CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze raz dziękuję za wsparcie dziewczyny. To niewyobrażalnie ciężki czas, na szczęście mąż i bliscy mnie bardzo wspierają. Za jakiś czas mam jednak nadzieję wrócić na fioletową stronę na dłużej.
Tymczasem znikam, a Wam jeszcze raz życzę jak najdłuższego czasu w dwupaku i szczęśliwych finałów. Trzymam kciuki!
anieszka, Emisia35, Pysiaczek89, Kropka89, Kalinkaabc, Edytaaa, Leira, Magda33, Axana, summer86, palusia171, Alphelia, Marya, Dika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się ciepło w ten zimny poranek

Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p
Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*
kokkosanka, Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
26.05.2025 Dwa ❤️❤️
05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony
13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃

-
malinka201666 wrote:Witam się ciepło w ten zimny poranek

Dzisiaj belly mi pokazuje 100-dniówkę :p
Lilek,trzymam kciuki abyś szybko tu wróciła :*
U mnie też 100 dni
chociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą)
Magda33, Andziula_1988, Pysiaczek89, Kropka89 lubią tę wiadomość

-
Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?firanki na duszę wrote:U mnie też 100 dni
chociaz mam wrażenie że moje hiperaktywne Dziecko najchętniej wyszłoby już ( przynajmniej jej niskiej ruchy na wysokości wzgórka łonowego o tym świadczą) 

-
Kalinkaabc wrote:Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?
Normalne, zależy jak masz dziecko ułożone i jak dużą masz macicę. Ja na połówkowych czułam ruchy nisko (skończony 20 tydzień), okazało się, że maluch leży poprzecznie, potem miałam USG 22-23 tydzień i maluch leżał głową w dół, a ruchy czasem czułam powyżej pępka. Teraz maluch waży pewnie z 800 g, nadal jest głową w dół i nieraz jak nóżką kopnie to czuję wysoko, na wysokości żeber. U Ciebie może być dupką do dołu i kopie Cię w podbrzusze
Kalinkaabc lubi tę wiadomość

-
Ja dopiero w skończonym 25tygodniu poczułam ruchy wysoko na wysokości pępka i wyżej a tak czułam caly czas nisko na wysokość spojenia łonowego i niżej.
Bylam dzisiaj na krzywej cukrowej glukoza do wypicia znośna,mialam dwa momenty takie gdzie bylam blisko zemdlenia i zwymiotowania po 40 minutach i 15 minut przed ostatnim pobraniem ale świeże powietrze pomogło:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 10:35
Kalinkaabc lubi tę wiadomość
-
Mój gin twierdzi że wszystko co się dzieje w ciąży jest normalne... Że baby ma jeszcze na tyle miejsca, stąd odczucie jej wszędzie - u dołu, u góry i po bokach. Chociaż moje zaufanie do niego ostatnimi czasy jest coraz mniejsze... 2 tyg temu ( w czasie jego urlopu) wylądowałam w szpitalu z powodu silnego i właściwie ciągłego twardenia brzucha. Na wypisie mam poród przedwczesny zagrażający - mój gin skwitował to słowami " w następnej ciąży będzie Pani wiedziała kiedy na prawdę trzeba jechać do szpitala". No comment.Kalinkaabc wrote:Ja też tak nisko czuje ruchy i zaczęłam się martwić czy tak powinno byc:( wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Pytałaś lekarza czy tak powinno być?

-
Kalinkaabc wrote:Trochę się uspokoilam:) 3 tyg. temu dzieciaczki były ułożone główką w dół. Może zmieniły pozycję. Ruchy czuje i w dole i na wysokości pepka.
U mnie maluch był poprzecznie, głową w dół, miednicowo, głową w dół, etc - raz poczułam obrót dziecka. Między USG kiedy był miednicowo, a głową w dół. Wysiadałam z autobusu i nagle poczułam jakby obrót w brzuchu i taką jakby "zmianę środka masy" brzucha, było to nawet nieco bolesne, ale od razu wiedziałam, że mały łobuziak coś zrobił - na USG dowiedziałam się, że był to gwałtowny obrót
Niestety pozostałych obrotów nie wyczułam

-
Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.

-
No właśnie ja też mam złe doświadczenia.witaminkab wrote:Ja nie polecam żadnego elektrycznego termometru, miałam kilka różnych i po paru uzyciach zawsze się zawieszaly i pokazywaly w kolko to samo. Mam też taki na podczerwień microlife do czoła i ucha i w stosunku do termometru klasycznego pod pachę potrafi się pomylić o 2 stopnie prawie! Poczatko działał w miare poprawnie. Może mam pecha, z przyjemnością kupilabym coś co działa, bo aktualnie sprawdza się tylko taki pod pachę.
-
Hej!! Ale zima! Rano jechałam do przychodni (tak znowu, chyba mnie tam zameldują) to się balam, że auto mi nie odpali
ale poczciwa skodzina dała radę 
My mamy bezdotykowy microlife i zawsze dobrze pokazuje, parę razy spadł ale nic się nie działo. A takiemu maluszkowi i tak najlepiej mierzyć zwykłym termometrem w pupie bo jest najbardziej wiarygodny wynik.
Jutro w końcu idę na krzywa cukrową. Już dwa tygodnie przekładam przez te moje chłopaki. W końcu mój tata przyjedzie z nimi zostać. Nie mam serca brać ich w te zarazkowo o godzinie 6:30 o.0
A co do ruchów tak nisko to raczej normalne. Pod koniec ciąży czasem ma się wrażenie, że dzieciak chce wystawić rękę tylko po to żeby sprawdzić czy jest ciepło
Anna Stesia lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny

Wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Przytulam Cię do serca i życzę Wam dużo sił!