X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Ja po dwoch pobraniach i czekam na trzecie... Juz mi sie slabo robi momentami.

Najgorszy moment - spadek cukru, też czułam się słabo między drugim a trzecim pobraniem. Wstawaj powoli z krzesła bo może Ci się ciemno przed oczami zrobić.

KochamSłońce lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad kupnem laktatora. Ale czy jest to w ogóle konieczne? Jeśli tak to jaki wybrać, ręczny czy elektryczny i kiedy go kupić? Zaopatrzyć się w niego jeszcze w ciąży, czy dopiero po porodzie po ocenie ilości pokarmu? Jak długo Wy używałyście?

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-) ale Was ciężko nadrobić. Wystarczy 1 dzień nieobecności A tu tyle napisane ;-)
    Ja chciałam się pochwalić że byłam wczoraj na swoim pierwszym usg 3d i 4d i było super. Do tej pory uważałam to za zbędny wydatek ale zmieniłam zdanie. Jest to niesamowite przeżycie i nie żałuję żadnej złotówki na to wydanej. Przy okazji Pani Doktor bardzo szczegółowo przebadala i pomierzyla małą i wszystko jest ok. Termin porodu z usg pokrywa się z terminem OM. Maleńka ładnie rośnie i waży już ok 1180g.
    Teraz jestem spokojniejsza i za tydzień lub dwa myślę że zacznę się rozglądać za wyprawka :-)

Fufka30, summer86, anieszka, Dika, witaminkab, klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Zastanawiam się nad kupnem laktatora. Ale czy jest to w ogóle konieczne? Jeśli tak to jaki wybrać, ręczny czy elektryczny i kiedy go kupić? Zaopatrzyć się w niego jeszcze w ciąży, czy dopiero po porodzie po ocenie ilości pokarmu? Jak długo Wy używałyście?

Myślę, że lepiej się z tym wstrzymać do porodu, bo jak nie będziesz mieć pokarmu? To co Ci z laktatora? :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Możesz stosować: miód, sok malinowy, imbir, czosnek, goździki, cynamon, cytrynę, etc, ale prawda jest taka, że szybciej jak po 7 dniach nie przejdzie xD

Dzięki, pocieszające :D

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dzięki, pocieszające :D

Tak to już jest z tymi przeziębieniami, jakieś niepisane prawo, że musisz odcierpieć tydzień i choćbyś na głowie stawała to nie przyśpieszysz sprawy. Ja jak coś stosowałam to tylko, żeby doraźnie sobie pomóc np. herbata z miodem i cytryną, żeby uśmierzyć chwilowo ból gardła, ale nawet leżąc i pachnąc samo minie po 7 dniach :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:51

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Dika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka - jak się cofniesz parę stron, to tam temat laktatorów i naszych doświadczeń omawiałyśmy.

Ale się dzisiaj posypało tych krzywych cukrowych, ja jeszcze czekam z tydzień i też mnie czeka ta wątpliwa przyjemność

Pogoda fatalna, zdecydowanie wolałam te mrozy niż tą wilgoć.

Chorującym - dużo zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 12:49

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Myślę, że lepiej się z tym wstrzymać do porodu, bo jak nie będziesz mieć pokarmu? To co Ci z laktatora? :P
    Oj nie zgodzę się. Laktaktor często właśnie jest używany po to aby zwiększyć ilość pokarmu szczególnie wtedy gdy dziecko ssie za płytko, za słabo i nie potrafi konkretnie rozbudzić laktacji. I jeżeli komuś bardzo zależy na karmieniu piersią to takie jest postępowanie w pierwszych dobach po porodzie gdy pokarmu jest za mało lub gdy dziecko nie przybiera odpowiednio. Często oddziały mają swoje lajtaatory ale jest ich mało i tak kobiety kupują swoje.

Anitka201, Dika, Ruth lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Najgorszy moment - spadek cukru, też czułam się słabo między drugim a trzecim pobraniem. Wstawaj powoli z krzesła bo może Ci się ciemno przed oczami zrobić.
    Jakoś sie dotoczylam do samochodu, przedtem na szybko cos zjadlam. Slabo sie czuje a za godzine jedziemy w "podroz" 60 km i mam prowadzic i szczerze mowiac to taaak mi sie nie chce...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Jakoś sie dotoczylam do samochodu, przedtem na szybko cos zjadlam. Slabo sie czuje a za godzine jedziemy w "podroz" 60 km i mam prowadzic i szczerze mowiac to taaak mi sie nie chce...

Kierowanie samochodem po teście na glukozę? Może być Ci ciężko - wyrównaj cukier - zjedz jakiś obiad po przyjściu do domu, odpocznij chociaż tą godzinkę.. I potem zobacz jak się będziesz czuła.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Z pierwszym synem bardzo mi się przydał bo studiowałam dziennie i właściwie codziennie musiałam mieć przynajmniej 2 porcje mleka. Z drugim już mniej, sporadycznie na wyjścia. Miałam ręczny aventa i dawał rade. Teraz pewnie wybralabym elektryczny. Kupowałam po porodzie, ale nie miałam problemu z karmieniem.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki krzywej:
    Na czczo 72
    Po 60min 106
    Po 120 min 80
    Żeby było zabawnie, wczoraj o 22 zjadłam 3 pomarańcze

uwo93e3kxvexoenv.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u lekarza ze szpitala w którym będę rodzic i wg niego mała jest tydzień do tyłu waży 720g a dziś zaczęłam 27 tydzień. Bardzo mnie to zmartwilo bo u lekarza do którego chodziłam wcześniej zawsze była w terminie i 9 dni temu ważyła 750g więc teraz powinna coś ok 900g. Nie wiem co i tym myśleć czy ten lekarz się pomylił czy mała stanęła w miejscu :(

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jeśli jest taka rozbieżność w pomiarach, to spróbowałabym sprawdzić raz jeszcze u innego lekarza. Na USG jest z reguły podany błąd pomiaru, ale tu różnica jest zbyt duża, więc coś nie gra. Spróbuj się nie martwić, tylko sprawdźcie to dla spokoju.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Kierowanie samochodem po teście na glukozę? Może być Ci ciężko - wyrównaj cukier - zjedz jakiś obiad po przyjściu do domu, odpocznij chociaż tą godzinkę.. I potem zobacz jak się będziesz czuła.
    Czuje sie juz dobrze, jestem na miejscu, zdazylam i zjesc i odpoczac :) Wlasciwie wszystkie moje dolegliwosci minely wraz ze zjedzeniem posilku. Bylam po prostu glodna jak wilk :-D Przyjechalam po meza i licze na to ze w podziece porwie mnie na lody :-D Ale mam na nie ochote...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS - postaraj się nie denerwować, na pewno będzie ok i okaże się, że to w dużej mierze błąd pomiaru u jednego albo drugiego lekarza, albo i u dwóch jednocześnie, w końcu oszacowanie wagi dziecka to pewnie nie jest takie precyzyjne i łatwe zadanie jak nam się wydaje.
    Jak się niepokoisz to może jeszcze jedna konsultacja?
    Poza tym dzieci teraz mają różny rytm przybierania, każde trochę inaczej, może Twoje Maleństwo akurat zwolniło a zaraz będzie "skok" do przodu. Trzymamy kciuki!

Zrobiłam racuchy, jejciu jakie mi dobre wyszły, po tym co zjadłam teraz ja będę miała skok na wadze :/

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS - Też bym podchodziła to takiego pomiaru z rezerwą, zwłaszcza że wykonywał je inny lekarz i na innym sprzęcie.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Ja oprócz tych z grupy B (które muszę brać) poprosiłam o jod i wit.D
    Te wydają mi się teraz najbardziej potrzebne teraz.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u lekarza ze szpitala w którym będę rodzic i wg niego mała jest tydzień do tyłu waży 720g a dziś zaczęłam 27 tydzień. Bardzo mnie to zmartwilo bo u lekarza do którego chodziłam wcześniej zawsze była w terminie i 9 dni temu ważyła 750g więc teraz powinna coś ok 900g. Nie wiem co i tym myśleć czy ten lekarz się pomylił czy mała stanęła w miejscu :(

Nie porównuj wyników z dwóch różnych USG - waga urodzeniowa dziecka i tak zwykle się nie zgadza się z wagą USG, bo są tak duże błedy w ramach jednego sprzętu, a co dopiero porównanie dwóch sprzętów, zwłaszcza kiedy jeden jest dużo starszy.

Dziewczyny już pisały o tym na innych wątkach - popatrz sobie, tytuły wątków odnośnie wagi dziecka i wymiarów :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ