CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KochamSłońce wrote:Ja po dwoch pobraniach i czekam na trzecie... Juz mi sie slabo robi momentami.
Najgorszy moment - spadek cukru, też czułam się słabo między drugim a trzecim pobraniem. Wstawaj powoli z krzesła bo może Ci się ciemno przed oczami zrobić.KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
Zastanawiam się nad kupnem laktatora. Ale czy jest to w ogóle konieczne? Jeśli tak to jaki wybrać, ręczny czy elektryczny i kiedy go kupić? Zaopatrzyć się w niego jeszcze w ciąży, czy dopiero po porodzie po ocenie ilości pokarmu? Jak długo Wy używałyście?
-
Cześć dziewczyny:-) ale Was ciężko nadrobić. Wystarczy 1 dzień nieobecności A tu tyle napisane
Ja chciałam się pochwalić że byłam wczoraj na swoim pierwszym usg 3d i 4d i było super. Do tej pory uważałam to za zbędny wydatek ale zmieniłam zdanie. Jest to niesamowite przeżycie i nie żałuję żadnej złotówki na to wydanej. Przy okazji Pani Doktor bardzo szczegółowo przebadala i pomierzyla małą i wszystko jest ok. Termin porodu z usg pokrywa się z terminem OM. Maleńka ładnie rośnie i waży już ok 1180g.
Teraz jestem spokojniejsza i za tydzień lub dwa myślę że zacznę się rozglądać za wyprawkaFufka30, summer86, anieszka, Dika, witaminkab, klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość
-
anieszka wrote:Zastanawiam się nad kupnem laktatora. Ale czy jest to w ogóle konieczne? Jeśli tak to jaki wybrać, ręczny czy elektryczny i kiedy go kupić? Zaopatrzyć się w niego jeszcze w ciąży, czy dopiero po porodzie po ocenie ilości pokarmu? Jak długo Wy używałyście?
Myślę, że lepiej się z tym wstrzymać do porodu, bo jak nie będziesz mieć pokarmu? To co Ci z laktatora? -
lotka1990 wrote:Dzięki, pocieszające
Tak to już jest z tymi przeziębieniami, jakieś niepisane prawo, że musisz odcierpieć tydzień i choćbyś na głowie stawała to nie przyśpieszysz sprawy. Ja jak coś stosowałam to tylko, żeby doraźnie sobie pomóc np. herbata z miodem i cytryną, żeby uśmierzyć chwilowo ból gardła, ale nawet leżąc i pachnąc samo minie po 7 dniach -
agnieszka - jak się cofniesz parę stron, to tam temat laktatorów i naszych doświadczeń omawiałyśmy.
Ale się dzisiaj posypało tych krzywych cukrowych, ja jeszcze czekam z tydzień i też mnie czeka ta wątpliwa przyjemność
Pogoda fatalna, zdecydowanie wolałam te mrozy niż tą wilgoć.
Chorującym - dużo zdrówka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 12:49
-
Leira wrote:Myślę, że lepiej się z tym wstrzymać do porodu, bo jak nie będziesz mieć pokarmu? To co Ci z laktatora?
Anitka201, Dika, Ruth lubią tę wiadomość
-
Leira wrote:Najgorszy moment - spadek cukru, też czułam się słabo między drugim a trzecim pobraniem. Wstawaj powoli z krzesła bo może Ci się ciemno przed oczami zrobić.
-
KochamSłońce wrote:Jakoś sie dotoczylam do samochodu, przedtem na szybko cos zjadlam. Slabo sie czuje a za godzine jedziemy w "podroz" 60 km i mam prowadzic i szczerze mowiac to taaak mi sie nie chce...
Kierowanie samochodem po teście na glukozę? Może być Ci ciężko - wyrównaj cukier - zjedz jakiś obiad po przyjściu do domu, odpocznij chociaż tą godzinkę.. I potem zobacz jak się będziesz czuła. -
anieszka wrote:Zastanawiam się nad kupnem laktatora. Ale czy jest to w ogóle konieczne? Jeśli tak to jaki wybrać, ręczny czy elektryczny i kiedy go kupić? Zaopatrzyć się w niego jeszcze w ciąży, czy dopiero po porodzie po ocenie ilości pokarmu? Jak długo Wy używałyście?
-
Dziewczyny byłam dziś na wizycie u lekarza ze szpitala w którym będę rodzic i wg niego mała jest tydzień do tyłu waży 720g a dziś zaczęłam 27 tydzień. Bardzo mnie to zmartwilo bo u lekarza do którego chodziłam wcześniej zawsze była w terminie i 9 dni temu ważyła 750g więc teraz powinna coś ok 900g. Nie wiem co i tym myśleć czy ten lekarz się pomylił czy mała stanęła w miejscu
-
Klaudia, jeśli jest taka rozbieżność w pomiarach, to spróbowałabym sprawdzić raz jeszcze u innego lekarza. Na USG jest z reguły podany błąd pomiaru, ale tu różnica jest zbyt duża, więc coś nie gra. Spróbuj się nie martwić, tylko sprawdźcie to dla spokoju.
-
Leira wrote:Kierowanie samochodem po teście na glukozę? Może być Ci ciężko - wyrównaj cukier - zjedz jakiś obiad po przyjściu do domu, odpocznij chociaż tą godzinkę.. I potem zobacz jak się będziesz czuła.
Wlasciwie wszystkie moje dolegliwosci minely wraz ze zjedzeniem posilku. Bylam po prostu glodna jak wilk
Przyjechalam po meza i licze na to ze w podziece porwie mnie na lody
Ale mam na nie ochote...
-
KlaudiaS - postaraj się nie denerwować, na pewno będzie ok i okaże się, że to w dużej mierze błąd pomiaru u jednego albo drugiego lekarza, albo i u dwóch jednocześnie, w końcu oszacowanie wagi dziecka to pewnie nie jest takie precyzyjne i łatwe zadanie jak nam się wydaje.
Jak się niepokoisz to może jeszcze jedna konsultacja?
Poza tym dzieci teraz mają różny rytm przybierania, każde trochę inaczej, może Twoje Maleństwo akurat zwolniło a zaraz będzie "skok" do przodu. Trzymamy kciuki!
Zrobiłam racuchy, jejciu jakie mi dobre wyszły, po tym co zjadłam teraz ja będę miała skok na wadze -
KlaudiaS - Też bym podchodziła to takiego pomiaru z rezerwą, zwłaszcza że wykonywał je inny lekarz i na innym sprzęcie.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Ja oprócz tych z grupy B (które muszę brać) poprosiłam o jod i wit.D
Te wydają mi się teraz najbardziej potrzebne teraz.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
KlaudiaS wrote:Dziewczyny byłam dziś na wizycie u lekarza ze szpitala w którym będę rodzic i wg niego mała jest tydzień do tyłu waży 720g a dziś zaczęłam 27 tydzień. Bardzo mnie to zmartwilo bo u lekarza do którego chodziłam wcześniej zawsze była w terminie i 9 dni temu ważyła 750g więc teraz powinna coś ok 900g. Nie wiem co i tym myśleć czy ten lekarz się pomylił czy mała stanęła w miejscu
Nie porównuj wyników z dwóch różnych USG - waga urodzeniowa dziecka i tak zwykle się nie zgadza się z wagą USG, bo są tak duże błedy w ramach jednego sprzętu, a co dopiero porównanie dwóch sprzętów, zwłaszcza kiedy jeden jest dużo starszy.
Dziewczyny już pisały o tym na innych wątkach - popatrz sobie, tytuły wątków odnośnie wagi dziecka i wymiarów