X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na OGTT i już mnie mdli. Sako wypicie mnie na razie nie martwi ale ponad 2 h na czczo ;(

Dziewczyny jak dotykam brzucha to jest twardy i zastanawiam się czy to normalne czy jak... nic mnie nie boli ani nie czuje jakiś spięć:)
    Jak rozpoznajecie że to skurcze lub twardnienie macicy ?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Kurcze, duża rozbieżność. Za 820 pln być może byłabym skłonna się zdecydować, ale za 2000 pln to raczej nie, uważam, że to mocne przegięcie, zwłaszcza, że poród ma się odbywać w państwowym szpitalu, a lwią część z tych 2000 pln bierze właśnie nie sama położna, a.. szpital.
    http://www.kco.katowice.pl/index.php?y=2&x=11&x1=5&b=0#opiekapoloznej2 w pkt 7 jest informacja na ten temat.
    A różnica faktycznie spora... Pewnie przy takiej kwocie nie zdecydowałabym się...
    Mam tylko nadzieję że Mała odwróci się głową w dół, żebym mogła rodzić SN. Jestem na to nastawiona całą sobą i w ogóle nie biorę pod uwagę cesarki...

uwo93e3kxvexoenv.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja jutro idę na OGTT i już mnie mdli. Sako wypicie mnie na razie nie martwi ale ponad 2 h na czczo ;(

Dziewczyny jak dotykam brzucha to jest twardy i zastanawiam się czy to normalne czy jak... nic mnie nie boli ani nie czuje jakiś spięć:)
    U mnie jest twardy praktycznie cały czas. Już się do tego przyzwyczailam. Żadne magnezy i rozkurczowe nie pomagają. Czasem jest lepiej jak się położę i odpocznę.
    Podobno taki mój urok, a wg lekarza to nic niepokojącego.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:

U mnie to samo, zwykle na wieczór twardnieje, ale bezskurczowo.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Ja mam rozstępy po 1 ciąży i po odchudzaniu,teraz mi się zrobiły na bokach nowe..
    Co do położnej to u mnie we Wrocławiu dziewczyny piszą że dawały koło 800 zł.
    Ja nie "biorę" położnej bo mnie nie stać i raczej czeka mnie cc
    Apropo cc,dziewczyny które miały pierwsze planowe zabiegi w którym tygodniu wam gin dał skierowanie na cc?
    Mam nadzieje ze faktycznie jest tak jak napisałaś bo ta, która ja chce przy porodzie jest polecana właśnie we Wrocławiu :-)
    Dla mnie taki koszt jest jeszcze do przyjęcia, chociaż dziadkowie coś się mocno proszą o pokrycie kosztów to może nie będę się sprzeciwiać ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka myśle ze doradca laktacyjny to dobry pomysł. Sama mam namiary na cudowna babeczkę, która przyjeżdża do domu wiec w razie czego jestem „zabezpieczona” :-)
    Fajnie ze piszecie o kosztach jakie są we Wrocławiu. Mam nadzieje ze moja nie powie dużo więcej ;-)
    Ja teraz mieszkają takim rejonie dolnego śląska, gdzie nagminnie patroli się porody. Stad moje obawy i myśl o położnej.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, też jestem z Dolnego Śląska. w okolicach jakiego miasta mieszkasz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie to samo, zwykle na wieczór twardnieje, ale bezskurczowo.

Może taki urok tych naszych brzuszkow;) we wtorek idę do lekarza to zapytam :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem legniczanka, ale na obczyźnie :-) Co do położnych i porodu, to jestem w szoku, że można trafić na taki personel w Polsce, który zamiast pomagać, jeszcze może skąplikować poród a przez to jakieś komplikacje.
    Tyle dobrego, że w Holandii albo odbiera poród położna, do której chodzę, super babka, no chyba że mi nie pozwolą to te w szpitalu. Ale pierwszy poród był ok to mam nadzieję że i teraz trafię dobrze.

U mnie do tego od poniedziałku odpieluchowanie na całego. Pierwsze dwa dni ciężkie, ale dziś super. Nawet bez pampersa na spacerze była :-) I wszystkie siku i kupy na nocnik. Pewnie gorzej będzie z nockami. Mam nadzieję, że do końca miesiąca będzie z głowy.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy glukoze z wodą mogę połączyć w domu ? I jechać już z gotowa mieszanka 250ml wody+75g glukozy ?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Myśle zeby od 8 miesiąca wprowadzić elencyl na rozstępy dla kobiet w ciazy.

Ja kupiłam Elancyl ostatnio, 500ml. Dla mnie zapach okropny. Fajna konsystencja bo lekka i łatwo się rozsmarowuje, ale długo się wchłania i... no okropnie pachnie. Kupiłam bo się naczytałam super opinii no i już mam więc go używam (mam nadzieję że jest skuteczny), ale nie jest to mój ulubiony krem. Ja jestem oczarowana Oillan Mama Multiaktwny balsam na rozstępy. Pachnie pięknie i wchłania się ekspresowo, więc idealny na rano przed ubraniem.

Do tego po kąpieli lubię Bio oil, i czasem na noc smaruję palmersem (Palmersa używam od 4mca w sumie i ma ciężki zapach kokosa ale ja kokos lubię więc mnie nie drażni).

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Co do glukozy to w ogóle laboratorium, w którym robiłam badanie wymaga albo wynik glukozy na czczo sprzed maksymalnie miesiąca albo skierowanie od lekarza- inaczej nie zrobią. Miałam problem, bo na moim skierowaniu nie było pieczątki, a ostatni wynik miałam z listopada... Ale na szczęście mi zrobiły test, wpisując ten listopadowy wynik.

Ehh.. co laboratorium to inne zasady i bądź tu mądry..

Ja używam na brzuszek olejek z rossmana alterra pięknie pachnie i jest z naturalnych składników:) niestety rozstępy to problem genetyczny.
    Ja od gimnazjum mam rozstępy na piersiach a teraz to jest armagedon cyckowy. No ale co zrobić:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anitka, też jestem z Dolnego Śląska. w okolicach jakiego miasta mieszkasz?
    Koło Swidnicy, Dzierżoniowa :-) a Ty?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja kupiłam Elancyl ostatnio, 500ml. Dla mnie zapach okropny. Fajna konsystencja bo lekka i łatwo się rozsmarowuje, ale długo się wchłania i... no okropnie pachnie. Kupiłam bo się naczytałam super opinii no i już mam więc go używam (mam nadzieję że jest skuteczny), ale nie jest to mój ulubiony krem. Ja jestem oczarowana Oillan Mama Multiaktwny balsam na rozstępy. Pachnie pięknie i wchłania się ekspresowo, więc idealny na rano przed ubraniem.

Do tego po kąpieli lubię Bio oil, i czasem na noc smaruję palmersem (Palmersa używam od 4mca w sumie i ma ciężki zapach kokosa ale ja kokos lubię więc mnie nie drażni).
    Ja Elancyl używałam w 1 ciazy i bardzo sobie chwaliłam. Tylko używałam go od 5 miesiąca, a ja mam skłonność do zużywania kosmetykow w bardzo krótkim czasie wiec trochę mnie to kosztowało :-)
    On jest fajny w cieplejsze dni bo w miarę szybko się wchłania. Wszystkie znane mi koleżanki, które go stosowały nie maja rozstępów. Sama nie wiem czy faktycznie jest tak dobry czy wszystkie genetycznie nie maja do nich skłonności :-)

• anna23 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bielsku prywatna położna do porodu 500 :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupiłam laktator medela swing za 200zł na olx, do tego w smyku dokupiłam nowy zaworek z membraną koszt ok 15zł i nowe butelki. Resztę i tak trzeba wyparzyć.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje balsam Nacomi. Uwielbiam ich kosmetyki. Świetne składy (srokao poleca) i w przystępnych cenach. Używałam już peelingu, kremu do twarzy, pomadki, a teraz balsamu.

Dziewczyny, kąpiecie się w wannie czy bierzecie prysznic? Ja kocham kąpiele, mogłabym godzinami leżeć w wannie, ale koleżanka powiedziała mi, ze już nie można, ze muszę brać prysznic. No więc opłukuję się tym prysznicem w wannie i czuję się niedomyta. Plus, ze już nie spędzam tyle czasu w łazience.

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    W Bielsku prywatna położna do porodu 500 :)
    Tak potwierdzam, u Nas chyba najtaniej.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek my już temat pieluch chyba mamy za sobą :-) wzięliśmy się za młodego w styczniu i nie powiem pierwszy miesiąc to była ostra jazda. Teraz już jest Ok, sam biega na nocnik, sam się podciera i wyrzuca zawartość nocnika do toalety. Ale nie zliczę zasikanych par spodni. Na początku trzeba uważać z majtkami bo podobno dziecku przypominają pampersa. My w sumie od tygodnia zakładamy młodemu majtki. Mam nadzieje ze do porodu temat będzie już w 100% ogarnięty. Nam bardzo pomogła książka „mamo chce kupę” rozwiała wiele wątpliwości :-)
    Teraz młody w czasie spacerów, drzemki jest cały dzień bez pampersa. Zakładamy jedynie na noc.

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ