CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda33 wrote:A czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Ja oprócz tych z grupy B (które muszę brać) poprosiłam o jod i wit.D
Te wydają mi się teraz najbardziej potrzebne teraz.
Magda, ze względu na mutacje biorę Prenatal Duo. Ma metylowane formy witamin B.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:23
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Ja biorę vita-min plus mama
-
nick nieaktualny
-
U mnie w zestawie przede wszystkim: jodid i vigantoletten (oba zalecone przez endokrynologa, powiedział, że lepiej żebym brała osobno niż te w zestawach dla ciężarnych)
oraz uzupełnienie polecone przez gina: prenatal DHA, magnez, tardryferon.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Ja biorę Femibion 2 plus, Ostercal (na niedobory wapnia), Vigantolleten (Wit.D dodatkowo żeby uzupełnić do wymaganych wg mojej wiedzy 2000 jednostek) oraz magnez 3* po jednej tabletce zapobiegawczo na skurcze i twardnienie a na noc Tardyferon Fol żelazo.
-
KlaudiaS wrote:Oki dzięki dziewczyny trochę się uspokoiłam we wtorek idę do swojego gin na pomiar szyjki więc go poproszę żeby ją pomierzył
Ja jeszcze mogę dodać że na moich wydrukach z USg jest zawsze napisane przy wadze +-100 lub nawet -+120g, co jak sobie pomyslisz ze jeden pomiar mógłby być w tę stronę +100 a drugi w drugą -100 to naprawdę duzo! Także spokojnie poczekaj do swojej wizyty na znanym sprzęcie!KlaudiaS lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi
Czyli dobrze, że się upomniałam o te witaminy innego lekarza, bo maja gin nie chciała mi nic dać. Bardzo to było dziwne.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Dziękuję za odpowiedzi
Czyli dobrze, że się upomniałam o te witaminy innego lekarza, bo maja gin nie chciała mi nic dać. Bardzo to było dziwne.
-
Właśnie o to mi chodziło, też nie chciałam nie wiadomo czego, tylko to co podstawowe. A jak nie była pewna czy potrzebuje, to można było zlecić badanie przecież.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyKochamSłońce wrote:Czara a jaka dlugosc ma Twoja szyjka? (Jak to dobrze, ze jestesmy tu anonimowe haha)
Moja 4 cm, lekarz nic nie powiedzial to chyba dobrze prawda?
Jeśli lekarz nic nie mówi to jest na pewno dobrze -
Leira, u mnie najbliżej taka opcja to ok. 90 km, więc raczej odpada. Kiedys była klinika, która oferowała takie porody, ale po aferze z jakims błędem wycofali się.
Będę próbowała opłacić położną, choć u nas to nie takie łatwe podobno. -
Czara, super, że szyjka taka długa.
Klaudia, jak masz wizytę w pn, to spokojnie, na pewno lekarz Cię uspokoi.
A pomiary były na różnych sprzętach, u innych lekarzy, zawsze jest margines błędu...
A tak gwoli ścisłości miałam urodzić dziecko z wagą 3800 wdg usg, a córcia ważyła 3420.
Właśnie się zastanawiałam czy nie brać wit D....łykam Femibion 2, tam niby jest ta witamina, w domu mam Vitrum D3 i chyba też rzucę w obieg. Tylko czy to nie za dużo?
Biorę też Tardyferol, ale zamiast zaparć, mam niestrawność i bardziej w drugą stronę.
Ja planuję taki poród, córeczkę rodziłam w prywatnym szpitalu.
Jednak warunkiem jest dotrwać do 38 tc i oczywiście zdrowa mama i dziecko. Moja koleżanka chciała tam rodzić, ale odmówili ze względu na trombofilię. Niestety, takie prywatne kliniki nie chcą problemów w razie czego. Sa plusy i minusy...
Wolę wydać kasę na taki poród niż prywatną położną. Ogólnie dobrze wspominam, opieka na wysokim poziomie, sprawny poród, anestezjolog pod ręką...Niektórzy mi się dziwią, że idę prywatnie, ale mam złe wspomnienia po I ciąży i mam panikę na samą myśl o moim szpitalu w mieście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 23:26
-
Agnella wrote:Ja planuję prywatny poród, córeczkę rodziłam w prywatnym szpitalu. Warunkiem jest dotrwać do 38 tc. Wolę wydać kasę na taki poród niż prywatną położną.
Czy prywatny poród to gwarancja respektowania praw pacjenta? Pytają o zgody na wszelkie zabiegi medyczne dziecka i rodzice uczestniczą przy tych zabiegach?
Kiedy podpisuje się umowę z prywatnym szpitalem?