X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na OGTT i już mnie mdli. Sako wypicie mnie na razie nie martwi ale ponad 2 h na czczo ;(

Dziewczyny jak dotykam brzucha to jest twardy i zastanawiam się czy to normalne czy jak... nic mnie nie boli ani nie czuje jakiś spięć:)
    Jak rozpoznajecie że to skurcze lub twardnienie macicy ?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Kurcze, duża rozbieżność. Za 820 pln być może byłabym skłonna się zdecydować, ale za 2000 pln to raczej nie, uważam, że to mocne przegięcie, zwłaszcza, że poród ma się odbywać w państwowym szpitalu, a lwią część z tych 2000 pln bierze właśnie nie sama położna, a.. szpital.
    http://www.kco.katowice.pl/index.php?y=2&x=11&x1=5&b=0#opiekapoloznej2 w pkt 7 jest informacja na ten temat.
    A różnica faktycznie spora... Pewnie przy takiej kwocie nie zdecydowałabym się...
    Mam tylko nadzieję że Mała odwróci się głową w dół, żebym mogła rodzić SN. Jestem na to nastawiona całą sobą i w ogóle nie biorę pod uwagę cesarki...

uwo93e3kxvexoenv.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja jutro idę na OGTT i już mnie mdli. Sako wypicie mnie na razie nie martwi ale ponad 2 h na czczo ;(

Dziewczyny jak dotykam brzucha to jest twardy i zastanawiam się czy to normalne czy jak... nic mnie nie boli ani nie czuje jakiś spięć:)
    U mnie jest twardy praktycznie cały czas. Już się do tego przyzwyczailam. Żadne magnezy i rozkurczowe nie pomagają. Czasem jest lepiej jak się położę i odpocznę.
    Podobno taki mój urok, a wg lekarza to nic niepokojącego.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:

U mnie to samo, zwykle na wieczór twardnieje, ale bezskurczowo.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Ja mam rozstępy po 1 ciąży i po odchudzaniu,teraz mi się zrobiły na bokach nowe..
    Co do położnej to u mnie we Wrocławiu dziewczyny piszą że dawały koło 800 zł.
    Ja nie "biorę" położnej bo mnie nie stać i raczej czeka mnie cc
    Apropo cc,dziewczyny które miały pierwsze planowe zabiegi w którym tygodniu wam gin dał skierowanie na cc?
    Mam nadzieje ze faktycznie jest tak jak napisałaś bo ta, która ja chce przy porodzie jest polecana właśnie we Wrocławiu :-)
    Dla mnie taki koszt jest jeszcze do przyjęcia, chociaż dziadkowie coś się mocno proszą o pokrycie kosztów to może nie będę się sprzeciwiać ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka myśle ze doradca laktacyjny to dobry pomysł. Sama mam namiary na cudowna babeczkę, która przyjeżdża do domu wiec w razie czego jestem „zabezpieczona” :-)
    Fajnie ze piszecie o kosztach jakie są we Wrocławiu. Mam nadzieje ze moja nie powie dużo więcej ;-)
    Ja teraz mieszkają takim rejonie dolnego śląska, gdzie nagminnie patroli się porody. Stad moje obawy i myśl o położnej.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, też jestem z Dolnego Śląska. w okolicach jakiego miasta mieszkasz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie to samo, zwykle na wieczór twardnieje, ale bezskurczowo.

Może taki urok tych naszych brzuszkow;) we wtorek idę do lekarza to zapytam :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem legniczanka, ale na obczyźnie :-) Co do położnych i porodu, to jestem w szoku, że można trafić na taki personel w Polsce, który zamiast pomagać, jeszcze może skąplikować poród a przez to jakieś komplikacje.
    Tyle dobrego, że w Holandii albo odbiera poród położna, do której chodzę, super babka, no chyba że mi nie pozwolą to te w szpitalu. Ale pierwszy poród był ok to mam nadzieję że i teraz trafię dobrze.

U mnie do tego od poniedziałku odpieluchowanie na całego. Pierwsze dwa dni ciężkie, ale dziś super. Nawet bez pampersa na spacerze była :-) I wszystkie siku i kupy na nocnik. Pewnie gorzej będzie z nockami. Mam nadzieję, że do końca miesiąca będzie z głowy.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy glukoze z wodą mogę połączyć w domu ? I jechać już z gotowa mieszanka 250ml wody+75g glukozy ?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Myśle zeby od 8 miesiąca wprowadzić elencyl na rozstępy dla kobiet w ciazy.

Ja kupiłam Elancyl ostatnio, 500ml. Dla mnie zapach okropny. Fajna konsystencja bo lekka i łatwo się rozsmarowuje, ale długo się wchłania i... no okropnie pachnie. Kupiłam bo się naczytałam super opinii no i już mam więc go używam (mam nadzieję że jest skuteczny), ale nie jest to mój ulubiony krem. Ja jestem oczarowana Oillan Mama Multiaktwny balsam na rozstępy. Pachnie pięknie i wchłania się ekspresowo, więc idealny na rano przed ubraniem.

Do tego po kąpieli lubię Bio oil, i czasem na noc smaruję palmersem (Palmersa używam od 4mca w sumie i ma ciężki zapach kokosa ale ja kokos lubię więc mnie nie drażni).

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Co do glukozy to w ogóle laboratorium, w którym robiłam badanie wymaga albo wynik glukozy na czczo sprzed maksymalnie miesiąca albo skierowanie od lekarza- inaczej nie zrobią. Miałam problem, bo na moim skierowaniu nie było pieczątki, a ostatni wynik miałam z listopada... Ale na szczęście mi zrobiły test, wpisując ten listopadowy wynik.

Ehh.. co laboratorium to inne zasady i bądź tu mądry..

Ja używam na brzuszek olejek z rossmana alterra pięknie pachnie i jest z naturalnych składników:) niestety rozstępy to problem genetyczny.
    Ja od gimnazjum mam rozstępy na piersiach a teraz to jest armagedon cyckowy. No ale co zrobić:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anitka, też jestem z Dolnego Śląska. w okolicach jakiego miasta mieszkasz?
    Koło Swidnicy, Dzierżoniowa :-) a Ty?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja kupiłam Elancyl ostatnio, 500ml. Dla mnie zapach okropny. Fajna konsystencja bo lekka i łatwo się rozsmarowuje, ale długo się wchłania i... no okropnie pachnie. Kupiłam bo się naczytałam super opinii no i już mam więc go używam (mam nadzieję że jest skuteczny), ale nie jest to mój ulubiony krem. Ja jestem oczarowana Oillan Mama Multiaktwny balsam na rozstępy. Pachnie pięknie i wchłania się ekspresowo, więc idealny na rano przed ubraniem.

Do tego po kąpieli lubię Bio oil, i czasem na noc smaruję palmersem (Palmersa używam od 4mca w sumie i ma ciężki zapach kokosa ale ja kokos lubię więc mnie nie drażni).
    Ja Elancyl używałam w 1 ciazy i bardzo sobie chwaliłam. Tylko używałam go od 5 miesiąca, a ja mam skłonność do zużywania kosmetykow w bardzo krótkim czasie wiec trochę mnie to kosztowało :-)
    On jest fajny w cieplejsze dni bo w miarę szybko się wchłania. Wszystkie znane mi koleżanki, które go stosowały nie maja rozstępów. Sama nie wiem czy faktycznie jest tak dobry czy wszystkie genetycznie nie maja do nich skłonności :-)

• anna23 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bielsku prywatna położna do porodu 500 :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupiłam laktator medela swing za 200zł na olx, do tego w smyku dokupiłam nowy zaworek z membraną koszt ok 15zł i nowe butelki. Resztę i tak trzeba wyparzyć.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje balsam Nacomi. Uwielbiam ich kosmetyki. Świetne składy (srokao poleca) i w przystępnych cenach. Używałam już peelingu, kremu do twarzy, pomadki, a teraz balsamu.

Dziewczyny, kąpiecie się w wannie czy bierzecie prysznic? Ja kocham kąpiele, mogłabym godzinami leżeć w wannie, ale koleżanka powiedziała mi, ze już nie można, ze muszę brać prysznic. No więc opłukuję się tym prysznicem w wannie i czuję się niedomyta. Plus, ze już nie spędzam tyle czasu w łazience.

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    W Bielsku prywatna położna do porodu 500 :)
    Tak potwierdzam, u Nas chyba najtaniej.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek my już temat pieluch chyba mamy za sobą :-) wzięliśmy się za młodego w styczniu i nie powiem pierwszy miesiąc to była ostra jazda. Teraz już jest Ok, sam biega na nocnik, sam się podciera i wyrzuca zawartość nocnika do toalety. Ale nie zliczę zasikanych par spodni. Na początku trzeba uważać z majtkami bo podobno dziecku przypominają pampersa. My w sumie od tygodnia zakładamy młodemu majtki. Mam nadzieje ze do porodu temat będzie już w 100% ogarnięty. Nam bardzo pomogła książka „mamo chce kupę” rozwiała wiele wątpliwości :-)
    Teraz młody w czasie spacerów, drzemki jest cały dzień bez pampersa. Zakładamy jedynie na noc.

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ