X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję za wsparcie dziewczyny. To niewyobrażalnie ciężki czas, na szczęście mąż i bliscy mnie bardzo wspierają. Za jakiś czas mam jednak nadzieję wrócić na fioletową stronę na dłużej.

Tymczasem znikam, a Wam jeszcze raz życzę jak najdłuższego czasu w dwupaku i szczęśliwych finałów. Trzymam kciuki!

anieszka, Emisia35, Pysiaczek89, Kropka89, Kalinkaabc, Edytaaa, Leira, Magda33, Axana, summer86, palusia171, Alphelia, Marya, Dika lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek, przykro mi, kochana :-( Wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Przytulam Cię do serca i życzę Wam dużo sił!

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek ogromne współczucia :( nawet nie chce myśleć przez co teraz musicie przechodzić :( trzymajcie się mocno!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek tak bardzo mi przykro :( i współczuję... musisz się jakoś trzymać. Jak wrócisz na fioletową stronę to daj nam znać.

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ciepło w ten zimny poranek :)
    Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p

Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*

kokkosanka, Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    10.10.2025-3 prenatalne
    preg.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Witam się ciepło w ten zimny poranek :)
    Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p

Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*

U mnie też 100 dni :) chociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą) :)

Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89, Kropka89 lubią tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:34

Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    U mnie też 100 dni :) chociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą) :)
    Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?

Normalne, zależy jak masz dziecko ułożone i jak dużą masz macicę. Ja na połówkowych czułam ruchy nisko (skończony 20 tydzień), okazało się, że maluch leży poprzecznie, potem miałam USG 22-23 tydzień i maluch leżał głową w dół, a ruchy czasem czułam powyżej pępka. Teraz maluch waży pewnie z 800 g, nadal jest głową w dół i nieraz jak nóżką kopnie to czuję wysoko, na wysokości żeber. U Ciebie może być dupką do dołu i kopie Cię w podbrzusze :P

Kalinkaabc lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w skończonym 25tygodniu poczułam ruchy wysoko na wysokości pępka i wyżej a tak czułam caly czas nisko na wysokość spojenia łonowego i niżej.

Bylam dzisiaj na krzywej cukrowej glukoza do wypicia znośna,mialam dwa momenty takie gdzie bylam blisko zemdlenia i zwymiotowania po 40 minutach i 15 minut przed ostatnim pobraniem ale świeże powietrze pomogło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 10:35

Kalinkaabc lubi tę wiadomość

age.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Mój gin twierdzi że wszystko co się dzieje w ciąży jest normalne... Że baby ma jeszcze na tyle miejsca, stąd odczucie jej wszędzie - u dołu, u góry i po bokach. Chociaż moje zaufanie do niego ostatnimi czasy jest coraz mniejsze... 2 tyg temu ( w czasie jego urlopu) wylądowałam w szpitalu z powodu silnego i właściwie ciągłego twardenia brzucha. Na wypisie mam poród przedwczesny zagrażający - mój gin skwitował to słowami " w następnej ciąży będzie Pani wiedziała kiedy na prawdę trzeba jechać do szpitala". No comment.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się uspokoilam:) 3 tyg. temu dzieciaczki były ułożone główką w dół. Może zmieniły pozycję. Ruchy czuje i w dole i na wysokości pepka.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Trochę się uspokoilam:) 3 tyg. temu dzieciaczki były ułożone główką w dół. Może zmieniły pozycję. Ruchy czuje i w dole i na wysokości pepka.

U mnie maluch był poprzecznie, głową w dół, miednicowo, głową w dół, etc - raz poczułam obrót dziecka. Między USG kiedy był miednicowo, a głową w dół. Wysiadałam z autobusu i nagle poczułam jakby obrót w brzuchu i taką jakby "zmianę środka masy" brzucha, było to nawet nieco bolesne, ale od razu wiedziałam, że mały łobuziak coś zrobił - na USG dowiedziałam się, że był to gwałtowny obrót :P Niestety pozostałych obrotów nie wyczułam :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad zakupem termometru. Czy mozecie polecić jakiś konkretnej firmy?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Zastanawiam się nad zakupem termometru. Czy mozecie polecić jakiś konkretnej firmy?
    Dużo dziewczyn w internecie poleca te termometry:
    https://www.microlife.pl/produkty/fever/1second/

atdcpiqv8drqss4a.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.
    No właśnie ja też mam złe doświadczenia.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja elektrycznych nigdy nie używałam bo im nie ufam. Sama korzystam jeszcze z takiego rtęciowego kupionego dawno dawno temu zanim je wycofali, ale one najlepiej mierzą temperaturę. A dla Malucha kupię jakiś na podczerwień na pewno.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Ale zima! Rano jechałam do przychodni (tak znowu, chyba mnie tam zameldują) to się balam, że auto mi nie odpali :P ale poczciwa skodzina dała radę :)
    My mamy bezdotykowy microlife i zawsze dobrze pokazuje, parę razy spadł ale nic się nie działo. A takiemu maluszkowi i tak najlepiej mierzyć zwykłym termometrem w pupie bo jest najbardziej wiarygodny wynik.
    Jutro w końcu idę na krzywa cukrową. Już dwa tygodnie przekładam przez te moje chłopaki. W końcu mój tata przyjedzie z nimi zostać. Nie mam serca brać ich w te zarazkowo o godzinie 6:30 o.0

A co do ruchów tak nisko to raczej normalne. Pod koniec ciąży czasem ma się wrażenie, że dzieciak chce wystawić rękę tylko po to żeby sprawdzić czy jest ciepło :P

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy jest taki pod pachę termometr. Ten bezdotykowy to mi różne cuda pokazuje... od 35 do 39 stopni...

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ