CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KochamSłońce wrote:Dziewczyny ja tak nie w temacie, ale ma moze ktoras z Was posciel z satyny bawelnianej? Teraz tyle promocji, ceny sa fajne, ale boje sie ze to jest jakis szajs. Bylabym wdzieczna za opinie
My mamy dwa komplety pościeli z bawełny satynowej z Jyska i jest świetnajakieś promocje tam ostatnio na stronie widziałam to musisz zobaczyć sobie
Używamy je już od roku, często prałam i nie sfilcowały się, a są za to bardzo przyjemne w dotyku.
KochamSłońce lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Super, że po wizytach wszystko dobrze
U mnie dziś zacznie się nauka nocniczkowania u córeczki. Miesiąc temu odpuściłam, był taki ryk, że hej. Nawet Malutka nie chciała usiąść dupką.
Dziewczyny, u Was tez taki dramat jak obcinacie paznokcie swoich maluszkom?
Ja miałam dwa laktatory, ręczny dobry był przy nawale, aby ulżyć piersiom i sobie. Elektryczny przydał się przy odlewaniu pokarmu, jak musiałam wyjść albo jak już fiksowałam z kp i dawałam swoje mleko w butli. Czasami też przydaje się na rozbudzenie laktacji.
Trudno coś tu ustalić, że ile będzie się karmiło...Dużo będzie zależało od naszej głowy, podejściu na luzie i nie słuchaniu innych.
U mnie będzie cienki rożek, takie tez kocycki do przykrycia. Pościel dałam córeczce do łóżeczka ok, 8 czy 9 miesiąca.
Dziewczyny, jak patrzę, że niektóre z Was już są w 27, 28 tc....ale leci. Jak już się przekroczy te magiczną 30....To nie ma odwrotu, wtedy czas to już jak błyskawica.
Ja polecam majteczki takie:
https://www.ceneo.pl/37718729
I na zmianę:
https://www.ceneo.pl/27607917
Z tych pierwszych brałam swój rozmiar, czyli 38, a z Canpolu L.
Sporo krwawiłam, czułam komfort, że spakowałam tyle majteczek, naprawdę się przydały. W domu po 2 dniach już rządziły bawełniane.
Ja już powoli będę myślała o torbie, chyba w końcu w tym miesiącu albo w kwietniu kupię dwie koszulki do karmienia i majty. Miałam miesiąc temu, ale zawsze coś innego na głowie
-
Sarrrra wrote:Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .
tak tak pisałam ze używany:)
oj pamiętam jedynie ze to było na szombierkach:)Szczęśliwa2017 -
Ja chyba jednak zakupię laktator przed porodem, bo jak wyślę męża później samego to na 99% wróci z laktatorem ręcznym, bo on uważa, że to zdrowsze i bezpieczniejsze dla mnie niż elektryczny. Co do monitora oddechu też jak zobaczył na youtube, że podłącza się do prądu te płytki spod materaca ( AngelCare ) to stwierdził, że to nie może być dobre dla dziecka, ale wczoraj oglądałam Babysense one chyba na baterie chodzą, tak ? Jeśli ten jest na baterie tylko to mogę podejmować rozmowę na nowo
Przeglądam właśnie listę jaką zrobiłam do IKEI i tam mam też pościele, poduszkę, kołdrę. Wiem, że przez pierwsze miesiące nie będzie to używane, ale czy wy od razu kupujecie w wyprawce czy dopiero za kilka miesięcy?
-
Zielonooka polecam babysense bo to jedyny na rynku za atestem medycznym i jakimiś potrzebnymi certyfikatami. To ich monitory są używane w szpitalach na oddziałach wcześniaków.
Mam wrażenie ze baterie w tym monitorze się nie kończąmy używaliśmy 9 miesięcy i chyba pod koniec mąż je wymieniał
-
pilik wrote:Co do laktatorów - rozważałam używany, ale po tym i zagłębieniu się w temat zrezygnowałam...
http://www.mlekiemmamy.org/rynek-wtorny-laktatorow/
Co do glukozy - trzeba dopytać w laboratorium. Moja gin powiedziała że spokojnie mogę sobie wcisnąć cytrynę, a w lab powiedzieli że mogę przyjść z gotową mieszanką w jakimś kubku swoim więc w domu przed wyjściem sobie zrobię mieszankę po prostu. A i u nas też konieczne jest skierowanie lekarza z pieczątką, inaczej nie zrobią krzywej
Właśnie wróciłam. Wypilam to ale po 10 minutach zwymiotowalam;( I teraz myślę czy w ogóle to powtarzać ... -
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
Anitka my też się cieszymy jak głupkiTaka rzecz a cieszy. Nasza dziś wstała z suchym pampersem i od razu na nocnik zrobiła siku, a po śniadaniu a dwujeczkę pobiegła sama
Duma rozpiera hehe
Anitka201 lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Leira wrote:Może zgodzą się na 50g glukozy zamiast 75g?
A spróbować powinnaś - na wszelki wypadek jakby się miało udać tym razem
Ehh nie sądziłam że tak źle to zniose bo zazwyczaj daje radę...
Nie wiem czy się podejmę;( zobaczymy jak wyjdzie moczu cukier na czczo może nie będę musiała tego przechodzić ponownie . -
Dziewczyny ja ze swojej strony polecam prześcieradła z bawełny jersey na gumce - firma Nyks. Ceny na prawdę niskie a jakość dużo lepsza niż np z firmy jollein (płaciłam za nie 2 razy więcej niż z nyks). Maja bardzo duża zakładkę na grubość materaca.
-
Agnella wrote:Super, że po wizytach wszystko dobrze
U mnie dziś zacznie się nauka nocniczkowania u córeczki. Miesiąc temu odpuściłam, był taki ryk, że hej. Nawet Malutka nie chciała usiąść dupką.
Dziewczyny, u Was tez taki dramat jak obcinacie paznokcie swoich maluszkom?
Ja miałam dwa laktatory, ręczny dobry był przy nawale, aby ulżyć piersiom i sobie. Elektryczny przydał się przy odlewaniu pokarmu, jak musiałam wyjść albo jak już fiksowałam z kp i dawałam swoje mleko w butli. Czasami też przydaje się na rozbudzenie laktacji.
Trudno coś tu ustalić, że ile będzie się karmiło...Dużo będzie zależało od naszej głowy, podejściu na luzie i nie słuchaniu innych.
U mnie będzie cienki rożek, takie tez kocycki do przykrycia. Pościel dałam córeczce do łóżeczka ok, 8 czy 9 miesiąca.
Dziewczyny, jak patrzę, że niektóre z Was już są w 27, 28 tc....ale leci. Jak już się przekroczy te magiczną 30....To nie ma odwrotu, wtedy czas to już jak błyskawica.
Ja polecam majteczki takie:
https://www.ceneo.pl/37718729
I na zmianę:
https://www.ceneo.pl/27607917
Z tych pierwszych brałam swój rozmiar, czyli 38, a z Canpolu L.
Sporo krwawiłam, czułam komfort, że spakowałam tyle majteczek, naprawdę się przydały. W domu po 2 dniach już rządziły bawełniane.
Ja już powoli będę myślała o torbie, chyba w końcu w tym miesiącu albo w kwietniu kupię dwie koszulki do karmienia i majty. Miałam miesiąc temu, ale zawsze coś innego na głowieNie wystarczy koszula z dużym albo odpinanym dekoltem? Z góry dziękuję.
Wy wszystkie jesteście takie ogarnięte a mnie już panika sięga, że się nie wyrobimy. Budzę się w środku nocy i myślę o maluszku, wyprawce, remoncie, pracy, mężu.
Ostatnio wokół pępka pojawił się jakby siniak czy to normalne i kiedyś zniknie, czy zapowiedź rozstępów w tej okolicy? -
Agnieszka koszula do karmienia ma zazwyczaj guziczki po bokachntaknabyb łatwo można było nakarmić maluszka. Wystarczy zwykła koszula/ koszulka na guziczki
Ja do szpitala biorę spodnie+koszulka. Jestem wysoka inwszystkie te koszule sięgają mi do polowy tylka wiec podziękujei tak na obchodzie pokazuje się jedynie brzuch a przegląd krocza robi położna z ginekologiem już w osobnym pomieszczeniu wiec wygodniej będzie mi w piżamie.
anieszka lubi tę wiadomość
-
Heloł
wszystkiego dobrego w dniu naszego święta
Jestem po wizycie, mały waży 1068, wszystkie wymiary wyprzedza o 2 tygodnie, oprócz nóżek, które są tylko.pare dni do przodunie wiem co to za gigant będzie
Okazało się, że przekręcił się pupą w dół ale mam się nie stresować bo ma duuuuuzo miejsca...co może potwierdzić wielkość mojego brzucha heheh.
Niestety mam anemię, hemoglobina 10,6 hematokryt też nisko. No i też dostałam żelazo...już się boje zaparć bo niestety zawsze mi towarzyszą jak biorę tardyferon.
Cukrzycy brak więc superi toxo też wyszła ujemna.
Alphelia, zielonooka7, Anitka201, ptaszek, Dika, witaminkab, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Ja również po wizycie. Wszystko jest ok, Łucja waży 1264g. Dzisiaj był ze mną mąż na usg i lekarz pokazał mu, że na pewno w brzuszku mieszka dziewczynka
Ostatnio droczył się ze mną, że skoro na początku był chłopiec, potem dziewczynka to teraz znów okaże się, że jednak chłopiec
zielonooka7, Tròjka, klauuudia, Anitka201, ptaszek, Dika, anna23, witaminkab, Magda33, Alphelia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Od wczoraj jesteśmy już w domu. Mały był bardzo dzielny nie wymiotowal po narkozie tylko przez jakaś godzinę był pijany ale ogólnie wszystko poszło dobrze.
Opatrunek oczywiście odrazu zerwał co było do przewidzenia no i oczywiście znowu się martwię. Poza tym Wogole nie boli go ta rana i też niby dobrze ale też mi jakieś dziwne zle myśli przychodzą do głowy... że może mu uszkodzili jakiś nerw i dlatego nie czuje bolu . Zaczynam popadać w paranoje z jednej w drugą... wariuje po prostu i najchętniej przez cały czas bym ryczala... Za dużo chyba tego wszystkiego naraz u nas w krótkim czasie i psychika zaczyna szwankowac...
Pisalyscie o monitorze oddechu my kupiliśmy angelcare i byłam bardzo zadowolona w sumie nie myśleliśmy o tym Wogole jak mały się urodził ale u dalekich znajomych niestety dziecko w wieku 3 miesięcy zmarlo podejrzenie śmierci lozeczkowej choć teraz z biegiem czasu wszyscy zaczynają w to wątpić bo to taka patologiczna rodzina z prawdziwego zdarzenia i cholera wie co robili z tym dzieckiem no ale nieważne po prostu jak taka historia miała miejsce postanowiliśmy zakupić dla własnej spokojnosci ...