X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny ja kupiłam laktator medela swing za 200zł na olx, do tego w smyku dokupiłam nowy zaworek z membraną koszt ok 15zł i nowe butelki. Resztę i tak trzeba wyparzyć.
    Ja teraz dokupilam świeże końcówki (lejka) bo na moje piersi przy nawałę pasował rozmiar „m”, a później rozmiar „s”. W sumie w medeli fajne jest to ze wszystkie części zamienne są do dokupienia wiec nawet te przejściówke bezpośrednio do „silnika” możesz dokupić nowa :-)
    Acha jeśli karmienie piersią i odciąganie laktatorem wypali to radzę dokupić więcej membranek bo jeśli będzie zużyta to może doprowadzić do zalania silnika. Ja starałam się je wymieniać raz w miesiącu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 22:03

• Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    A czy glukoze z wodą mogę połączyć w domu ? I jechać już z gotowa mieszanka 250ml wody+75g glukozy ?

Glukozę zrobią Ci na miejscu, co najwyżej możesz kupić saszetkę glukozy w aptece i z nią przyjść, jeśli Twoje laboratorium nie ma swoich.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Dziewczyny, kąpiecie się w wannie czy bierzecie prysznic? Ja kocham kąpiele, mogłabym godzinami leżeć w wannie, ale koleżanka powiedziała mi, ze już nie można, ze muszę brać prysznic. No więc opłukuję się tym prysznicem w wannie i czuję się niedomyta. Plus, ze już nie spędzam tyle czasu w łazience.

Kąpiele nie są zakazane w ciąży - byleby nie były zbyt gorące - żeby nie przegrzać dziecka.

Ja mam zakaz kąpieli, ale ze względu na nawracające infekcje, natomiast w zdrowej ciąży i przy braku infekcji nie ma przeciwwskazań.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) Mam nadzieję że u nas też jakoś pójdzie. Nasza dziś cały dzień tylko w majtkach, ale że sama sobie wybrała z Mini to chyba nie chce ich zsikać i biega na nocnik i się cieszy. Jak na razie idzie dobrze, choć jeszcze trochę pracy przed nami.

A co do smarowania to ja olej kokosowy i jak na razie spoko. Rozstępów brak i oby tak dalej.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    Super :-) Mam nadzieję że u nas też jakoś pójdzie. Nasza dziś cały dzień tylko w majtkach, ale że sama sobie wybrała z Mini to chyba nie chce ich zsikać i biega na nocnik i się cieszy. Jak na razie idzie dobrze, choć jeszcze trochę pracy przed nami.

A co do smarowania to ja olej kokosowy i jak na razie spoko. Rozstępów brak i oby tak dalej.
    Właśnie w tej książce była informacja ze czasami jak dziecko wybierze sobie majtki z ulubionym bohaterem mogą być pomocne bo maluch nie chce nasikać na swoją ulubiona postać :-) widocznie coś w tym jest :-)

ptaszek lubi tę wiadomość

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Glukozę zrobią Ci na miejscu, co najwyżej możesz kupić saszetkę glukozy w aptece i z nią przyjść, jeśli Twoje laboratorium nie ma swoich.

Dzięki w takim razie wezmę sobie tylko ta glukoze bo jeszcze się okaże że im coś nie pasuje :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Dzięki w takim razie wezmę sobie tylko ta glukoze bo jeszcze się okaże że im coś nie pasuje :)

To najlepsza opcja. Kupisz saszetkę 75 g glukozy w każdej aptece, a potem pielęgniarki Ci to przygotują :) Na NFZ na pewno weź swoją, a jeśli chodzisz prywatnie to nie powinno być problemu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja teraz dokupilam świeże końcówki (lejka) bo na moje piersi przy nawałę pasował rozmiar „m”, a później rozmiar „s”. W sumie w medeli fajne jest to ze wszystkie części zamienne są do dokupienia wiec nawet te przejściówke bezpośrednio do „silnika” możesz dokupić nowa :-)
    Acha jeśli karmienie piersią i odciąganie laktatorem wypali to radzę dokupić więcej membranek bo jeśli będzie zużyta to może doprowadzić do zalania silnika. Ja starałam się je wymieniać raz w miesiącu.
    Dzięki za info muszę dokupić membranki, te końcówki (lejki) tez mam S i M bo nie wiedziałam jakie będą Ok.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam która z Was ale chyba Sarrra pisala o koszu Mojzesza ;) tutaj masz linka na kosz yzwywany (jeśli byś chciala) https://m.olx.pl/oferta/kosz-mojzesza-CID88-IDs9pD5.html. Kobieta likwiduje sklep i widzę ze sprzedaje kosz coraz taniej. ja tez u niej kupowałam prawie miesiąc temu za 130 zl;)
    kojarze ze byłaś w Bytomiu w szpitalu więc pewnie jesteś z okolicy to może Ci się przyda :) kosz pod ochraniaczami wyglądał ok (ja te wyrzucialam, zamowlam przez neta i kosz wyglada na nowy za male pieniadze)- ja wzięłam inny ze względu na stojak bujany:)

Szczęśliwa2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po wypiciu glukozy. Teraz modlę się aby nie zwymiotowac i wytrzymać do pysznego sn8adanka że świeżej bułki prosto z piekarni i kawusi białej:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    nie pamiętam która z Was ale chyba Sarrra pisala o koszu Mojzesza ;) tutaj masz linka na kosz yzwywany (jeśli byś chciala) https://m.olx.pl/oferta/kosz-mojzesza-CID88-IDs9pD5.html. Kobieta likwiduje sklep i widzę ze sprzedaje kosz coraz taniej. ja tez u niej kupowałam prawie miesiąc temu za 130 zl;)
    kojarze ze byłaś w Bytomiu w szpitalu więc pewnie jesteś z okolicy to może Ci się przyda :) kosz pod ochraniaczami wyglądał ok (ja te wyrzucialam, zamowlam przez neta i kosz wyglada na nowy za male pieniadze)- ja wzięłam inny ze względu na stojak bujany:)
    Dziękuję

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:19

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Szczęśliwa ale to jest link to używanego k9sza mojrzesza . A pamiętasz nazwę sklepu ? Patrzyłam na alegro i ceny są około 500 zł plus 40 zł dosyłka. Takie k9sze gdzie już wszystko jest. Chcę kupić jeszcze laktator a to też drogie więc muszę pomyśleć .

Sarrra kosz Mojżesza a nie mojrzesza

Sarrrra lubi tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak nie w temacie, ale ma moze ktoras z Was posciel z satyny bawelnianej? Teraz tyle promocji, ceny sa fajne, ale boje sie ze to jest jakis szajs. Bylabym wdzieczna za opinie :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie chodzi mi o posciel dla doroslych, nie dla maluszkow ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów - rozważałam używany, ale po tym i zagłębieniu się w temat zrezygnowałam...
    http://www.mlekiemmamy.org/rynek-wtorny-laktatorow/

Co do glukozy - trzeba dopytać w laboratorium. Moja gin powiedziała że spokojnie mogę sobie wcisnąć cytrynę, a w lab powiedzieli że mogę przyjść z gotową mieszanką w jakimś kubku swoim więc w domu przed wyjściem sobie zrobię mieszankę po prostu ;). A i u nas też konieczne jest skierowanie lekarza z pieczątką, inaczej nie zrobią krzywej

zielonooka7 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Sarrra kosz Mojżesza a nie mojrzesza

Kom mi poprawia stąd błąd ale dziękuję za uwagę . Ostatnio też błąd zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:24

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Dziewczyny ja tak nie w temacie, ale ma moze ktoras z Was posciel z satyny bawelnianej? Teraz tyle promocji, ceny sa fajne, ale boje sie ze to jest jakis szajs. Bylabym wdzieczna za opinie :)
    Ja mam i jest super. Nie zmienia koloru, nic się nie pruje i jest bardzo przyjemna w dotyku. Kupowałam kiedyś w promocji na ceneo

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek u nas duma 100% młody 2 noc z rzędu sam wstał w nocy i poszedł zrobić siku :-)
    Jakby ktoś mi 4 lata temu powiedział ze oboje z mężem będziemy tak się cieszyli z sikania i kupy na nocnik to bym nie uwierzyła :-)

kokkosanka, ptaszek lubią tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Ja mam i jest super. Nie zmienia koloru, nic się nie pruje i jest bardzo przyjemna w dotyku. Kupowałam kiedyś w promocji na ceneo
    Super :) A masz moze gdzies zachowaną nazwe sklepu?

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ