CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niby szybko mija bo za 2 tygodnie jak będę na wizycie to już będzie 33 tydzień zaczynać. Ale przez te nogi i zmęczenie moje życie towarzyskie i w ogóle normalne życie zaczyna podupadac. Nie chce mi się już za dużo wychodzić zwłaszcza na wieczorne posiadowki.
Jak zrobię obiad to jest szczyt moich możliwości;D
Ale może jak pogoda się zmieni to może i siły wrócą -
eunice rozumiem Twoje obawy. Ja z jednej strony jeszcze nie mam pelnej wyprawki więc te dwa miesiące będą dla mnie idealnym czasem aby dokupić resztę brakujących rzeczy. Poza tym tym bliżej końca szkoly tym lepiej bo nie wiem czy po porodzie udałoby mi się znaleźć tyle czasu na naukę z córka co teraz. A tak na końcu maja to pewnie już po części wystawią im oceny proponowane, a potem wiadomo nauki już jest dużo mniej. Co do pracy męża to mam ten komfort, że w momencie kiedy urodze on idzie na urlop bezwzględu na wszystkie inne okoliczności. Gdy 4 lata temu podjęli decyzje o cc to byl akurat w pracy, wszystko zostawił i za chwilę był już u mnie
Mimo wszystko też mam mnóstwo obaw, tylko moje dotyczą samego porodu.
-
Anitka201 wrote:Fasola, a co z Twoimi nogami?
Sama nie wiem . Od pasa w dół mnie bolą łydki stopy a dziś nawet uda i biodra. Magnez mam okej bo miałam badanie robione. Z tego co czytam to ciężkie nogi to norma u ciężarnych.
Nie widzę żeby nogi mi puchly.
Najgorsze jest to że wstaje po nocy i już mnie bolą;( będę u lekarza to zapytam może coś poradzi -
Coś mi forum nie działa tak jak powinno. Ale Anitka piękny, malutki brzusze
Dziękuję dziewczycny za info dot.OXY. Myślę że jak teraz będą chcieli wywoływać siłą poród to niech tną - dali mi OXY, może faktycznie dlatego tak mnie porozrywało, dziecko popękane - fakt było szybko. A druga sprawa - dziękuję za rozwianie wątpliwości dot. urlopów. Bo jak nam tego nie uwzględnią to nie wiem czy coś wyłacą. Niestety nawet nie za bardzo da się tak że macierzyński, urlop i dopiero rodzicielski, bo rodząc w połowie czerwca i biorąc obowiązkowe 26 tyg. macierzyńskiego + 6 rodzicielskiego) jest już połowa grudnia i dalej nie ma jak całości urlopu wykorzystać. No zobaczymy co wymyślą. Ja byłam w Tygrysku na zakupach - kupiłam prawie wszystko dla Oczekiwanego (brakuje kocyka)no i prezent na Święta dla Młodej
Teraz tylko pranie i prasowanie ;p
-
fasola,mnie też zawsze rano bolą całe nogi tak ze 2 godziny a później przechodzi
Wczoraj poprałam ciuszki a jutro je wyprasuje,dzisiaj mi się nie chce :p jeszcze wypiorę kocyki,pościel i inne takie
Ile macie pampersów 2-5 kg? ja mam 6 paczek,w kwietniu chcę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy lepiej nie kupić już od 3kg?
Mam nadzieję,że Admirałka nie będzie zła,ale gęba mi się cieszy jak zobaczyłam jej suwaczek pod jednym postem-5 tydzień -
malinka201666 wrote:fasola,mnie też zawsze rano bolą całe nogi tak ze 2 godziny a później przechodzi
Wczoraj poprałam ciuszki a jutro je wyprasuje,dzisiaj mi się nie chce :p jeszcze wypiorę kocyki,pościel i inne takie
Ile macie pampersów 2-5 kg? ja mam 6 paczek,w kwietniu chcę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy lepiej nie kupić już od 3kg?
Mam nadzieję,że Admirałka nie będzie zła,ale gęba mi się cieszy jak zobaczyłam jej suwaczek pod jednym postem-5 tydzień
No wczoraj jak odrazu nie wstałam tylko polezalam dłużej to rzeczywiście było lepiej z moimi nogami:) -
Fasola1234 wrote:Sama nie wiem . Od pasa w dół mnie bolą łydki stopy a dziś nawet uda i biodra. Magnez mam okej bo miałam badanie robione. Z tego co czytam to ciężkie nogi to norma u ciężarnych.
Nie widzę żeby nogi mi puchly.
Najgorsze jest to że wstaje po nocy i już mnie bolą;( będę u lekarza to zapytam może coś poradzi
Jest lepiej jak nosze pończochy uciskowe ale to taka walka z wiatrakami. -
malinka201666 wrote:Ile macie pampersów 2-5 kg? ja mam 6 paczek,w kwietniu chcę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy lepiej nie kupić już od 3kg?
Mam nadzieję,że Admirałka nie będzie zła,ale gęba mi się cieszy jak zobaczyłam jej suwaczek pod jednym postem-5 tydzień
Jeju aż tyle?? To chyba są 1?
Bo ja jedynek planuję kupić 1 paczkę i później lecimy na 2
A z Admirałką cudowna wiadomość! Cieszę się, że dziewczyny wychodzą na prostą
-
Anitka201 wrote:A miałaś może sprawdzane żyły? Może to żylaki wewnętrzne? Ja mam żylak zewnętrzne i wewnętrzne i nogi momentami mnie bardzo bolą. Czasami ból idzie od pośladka (czuję ewidentnie żyły).
Jest lepiej jak nosze pończochy uciskowe ale to taka walka z wiatrakami.
Nie miałam . U mnie w rodzinie nie ma raczej żylaków. Zewnętrznych nie mam ale kto wie może te wewnętrzne. A to pewnie się sprawdza przez usg dopplera... zobaczę jeszcze co lekarz powie chociaż wizyta dopiero za 2 dlugiee tygodnie .
P.s. mi też strona źle chodzi myślałam że to problem z Internetem. -
malinka201666 wrote:Ile macie pampersów 2-5 kg? ja mam 6 paczek,w kwietniu chcę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy lepiej nie kupić już od 3kg?
Cudowna wiadomość ❤
Co do ilości pampersów to tych w najmniejszym rozmiarze mam 3 paczki i narazie stwierdziłam, że nie kupuję więcej . Na początek wystarczy, a potem będę kupować na bieżąco. -
Hej dziewczyny. Myślę że to zmęczenie to jakieś zimowo- wiosenne przesilenie. Pogoda nas nie rozpieszcza, niby wiosna A temperatury jak w grudniu. Dziś co trochę słońca wyszło. I chyba to nas tak męczy. Ja też jestem nie do życia.
Dziękuję za odpowiedzi co do oxy. U mnie nie było żadnych wskazań o których pisalyscie- ja i chłopaki byliśmy zdrowi, porodu były kolejno w 39 i 38 tygodniu, żadnej cukrzycy, nadciśnienia, żylaków czy nadwagi. Nic co miałoby wskazywać na jakieś trudności przy porodzie. Myślę więc że to z wygody, żeby za długo to nie trwałoteraz jestem już madrzejsza i najpierw dopytam po co zanim mi podłącza.
Dziewczyny w szpitalach- Wam życzę zdrówka dużo i szybkich powrotów do domu.
A reszcie spokojnych przygotowań do świąt