CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
eunice. wrote:KOSZULE DO KARMIENIA
Ja właściwie w późniejszym czasie po prostu dźwigałam w nocy bluzkę, ale do szpitala czy na jakiś wyjazd myślę, że warto mieć taką koszulę czy piżamę, z której łatwo dyskretnie wyciągnąć cycka.
Też kupiłam dwie teraz.
Może się podzielę moim doświadczeniem- próbowałam koszul z rozpinanymi guziczkami i te mnie denerwowały, bo rozpinanie tego na spaniu, a tym bardziej zapinanie później było niekomfortowe. Jak się nie zapięło to tak sobie wisiała ta odpinana część.
Do szpitala jako niedoświadczona młoda mama zabrałam sobie koszulę, która po prostu miała w miejscu cycków dwa takie nacięcia, przez które szło wysunąć. Wygodne, ale jak się okazało, że cycki wystrzeliły kilka rozmiarów do góry, a ja sobie stanika do karmienia nie wzięłam to w efekcie cycki non stop mi wystawały przez te dwa nacięcia w materiale. Sąsiadki z sali musiały mieć ubaw;).
Teraz zamówiłam takie:http://allegro.pl/l-40-42-koszula-nocna-do-karmienia-rozchylana-i7024573396.html
i po przymierzeniu wydają się bardzo praktyczne:).
Eunice, Anitka dziękujęKoszula jest świetna i też taką kupię. Później w domu też może się przydać
Pytanie tylko czy po porodzie przygotować jedną koszulę czy jednak bezpieczniej dwie?
-
Eunice, widzisz co szpital to inne wytyczne
Tam gdzie ja rodziłam na obchodzie sprawdzali jedynie brzuch (twardość) i tyle, dopiero później szło się do położnej i tam już sprawdzanie krocza, rany, dezynfekowania itp.
Agnieszka radzę więcej niż jedna. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja po porodzie okropnie się pociłam i na początku w nocy zmieniałam po2 koszulki. Moje bliskie koleżanki miały podobnie ale nie wiem czy to taka norma. -
Ja również po wizycie. Mały waży 1224g a FL 5.27
Pomiary wskazują mniej więcej na 28tc, czyli wszystko OKUstawił się pupą do Pani dr, a tydzień temu był główką w dół, czyli ma jeszcze miejsce na fikanie koziołków.
Nie dostałam żelaza, kontrola morfologii za 3 tygodnie i może wtedy jak będzie trzeba. Za to dostałam luteinę, tak profilaktycznie na bóle w spojeniu łonowym.zielonooka7, Alphelia, ptaszek, klauuudia, Anitka201, witaminkab, pilik, anieszka lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Pięknie rosną te nasze dzieci
Już nie takie malutkie.
Co do koszul, to ja kupiłam trzy, bo też w pierwszej ciąży po porodzie lało się ze mnie, pociłam się strasznie, cała woda ze mnie schodziła. A to był październik i zimno, a jak nam się teraz trafią jakieś upały to już w ogóle będą potrzebne. I jak pytałam inne koleżanki to też tak miały.Magda33 lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Ale dziś kumulacja wizyt
cieszę się, że wszystko ok u Waszych maluszków
które w sumie to już nie są takimi maluszkami
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Taki dzień kobiet lubięA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Oj zdecydowanie więcej koszul. Po pierwsze to czerwiec, kobiety po porodzie często się mocno pocą i po prostu przyjemniej w czystej koszuli. Często się tego nie czuje, ale jak ktoś z zewnątrz wchodzi do sali a jeszcze np nie jest wietrzona to po prostu zapach jest średni.
-
Ja jak urodziłam córkę w czerwcu to zmieniłam koszule 2 razy dziennie. Teraz kupiłam 3 nowe, mam jeszcze jakieś w szafie to powinno starczyć.
Dzisiaj przyszedł mój Anex Sport. Jest rewelacyjny ❤ Moja mlodsza córka juz wytestowała spacerówkęKropka89 lubi tę wiadomość
-
firanki na duszę wrote:Pytanie do Mam - kiedy kupowalyscie biustonosz do karmienia? W ostatnim miesiącu? Czy w trakcie nawału pokarmu da się w ogóle cokolwiek na piersi nałożyć? Czy są tak wrażliwe że sama piżama je uraża? Ile trwał u Was ten rozsławiony nawał pokarmu?
Edit. Sam nawał trwał kilka dni mniej więcej od 3 doby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 16:49
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt, maluszki ważą już sporo
Odliczam dni do tego 21 marca
Klaudia, i po strachuDobrze, że synek dobrze zniósł ten zabieg pod narkozą, ale również i dzielnie znosi po
Dokładnie, też chciałam Was zapytać czy tak pociłyście się...jak mysz w połogu
Ja na bank będę miała 3 koszule, jak nie 4. Mam w domu jeszcze po porodzie córeczki, ale już nico stargane, te na noc założę. Przyznam, ze w domu z nich korzystałam przy kp, bardzo wygodne - wystarczy wyciągnąć pierś.
Po za tym u mnie przeciekło parę godzin po porodzie, więc szybko zmieniałam koszulę.
Ja brałam dokładnie 2 takie z Italian Fashion i teraz też takie kupię:
http://www.italianfashion.pl/produkt/felicita-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-krotki-rekaw.php
Zamówię "raźne" kolorki, wystarczy, że będę blada i mam włosy blond, to mnie ożywią. W tym dniu dla samej siebie też można dobrze wyglądać.
Polecam też takie rozpinane na biuście, też wygodne do kp:
http://www.sklepy24.pl/sklep/naszsmyk_pl/produkt/koszula-do-karmienia-granatowe-paseczki-zaglowka-s-/3508
Eunice, wyobrażam sobie jak ta koszulka wyglądała
Koniecznie trzeba z sobą też mieć dezodorant, pamiętam, że używałam go parę razy w ciągu dnia.
Dziewczyny, które miały cc....Chciałam spytać o intymną sprawę....Czy po cięciu również kobieta oczyszcza się dołem, czy szyjkę lekarz otwiera..? Jestem całkowicie zielona pod tym względem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 16:55
klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość