CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro idę na OGTT i już mnie mdli. Sako wypicie mnie na razie nie martwi ale ponad 2 h na czczo ;(
Dziewczyny jak dotykam brzucha to jest twardy i zastanawiam się czy to normalne czy jak... nic mnie nie boli ani nie czuje jakiś spięć
Jak rozpoznajecie że to skurcze lub twardnienie macicy ? -
Leira wrote:Kurcze, duża rozbieżność. Za 820 pln być może byłabym skłonna się zdecydować, ale za 2000 pln to raczej nie, uważam, że to mocne przegięcie, zwłaszcza, że poród ma się odbywać w państwowym szpitalu, a lwią część z tych 2000 pln bierze właśnie nie sama położna, a.. szpital.
A różnica faktycznie spora... Pewnie przy takiej kwocie nie zdecydowałabym się...
Mam tylko nadzieję że Mała odwróci się głową w dół, żebym mogła rodzić SN. Jestem na to nastawiona całą sobą i w ogóle nie biorę pod uwagę cesarki... -
Fasola1234 wrote:Ja jutro idę na OGTT i już mnie mdli. Sako wypicie mnie na razie nie martwi ale ponad 2 h na czczo ;(
Dziewczyny jak dotykam brzucha to jest twardy i zastanawiam się czy to normalne czy jak... nic mnie nie boli ani nie czuje jakiś spięć
Jak rozpoznajecie że to skurcze lub twardnienie macicy ?
Podobno taki mój urok, a wg lekarza to nic niepokojącego. -
Fasola1234 wrote:Ja jutro idę na OGTT i już mnie mdli. Sako wypicie mnie na razie nie martwi ale ponad 2 h na czczo ;(
Jak rozpoznajecie że to skurcze lub twardnienie macicy ?
U mnie to samo, zwykle na wieczór twardnieje, ale bezskurczowo. -
malinka201666 wrote:Ja mam rozstępy po 1 ciąży i po odchudzaniu,teraz mi się zrobiły na bokach nowe..
Co do położnej to u mnie we Wrocławiu dziewczyny piszą że dawały koło 800 zł.
Ja nie "biorę" położnej bo mnie nie stać i raczej czeka mnie cc
Apropo cc,dziewczyny które miały pierwsze planowe zabiegi w którym tygodniu wam gin dał skierowanie na cc?
Dla mnie taki koszt jest jeszcze do przyjęcia, chociaż dziadkowie coś się mocno proszą o pokrycie kosztów to może nie będę się sprzeciwiać -
Kropka myśle ze doradca laktacyjny to dobry pomysł. Sama mam namiary na cudowna babeczkę, która przyjeżdża do domu wiec w razie czego jestem „zabezpieczona”
Fajnie ze piszecie o kosztach jakie są we Wrocławiu. Mam nadzieje ze moja nie powie dużo więcej
Ja teraz mieszkają takim rejonie dolnego śląska, gdzie nagminnie patroli się porody. Stad moje obawy i myśl o położnej. -
Ja jestem legniczanka, ale na obczyźnie
Co do położnych i porodu, to jestem w szoku, że można trafić na taki personel w Polsce, który zamiast pomagać, jeszcze może skąplikować poród a przez to jakieś komplikacje.
Tyle dobrego, że w Holandii albo odbiera poród położna, do której chodzę, super babka, no chyba że mi nie pozwolą to te w szpitalu. Ale pierwszy poród był ok to mam nadzieję że i teraz trafię dobrze.
U mnie do tego od poniedziałku odpieluchowanie na całego. Pierwsze dwa dni ciężkie, ale dziś super. Nawet bez pampersa na spacerze byłaI wszystkie siku i kupy na nocnik. Pewnie gorzej będzie z nockami. Mam nadzieję, że do końca miesiąca będzie z głowy.
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Anitka201 wrote:Myśle zeby od 8 miesiąca wprowadzić elencyl na rozstępy dla kobiet w ciazy.
Ja kupiłam Elancyl ostatnio, 500ml. Dla mnie zapach okropny. Fajna konsystencja bo lekka i łatwo się rozsmarowuje, ale długo się wchłania i... no okropnie pachnie. Kupiłam bo się naczytałam super opinii no i już mam więc go używam (mam nadzieję że jest skuteczny), ale nie jest to mój ulubiony krem. Ja jestem oczarowana Oillan Mama Multiaktwny balsam na rozstępy. Pachnie pięknie i wchłania się ekspresowo, więc idealny na rano przed ubraniem.
Do tego po kąpieli lubię Bio oil, i czasem na noc smaruję palmersem (Palmersa używam od 4mca w sumie i ma ciężki zapach kokosa ale ja kokos lubię więc mnie nie drażni).
-
eunice. wrote:Co do glukozy to w ogóle laboratorium, w którym robiłam badanie wymaga albo wynik glukozy na czczo sprzed maksymalnie miesiąca albo skierowanie od lekarza- inaczej nie zrobią. Miałam problem, bo na moim skierowaniu nie było pieczątki, a ostatni wynik miałam z listopada... Ale na szczęście mi zrobiły test, wpisując ten listopadowy wynik.
Ehh.. co laboratorium to inne zasady i bądź tu mądry..
Ja używam na brzuszek olejek z rossmana alterra pięknie pachnie i jest z naturalnych składników:) niestety rozstępy to problem genetyczny.
Ja od gimnazjum mam rozstępy na piersiach a teraz to jest armagedon cyckowy. No ale co zrobić -
Axana wrote:Ja kupiłam Elancyl ostatnio, 500ml. Dla mnie zapach okropny. Fajna konsystencja bo lekka i łatwo się rozsmarowuje, ale długo się wchłania i... no okropnie pachnie. Kupiłam bo się naczytałam super opinii no i już mam więc go używam (mam nadzieję że jest skuteczny), ale nie jest to mój ulubiony krem. Ja jestem oczarowana Oillan Mama Multiaktwny balsam na rozstępy. Pachnie pięknie i wchłania się ekspresowo, więc idealny na rano przed ubraniem.
Do tego po kąpieli lubię Bio oil, i czasem na noc smaruję palmersem (Palmersa używam od 4mca w sumie i ma ciężki zapach kokosa ale ja kokos lubię więc mnie nie drażni).
On jest fajny w cieplejsze dni bo w miarę szybko się wchłania. Wszystkie znane mi koleżanki, które go stosowały nie maja rozstępów. Sama nie wiem czy faktycznie jest tak dobry czy wszystkie genetycznie nie maja do nich skłonności -
nick nieaktualnyJa stosuje balsam Nacomi. Uwielbiam ich kosmetyki. Świetne składy (srokao poleca) i w przystępnych cenach. Używałam już peelingu, kremu do twarzy, pomadki, a teraz balsamu.
Dziewczyny, kąpiecie się w wannie czy bierzecie prysznic? Ja kocham kąpiele, mogłabym godzinami leżeć w wannie, ale koleżanka powiedziała mi, ze już nie można, ze muszę brać prysznic. No więc opłukuję się tym prysznicem w wannie i czuję się niedomyta. Plus, ze już nie spędzam tyle czasu w łazience. -
anna23 wrote:W Bielsku prywatna położna do porodu 500A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ptaszek my już temat pieluch chyba mamy za sobą
wzięliśmy się za młodego w styczniu i nie powiem pierwszy miesiąc to była ostra jazda. Teraz już jest Ok, sam biega na nocnik, sam się podciera i wyrzuca zawartość nocnika do toalety. Ale nie zliczę zasikanych par spodni. Na początku trzeba uważać z majtkami bo podobno dziecku przypominają pampersa. My w sumie od tygodnia zakładamy młodemu majtki. Mam nadzieje ze do porodu temat będzie już w 100% ogarnięty. Nam bardzo pomogła książka „mamo chce kupę” rozwiała wiele wątpliwości
Teraz młody w czasie spacerów, drzemki jest cały dzień bez pampersa. Zakładamy jedynie na noc.