X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Mam pytanie do mam. Chce zamówić buty jakieś na wiosnę. I mam rozkmine co so rozmiaru. Gdzies obiło mi się o uszy, że stopy w ciąży rosną?! I że tak może zostać ? Rozumiem, że mogą puchnąć, ale rosnąć?
    I mam też wątpliwości co do rozmiaru wszelkich ubrań do porodu i po. Nie wiem ile przytyje jeszcze i tym bardziej nie wiem jak będzie po porodzie. A już chciałam ogarnąć jakieś koszule do karmienia, porodu czy gacie po porodzie.
    Stopa może się "rozczłapać" może spuchnąć. Szczególnie jak będzie bardzo gorąco, lub jak ktoś ma tendencję do zatrzymywania wody w organizmie. Ale nie każda kobieta tak ma ;)
    Co do ubrań zdecydowanie stawiam na luźne koszule, żeby można było szybko podać pierś. Plus do tego spódnice. Teraz kupiłam sobie takie spodnie na gumie bo nie lubię tych ciążowych i one też się sprawdzą po porodzie.
    Po porodzie wolę coś luźnego co nie opina brzucha, pomimo tego, że raczej dużo nie tyję i szybko wracam do formy. Tak czuję się bardziej komfortowo. No i jak się człowiek trochę spoci to też zaraz nie ma wielkich plam na ubraniach :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka cudownie wyglądałaś, wszystkiego najwspanialszego dla Was :)

Witaminkab spełnienia marzeń!

Kokkosanka nie martw się, w ciąży z synkiem na każdym USG słyszałam, że ma "chudy brzuszek", cały czas był do tyłu w stosunku do reszty, ale ta tendencja utrzymywała się do końca. Urodził się proporcjonalny, teraz ma niepohamowany apetyt.

Tini czytałam gdzieś, że jeśli choć raz w trakcie ciąży maluch został "przyłapany" na położeniu główkowym, to szanse na to, że się nie obróci są bardzo małe. Mój pierwszy raz został przyłapany na główkowym położeniu tydzień temu i trochę mi ulżyło ;)

Andziula w ciąży rozluźniają się połączenia kostne. Może urosnąć stopa o pół do całego rozmiaru, w niektórych przypadkach tak zostaje. Mnie się nie powiększyła, ale np. mam koleżankę, której zwiększył się rozmiar stopy dopiero po drugim porodzie i wszystkie buty miała do wymiany.

Witamy się z 3 na suwaczku z przodu <3 Miałam ostatnio jakieś trudne dni. W końcu świeci słońce i chce się żyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 13:22

Andziula_1988, kokkosanka lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola niestety nie ma na naszym nawilzaczu ani firmy, ani modelu, moze gdzies pod spodem wygrzebie. Ale szału nie robi ten nawizacz, kupowalismy na szybko w Castoramie, niby na 40 m, ale nie raczej na mniejsza powierzchnię, szybko robi się szaro. Teraz bardziej zaglebilabym sie w temat, ale skoro mam to nie zmieniam.
    Gratuluje udanych wizyt.
    Bardzo Wam dziekuje za zyczenia :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno fajny i w przystępnej cenie jest nawilżacz z firmy Beaba :-)

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Podobno fajny i w przystępnej cenie jest nawilżacz z firmy Beaba :-)

Popatrzę ta firma często mi się przewija na różnych stronach:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja miałamdziś wizytę i wszystko z nami dobrze szyjka długa i zamknięta :) Mikołaj waży 1400g :) pan doktor się cieszy, że leczenie daje takie dobre rezultaty i mam praktycznie książkową tą ciążę :)
    Prenatalne mam 27.03 u u mnie to koszt 250 zł
    Dla małego mam większą część wyprawki wózek chcemy kupić po świętach :) a w poniedziałek zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia :)

Wonderland, Dika, klauuudia, zielonooka7, witaminkab, Andziula_1988, Alphelia, Magda33, ewulek lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Dika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab - sto lat! Spełnienia marzeń !!!

welonka - Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!!

Trzecią noc budzę się po 5 i nie mogę zasnąć :/ Znowu jakaś faza bezsenności mnie łapie.

Kupiłam z allegro koszulę do szpitala, wybrałam 38/40 (przed ciążą nosiłam XS, czasem S) i okazuje się, że co najwyżej teraz mogłabym ją sobie ponosić, jest na styk. Przed cc muszę mieć inną, z większym zapasem na brzusio, ta może ewentualnie po cc się przyda.

Spacerek zaliczony, mroźno u nas, ale i tak słonecznie, przyjemnie :)

witaminkab lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Trzymamy kciuki ja usg III trymestru 28.03 :) więc już niedługo:)

Mam pytanie czy zdarza wam się że leci wam krew z nosa ?
    Ja jak wysmarkam się to często widzę trochę krwi . A dziś jak psiklam to też krew mi poleciala. Nie ma tego super duzo ale jednak dziś więcej. Czy to może być tylko podrażnienia sluzkowki?

Tak, mi się zdarza zaraz jak robi się chłodniej - mrozy i sucho - kaloryfery. I mimo inhalacji, prania codziennie i nawilżania zdarza się dopóki nie zrobi się cieplej i bardziej wilgotno :) Pytałam lekarza, nic nie mówił. Ja mam taką śluzówkę widocznie a w ciąży aż nie czasem boli z wysuszenia!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Tak, mi się zdarza zaraz jak robi się chłodniej - mrozy i sucho - kaloryfery. I mimo inhalacji, prania codziennie i nawilżania zdarza się dopóki nie zrobi się cieplej i bardziej wilgotno :) Pytałam lekarza, nic nie mówił. Ja mam taką śluzówkę widocznie a w ciąży aż nie czasem boli z wysuszenia!

Czyli można uznać to za normę. :)

A ja mam dziś jakiś zły dzień . Jestem jakaś niewyspana i nie w w humorze. A takie ładne słonko za oknem:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Czyli można uznać to za normę. :)

A ja mam dziś jakiś zły dzień . Jestem jakaś niewyspana i nie w w humorze. A takie ładne słonko za oknem:)

chyba tak :)

może kawka i coś dobrego? ;) wysyłam dużo pozytywnych emocji! :-)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza bo pojawilo sie jednorazowe plamienie i caly czas mam wrazenie ze brzuch jest napiety na poludnie bralam magnez i nospe forte ale pomoglo na chwilie kazal wziasc 3nospy forte 3 magnezy teraz i wieczorem i caly czas lezec i zadzwonic do niego wieczorem lub jutro jak sytuacja kregoslup na dole boli w ciagu dnia kilka razy przestaje na poglodziny i od nowa . Juz nie wiem czy to przewrazliwienie czy ten brzuch faktycznie jest twardy jak stoje to czuje ze jest wyraznie napiety jak leze na boku to juz nie wiem czy jest twardy czy nie.

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    chyba tak :)

może kawka i coś dobrego? ;) wysyłam dużo pozytywnych emocji! :-)

Kawa i ciacho już zjedzone!:) trochę się podnioslam z łóżka i przejrzalam rzeczy dla malucha żeby wiedzieć czego mi brakuje ... i tu niespodzianka dalej nie wiem;D te rozmiary są tak różne;/ mam dość sporo rzeczy od znajomych więc chyba po prostu pójdę na żywioł i już nic nie kupuje z ciuchów:)

Kropka89 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dzwonilam do lekarza bo pojawilo sie jednorazowe plamienie i caly czas mam wrazenie ze brzuch jest napiety na poludnie bralam magnez i nospe forte ale pomoglo na chwilie kazal wziasc 3nospy forte 3 magnezy teraz i wieczorem i caly czas lezec i zadzwonic do niego wieczorem lub jutro jak sytuacja kregoslup na dole boli w ciagu dnia kilka razy przestaje na poglodziny i od nowa . Juz nie wiem czy to przewrazliwienie czy ten brzuch faktycznie jest twardy jak stoje to czuje ze jest wyraznie napiety jak leze na boku to juz nie wiem czy jest twardy czy nie.

Dużo odpoczywaj;* ja mam ten sam problem jak stoję to czuje że brzuch jest twardy a jak leżę to już sama nie wiem .
    Nie martw się :) trzymam kciuki żeby nic więcej się nie działo:) śledź ruchy dziecka a w razie co możesz pojechać sprawdzić na izbę czy wszystko w porządku:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po wizycie :) dawno tak szczęśliwa nie byłam. Nasz klocek waży 1,7kg! :D szyjka zamknięta i długa. Maluszek ma dużo miejsca przez to fika z miejsca na miejsce. Moje wyniki badań bardzo dobre. Tylko się cieszyć :-)

zielonooka7, witaminkab, Anitka201, Magda33, klauuudia, Tròjka, Dika, Andziula_1988, ptaszek, Czara, Kropka89, Alphelia, Wonderland lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:55

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sierpniowe brzuszki :)
    Byłam lutówka, urodziłam z początkiem stycznia.
    Po ciąży zostały mi tabletki: Duphaston i Luteina 100mg dopochwowa, Ovarin.
    Czy któraś z Was byłaby zainteresowana?

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ciąży, dzieci, wcześniaków, mozecie pisać, chętnie pomogę :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ale Franio już duży :D normalnie jestem w szoku :) super !!! <3

anieszka lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka trzymam kciuki. Odpoczywaj dużo i staraj się nie denerwować- wiem, łatwo powiedzieć. A jak się czujesz teraz?

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Agnieszka ale Franio już duży :D normalnie jestem w szoku :) super !!! <3
    Ano duży, duży :) w końcu 30 tydzień. Teraz Młody robi masę a formę będzie miał po mamie ;D
    Zastanawiałyście się o chustonoszeniu? Może macie w tej materii jakieś doświadczenie? Ja zapisałam się na zajęcia i jestem ich bardzo ciekawa.

klauuudia lubi tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, ale duży chłopak.
    Dziewczyny, dobrze, że po wizytach wszystko dobrze :-)

Welonka, jak dalej jakieś plamienie będzie to może sprawdź na SORze.
    Odpoczywaj dużo, najlepiej jak się da leż. Może za szybko został odstawiony został progesteron?
    A gin kazał przyjść?
    Pierwsza ciąża to dla organizmu zmiana, wszystko dopiero się rozciąga.
    Kolejne już lżejsze będą :-)

WitaminkaB, wszystkiego najlepszego :-)

U mnie po wizycie, wszystko ok, ale czuję niedosyt - usg szybkie i nawet zdjęcia nie dostałam. Gin zmierzył szyjkę, u niego na dobrym sprzęcie wyszła 60mm.
    Mała lezy poprzecznie, taka zwinięta.
    No właśnie, mój lekarz też mówił, że mogę rodzić pośladkowo.
    Zobaczymy, nadal myślę, że córcia zrobi córci prezent i się obróci główką w dół. Jednak taki poród troszkę ryzykowny.

Magda33, witaminkab, Alphelia, Dika lubią tę wiadomość

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ