WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka fajnie ze się odzywasz. Mam do Ciebie pytania :-)
    Zaczęłam drążyć temat żylaków a poród. Jak to było u Ciebie? Przy 2 porodzie miałaś żylaki na stromie? Cholera martwię się bo naczytałam się ze mogą pęknąć przy porodzie naturalnym.. z drugiej strony cc tez nie jest wskazana ze względu na żylaki wewnętrzne.
    Czy rodziłas lub zamierzasz rodzic w pończochach? Bo podobno przy żylakach takie jest wskazanie (masakra). Dobrze kojarzę ze jesteś z Wrocławia?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszę Was ale ja również od 2 dni mam jakieś gastro. Albo chodzę głodna albo najadam się do syta (prawie ze do wymiotow) 1 mała kanapką. Nie wiem co się dzieje..

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja od jakiś 2-3 tygodni mam problem z jedzeniem. Wcześniej w ogóle jadłam normalnie słodkie sporadycznie. Ale mam wrażenie że to na tle emocjonalnym bo ostatnio humor jakiś obniżony. Muszę w końcu się ogarnąć bo jak tak dalej pójdzie to będą mnie zaraz toczyć;D

Siedze sama w domu od rana do wieczora, do nikogo sie odezwac. Jedzenie rozumie hehe niedawno sie przeprowadzilismy i znam tylko dziewczyny z pracy wiec za bardzo nie ma sie z kim spotkac. No to iedze w domu, slucham radia i zajadam cos non stop.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Mąż ciągle w pracy mam to samo. Czekam aż zacznę prać i prasowac może to mi pomoże .
    Sprzedałam auto i teraz jestem uwiazana w domu oszaleć można . ;D
    Ale dokładnie tak jak mówisz jedzenie nas rozumie bez słów;D nie ocenia , wysłucha haha

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Trochę późno robisz badanie ;) powinno się je wykonać między 24-28t.c .
    Pewnie ktoś jeszcze nie robił badania :)
    No to zgodnie z tym (może w ostatnim momencie) ale dobrze robie ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    A co Ty ja dzis prasowalam to co koszulka przysiadalam i konsumowalam haha

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    No to zgodnie z tym (może w ostatnim momencie) ale dobrze robie ;)

Ten przedział jest pewnie profilaktycznie w celu jak najwcześniejszego wykrycia ewentualnej cukrzycy . :)
    Bo przecież chyba cukier nam się nie zmienia nagle po 28 t.c ;D

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    A co Ty ja dzis prasowalam to co koszulka przysiadalam i konsumowalam haha

O jaaa dzięki ;D jednak mam nadzieję że to minie :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    O jaaa dzięki ;D jednak mam nadzieję że to minie :)
    Bo nam potrzeba SŁOŃCA !! i ciepła :) a tu ciągle zgnilizna i znów temperatura spadła...

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wygrałam walkę w sklepie zawsze jak byłam w sklepie i był paczek z budyniem polany czekolada i orzeszkami zawsze musiał wylądować w moim koszyku idealny do kawy a ostatnio stałam dobre 10minut przed nim i go nie wzięłam :) u nas dieta bo mąż robił badania w pracy i wyszedł mu podwyższony cukier .

Ja mam cały czas ochotę na jedzenie ale jak otwieram lodówkę i patrzę na jedzenie to mi niedobrze efekt po zelazie i tak chodzę przez cały dzień i dubie po trochu .

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja ostatnio wygrałam walkę w sklepie zawsze jak byłam w sklepie i był paczek z budyniem polany czekolada i orzeszkami zawsze musiał wylądować w moim koszyku idealny do kawy a ostatnio stałam dobre 10minut przed nim i go nie wzięłam :) u nas dieta bo mąż robił badania w pracy i wyszedł mu podwyższony cukier .

Ja mam cały czas ochotę na jedzenie ale jak otwieram lodówkę i patrzę na jedzenie to mi niedobrze efekt po zelazie i tak chodzę przez cały dzień i dubie po trochu .

Chyba zacznę brać żelazo haha ;D
    Ja nie jem słodkiego jak nie ma w domu . Ale ostatnio ciągle coś jest w domu. Muszę zaprzestać a tu zaraz święta i założę się że będzie mnóstwo słodyczy!

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Trójka fajnie ze się odzywasz. Mam do Ciebie pytania :-)
    Zaczęłam drążyć temat żylaków a poród. Jak to było u Ciebie? Przy 2 porodzie miałaś żylaki na stromie? Cholera martwię się bo naczytałam się ze mogą pęknąć przy porodzie naturalnym.. z drugiej strony cc tez nie jest wskazana ze względu na żylaki wewnętrzne.
    Czy rodziłas lub zamierzasz rodzic w pończochach? Bo podobno przy żylakach takie jest wskazanie (masakra). Dobrze kojarzę ze jesteś z Wrocławia?
    No więc tak: miałam na sromie w poprzedniej ciąży i rodziłam w pończochach. Takie miałam zalecenie. Ogólnie bardziej zalecany jest poród sn niż CC przez to że już sama operacja zwiększa dużo ryzyko zakrzepicy. Teraz mi wyszedł mega duży tak jakby na górze wzgórka łonowego przy pachwinie, chirurg myślał że to przepuklina. Mówił, że ogólnie same żylaki nie są niebezpieczne ale związane z nimi ryzyko zakrzepicy. Ja się strasznie boje żeby nie było konieczności robienia cięcia...bo właśnie boje się tych wewnętrznych żylaków. Plus w przeszłości miałam operacje jelit i ginka boi sie, że mam mega zrosty i plus te żylaki to nie jest dobry zestaw :/
    Też mnie to mega stresuję...teraz już jest tak że jak zdejmę pończochy to automatycznie boli mnie żylak pod kolanem. Nawet przy myciu zębów muszę dreptać.
    I chirurg i ginka mówią że ten ze sromu się wchłonie tak jak poprzednio ale teraz już jest strasznie szpetny :/ no i znowu poród w pończochach...

AH i nie jestem z Wrocławia :) ja bardziej północ Polski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 20:47

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola wolałbym mieć niepochamowany apetyt i ciąg na słodkie niż brać żelazo bo czuje się jakbym miała mdłości z początku ciazy.jutro będę rozmawiać z ginem o zmniejszenie dawki chociaż.

Ja wchodząc w 30tydzien zrobiłam się bardziej koslawa już tyle razy bym się przewrocila.

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cukrzycowe, dacie radę ja od grudnia na diecie, choć mogę jeść wszystko bo cukry i dziecko w normie. A muszę się kłuć tylko 2 dni w tygodniu, więc nie odczuwam tego :-)
    Jeszcze chwila i będziemy mogły odetchnąć.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dziś po badaniach prenatalnych :) Mikołaj ułożony już główkowo wszystkie przepływy i badania i pomiary książkowe :) Maluszek ciągle tydzień starszy :) ma już 1597g <3

summer86, ptaszek, welonka, zielonooka7, klauuudia, anna23, lotka1990, Dika, Magda33, witaminkab, Pysiaczek89, Andziula_1988, Kropka89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka też biorę żelazo, ostatnio mi lekarz zmienił, bo płakałam w toalecie.... biorę już długo, ale wyniki i tak się nie poprawiają. Taki chyba już mój urok.

Ptaszek a były wyniki złe i się poprawiły, czy jak?

Fufka 30 miło się czyta dobre wieści :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Żałuję że przy pierwszej ciąży Was nie miałam. Tyle rzeczy nie wiedziałam, że szok i w koncu to co piszecie ma sens i na własnym przykładzie widze gdzie były błędy. Dzięki że jesteście ;)
    Jak szykowania do Świąt? Pierwszy raz Święta będą u nas! Teście i rodzice - więc już się szykuję ;p

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka dziękuje za odpowiedz. Myśle zeby za jakiś czas zadzwonić do położnej, która chce wynająć do porodu i wtedy wszystko z nią omówię bo tak na prawdę co z tego ze ja ustalę przebieg porodu z moim ginem jak nie mam pewności ze zastane jego na dyżurze. Straszenie mnie ta sytuacja stresuje. Do tego ze względu na poprzedni poród i krwotok, po tym porodzie będę czyszczona z automatu. Boje się z coś pójdzie nie tak, boje się zakrzepicy. Przy 1 porodzie wielu spraw nie byłam świadoma :-/

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też od tego żelaza mnie czasem mdli. Ale jeśli chodzi o dwujeczke to mam na odwrót. Rano ledwo oczy otworzę muszę lecieć. I tak przynajmniej dwa razy dziennie. Bałam się zaparć bo mam tendencję do hemoroidów :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żelaza to podejrzewam ze to główny sprawca moich mdlosci. Do tej pory zmuszałam się do jedzenia. W 1 ciazy ciagle miałam ochotę na coś niego :-) teraz mam problem z zakupami bo wydaje mi się ze nic mi nie będzie smakować.
    Mój 2,5 letni syn ma większe zachcianki ciążowe od mnie :-) tekst z dzisiaj „mamusiu piękna i kochana tak by chciał ajbuza” :-) tylko gdzie dostać dobrego arbuza w marcu?? No gdzie :-)

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ