CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko dobrze, jakbyś ją teraz zobaczyła, to nigdy byś nie powiedziała, że była grubiutka
Ostatnio stanęła przed lustrem i zapytała czemu jest taka chuda...
Mnie po wizycie zmartwiła kość udowa, bo jak pisałam głowa, brzuch wszystkie pomiary 2-3tyg do przodu, a kość udowa tydzień do tyłu. Lekarz powiedzał, że jest ok, ale jednak niepokój jest, bo dość wcześnie zaczęła odstawać od reszty w porównaniu z poprzednią dwójką. -
Nie martwcie się jeśli różnice są +- 2tyg od waszego tc bo to jeszcze w normach. U mnie w 25+4 kość udowa o tydzień do tylu a głowa o 2,5 tyg do przodu. 2,5 tygodnia później na usg kość udowa powyżej normy a głowa już minimalnie większa i maluch był w 52 centylu wiec praktycznie idealnie na środku
-
Dziś w końcu wiosna
słoneczko świeci od rana i aż chce się żyć
Zaraz wstajemy, lecę zaprowadzić starszego do szkoły a później prosto na wizytę do ginjuż nie mogę się doczekać. Czy dziś któraś też wizytuje?
My wczoraj oficjalnie (po 7 miesiacach) zakończyliśmy remont i porządki poremontowe więc dziś pierwszy dzień odpoczynku. I zamierzam tak już do świąt a od kwietnia biorę się za wyprawka i pranie ubranek dla małej:-) o a przy okazji widzę że dziś też kończymy 30 tydzieńjak ten czas szybko leci.
Teraz uciekam A po wizycie napiszę co i jak bo jestem ciekawa co z moją szyjka. Miesiąc temu gin mówiła że mam uważać bo robi się miękka. Niestety nie miałam zbyt dużo możliwości w tym czasie do odpoczynku choć starałam się nie forsować. No nic trzymajcie kciuki żeby było ok.
I życzę wszystkim pięknego dnia wiosny:-)kokkosanka, klauuudia, Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
U mnie też dziś słoneczko świeci od rana, ptaszki śpiewają, więc robi się wiosennie znów
Tini to trzymam kciuki za Twoją wizytęoby wszystko dobrze było z szyjką. Nas po świętach będzie czekać trochę organizacji w mieszkaniu, bo przywieziemy wreszcie z Polski wszystkie nasze rzeczy. Chciałabym też umyć okna, ale mąż powiedział, że nie ma mowy i on to zrobi, więc zobaczymy
nie wiem czy wytrzymam jeszcze z nie praniem ciuszków do świąt ale jeśli tak to na pewno chcę po powrocie z świąt już zacząć prać i prasować. A później się zastanowię czy kolonie bakterii zajęły ciuszki i trzeba je prać ponownie
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Tini,ja dziś o 11 wizytuję
Dziewczyny takie wahania pomiarów mogą być. Z córcia miałam podobnie, poszła w męża, też miałą krótszą kość udową. Mąż niewysoki, nieco wyższy ode mnie, ja mam 175c,, długie nogi...Córeczka tatusia
Kokosanka, myślisz o hipotrofii, a nie patrzysz na wagę swojego maluszka
Nie moge się doczekać tego 30 tc, zazdroszczę, że już jesteście w nimZawsze uważałam, że to taki w miarę bezpieczny okres, nawet gdyby coś się przyspieszyło, 30 tc to także już zmiana cyfry z przodu, inne czekanie....
-
Tini trzymam kciuki za wizytę. Ja mam swoją dopiero za 3 tygodnie, więc mam nadzieję, że zleci szybko
Ciuszki też mam jeszcze niepoprane, ale na spokojnie wezmę się za to po świętach. Z początkiem maja chciałabym już być przygotowana na każdą ewentualność. Torbę będę pakować pewnie pod koniec kwietnia i jesli nic się wcześniej nie wydarzy to po 20 maja będzie cc -
Również trzymam ciuki za wizyty
Ja mam wizyte dopiero za tydzień w środę i będzie to ostatnie genetyczne.Niby się cieszę że to już 30 tc ale z drugiej strony mnie też bierze przerażenie...jak sobie dam radę z dwójką,jak w zimie odprowadze Alana do szkoły,ech... Do tego młody marudzi dlaczego nie może chodzić sam do szkoły jak jego koleżanka z klasy.Tylko ona wychodzi z budynku i jest w szkole a my musimy przejść przez ruchliwą ulicę i się boję -
Agnella czytałam, że właśnie w hipotrofii jest mały brzuszek a głowa, ręce i nogi normalnych rozmiarów. Oczywiście mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie chce się nakręcać. Waga przecież w normie, zresztą poźniej pomiar brzucha też wyszedł dobry. Po prostu taka lekka obawa się włączyła..
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty i czekamy na dobre wieści:)
Rzeczywiście piękne słoneczko za oknem! Oby to był dobry dzień
-
Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03
więc już niedługo:)
Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki? -
firanki na duszę wrote:Hej! Czy byłyście na III prenatalnych? Warto Waszym zdaniem? Pomijam względy estetyczne jeśli chodzi o Baby, jedynie o czysto medyczno-diagnostyczne mi chodzi.
Jak u Was wygląda to cenowo? Ja idę jutro - koszt 240 ... ;/
Ja idęu nas to koszt 350 zł . Ale dla świętego spokoju idę
A dr. Który robi badanie robi je bardzo dokładnie i rzetelnie;)
-
kokkosanka tez wlasnie myslalam o Emisia35, nawet wczoraj, ale nie widzialam, ze usunela konto...
Fasola1234 ja w poprzednich tygodniach czesto mialam krwotoki z nosa i teraz tez sie zdarzaja czasami. A tak jak piszesz krew po wysmarkaniu na chusteczce widze dosyc czesto.
witaminkab wszystkiego najlepszegowitaminkab lubi tę wiadomość
-
Witaminka Sto laaaaat
Życzę spokojnej reszty ciąży i szybkiego porodu
Dziewczyny powodzenia na wizytach
Ja mam kolejną w piątek. U mnie też słońce i od razu jakby weselej w sercuwitaminkab lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
nick nieaktualny
-
Fasola1234 wrote:Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03
więc już niedługo:)
Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki?