WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:59

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice a może czujesz u góry kopniaki, bo dziecko zarzuciło nóżki do góry ;) mój tak ma już od jakiegoś czasu. Nawet się zastanawiałam czy to dobrze dla Jego kręgosłupa ;p

dqpri09kh0x52aib.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby szybko mija bo za 2 tygodnie jak będę na wizycie to już będzie 33 tydzień zaczynać. Ale przez te nogi i zmęczenie moje życie towarzyskie i w ogóle normalne życie zaczyna podupadac. Nie chce mi się już za dużo wychodzić zwłaszcza na wieczorne posiadowki.
    Jak zrobię obiad to jest szczyt moich możliwości;D
    Ale może jak pogoda się zmieni to może i siły wrócą:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Anitka masz piękny, zgrabny brzuszek ❤
    Dziękuję ;-)
    Mimo wszystko czuję się wielka :-) ale to chyba normalne.

• Ha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice rozumiem Twoje obawy. Ja z jednej strony jeszcze nie mam pelnej wyprawki więc te dwa miesiące będą dla mnie idealnym czasem aby dokupić resztę brakujących rzeczy. Poza tym tym bliżej końca szkoly tym lepiej bo nie wiem czy po porodzie udałoby mi się znaleźć tyle czasu na naukę z córka co teraz. A tak na końcu maja to pewnie już po części wystawią im oceny proponowane, a potem wiadomo nauki już jest dużo mniej. Co do pracy męża to mam ten komfort, że w momencie kiedy urodze on idzie na urlop bezwzględu na wszystkie inne okoliczności. Gdy 4 lata temu podjęli decyzje o cc to byl akurat w pracy, wszystko zostawił i za chwilę był już u mnie :) Mimo wszystko też mam mnóstwo obaw, tylko moje dotyczą samego porodu.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, a co z Twoimi nogami?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Anita ty to masz maleństwo;D ja to jakbym arbuza połknęła;D
    Jeśli Leon pójdzie po starszym bracie to mam się szykować na 4,5 kg dziecko..także sama się zastanawiam się jak on się mieści :-)

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Fasola, a co z Twoimi nogami?

Sama nie wiem . Od pasa w dół mnie bolą łydki stopy a dziś nawet uda i biodra. Magnez mam okej bo miałam badanie robione. Z tego co czytam to ciężkie nogi to norma u ciężarnych.
    Nie widzę żeby nogi mi puchly.
    Najgorsze jest to że wstaje po nocy i już mnie bolą;( będę u lekarza to zapytam może coś poradzi

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi forum nie działa tak jak powinno. Ale Anitka piękny, malutki brzusze ;) Dziękuję dziewczycny za info dot.OXY. Myślę że jak teraz będą chcieli wywoływać siłą poród to niech tną - dali mi OXY, może faktycznie dlatego tak mnie porozrywało, dziecko popękane - fakt było szybko. A druga sprawa - dziękuję za rozwianie wątpliwości dot. urlopów. Bo jak nam tego nie uwzględnią to nie wiem czy coś wyłacą. Niestety nawet nie za bardzo da się tak że macierzyński, urlop i dopiero rodzicielski, bo rodząc w połowie czerwca i biorąc obowiązkowe 26 tyg. macierzyńskiego + 6 rodzicielskiego) jest już połowa grudnia i dalej nie ma jak całości urlopu wykorzystać. No zobaczymy co wymyślą. Ja byłam w Tygrysku na zakupach - kupiłam prawie wszystko dla Oczekiwanego (brakuje kocyka)no i prezent na Święta dla Młodej ;) Teraz tylko pranie i prasowanie ;p

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja taki brzuch to przed ciążą miałam :D :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie właśnie dostałam telefon z poradni gdzie ja jestem bo oni na mnie czekają.... A mi powiedzieli że mam być 12-13. I nici z podania immuno . Niby po świętach mi dadzą;/
    Chyba się porycze normalnie !! Grrr

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasola,mnie też zawsze rano bolą całe nogi tak ze 2 godziny a później przechodzi :/
    Wczoraj poprałam ciuszki a jutro je wyprasuje,dzisiaj mi się nie chce :p jeszcze wypiorę kocyki,pościel i inne takie :)
    Ile macie pampersów 2-5 kg? ja mam 6 paczek,w kwietniu chcę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy lepiej nie kupić już od 3kg?
    Mam nadzieję,że Admirałka nie będzie zła,ale gęba mi się cieszy jak zobaczyłam jej suwaczek pod jednym postem-5 tydzień :D

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    fasola,mnie też zawsze rano bolą całe nogi tak ze 2 godziny a później przechodzi :/
    Wczoraj poprałam ciuszki a jutro je wyprasuje,dzisiaj mi się nie chce :p jeszcze wypiorę kocyki,pościel i inne takie :)
    Ile macie pampersów 2-5 kg? ja mam 6 paczek,w kwietniu chcę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy lepiej nie kupić już od 3kg?
    Mam nadzieję,że Admirałka nie będzie zła,ale gęba mi się cieszy jak zobaczyłam jej suwaczek pod jednym postem-5 tydzień :D

No wczoraj jak odrazu nie wstałam tylko polezalam dłużej to rzeczywiście było lepiej z moimi nogami:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Sama nie wiem . Od pasa w dół mnie bolą łydki stopy a dziś nawet uda i biodra. Magnez mam okej bo miałam badanie robione. Z tego co czytam to ciężkie nogi to norma u ciężarnych.
    Nie widzę żeby nogi mi puchly.
    Najgorsze jest to że wstaje po nocy i już mnie bolą;( będę u lekarza to zapytam może coś poradzi
    A miałaś może sprawdzane żyły? Może to żylaki wewnętrzne? Ja mam żylak zewnętrzne i wewnętrzne i nogi momentami mnie bardzo bolą. Czasami ból idzie od pośladka (czuję ewidentnie żyły).
    Jest lepiej jak nosze pończochy uciskowe ale to taka walka z wiatrakami.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:

Jeju aż tyle?? To chyba są 1?
    Bo ja jedynek planuję kupić 1 paczkę i później lecimy na 2 :-)

A z Admirałką cudowna wiadomość! Cieszę się, że dziewczyny wychodzą na prostą :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również planuję pranie po świetach :-) prasowanie i układanie to dla mnie przyjemność :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 11:55

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A miałaś może sprawdzane żyły? Może to żylaki wewnętrzne? Ja mam żylak zewnętrzne i wewnętrzne i nogi momentami mnie bardzo bolą. Czasami ból idzie od pośladka (czuję ewidentnie żyły).
    Jest lepiej jak nosze pończochy uciskowe ale to taka walka z wiatrakami.

Nie miałam . U mnie w rodzinie nie ma raczej żylaków. Zewnętrznych nie mam ale kto wie może te wewnętrzne. A to pewnie się sprawdza przez usg dopplera... zobaczę jeszcze co lekarz powie chociaż wizyta dopiero za 2 dlugiee tygodnie .

P.s. mi też strona źle chodzi myślałam że to problem z Internetem.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano nagle zmienili decyzje, że zakładamy pesar. nie wierzyłam im, Ale zawołali mnie do zabiegowego. Teraz czekamy czy się przyjmie i nie będzie żadnych komplikacji.

Alphelia lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:

Cudowna wiadomość ❤

Co do ilości pampersów to tych w najmniejszym rozmiarze mam 3 paczki i narazie stwierdziłam, że nie kupuję więcej . Na początek wystarczy, a potem będę kupować na bieżąco.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Myślę że to zmęczenie to jakieś zimowo- wiosenne przesilenie. Pogoda nas nie rozpieszcza, niby wiosna A temperatury jak w grudniu. Dziś co trochę słońca wyszło. I chyba to nas tak męczy. Ja też jestem nie do życia.

Dziękuję za odpowiedzi co do oxy. U mnie nie było żadnych wskazań o których pisalyscie- ja i chłopaki byliśmy zdrowi, porodu były kolejno w 39 i 38 tygodniu, żadnej cukrzycy, nadciśnienia, żylaków czy nadwagi. Nic co miałoby wskazywać na jakieś trudności przy porodzie. Myślę więc że to z wygody, żeby za długo to nie trwało ;-) teraz jestem już madrzejsza i najpierw dopytam po co zanim mi podłącza.

Dziewczyny w szpitalach- Wam życzę zdrówka dużo i szybkich powrotów do domu.

A reszcie spokojnych przygotowań do świąt ;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ