CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
madziula9022 wrote:Dziewczyny ja kupiłam laktator medela swing za 200zł na olx, do tego w smyku dokupiłam nowy zaworek z membraną koszt ok 15zł i nowe butelki. Resztę i tak trzeba wyparzyć.
Acha jeśli karmienie piersią i odciąganie laktatorem wypali to radzę dokupić więcej membranek bo jeśli będzie zużyta to może doprowadzić do zalania silnika. Ja starałam się je wymieniać raz w miesiącu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 22:03
-
Fasola1234 wrote:A czy glukoze z wodą mogę połączyć w domu ? I jechać już z gotowa mieszanka 250ml wody+75g glukozy ?
Glukozę zrobią Ci na miejscu, co najwyżej możesz kupić saszetkę glukozy w aptece i z nią przyjść, jeśli Twoje laboratorium nie ma swoich. -
Czara wrote:Dziewczyny, kąpiecie się w wannie czy bierzecie prysznic? Ja kocham kąpiele, mogłabym godzinami leżeć w wannie, ale koleżanka powiedziała mi, ze już nie można, ze muszę brać prysznic. No więc opłukuję się tym prysznicem w wannie i czuję się niedomyta. Plus, ze już nie spędzam tyle czasu w łazience.
Kąpiele nie są zakazane w ciąży - byleby nie były zbyt gorące - żeby nie przegrzać dziecka.
Ja mam zakaz kąpieli, ale ze względu na nawracające infekcje, natomiast w zdrowej ciąży i przy braku infekcji nie ma przeciwwskazań.
-
Super
Mam nadzieję że u nas też jakoś pójdzie. Nasza dziś cały dzień tylko w majtkach, ale że sama sobie wybrała z Mini to chyba nie chce ich zsikać i biega na nocnik i się cieszy. Jak na razie idzie dobrze, choć jeszcze trochę pracy przed nami.
A co do smarowania to ja olej kokosowy i jak na razie spoko. Rozstępów brak i oby tak dalej.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
ptaszek wrote:Super
Mam nadzieję że u nas też jakoś pójdzie. Nasza dziś cały dzień tylko w majtkach, ale że sama sobie wybrała z Mini to chyba nie chce ich zsikać i biega na nocnik i się cieszy. Jak na razie idzie dobrze, choć jeszcze trochę pracy przed nami.
A co do smarowania to ja olej kokosowy i jak na razie spoko. Rozstępów brak i oby tak dalej.widocznie coś w tym jest
ptaszek lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Glukozę zrobią Ci na miejscu, co najwyżej możesz kupić saszetkę glukozy w aptece i z nią przyjść, jeśli Twoje laboratorium nie ma swoich.
Dzięki w takim razie wezmę sobie tylko ta glukoze bo jeszcze się okaże że im coś nie pasuje -
Fasola1234 wrote:Dzięki w takim razie wezmę sobie tylko ta glukoze bo jeszcze się okaże że im coś nie pasuje
To najlepsza opcja. Kupisz saszetkę 75 g glukozy w każdej aptece, a potem pielęgniarki Ci to przygotująNa NFZ na pewno weź swoją, a jeśli chodzisz prywatnie to nie powinno być problemu
-
Anitka201 wrote:Ja teraz dokupilam świeże końcówki (lejka) bo na moje piersi przy nawałę pasował rozmiar „m”, a później rozmiar „s”. W sumie w medeli fajne jest to ze wszystkie części zamienne są do dokupienia wiec nawet te przejściówke bezpośrednio do „silnika” możesz dokupić nowa
Acha jeśli karmienie piersią i odciąganie laktatorem wypali to radzę dokupić więcej membranek bo jeśli będzie zużyta to może doprowadzić do zalania silnika. Ja starałam się je wymieniać raz w miesiącu. -
nie pamiętam która z Was ale chyba Sarrra pisala o koszu Mojzesza
tutaj masz linka na kosz yzwywany (jeśli byś chciala) https://m.olx.pl/oferta/kosz-mojzesza-CID88-IDs9pD5.html. Kobieta likwiduje sklep i widzę ze sprzedaje kosz coraz taniej. ja tez u niej kupowałam prawie miesiąc temu za 130 zl;)
kojarze ze byłaś w Bytomiu w szpitalu więc pewnie jesteś z okolicy to może Ci się przydakosz pod ochraniaczami wyglądał ok (ja te wyrzucialam, zamowlam przez neta i kosz wyglada na nowy za male pieniadze)- ja wzięłam inny ze względu na stojak bujany:)
Szczęśliwa2017 -
szczęśliwa2017 wrote:nie pamiętam która z Was ale chyba Sarrra pisala o koszu Mojzesza
tutaj masz linka na kosz yzwywany (jeśli byś chciala) https://m.olx.pl/oferta/kosz-mojzesza-CID88-IDs9pD5.html. Kobieta likwiduje sklep i widzę ze sprzedaje kosz coraz taniej. ja tez u niej kupowałam prawie miesiąc temu za 130 zl;)
kojarze ze byłaś w Bytomiu w szpitalu więc pewnie jesteś z okolicy to może Ci się przydakosz pod ochraniaczami wyglądał ok (ja te wyrzucialam, zamowlam przez neta i kosz wyglada na nowy za male pieniadze)- ja wzięłam inny ze względu na stojak bujany:)
-
Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:19
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojrzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .
Sarrra kosz Mojżesza a nie mojrzeszaSarrrra lubi tę wiadomość
-
Co do laktatorów - rozważałam używany, ale po tym i zagłębieniu się w temat zrezygnowałam...
http://www.mlekiemmamy.org/rynek-wtorny-laktatorow/
Co do glukozy - trzeba dopytać w laboratorium. Moja gin powiedziała że spokojnie mogę sobie wcisnąć cytrynę, a w lab powiedzieli że mogę przyjść z gotową mieszanką w jakimś kubku swoim więc w domu przed wyjściem sobie zrobię mieszankę po prostu. A i u nas też konieczne jest skierowanie lekarza z pieczątką, inaczej nie zrobią krzywej
zielonooka7 lubi tę wiadomość
-
KochamSłońce wrote:Dziewczyny ja tak nie w temacie, ale ma moze ktoras z Was posciel z satyny bawelnianej? Teraz tyle promocji, ceny sa fajne, ale boje sie ze to jest jakis szajs. Bylabym wdzieczna za opinie
-
Ptaszek u nas duma 100% młody 2 noc z rzędu sam wstał w nocy i poszedł zrobić siku
Jakby ktoś mi 4 lata temu powiedział ze oboje z mężem będziemy tak się cieszyli z sikania i kupy na nocnik to bym nie uwierzyłakokkosanka, ptaszek lubią tę wiadomość