochę się uspokoilam:) 3 tyg. temu dzieciaczki były ułożone główką w dół. Może zmieniły pozycję. Ruchy czuje i w dole i na wysokości pepka.
U mnie maluch był poprzecznie, głową w dół, miednicowo, głową w dół, etc - raz poczułam obrót dziecka. Między USG kiedy był miednicowo, a głową w dół. Wysiadałam z autobusu i nagle poczułam jakby obrót w brzuchu i taką jakby "zmianę środka masy" brzucha, było to nawet nieco bolesne, ale od razu wiedziałam, że mały łobuziak coś zrobił - na USG dowiedziałam się, że był to gwałtowny obrótNiestety pozostałych obrotów nie wyczułam
-
Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.
-
witaminkab wrote:Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.
-
Hej!! Ale zima! Rano jechałam do przychodni (tak znowu, chyba mnie tam zameldują) to się balam, że auto mi nie odpali
ale poczciwa skodzina dała radę
My mamy bezdotykowy microlife i zawsze dobrze pokazuje, parę razy spadł ale nic się nie działo. A takiemu maluszkowi i tak najlepiej mierzyć zwykłym termometrem w pupie bo jest najbardziej wiarygodny wynik.
Jutro w końcu idę na krzywa cukrową. Już dwa tygodnie przekładam przez te moje chłopaki. W końcu mój tata przyjedzie z nimi zostać. Nie mam serca brać ich w te zarazkowo o godzinie 6:30 o.0
A co do ruchów tak nisko to raczej normalne. Pod koniec ciąży czasem ma się wrażenie, że dzieciak chce wystawić rękę tylko po to żeby sprawdzić czy jest ciepłoAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny