WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, jakbyś ją teraz zobaczyła, to nigdy byś nie powiedziała, że była grubiutka :) Ostatnio stanęła przed lustrem i zapytała czemu jest taka chuda...
    Mnie po wizycie zmartwiła kość udowa, bo jak pisałam głowa, brzuch wszystkie pomiary 2-3tyg do przodu, a kość udowa tydzień do tyłu. Lekarz powiedzał, że jest ok, ale jednak niepokój jest, bo dość wcześnie zaczęła odstawać od reszty w porównaniu z poprzednią dwójką.

• teqz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się jeśli różnice są +- 2tyg od waszego tc bo to jeszcze w normach. U mnie w 25+4 kość udowa o tydzień do tylu a głowa o 2,5 tyg do przodu. 2,5 tygodnia później na usg kość udowa powyżej normy a głowa już minimalnie większa i maluch był w 52 centylu wiec praktycznie idealnie na środku :)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz wiem, że ten przedział to norma, u mnie po prostu z każdym badaniem kość udowa jest bardziej do tyłu, a wątpię, że nadrobi, bo my jesteśmy raczej krótkonodzy i niewysocy.
    Poza tym nie mam się czego czepiać, więc padło na biedną kość ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez aż do teraz była do tylu :) ja jestem niziutka ale mąż wysoki, wiec liczę, ze syn jednak po ojcu pójdzie :D

• Tini Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w końcu wiosna :-) słoneczko świeci od rana i aż chce się żyć :-)
    Zaraz wstajemy, lecę zaprowadzić starszego do szkoły a później prosto na wizytę do gin :-) już nie mogę się doczekać. Czy dziś któraś też wizytuje?
    My wczoraj oficjalnie (po 7 miesiacach) zakończyliśmy remont i porządki poremontowe więc dziś pierwszy dzień odpoczynku. I zamierzam tak już do świąt a od kwietnia biorę się za wyprawka i pranie ubranek dla małej:-) o a przy okazji widzę że dziś też kończymy 30 tydzień :-) jak ten czas szybko leci.
    Teraz uciekam A po wizycie napiszę co i jak bo jestem ciekawa co z moją szyjka. Miesiąc temu gin mówiła że mam uważać bo robi się miękka. Niestety nie miałam zbyt dużo możliwości w tym czasie do odpoczynku choć starałam się nie forsować. No nic trzymajcie kciuki żeby było ok.
    I życzę wszystkim pięknego dnia wiosny:-)

kokkosanka, klauuudia, Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś słoneczko świeci od rana, ptaszki śpiewają, więc robi się wiosennie znów :)

Tini to trzymam kciuki za Twoją wizytę :) oby wszystko dobrze było z szyjką. Nas po świętach będzie czekać trochę organizacji w mieszkaniu, bo przywieziemy wreszcie z Polski wszystkie nasze rzeczy. Chciałabym też umyć okna, ale mąż powiedział, że nie ma mowy i on to zrobi, więc zobaczymy :P nie wiem czy wytrzymam jeszcze z nie praniem ciuszków do świąt ale jeśli tak to na pewno chcę po powrocie z świąt już zacząć prać i prasować. A później się zastanowię czy kolonie bakterii zajęły ciuszki i trzeba je prać ponownie :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini,ja dziś o 11 wizytuję :-)

Dziewczyny takie wahania pomiarów mogą być. Z córcia miałam podobnie, poszła w męża, też miałą krótszą kość udową. Mąż niewysoki, nieco wyższy ode mnie, ja mam 175c,, długie nogi...Córeczka tatusia :-)
    Kokosanka, myślisz o hipotrofii, a nie patrzysz na wagę swojego maluszka :-)

Nie moge się doczekać tego 30 tc, zazdroszczę, że już jesteście w nim :-) Zawsze uważałam, że to taki w miarę bezpieczny okres, nawet gdyby coś się przyspieszyło, 30 tc to także już zmiana cyfry z przodu, inne czekanie....:)

• Ha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini trzymam kciuki za wizytę. Ja mam swoją dopiero za 3 tygodnie, więc mam nadzieję, że zleci szybko :)

Ciuszki też mam jeszcze niepoprane, ale na spokojnie wezmę się za to po świętach. Z początkiem maja chciałabym już być przygotowana na każdą ewentualność. Torbę będę pakować pewnie pod koniec kwietnia i jesli nic się wcześniej nie wydarzy to po 20 maja będzie cc :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, Agnella - kciuki za dzisiejsze wizyty!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zawiedziona bo wczoraj miałam tylkonkontrolna wizytę, nawaliło USG i mam je dopiero na następnej wizycie :-(
    Ogólnie ostatnio u mnie ciężki okres chyba przesilenie robi swoje :-(

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam ciuki za wizyty :)
    Ja mam wizyte dopiero za tydzień w środę i będzie to ostatnie genetyczne.Niby się cieszę że to już 30 tc ale z drugiej strony mnie też bierze przerażenie...jak sobie dam radę z dwójką,jak w zimie odprowadze Alana do szkoły,ech... Do tego młody marudzi dlaczego nie może chodzić sam do szkoły jak jego koleżanka z klasy.Tylko ona wychodzi z budynku i jest w szkole a my musimy przejść przez ruchliwą ulicę i się boję :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella czytałam, że właśnie w hipotrofii jest mały brzuszek a głowa, ręce i nogi normalnych rozmiarów. Oczywiście mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie chce się nakręcać. Waga przecież w normie, zresztą poźniej pomiar brzucha też wyszedł dobry. Po prostu taka lekka obawa się włączyła..

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty i czekamy na dobre wieści:)

Rzeczywiście piękne słoneczko za oknem! Oby to był dobry dzień:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03 :) więc już niedługo:)

Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
    Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy byłyście na III prenatalnych? Warto Waszym zdaniem? Pomijam względy estetyczne jeśli chodzi o Baby, jedynie o czysto medyczno-diagnostyczne mi chodzi.
    Jak u Was wygląda to cenowo? Ja idę jutro - koszt 240 ... ;/

uwo93e3kxvexoenv.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Wam zazdroszczę pogody! U mnie zima na całego, pada snieg i to tak kontretnie.
    Trzymam kciuki za wizyty, ja mam ostatnie genetyczne i wizyte u mojego gin 5 kwietnia.
    A dziś kończę 30 lat! Kiedy to zlecialo.

Magda33 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Hej! Czy byłyście na III prenatalnych? Warto Waszym zdaniem? Pomijam względy estetyczne jeśli chodzi o Baby, jedynie o czysto medyczno-diagnostyczne mi chodzi.
    Jak u Was wygląda to cenowo? Ja idę jutro - koszt 240 ... ;/

Ja idę:) u nas to koszt 350 zł . Ale dla świętego spokoju idę:) A dr. Który robi badanie robi je bardzo dokładnie i rzetelnie;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka tez wlasnie myslalam o Emisia35, nawet wczoraj, ale nie widzialam, ze usunela konto...

Fasola1234 ja w poprzednich tygodniach czesto mialam krwotoki z nosa i teraz tez sie zdarzaja czasami. A tak jak piszesz krew po wysmarkaniu na chusteczce widze dosyc czesto.

witaminkab wszystkiego najlepszego :D

witaminkab lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka Sto laaaaat :-) Życzę spokojnej reszty ciąży i szybkiego porodu :-D
    Dziewczyny powodzenia na wizytach
    Ja mam kolejną w piątek. U mnie też słońce i od razu jakby weselej w sercu :-)

witaminkab lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, mnie niestety tez leci krew z nosa, ale zawsze tylko z jednej dziurki.
    Codziennie rano tez mam skrzepy z krwi. Ciężko mi się też przez to oddycha. Zastanawiam się poważnie nad zakupem nawilżacza powietrza żeby sobie ulżyć troszeczkę.

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03 :) więc już niedługo:)

Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
    Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki?
    Tak i jest to normalne przez większy przepływ krwi ;)

oar8yx8dab4u94zl.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ