CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Odebrałam wyniki wydaje mi sie ze cukier wyszedł dobrze,mocz tez ale nabawiłam sie anemii .
Zaniżone wyniki morfologi nie muszą świadczyć o anemii
Ja też się przeraziłam jak zobaczyłam swoje, ale ginka mi wytłumaczyła, że kobiety w ciąży mogą poć poniżej normy dla "normalnego człowieka" -
nick nieaktualny
-
Leira wrote:Zaniżone wyniki morfologi nie muszą świadczyć o anemii
Ja też się przeraziłam jak zobaczyłam swoje, ale ginka mi wytłumaczyła, że kobiety w ciąży mogą poć poniżej normy dla "normalnego człowieka"
Erytrocyty 3,31(4-5.2) -
welonka wrote:A jaka miałaś ? Ja mialam wczesniej 12.5i wiem ze ta wartość w ciąży jest prawidłowa ,a dzisiaj odebrałam hemoglobina 10,4 hematokryt31,2 (36-48)
Erytrocyty 3,31(4-5.2)
MORFOLOGIA (wypisuję tylko wartości, które wykraczają poza normę)
Leukocyty 10,34 K/µl 4,0 — 10,0 - podwyższone
MCHC 32,8 g/dl 33,0 — 36,0 - poniżej normy
RDW 15,6 % 11,0 — 15,0 podwyższone
Hemoglobina 11,96 g/dl 12,0 — 16,0 - poniżej normy
Hematokryt 34,7 % 37,0 — 47,0 - poniżej normy
-
Czara wrote:
Masz napisane, że prawidłowa flora bakteryjna, w ilości ++ (max. +++). Gdyby była zła bakteria to pod spodem miałabyś napisane jakie bakterie, w jakiej ilości i na jakie antybiotyki są wrażliwe. -
welonka wrote:A jaka miałaś ? Ja mialam wczesniej 12.5i wiem ze ta wartość w ciąży jest prawidłowa ,a dzisiaj odebrałam hemoglobina 10,4 hematokryt31,2 (36-48)
Erytrocyty 3,31(4-5.2) -
welonka wrote:Najbardziej miałaś hematokryt obniżony. No nic zobaczę co mi powie na wizycie wolałabym uniknąć żelaza bo za bardzo go nie toleruje.
No zobaczysz, ale nie ma co się martwić na zaś, lekarz oceni czy to już anemia czy jeszcze nieMięsko jedz, czerwone
-
Tròjka wrote:W poprzednich ciążach przy hemoglobinie 10 dostałam już żelazo.
-
welonka wrote:Odebrałam wyniki wydaje mi sie ze cukier wyszedł dobrze,mocz tez ale nabawiłam sie anemii .
U mnie tez już wynik poniżej normy i na ostatniej wizycie dostałam receptę na tardyferon. Za tydzień w czwartek mam wizytę wiec zobaczymy czy wyniki będą lepsze. -
nick nieaktualny
-
Leira wrote:U mnie maluch był poprzecznie, głową w dół, miednicowo, głową w dół, etc - raz poczułam obrót dziecka. Między USG kiedy był miednicowo, a głową w dół. Wysiadałam z autobusu i nagle poczułam jakby obrót w brzuchu i taką jakby "zmianę środka masy" brzucha, było to nawet nieco bolesne, ale od razu wiedziałam, że mały łobuziak coś zrobił - na USG dowiedziałam się, że był to gwałtowny obrót
Niestety pozostałych obrotów nie wyczułam
Czasami bolesne kopniaczki upewniają mnie, że z maluszkiem jest wszystko dobrze
-
Axana wrote:My po wizycie.
Mały waży ok. 823g i wygląda na to że rośnie nam koszykarz bo długość kości udowej wyprzedza wymiarem wiek o prawie 2 tygodnie, taki długonogi
Kolejny raz z rzędu potwierdzony chłopak, ale już ja sama nawet zauważyłam i rozpoznałam więc wątpliwości co do płci nie mamyCiesze się bardzo że rośnie zdrowo
mój mąż jest troszkę wyższy ode mnie a ja raczej średniego wzrostu
. Może tym razem syn wda się w moją rodzinkę gdzie mężczyźni są wysocy
-
Axana wrote:My z mężem oboje wysocy, a do tego ja się urodziłam mając 62cm i bardzo długie nogi więc chyba będzie miał to po mamie
ale gdzieś po drodze zwolniłam że wzrostem heheh
Axana lubi tę wiadomość