X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Super :) A masz moze gdzies zachowaną nazwe sklepu?
    Oj niee bo to było 7 lat temu :P ogólnie moi rodzice większość pościeli też mają z satyny bawełnianej i właściwie są nie do zdarcia

KochamSłońce, Fasola1234 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Dziewczyny ja tak nie w temacie, ale ma moze ktoras z Was posciel z satyny bawelnianej? Teraz tyle promocji, ceny sa fajne, ale boje sie ze to jest jakis szajs. Bylabym wdzieczna za opinie :)

My mamy dwa komplety pościeli z bawełny satynowej z Jyska i jest świetna :) jakieś promocje tam ostatnio na stronie widziałam to musisz zobaczyć sobie :) Używamy je już od roku, często prałam i nie sfilcowały się, a są za to bardzo przyjemne w dotyku.

KochamSłońce lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że po wizytach wszystko dobrze :-)

U mnie dziś zacznie się nauka nocniczkowania u córeczki. Miesiąc temu odpuściłam, był taki ryk, że hej. Nawet Malutka nie chciała usiąść dupką.
    Dziewczyny, u Was tez taki dramat jak obcinacie paznokcie swoich maluszkom?

Ja miałam dwa laktatory, ręczny dobry był przy nawale, aby ulżyć piersiom i sobie. Elektryczny przydał się przy odlewaniu pokarmu, jak musiałam wyjść albo jak już fiksowałam z kp i dawałam swoje mleko w butli. Czasami też przydaje się na rozbudzenie laktacji.
    Trudno coś tu ustalić, że ile będzie się karmiło...Dużo będzie zależało od naszej głowy, podejściu na luzie i nie słuchaniu innych.

U mnie będzie cienki rożek, takie tez kocycki do przykrycia. Pościel dałam córeczce do łóżeczka ok, 8 czy 9 miesiąca.

Dziewczyny, jak patrzę, że niektóre z Was już są w 27, 28 tc....ale leci. Jak już się przekroczy te magiczną 30....To nie ma odwrotu, wtedy czas to już jak błyskawica.

Ja polecam majteczki takie:
    https://www.ceneo.pl/37718729
    I na zmianę:
    https://www.ceneo.pl/27607917
    Z tych pierwszych brałam swój rozmiar, czyli 38, a z Canpolu L.
    Sporo krwawiłam, czułam komfort, że spakowałam tyle majteczek, naprawdę się przydały. W domu po 2 dniach już rządziły bawełniane.

Ja już powoli będę myślała o torbie, chyba w końcu w tym miesiącu albo w kwietniu kupię dwie koszulki do karmienia i majty. Miałam miesiąc temu, ale zawsze coś innego na głowie ;-)

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .

tak tak pisałam ze używany:)
    oj pamiętam jedynie ze to było na szombierkach:)

Szczęśliwa2017
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak zakupię laktator przed porodem, bo jak wyślę męża później samego to na 99% wróci z laktatorem ręcznym, bo on uważa, że to zdrowsze i bezpieczniejsze dla mnie niż elektryczny. Co do monitora oddechu też jak zobaczył na youtube, że podłącza się do prądu te płytki spod materaca ( AngelCare ) to stwierdził, że to nie może być dobre dla dziecka, ale wczoraj oglądałam Babysense one chyba na baterie chodzą, tak ? Jeśli ten jest na baterie tylko to mogę podejmować rozmowę na nowo :D

Przeglądam właśnie listę jaką zrobiłam do IKEI i tam mam też pościele, poduszkę, kołdrę. Wiem, że przez pierwsze miesiące nie będzie to używane, ale czy wy od razu kupujecie w wyprawce czy dopiero za kilka miesięcy?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka7 ja kupiłam od razu pościel, bo zamawiałam z jednej firmy razem z prześcieradłami, a te na pewno będą potrzebne od początku :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka polecam babysense bo to jedyny na rynku za atestem medycznym i jakimiś potrzebnymi certyfikatami. To ich monitory są używane w szpitalach na oddziałach wcześniaków.
    Mam wrażenie ze baterie w tym monitorze się nie kończą :-) my używaliśmy 9 miesięcy i chyba pod koniec mąż je wymieniał :-)

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Co do laktatorów - rozważałam używany, ale po tym i zagłębieniu się w temat zrezygnowałam...
    http://www.mlekiemmamy.org/rynek-wtorny-laktatorow/

Co do glukozy - trzeba dopytać w laboratorium. Moja gin powiedziała że spokojnie mogę sobie wcisnąć cytrynę, a w lab powiedzieli że mogę przyjść z gotową mieszanką w jakimś kubku swoim więc w domu przed wyjściem sobie zrobię mieszankę po prostu ;). A i u nas też konieczne jest skierowanie lekarza z pieczątką, inaczej nie zrobią krzywej

Właśnie wróciłam. Wypilam to ale po 10 minutach zwymiotowalam;( I teraz myślę czy w ogóle to powtarzać ...

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Właśnie wróciłam. Wypilam to ale po 10 minutach zwymiotowalam;( I teraz myślę czy w ogóle to powtarzać ...

Może zgodzą się na 50g glukozy zamiast 75g?
    A spróbować powinnaś - na wszelki wypadek jakby się miało udać tym razem :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :-)

Anitka my też się cieszymy jak głupki :-) Taka rzecz a cieszy. Nasza dziś wstała z suchym pampersem i od razu na nocnik zrobiła siku, a po śniadaniu a dwujeczkę pobiegła sama :-D Duma rozpiera hehe

Anitka201 lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Może zgodzą się na 50g glukozy zamiast 75g?
    A spróbować powinnaś - na wszelki wypadek jakby się miało udać tym razem :D

Ehh nie sądziłam że tak źle to zniose bo zazwyczaj daje radę...
    Nie wiem czy się podejmę;( zobaczymy jak wyjdzie moczu cukier na czczo może nie będę musiała tego przechodzić ponownie .

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ze swojej strony polecam prześcieradła z bawełny jersey na gumce - firma Nyks. Ceny na prawdę niskie a jakość dużo lepsza niż np z firmy jollein (płaciłam za nie 2 razy więcej niż z nyks). Maja bardzo duża zakładkę na grubość materaca.

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Super, że po wizytach wszystko dobrze :-)

U mnie dziś zacznie się nauka nocniczkowania u córeczki. Miesiąc temu odpuściłam, był taki ryk, że hej. Nawet Malutka nie chciała usiąść dupką.
    Dziewczyny, u Was tez taki dramat jak obcinacie paznokcie swoich maluszkom?

Ja miałam dwa laktatory, ręczny dobry był przy nawale, aby ulżyć piersiom i sobie. Elektryczny przydał się przy odlewaniu pokarmu, jak musiałam wyjść albo jak już fiksowałam z kp i dawałam swoje mleko w butli. Czasami też przydaje się na rozbudzenie laktacji.
    Trudno coś tu ustalić, że ile będzie się karmiło...Dużo będzie zależało od naszej głowy, podejściu na luzie i nie słuchaniu innych.

U mnie będzie cienki rożek, takie tez kocycki do przykrycia. Pościel dałam córeczce do łóżeczka ok, 8 czy 9 miesiąca.

Dziewczyny, jak patrzę, że niektóre z Was już są w 27, 28 tc....ale leci. Jak już się przekroczy te magiczną 30....To nie ma odwrotu, wtedy czas to już jak błyskawica.

Ja polecam majteczki takie:
    https://www.ceneo.pl/37718729
    I na zmianę:
    https://www.ceneo.pl/27607917
    Z tych pierwszych brałam swój rozmiar, czyli 38, a z Canpolu L.
    Sporo krwawiłam, czułam komfort, że spakowałam tyle majteczek, naprawdę się przydały. W domu po 2 dniach już rządziły bawełniane.

Ja już powoli będę myślała o torbie, chyba w końcu w tym miesiącu albo w kwietniu kupię dwie koszulki do karmienia i majty. Miałam miesiąc temu, ale zawsze coś innego na głowie ;-)
    Agnella jakie to są koszule do karmienia? Poproszę o praktyczne wskazówki :) Nie wystarczy koszula z dużym albo odpinanym dekoltem? Z góry dziękuję.
    Wy wszystkie jesteście takie ogarnięte a mnie już panika sięga, że się nie wyrobimy. Budzę się w środku nocy i myślę o maluszku, wyprawce, remoncie, pracy, mężu.
    Ostatnio wokół pępka pojawił się jakby siniak czy to normalne i kiedyś zniknie, czy zapowiedź rozstępów w tej okolicy?

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka koszula do karmienia ma zazwyczaj guziczki po bokachntaknabyb łatwo można było nakarmić maluszka. Wystarczy zwykła koszula/ koszulka na guziczki
    Ja do szpitala biorę spodnie+koszulka. Jestem wysoka inwszystkie te koszule sięgają mi do polowy tylka wiec podziękuje :-) i tak na obchodzie pokazuje się jedynie brzuch a przegląd krocza robi położna z ginekologiem już w osobnym pomieszczeniu wiec wygodniej będzie mi w piżamie.

anieszka lubi tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :) wszystkiego dobrego w dniu naszego święta :)

Jestem po wizycie, mały waży 1068, wszystkie wymiary wyprzedza o 2 tygodnie, oprócz nóżek, które są tylko.pare dni do przodu :) nie wiem co to za gigant będzie :P
    Okazało się, że przekręcił się pupą w dół ale mam się nie stresować bo ma duuuuuzo miejsca...co może potwierdzić wielkość mojego brzucha heheh.
    Niestety mam anemię, hemoglobina 10,6 hematokryt też nisko. No i też dostałam żelazo...już się boje zaparć bo niestety zawsze mi towarzyszą jak biorę tardyferon.
    Cukrzycy brak więc super :) i toxo też wyszła ujemna.

Alphelia, zielonooka7, Anitka201, ptaszek, Dika, witaminkab, Magda33 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie. Wszystko jest ok, Łucja waży 1264g. Dzisiaj był ze mną mąż na usg i lekarz pokazał mu, że na pewno w brzuszku mieszka dziewczynka :) Ostatnio droczył się ze mną, że skoro na początku był chłopiec, potem dziewczynka to teraz znów okaże się, że jednak chłopiec ;)

zielonooka7, Tròjka, klauuudia, Anitka201, ptaszek, Dika, anna23, witaminkab, Magda33, Alphelia, Kropka89 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • bydzia88 Nowa

Wysłany: 8 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się, iż u was wszystko dobrze. Trzymam kciuki aby tak było do samego końca.

Ludzkość bierze siebie zbyt na serio.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:50

anieszka lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj jesteśmy już w domu. Mały był bardzo dzielny nie wymiotowal po narkozie tylko przez jakaś godzinę był pijany ale ogólnie wszystko poszło dobrze.
    Opatrunek oczywiście odrazu zerwał co było do przewidzenia no i oczywiście znowu się martwię. Poza tym Wogole nie boli go ta rana i też niby dobrze ale też mi jakieś dziwne zle myśli przychodzą do głowy... że może mu uszkodzili jakiś nerw i dlatego nie czuje bolu . Zaczynam popadać w paranoje z jednej w drugą... wariuje po prostu i najchętniej przez cały czas bym ryczala... Za dużo chyba tego wszystkiego naraz u nas w krótkim czasie i psychika zaczyna szwankowac...

Pisalyscie o monitorze oddechu my kupiliśmy angelcare i byłam bardzo zadowolona w sumie nie myśleliśmy o tym Wogole jak mały się urodził ale u dalekich znajomych niestety dziecko w wieku 3 miesięcy zmarlo podejrzenie śmierci lozeczkowej choć teraz z biegiem czasu wszyscy zaczynają w to wątpić bo to taka patologiczna rodzina z prawdziwego zdarzenia i cholera wie co robili z tym dzieckiem no ale nieważne po prostu jak taka historia miała miejsce postanowiliśmy zakupić dla własnej spokojnosci ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ