CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trójka fajnie ze się odzywasz. Mam do Ciebie pytania
Zaczęłam drążyć temat żylaków a poród. Jak to było u Ciebie? Przy 2 porodzie miałaś żylaki na stromie? Cholera martwię się bo naczytałam się ze mogą pęknąć przy porodzie naturalnym.. z drugiej strony cc tez nie jest wskazana ze względu na żylaki wewnętrzne.
Czy rodziłas lub zamierzasz rodzic w pończochach? Bo podobno przy żylakach takie jest wskazanie (masakra). Dobrze kojarzę ze jesteś z Wrocławia? -
Fasola1234 wrote:Ja od jakiś 2-3 tygodni mam problem z jedzeniem. Wcześniej w ogóle jadłam normalnie słodkie sporadycznie. Ale mam wrażenie że to na tle emocjonalnym bo ostatnio humor jakiś obniżony. Muszę w końcu się ogarnąć bo jak tak dalej pójdzie to będą mnie zaraz toczyć
Siedze sama w domu od rana do wieczora, do nikogo sie odezwac. Jedzenie rozumie hehe niedawno sie przeprowadzilismy i znam tylko dziewczyny z pracy wiec za bardzo nie ma sie z kim spotkac. No to iedze w domu, slucham radia i zajadam cos non stop. -
Fasola1234 wrote:Mąż ciągle w pracy mam to samo. Czekam aż zacznę prać i prasowac może to mi pomoże .
Sprzedałam auto i teraz jestem uwiazana w domu oszaleć można .
Ale dokładnie tak jak mówisz jedzenie nas rozumie bez słów;D nie ocenia , wysłucha haha -
Komcia wrote:No to zgodnie z tym (może w ostatnim momencie) ale dobrze robie
Ten przedział jest pewnie profilaktycznie w celu jak najwcześniejszego wykrycia ewentualnej cukrzycy .
Bo przecież chyba cukier nam się nie zmienia nagle po 28 t.c -
Ja ostatnio wygrałam walkę w sklepie zawsze jak byłam w sklepie i był paczek z budyniem polany czekolada i orzeszkami zawsze musiał wylądować w moim koszyku idealny do kawy a ostatnio stałam dobre 10minut przed nim i go nie wzięłam
u nas dieta bo mąż robił badania w pracy i wyszedł mu podwyższony cukier .
Ja mam cały czas ochotę na jedzenie ale jak otwieram lodówkę i patrzę na jedzenie to mi niedobrze efekt po zelazie i tak chodzę przez cały dzień i dubie po trochu . -
welonka wrote:Ja ostatnio wygrałam walkę w sklepie zawsze jak byłam w sklepie i był paczek z budyniem polany czekolada i orzeszkami zawsze musiał wylądować w moim koszyku idealny do kawy a ostatnio stałam dobre 10minut przed nim i go nie wzięłam
u nas dieta bo mąż robił badania w pracy i wyszedł mu podwyższony cukier .
Ja mam cały czas ochotę na jedzenie ale jak otwieram lodówkę i patrzę na jedzenie to mi niedobrze efekt po zelazie i tak chodzę przez cały dzień i dubie po trochu .
Chyba zacznę brać żelazo haha
Ja nie jem słodkiego jak nie ma w domu . Ale ostatnio ciągle coś jest w domu. Muszę zaprzestać a tu zaraz święta i założę się że będzie mnóstwo słodyczy! -
Anitka201 wrote:Trójka fajnie ze się odzywasz. Mam do Ciebie pytania
Zaczęłam drążyć temat żylaków a poród. Jak to było u Ciebie? Przy 2 porodzie miałaś żylaki na stromie? Cholera martwię się bo naczytałam się ze mogą pęknąć przy porodzie naturalnym.. z drugiej strony cc tez nie jest wskazana ze względu na żylaki wewnętrzne.
Czy rodziłas lub zamierzasz rodzic w pończochach? Bo podobno przy żylakach takie jest wskazanie (masakra). Dobrze kojarzę ze jesteś z Wrocławia?
Też mnie to mega stresuję...teraz już jest tak że jak zdejmę pończochy to automatycznie boli mnie żylak pod kolanem. Nawet przy myciu zębów muszę dreptać.
I chirurg i ginka mówią że ten ze sromu się wchłonie tak jak poprzednio ale teraz już jest strasznie szpetnyno i znowu poród w pończochach...
AH i nie jestem z Wrocławiaja bardziej północ Polski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 20:47
-
Fasola wolałbym mieć niepochamowany apetyt i ciąg na słodkie niż brać żelazo bo czuje się jakbym miała mdłości z początku ciazy.jutro będę rozmawiać z ginem o zmniejszenie dawki chociaż.
Ja wchodząc w 30tydzien zrobiłam się bardziej koslawa już tyle razy bym się przewrocila. -
Dziewczyny cukrzycowe, dacie radę ja od grudnia na diecie, choć mogę jeść wszystko bo cukry i dziecko w normie. A muszę się kłuć tylko 2 dni w tygodniu, więc nie odczuwam tego
Jeszcze chwila i będziemy mogły odetchnąć.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Hej! Ja dziś po badaniach prenatalnych
Mikołaj ułożony już główkowo wszystkie przepływy i badania i pomiary książkowe
Maluszek ciągle tydzień starszy
ma już 1597g
summer86, ptaszek, welonka, zielonooka7, klauuudia, anna23, lotka1990, Dika, Magda33, witaminkab, Pysiaczek89, Andziula_1988, Kropka89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Welonka też biorę żelazo, ostatnio mi lekarz zmienił, bo płakałam w toalecie.... biorę już długo, ale wyniki i tak się nie poprawiają. Taki chyba już mój urok.
Ptaszek a były wyniki złe i się poprawiły, czy jak?
Fufka 30 miło się czyta dobre wieści -
Dziewczyny! Żałuję że przy pierwszej ciąży Was nie miałam. Tyle rzeczy nie wiedziałam, że szok i w koncu to co piszecie ma sens i na własnym przykładzie widze gdzie były błędy. Dzięki że jesteście
Jak szykowania do Świąt? Pierwszy raz Święta będą u nas! Teście i rodzice - więc już się szykuję ;p
-
Trójka dziękuje za odpowiedz. Myśle zeby za jakiś czas zadzwonić do położnej, która chce wynająć do porodu i wtedy wszystko z nią omówię bo tak na prawdę co z tego ze ja ustalę przebieg porodu z moim ginem jak nie mam pewności ze zastane jego na dyżurze. Straszenie mnie ta sytuacja stresuje. Do tego ze względu na poprzedni poród i krwotok, po tym porodzie będę czyszczona z automatu. Boje się z coś pójdzie nie tak, boje się zakrzepicy. Przy 1 porodzie wielu spraw nie byłam świadoma
-
Co do żelaza to podejrzewam ze to główny sprawca moich mdlosci. Do tej pory zmuszałam się do jedzenia. W 1 ciazy ciagle miałam ochotę na coś niego
teraz mam problem z zakupami bo wydaje mi się ze nic mi nie będzie smakować.
Mój 2,5 letni syn ma większe zachcianki ciążowe od mnietekst z dzisiaj „mamusiu piękna i kochana tak by chciał ajbuza”
tylko gdzie dostać dobrego arbuza w marcu?? No gdzie