X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję za wsparcie dziewczyny. To niewyobrażalnie ciężki czas, na szczęście mąż i bliscy mnie bardzo wspierają. Za jakiś czas mam jednak nadzieję wrócić na fioletową stronę na dłużej.

Tymczasem znikam, a Wam jeszcze raz życzę jak najdłuższego czasu w dwupaku i szczęśliwych finałów. Trzymam kciuki!

anieszka, Emisia35, Pysiaczek89, Kropka89, Kalinkaabc, Edytaaa, Leira, Magda33, Axana, summer86, palusia171, Alphelia, Marya, Dika lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek, przykro mi, kochana :-( Wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Przytulam Cię do serca i życzę Wam dużo sił!

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek ogromne współczucia :( nawet nie chce myśleć przez co teraz musicie przechodzić :( trzymajcie się mocno!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek tak bardzo mi przykro :( i współczuję... musisz się jakoś trzymać. Jak wrócisz na fioletową stronę to daj nam znać.

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ciepło w ten zimny poranek :)
    Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p

Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*

kokkosanka, Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Witam się ciepło w ten zimny poranek :)
    Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p

Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*

U mnie też 100 dni :) chociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą) :)

Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89, Kropka89 lubią tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:34

Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    U mnie też 100 dni :) chociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą) :)
    Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?

Normalne, zależy jak masz dziecko ułożone i jak dużą masz macicę. Ja na połówkowych czułam ruchy nisko (skończony 20 tydzień), okazało się, że maluch leży poprzecznie, potem miałam USG 22-23 tydzień i maluch leżał głową w dół, a ruchy czasem czułam powyżej pępka. Teraz maluch waży pewnie z 800 g, nadal jest głową w dół i nieraz jak nóżką kopnie to czuję wysoko, na wysokości żeber. U Ciebie może być dupką do dołu i kopie Cię w podbrzusze :P

Kalinkaabc lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w skończonym 25tygodniu poczułam ruchy wysoko na wysokości pępka i wyżej a tak czułam caly czas nisko na wysokość spojenia łonowego i niżej.

Bylam dzisiaj na krzywej cukrowej glukoza do wypicia znośna,mialam dwa momenty takie gdzie bylam blisko zemdlenia i zwymiotowania po 40 minutach i 15 minut przed ostatnim pobraniem ale świeże powietrze pomogło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 10:35

Kalinkaabc lubi tę wiadomość

age.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Mój gin twierdzi że wszystko co się dzieje w ciąży jest normalne... Że baby ma jeszcze na tyle miejsca, stąd odczucie jej wszędzie - u dołu, u góry i po bokach. Chociaż moje zaufanie do niego ostatnimi czasy jest coraz mniejsze... 2 tyg temu ( w czasie jego urlopu) wylądowałam w szpitalu z powodu silnego i właściwie ciągłego twardenia brzucha. Na wypisie mam poród przedwczesny zagrażający - mój gin skwitował to słowami " w następnej ciąży będzie Pani wiedziała kiedy na prawdę trzeba jechać do szpitala". No comment.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się uspokoilam:) 3 tyg. temu dzieciaczki były ułożone główką w dół. Może zmieniły pozycję. Ruchy czuje i w dole i na wysokości pepka.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Trochę się uspokoilam:) 3 tyg. temu dzieciaczki były ułożone główką w dół. Może zmieniły pozycję. Ruchy czuje i w dole i na wysokości pepka.

U mnie maluch był poprzecznie, głową w dół, miednicowo, głową w dół, etc - raz poczułam obrót dziecka. Między USG kiedy był miednicowo, a głową w dół. Wysiadałam z autobusu i nagle poczułam jakby obrót w brzuchu i taką jakby "zmianę środka masy" brzucha, było to nawet nieco bolesne, ale od razu wiedziałam, że mały łobuziak coś zrobił - na USG dowiedziałam się, że był to gwałtowny obrót :P Niestety pozostałych obrotów nie wyczułam :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad zakupem termometru. Czy mozecie polecić jakiś konkretnej firmy?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Zastanawiam się nad zakupem termometru. Czy mozecie polecić jakiś konkretnej firmy?
    Dużo dziewczyn w internecie poleca te termometry:
    https://www.microlife.pl/produkty/fever/1second/

atdcpiqv8drqss4a.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.
    No właśnie ja też mam złe doświadczenia.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja elektrycznych nigdy nie używałam bo im nie ufam. Sama korzystam jeszcze z takiego rtęciowego kupionego dawno dawno temu zanim je wycofali, ale one najlepiej mierzą temperaturę. A dla Malucha kupię jakiś na podczerwień na pewno.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Ale zima! Rano jechałam do przychodni (tak znowu, chyba mnie tam zameldują) to się balam, że auto mi nie odpali :P ale poczciwa skodzina dała radę :)
    My mamy bezdotykowy microlife i zawsze dobrze pokazuje, parę razy spadł ale nic się nie działo. A takiemu maluszkowi i tak najlepiej mierzyć zwykłym termometrem w pupie bo jest najbardziej wiarygodny wynik.
    Jutro w końcu idę na krzywa cukrową. Już dwa tygodnie przekładam przez te moje chłopaki. W końcu mój tata przyjedzie z nimi zostać. Nie mam serca brać ich w te zarazkowo o godzinie 6:30 o.0

A co do ruchów tak nisko to raczej normalne. Pod koniec ciąży czasem ma się wrażenie, że dzieciak chce wystawić rękę tylko po to żeby sprawdzić czy jest ciepło :P

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy jest taki pod pachę termometr. Ten bezdotykowy to mi różne cuda pokazuje... od 35 do 39 stopni...

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ