CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasola1234 wrote:Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03
więc już niedługo:)
Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki? -
Czara wrote:Fasola, mnie niestety tez leci krew z nosa, ale zawsze tylko z jednej dziurki.
Codziennie rano tez mam skrzepy z krwi. Ciężko mi się też przez to oddycha. Zastanawiam się poważnie nad zakupem nawilżacza powietrza żeby sobie ulżyć troszeczkę.
Generalnie ciśnienie mam w normie w sumie wszystko mam w normie. Fakt mamy strasznie suche powietrze w pokoju . Chcemy kupić nawilżacz ale tyle tego że ciężko się zdecydować -
Fasola1234 wrote:Generalnie ciśnienie mam w normie w sumie wszystko mam w normie. Fakt mamy strasznie suche powietrze w pokoju . Chcemy kupić nawilżacz ale tyle tego że ciężko się zdecydować
-
Nawilżacz powietrza jest przy dziecku niezbędny, jesli macie suche powietrze w domu. Moja corka kaszle od wszystkiego, więc przy suchym powietrzu zaraz kaszle. Kupowalismy na szybko nawilzacz jak miala 2 miesiace o zaczęli mocniej palic w blokach. Używamy codziennie przez caly sezon grzewczy. Jak zdazy siw nam zapomnieć to jak polozymy dziecko to zaraz kaszle i szybko sobie przypominamy. Oczywiscie zycze Wam zeby Wasze dzieci tak nie mialy, ale lepiej sie przygotować.
-
firanki na duszę wrote:Hej! Czy byłyście na III prenatalnych? Warto Waszym zdaniem? Pomijam względy estetyczne jeśli chodzi o Baby, jedynie o czysto medyczno-diagnostyczne mi chodzi.
Jak u Was wygląda to cenowo? Ja idę jutro - koszt 240 ... ;/
Ja idę za dwa tygodnie, to będzie koszt 260 zł. Głównie zależało mi na 3D/4D, a u mnie w de to duży koszt, dlatego jak zobaczyłam, że w dużo mniejszej cenie w Polsce jest usg III trymestru, to stwierdziłam, że się wybiorę i oprócz ładnych zdjęć, dowiem się czy wszystko jest w porządku dalej u dzidzi
Witaminkab wszystkiego najlepszego!
Fasola ja od trzech miesięcy też mam dużo krwi w nosie. Jeszcze w czwartek miałam tak, że wypluwałam flegmę pełną krwi, ale od paru dni się uspokoiło i mam jej znacznie mniej. Mimo wszystko moja gin chce, żebym poszła do lekarza domowego i zrobiła badania na erytrocyty.witaminkab lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
witaminkab wrote:Nawilżacz powietrza jest przy dziecku niezbędny, jesli macie suche powietrze w domu. Moja corka kaszle od wszystkiego, więc przy suchym powietrzu zaraz kaszle. Kupowalismy na szybko nawilzacz jak miala 2 miesiace o zaczęli mocniej palic w blokach. Używamy codziennie przez caly sezon grzewczy. Jak zdazy siw nam zapomnieć to jak polozymy dziecko to zaraz kaszle i szybko sobie przypominamy. Oczywiscie zycze Wam zeby Wasze dzieci tak nie mialy, ale lepiej sie przygotować.
Sprawdza się wasz nawilżacz ?możesz powiedzieć jaki masz ?
Jak mała się urodzi to na pewno będziemy stosować nawilżacz. -
Fasola to mamy 3 gen.razem
też idę 28 na 9,30
u mnie jest 200 zł.A idę bo mam wysokie ciśnienie i mi lekarz kazał sprawdzić łożysko i przepływy.
Czasami również podczas smarkania mam krew
Witaminka,wszystkiego najlepszegowitaminkab lubi tę wiadomość
-
witaminkab 100 lat!! Dużo zdrowia i spełnienia marzeń
Fasola1234 mam to samo. Często tylko kropka krwi, ale dziś więcej. Ale ciurkiem nie leciało. U mnie to chyba wynika też teraz z przeziębienia. Na poprzedniej wizycie mówiłam lekarzowi, nie kazał się martwić. Normalne. Podobno dziąsła też mogą krwawić. Ale to mi się rzadko zdarza.
Tini, Agnella kciuki za wizyty
Firankinadusze to moja pierwsza ciąża i póki co się nie zapisałam, ale jutro mam wizytę to pogadam z moim ginem. Chociaż myślę, że dla swojego spokoju i zdjęcia 3D Maluszka się zdecyduje. Jeśli dobrze kojarzę to w tym badaniu jest sprawdzane bardziej łożysko niż same dzieciątko. Ale jeśli się mylę to mnie poprawcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 10:33
witaminkab lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez nie mogę się zdecydować na nawilżacz. Już miesiąc oglądam
ja bym chciała jakiś mały, ładny, a mąż chce wielką lochę
koleżanka mówiła mi, ze wlewała sól fizjologiczna jak synek kaszlał i miał katar.
Witaminka - spełnienia wszystkich marzeń!
A ja dzisiaj w końcu mam 100 dni do poroduklauuudia, Andziula_1988, witaminkab, Dika, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Witaminka wszystkiego naj naj
Ja już po wizycie. Mała waży prawie 1300gram i jest z nią wszystko ok. Szyjka 36 więc też dobrze choć dalej mam się oszczędzać. Jedyne co mnie zmartwilo to to, że mała znowu się obrocila do położenia miednicowego A już tak ładnie była skierowana główka w dół. Gin powiedziała że jeszcze trochę czasu ma na obrót ale już powinna powoli zacząć to robić. Mam nadzieję że się obroci bo gin powiedziała, że położenie miednicowe nie jest wskazaniem do cc A boję się rodzić od nóżek.klauuudia, Andziula_1988, Alphelia, Tròjka, Wonderland, witaminkab, ptaszek, Kropka89, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Czara ja jutro mam 100 dniówkę
O tej soli to nie pomyślałam, jestem przeziębiona to dziś wleje. Chociaż jak robiłam inhalacje wczoraj i przedwczoraj inhalacje to mamę raźnie, że jest gorzej. Wcześniej katar schodził, a teraz mi zalega i nie mogę wysmarkać. I czuje jakbym miała w głowie ten katar grrr. A to tez tylko z soli inhalacje. Chyba, że to od wody morskiej, bo też zaczęłam stosować.
Tini jak to od nóżek to nie wskazanie do cc? Przeraziłam się. Jutro mam wizytę zapytam mojego gina jak u nich w szpitalu to wyglada.
Gratuluje udanej wizyty -
U pierworódek położenie miednicowe jest wskazaniem do CC. Dla wieloródek już to nie jest wskazaniem.
Witamina wszystkiego najlepszego!!
Welonka w tej sukience wyglądałaś bosko! Tak mega romantycznie. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytywitaminkab lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do mam. Chce zamówić buty jakieś na wiosnę. I mam rozkmine co so rozmiaru. Gdzies obiło mi się o uszy, że stopy w ciąży rosną?! I że tak może zostać ? Rozumiem, że mogą puchnąć, ale rosnąć?
I mam też wątpliwości co do rozmiaru wszelkich ubrań do porodu i po. Nie wiem ile przytyje jeszcze i tym bardziej nie wiem jak będzie po porodzie. A już chciałam ogarnąć jakieś koszule do karmienia, porodu czy gacie po porodzie.