X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, jakbyś ją teraz zobaczyła, to nigdy byś nie powiedziała, że była grubiutka :) Ostatnio stanęła przed lustrem i zapytała czemu jest taka chuda...
    Mnie po wizycie zmartwiła kość udowa, bo jak pisałam głowa, brzuch wszystkie pomiary 2-3tyg do przodu, a kość udowa tydzień do tyłu. Lekarz powiedzał, że jest ok, ale jednak niepokój jest, bo dość wcześnie zaczęła odstawać od reszty w porównaniu z poprzednią dwójką.

• teqz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się jeśli różnice są +- 2tyg od waszego tc bo to jeszcze w normach. U mnie w 25+4 kość udowa o tydzień do tylu a głowa o 2,5 tyg do przodu. 2,5 tygodnia później na usg kość udowa powyżej normy a głowa już minimalnie większa i maluch był w 52 centylu wiec praktycznie idealnie na środku :)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz wiem, że ten przedział to norma, u mnie po prostu z każdym badaniem kość udowa jest bardziej do tyłu, a wątpię, że nadrobi, bo my jesteśmy raczej krótkonodzy i niewysocy.
    Poza tym nie mam się czego czepiać, więc padło na biedną kość ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez aż do teraz była do tylu :) ja jestem niziutka ale mąż wysoki, wiec liczę, ze syn jednak po ojcu pójdzie :D

• Tini Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w końcu wiosna :-) słoneczko świeci od rana i aż chce się żyć :-)
    Zaraz wstajemy, lecę zaprowadzić starszego do szkoły a później prosto na wizytę do gin :-) już nie mogę się doczekać. Czy dziś któraś też wizytuje?
    My wczoraj oficjalnie (po 7 miesiacach) zakończyliśmy remont i porządki poremontowe więc dziś pierwszy dzień odpoczynku. I zamierzam tak już do świąt a od kwietnia biorę się za wyprawka i pranie ubranek dla małej:-) o a przy okazji widzę że dziś też kończymy 30 tydzień :-) jak ten czas szybko leci.
    Teraz uciekam A po wizycie napiszę co i jak bo jestem ciekawa co z moją szyjka. Miesiąc temu gin mówiła że mam uważać bo robi się miękka. Niestety nie miałam zbyt dużo możliwości w tym czasie do odpoczynku choć starałam się nie forsować. No nic trzymajcie kciuki żeby było ok.
    I życzę wszystkim pięknego dnia wiosny:-)

kokkosanka, klauuudia, Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś słoneczko świeci od rana, ptaszki śpiewają, więc robi się wiosennie znów :)

Tini to trzymam kciuki za Twoją wizytę :) oby wszystko dobrze było z szyjką. Nas po świętach będzie czekać trochę organizacji w mieszkaniu, bo przywieziemy wreszcie z Polski wszystkie nasze rzeczy. Chciałabym też umyć okna, ale mąż powiedział, że nie ma mowy i on to zrobi, więc zobaczymy :P nie wiem czy wytrzymam jeszcze z nie praniem ciuszków do świąt ale jeśli tak to na pewno chcę po powrocie z świąt już zacząć prać i prasować. A później się zastanowię czy kolonie bakterii zajęły ciuszki i trzeba je prać ponownie :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini,ja dziś o 11 wizytuję :-)

Dziewczyny takie wahania pomiarów mogą być. Z córcia miałam podobnie, poszła w męża, też miałą krótszą kość udową. Mąż niewysoki, nieco wyższy ode mnie, ja mam 175c,, długie nogi...Córeczka tatusia :-)
    Kokosanka, myślisz o hipotrofii, a nie patrzysz na wagę swojego maluszka :-)

Nie moge się doczekać tego 30 tc, zazdroszczę, że już jesteście w nim :-) Zawsze uważałam, że to taki w miarę bezpieczny okres, nawet gdyby coś się przyspieszyło, 30 tc to także już zmiana cyfry z przodu, inne czekanie....:)

• Ha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini trzymam kciuki za wizytę. Ja mam swoją dopiero za 3 tygodnie, więc mam nadzieję, że zleci szybko :)

Ciuszki też mam jeszcze niepoprane, ale na spokojnie wezmę się za to po świętach. Z początkiem maja chciałabym już być przygotowana na każdą ewentualność. Torbę będę pakować pewnie pod koniec kwietnia i jesli nic się wcześniej nie wydarzy to po 20 maja będzie cc :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, Agnella - kciuki za dzisiejsze wizyty!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zawiedziona bo wczoraj miałam tylkonkontrolna wizytę, nawaliło USG i mam je dopiero na następnej wizycie :-(
    Ogólnie ostatnio u mnie ciężki okres chyba przesilenie robi swoje :-(

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam ciuki za wizyty :)
    Ja mam wizyte dopiero za tydzień w środę i będzie to ostatnie genetyczne.Niby się cieszę że to już 30 tc ale z drugiej strony mnie też bierze przerażenie...jak sobie dam radę z dwójką,jak w zimie odprowadze Alana do szkoły,ech... Do tego młody marudzi dlaczego nie może chodzić sam do szkoły jak jego koleżanka z klasy.Tylko ona wychodzi z budynku i jest w szkole a my musimy przejść przez ruchliwą ulicę i się boję :/

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony :)
    13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
    7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍
    age.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella czytałam, że właśnie w hipotrofii jest mały brzuszek a głowa, ręce i nogi normalnych rozmiarów. Oczywiście mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie chce się nakręcać. Waga przecież w normie, zresztą poźniej pomiar brzucha też wyszedł dobry. Po prostu taka lekka obawa się włączyła..

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty i czekamy na dobre wieści:)

Rzeczywiście piękne słoneczko za oknem! Oby to był dobry dzień:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03 :) więc już niedługo:)

Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
    Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy byłyście na III prenatalnych? Warto Waszym zdaniem? Pomijam względy estetyczne jeśli chodzi o Baby, jedynie o czysto medyczno-diagnostyczne mi chodzi.
    Jak u Was wygląda to cenowo? Ja idę jutro - koszt 240 ... ;/

uwo93e3kxvexoenv.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Wam zazdroszczę pogody! U mnie zima na całego, pada snieg i to tak kontretnie.
    Trzymam kciuki za wizyty, ja mam ostatnie genetyczne i wizyte u mojego gin 5 kwietnia.
    A dziś kończę 30 lat! Kiedy to zlecialo.

Magda33 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Hej! Czy byłyście na III prenatalnych? Warto Waszym zdaniem? Pomijam względy estetyczne jeśli chodzi o Baby, jedynie o czysto medyczno-diagnostyczne mi chodzi.
    Jak u Was wygląda to cenowo? Ja idę jutro - koszt 240 ... ;/

Ja idę:) u nas to koszt 350 zł . Ale dla świętego spokoju idę:) A dr. Który robi badanie robi je bardzo dokładnie i rzetelnie;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka tez wlasnie myslalam o Emisia35, nawet wczoraj, ale nie widzialam, ze usunela konto...

Fasola1234 ja w poprzednich tygodniach czesto mialam krwotoki z nosa i teraz tez sie zdarzaja czasami. A tak jak piszesz krew po wysmarkaniu na chusteczce widze dosyc czesto.

witaminkab wszystkiego najlepszego :D

witaminkab lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka Sto laaaaat :-) Życzę spokojnej reszty ciąży i szybkiego porodu :-D
    Dziewczyny powodzenia na wizytach
    Ja mam kolejną w piątek. U mnie też słońce i od razu jakby weselej w sercu :-)

witaminkab lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, mnie niestety tez leci krew z nosa, ale zawsze tylko z jednej dziurki.
    Codziennie rano tez mam skrzepy z krwi. Ciężko mi się też przez to oddycha. Zastanawiam się poważnie nad zakupem nawilżacza powietrza żeby sobie ulżyć troszeczkę.

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03 :) więc już niedługo:)

Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
    Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki?
    Tak i jest to normalne przez większy przepływ krwi ;)

oar8yx8dab4u94zl.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ