WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co wymyślą dalej z tymi urlopami.

My w szpitalu mieliśmy małe usg 3 trym i kończyny , kręgosłup , czaszka,serce,pecherz moczowy,żołądek, pępowina i naczynia śródpiersia ok ;)
    w środę mam wizytę u swojego lekarza. Mnie ten pobyt w szpitalu bardzo uspokoił do tego stopnia ze pierwszy raz od 8 miesięcy poszaleliśmy w łóżku tak pierw nie mogliśmy przez kilka miesięcy poźniej jak dostaliśmy pozwolenie to strach nie pozwalał. Dzisiaj przyjechałam do rodziców bo tata ciagle w szpitalu mama do pracy a maja takie małe gospodarstwo które trzeba doglądać przy okazji zrobiłam mamie większe zakupy na świeta zeby nie tłukła sie zakupami w busie trochę posprzątałam i kręgosłup powiedział dosć. U mnie zaczął sie okres ciągłego siusiania

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:58

klauuudia, summer86, welonka, Anitka201, witaminkab, Magda33, ptaszek, Alphelia, klarunia1978, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień wizyt :)

Eunice, moja mała na badaniu przy echo serca w tym samym dniu ważyła praktycznie tyle samo.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam do karmienia: tylko jedną bluzkę z długim rękawem (Lidl) dwie z krótkim i dwie na ramiączkach odpinanych (h&m) I dwie koszule te do szpitala po porodzie :) i myślę że tyle wystarczy na wyjścia i wygodę a jak piszecie w domu beda królować bezrękawniki i luźne sukienki z dużym dekoltem -mam nadzieję znaleźć takie w pochowanych letnich ciuchach :-D

Z wizytowych mam jedną, ostatnio kupiłam bo dostaliśmy zaproszenie na ślub zaraz po tych świętach, potem na komunię (ciekawe czy zdążę) a później się przyda na chrzciny bo od razu wzięłam taka do karmienia. Policzylam że jak na trzy okazje no to mogę wydac trochę więcej za taką wizytowa, ale tak to nie szaleje, kasa się przyda jeszcze nie raz nie dwa jak się dzieciaczek urodzi (tak czuje).

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chrzciny mam już wybrana ołówkowa spódnice polskiej marki „beksa”. Myśle zeby zamówić już teraz bo mam od nich kilka sukienek, spódnic wiec terafie z rozmiarem. Muszę jeszcze znaleźć jakaś fajna biała dłuższa marynarkę i będzie zestaw do wykorzystania na wiele okazji :-)
    Pamietam ze mprzy synu nie miałam czasu na załatwianie stroju na chrzciny i teraz planuje wszystko dopiąć przed porodem. Chcemy chrzcić jak maluch będzie miał jakieś 1,5- 2 miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 20:23

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, moja córcia też ważyła 3420g, jak się urodziła :-) Moim zdaniem dobra waga jak na pierwsze dziecko.
    Ponoć drugie może mieć podobną wagę lub nieco większą.

Świetnie, że wizyty udane :-) Jakie duże maluszki.

Welonka, po takiej przerwie niewiele trzeba do szczęścia ;-)
    Dobrze, że wszystko ok.
    Zawsze lepiej coś sprawdzić i mieć spokój psychiczny, że wszystko ok. Czasami SOR czy szpital naprawdę uspokoi.

Właśnie, na chrzciny też na pewno kupię coś z odpinanymi guziczakmi, na taką okazję się przyda.

PIS bierze się ostro do pracy, same zmiany...W życie ma wejść ustawa, w której można zwolnić ciężarną. Chodzi o sytuację, kiedy zakład pracy liczy do 10 pracowników albo pracuje się na umowie na zastępstwo. Chodzi im, m.in. aby nie było L4 za dużo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 20:56

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza 3370g a teraz przewidywana waga drugiej też coś koło tego. Więc jak na razie idą podobnie wagowo.
    Dziś w nocy nie mogłam spać od 4 do 7, tylko się wierciłam, choć sikam tylko raz w nocy a teraz zombii. Oby dziś było lepiej

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał 2400g mam nadzieję że drugi będzie dużo większy... No ale zobaczymy co będzie narazie na punkcie wagi jestem trochę przewrazliwiona choć na początku ciąży obiecywalam sobie że tak nie będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 21:30

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mówię żeby Mala miała wagę 3200nie więcej ta waga nie jest za niska i nie jest za dużo, ja mam obawy ze jeśli będzie większa to mogę nie dac rady urodzić.

Mam takie pytanko jak radzicie sobie z goleniem bo mi brzuszek już zaczyna utrudniać.

W szpitalu dziewczyna opowiadla że rodziła parę lat temu w Anglii i lekarz w Polsce był w szoku ze nie była nacinana i nie popekala , od połowy ciąży dostała olejki i musiała masowac krocze jedynie pękła delikatnie w środku a teraz bedzie rodzić w Polsce i ona powiedziała ze tylko cesarska wchodzi w grę .

Mi to wszystko poszło w brzuch i biodra nogi dalej patyki tyłek płaski tylko taka piłka odstaje siostra śmieje się ze śmiesznie to wygląda bo tu biodrach szeroka brzuch spory a od pasa takie chuchro:d

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam płaski tyłek ;) ręce i nogi chude.

Od dzisiaj jakoś częściej sikać chodzę i tak dziwnie pęcherz czuje, jakby piekło. Niecały tydzień temu robiłam badanie moczu i wyszło ok, ale zastanawiam się czy to jednak nie jakaś infekcja. A może mały mi skacze po pęcherzu i stąd ten dyskomfort. Zaczęło się to od smarkania na kibelku. Może za duży wysiłek? ;) Staram się pić bardzo dużo, najadłam się też żurawiny i zobaczymy...

Jutro lecę do diabetologa z tym moim cukrem 92. Ginekolog kazał... a internista powiedział, ze jest ok. Ciekawa jestem co jutro mi powie :) Mam nadzieje, ze bezkarnie będę mogła zjeść gofra z bitą śmietaną ;)

• anna23 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dalej leżę w szpitalu. Co 3 godziny zmieniają decyzje. Rano na wizycie pytali czy mam już kupiony pesar itd a za 3 godziny że nie ma opcji na założenie bo mam infekcje i dopóki nie wylecza to mam leżeć plackiem i czekac na zbawienie. Jestem już zdołowana, Tylko leżę i becze. Mąż też bardzo ciężko to znosi co widać po jego wyglądzie, Ale mimo wszystko się stara przywozi mi normalne jedzenie, bo tutaj nie odważyłabym się czegokolwiek dotknąć. Marzę o tym żeby wyjść na święta, Ale wydaje mi się to tylko zwykłym marzeniem. Oczywiście od przyjęcia nikt nawet Usg nie powtórzył.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam bezsenną noc. To chyba przez przeziębienie, bo jeszcze mnie trzyma ;(

Dziękuję dziewczyny za rady co do spodni i za linki, na tej podstawie poszukam jakiś jednych, bo na takich mi zależy.

dqpri09kh0x52aib.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara miałam tak samo przez jakiś czas mocz wychodził ok a miałam uczucie pieczenia. Zaczęłam pić regularnie sok z żurawiny, zmieniłam płyn do higieny intymnej, bielizna tylko bawełniana i jest lepiej. Myślę, że tak sobie pomogłam.

Anna23 trzymaj się ! Oby wszystko było dobrze i żeby założyli ci ten pessar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 07:27

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna trzymam kciuki żeby w końcu lekarze podjęli decyzję, a ty mogła wrócić do domu.

Ja już od jakiegoś czasu częściej chodzę siku. Dzisiaj pod brzuch podłożyłam sobie poduszkę i spało mi się dużo lepiej.

Czy tylko dla mnie czas do terminu porodu to cała wieczność? Z dnia na dzień czuję się gorzej, Ciągną mnie zrosty, twardnieje brzuch, bolą plecy itd :( Jakoś ostatnio czuję się bez siły, ociężała pozbawiona energii. Tak bardzo chciałbym już przytulić malutką, a tu jeszcze dwa miesiące...

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że chyba każda z nas ma jakiś spadek formy. Ja też mam kiepskie noce . Bolą mnie nogi... nawet rano po odpoczynku i w nocy czuje jak od pasa w dół jestem obolala. Zdecydowałam że po świętach zacznę prać i prasowac bo jak teraz już mnie tak nogi bolą to co będzie później;(

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Widzę że chyba każda z nas ma jakiś spadek formy. Ja też mam kiepskie noce . Bolą mnie nogi... nawet rano po odpoczynku i w nocy czuje jak od pasa w dół jestem obolala. Zdecydowałam że po świętach zacznę prać i prasowac bo jak teraz już mnie tak nogi bolą to co będzie później;(

Ja też po świętach biorę się za pranie i prasowanie. Powoli tez zaczne pakować torbę, zeby na koniec kwietnia mieć gotową.

Gdyby chociaż pogoda była inna... a tu kolejny deszczowy dzień :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 31 tygodniu :-)

0c0c47991c55b5bbmed.jpg

8a71486a92eb4908med.jpg

Ha, witaminkab, Kropka89, Komcia, Magda33, Dika, klauuudia lubią tę wiadomość

• Ha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka masz piękny, zgrabny brzuszek ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja też po świętach biorę się za pranie i prasowanie. Powoli tez zaczne pakować torbę, zeby na koniec kwietnia mieć gotową.

Gdyby chociaż pogoda była inna... a tu kolejny deszczowy dzień :(

No dokładnie... Ja od jakiegoś czasu mam gorsze dni ;( rzeczywiście teraz te 2 miesiące to niby krótko a jeszcze tyle czasu. Dziś idę na podanie immunoglobuliny mam nadzieję że lekarz będzie tak miły i chociaż będę mogła zobaczyć mała:) może to mi humor poprawi

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ty to masz maleństwo;D ja to jakbym arbuza połknęła;D

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ