X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny ja kupiłam laktator medela swing za 200zł na olx, do tego w smyku dokupiłam nowy zaworek z membraną koszt ok 15zł i nowe butelki. Resztę i tak trzeba wyparzyć.
    Ja teraz dokupilam świeże końcówki (lejka) bo na moje piersi przy nawałę pasował rozmiar „m”, a później rozmiar „s”. W sumie w medeli fajne jest to ze wszystkie części zamienne są do dokupienia wiec nawet te przejściówke bezpośrednio do „silnika” możesz dokupić nowa :-)
    Acha jeśli karmienie piersią i odciąganie laktatorem wypali to radzę dokupić więcej membranek bo jeśli będzie zużyta to może doprowadzić do zalania silnika. Ja starałam się je wymieniać raz w miesiącu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 22:03

• Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    A czy glukoze z wodą mogę połączyć w domu ? I jechać już z gotowa mieszanka 250ml wody+75g glukozy ?

Glukozę zrobią Ci na miejscu, co najwyżej możesz kupić saszetkę glukozy w aptece i z nią przyjść, jeśli Twoje laboratorium nie ma swoich.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Dziewczyny, kąpiecie się w wannie czy bierzecie prysznic? Ja kocham kąpiele, mogłabym godzinami leżeć w wannie, ale koleżanka powiedziała mi, ze już nie można, ze muszę brać prysznic. No więc opłukuję się tym prysznicem w wannie i czuję się niedomyta. Plus, ze już nie spędzam tyle czasu w łazience.

Kąpiele nie są zakazane w ciąży - byleby nie były zbyt gorące - żeby nie przegrzać dziecka.

Ja mam zakaz kąpieli, ale ze względu na nawracające infekcje, natomiast w zdrowej ciąży i przy braku infekcji nie ma przeciwwskazań.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) Mam nadzieję że u nas też jakoś pójdzie. Nasza dziś cały dzień tylko w majtkach, ale że sama sobie wybrała z Mini to chyba nie chce ich zsikać i biega na nocnik i się cieszy. Jak na razie idzie dobrze, choć jeszcze trochę pracy przed nami.

A co do smarowania to ja olej kokosowy i jak na razie spoko. Rozstępów brak i oby tak dalej.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    Super :-) Mam nadzieję że u nas też jakoś pójdzie. Nasza dziś cały dzień tylko w majtkach, ale że sama sobie wybrała z Mini to chyba nie chce ich zsikać i biega na nocnik i się cieszy. Jak na razie idzie dobrze, choć jeszcze trochę pracy przed nami.

A co do smarowania to ja olej kokosowy i jak na razie spoko. Rozstępów brak i oby tak dalej.
    Właśnie w tej książce była informacja ze czasami jak dziecko wybierze sobie majtki z ulubionym bohaterem mogą być pomocne bo maluch nie chce nasikać na swoją ulubiona postać :-) widocznie coś w tym jest :-)

ptaszek lubi tę wiadomość

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Glukozę zrobią Ci na miejscu, co najwyżej możesz kupić saszetkę glukozy w aptece i z nią przyjść, jeśli Twoje laboratorium nie ma swoich.

Dzięki w takim razie wezmę sobie tylko ta glukoze bo jeszcze się okaże że im coś nie pasuje :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Dzięki w takim razie wezmę sobie tylko ta glukoze bo jeszcze się okaże że im coś nie pasuje :)

To najlepsza opcja. Kupisz saszetkę 75 g glukozy w każdej aptece, a potem pielęgniarki Ci to przygotują :) Na NFZ na pewno weź swoją, a jeśli chodzisz prywatnie to nie powinno być problemu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja teraz dokupilam świeże końcówki (lejka) bo na moje piersi przy nawałę pasował rozmiar „m”, a później rozmiar „s”. W sumie w medeli fajne jest to ze wszystkie części zamienne są do dokupienia wiec nawet te przejściówke bezpośrednio do „silnika” możesz dokupić nowa :-)
    Acha jeśli karmienie piersią i odciąganie laktatorem wypali to radzę dokupić więcej membranek bo jeśli będzie zużyta to może doprowadzić do zalania silnika. Ja starałam się je wymieniać raz w miesiącu.
    Dzięki za info muszę dokupić membranki, te końcówki (lejki) tez mam S i M bo nie wiedziałam jakie będą Ok.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam która z Was ale chyba Sarrra pisala o koszu Mojzesza ;) tutaj masz linka na kosz yzwywany (jeśli byś chciala) https://m.olx.pl/oferta/kosz-mojzesza-CID88-IDs9pD5.html. Kobieta likwiduje sklep i widzę ze sprzedaje kosz coraz taniej. ja tez u niej kupowałam prawie miesiąc temu za 130 zl;)
    kojarze ze byłaś w Bytomiu w szpitalu więc pewnie jesteś z okolicy to może Ci się przyda :) kosz pod ochraniaczami wyglądał ok (ja te wyrzucialam, zamowlam przez neta i kosz wyglada na nowy za male pieniadze)- ja wzięłam inny ze względu na stojak bujany:)

Szczęśliwa2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po wypiciu glukozy. Teraz modlę się aby nie zwymiotowac i wytrzymać do pysznego sn8adanka że świeżej bułki prosto z piekarni i kawusi białej:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    nie pamiętam która z Was ale chyba Sarrra pisala o koszu Mojzesza ;) tutaj masz linka na kosz yzwywany (jeśli byś chciala) https://m.olx.pl/oferta/kosz-mojzesza-CID88-IDs9pD5.html. Kobieta likwiduje sklep i widzę ze sprzedaje kosz coraz taniej. ja tez u niej kupowałam prawie miesiąc temu za 130 zl;)
    kojarze ze byłaś w Bytomiu w szpitalu więc pewnie jesteś z okolicy to może Ci się przyda :) kosz pod ochraniaczami wyglądał ok (ja te wyrzucialam, zamowlam przez neta i kosz wyglada na nowy za male pieniadze)- ja wzięłam inny ze względu na stojak bujany:)
    Dziękuję

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:19

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojrzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .

Sarrra kosz Mojżesza a nie mojrzesza

Sarrrra lubi tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak nie w temacie, ale ma moze ktoras z Was posciel z satyny bawelnianej? Teraz tyle promocji, ceny sa fajne, ale boje sie ze to jest jakis szajs. Bylabym wdzieczna za opinie :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie chodzi mi o posciel dla doroslych, nie dla maluszkow ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów - rozważałam używany, ale po tym i zagłębieniu się w temat zrezygnowałam...
    http://www.mlekiemmamy.org/rynek-wtorny-laktatorow/

Co do glukozy - trzeba dopytać w laboratorium. Moja gin powiedziała że spokojnie mogę sobie wcisnąć cytrynę, a w lab powiedzieli że mogę przyjść z gotową mieszanką w jakimś kubku swoim więc w domu przed wyjściem sobie zrobię mieszankę po prostu ;). A i u nas też konieczne jest skierowanie lekarza z pieczątką, inaczej nie zrobią krzywej

zielonooka7 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Sarrra kosz Mojżesza a nie mojrzesza

Kom mi poprawia stąd błąd ale dziękuję za uwagę . Ostatnio też błąd zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:24

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Dziewczyny ja tak nie w temacie, ale ma moze ktoras z Was posciel z satyny bawelnianej? Teraz tyle promocji, ceny sa fajne, ale boje sie ze to jest jakis szajs. Bylabym wdzieczna za opinie :)
    Ja mam i jest super. Nie zmienia koloru, nic się nie pruje i jest bardzo przyjemna w dotyku. Kupowałam kiedyś w promocji na ceneo

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek u nas duma 100% młody 2 noc z rzędu sam wstał w nocy i poszedł zrobić siku :-)
    Jakby ktoś mi 4 lata temu powiedział ze oboje z mężem będziemy tak się cieszyli z sikania i kupy na nocnik to bym nie uwierzyła :-)

kokkosanka, ptaszek lubią tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Ja mam i jest super. Nie zmienia koloru, nic się nie pruje i jest bardzo przyjemna w dotyku. Kupowałam kiedyś w promocji na ceneo
    Super :) A masz moze gdzies zachowaną nazwe sklepu?

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ