CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czara, Bianka, Ptaszek mi tez na czczo za wysoko wychodzą cukry, co ciekawe w badaniu lab.wynik 84 a od dwóch tygodni mierzę glukometrem i ok 90-94 czyli teoretycznie za wysokie, w ciągu dnia dobre wyniki. Jestem na diecie i wogole nie jem słodyczy, a po tym szkoleniu u p dietetyk okazuje się że moja dieta i tak intuicyjnie już wcześniej była ok. Błąd który robiłam to zbyt duże przerwy w jedzeniu czasami 6,7 godzin a powinno być 3. Napiszcie proszę jak już będzie po konsultacji co lekarz Wam zalecił
I mam ogólne pytanie nie tylko do Słodkich
Mam, czy macie biegunkę po magnezie?
Od 10 dni mam problemy żołądkowe i z początku myślałam, że to niestrawnośćale kiedy po 4 dniach nie przeszło, lekarz zaczęła diagnozować pod kątem bakterii , pasożytów i innych atrakcji wszystkie badania ok. A mądry gastrolog zasugerował że to kwestia magnezu, od 2 dni nie biorę
i objawy znikają. Do tej pory brałam 6 tabl.magne b6, ale widać, że mi nie służy muszę zmienić na inny. A Wy co bierzecie ibwbjakich dawkach ??? Wiem że temat magnezu był już, często malowany, ale nie mogę się dokopać
A z innych wątpliwie ciekawych atrakcji ciążowych, mam zatkany nos i jadę na soli morskiej, tak jak gdybym miała wieczny katar, a to kwestia pewnie nabrzmiałych śluzowek nosa.
Buziaki Kochane miłego dnia:)
-
U mnie też ostatnie dni ciężkie. Głowa bolała nie przez ostatnie 40h (wziełam 3 apapy), dwie noce wyjęte z życiorysu, a dzisiaj pierwszy raz miałam w nocy potworny skurcz w łydce. Oczywiście pech chciał że tak byłam zaplątana w kołdrę i poduszkę ciążową że nie mogłam się szybko wydostać i jeszcze mój pies na tym wszystkim leżał. Ehh
Trzymam kciuki za dziewczyny z cukrzycą, na pewno sobie poradzicie, bo to tylko chwilowe paskudztwoja już muszę z cukrzyca do końca życia się męczyć.
A to mój brzuch i synuś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fe47299faf3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cffa0f2bd01.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 11:06
Anitka201, klauuudia, ptaszek, Wonderland, witaminkab, Kropka89, Alphelia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja wczoraj miałam 3 prenatalne, wszystko dobrze, synuś już waży 1650g, ułożenie główkowe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1c4c54fe7a9.jpg[/url
Mnie od pewnego czasu też rwie noga od pleców, byłam u ogólnego i powiedziała że może to być rwa kulszowa, ale zaczęło mnie coś kuć w środku jakby szyjka, dziś mam moje giną to z nim pogadamLucy010, Dika, klauuudia, Magda33, Wonderland, witaminkab, lotka1990, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Śliczne bobasy i brzuszki
madziula - kolejna z tak maluśkim brzuszkiem, gdzie te 9 kg upchnęłaś?
U mnie 27tc i brzuch zdecydowanie bardziej jak u Magdy33, taki wystający do przodu.
Dzisiaj pierwszy raz mi się mała tak zaczęła wypychać na brzuchu, że aż mnie bardzo bolało.
W miejscu wypchnięcia położyłam ręką i próbowałam powstrzymać, żeby bardziej nie pchała bo było to mega nieprzyjemne, może na jakąś bliznę macicy trafiła akurat, nie wiem.
Natomiast w szoku jestem, jaki ten berbeć jest już silny, dała dzisiaj tego popis.
Kiki - w pierwszej ciąży miałam takich parę tygodni uciskania jakiegoś nerwu przez córkę. Ledwie chodziłam a potem jak ręką odjął. Tego Ci życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 11:53
Magda33 lubi tę wiadomość
-
A my dziś rano po podaniu immunoglobuliny i ktg:)
Potem Usg 3 trymestru. Misia waży 1200g
Wszystko w porządku i na swoim miejscu
Jutro zaczynamy 30 tydzień iiiii... przygotowania do Świąt ! Lepiej późno niż wcaleDika, ptaszek, Magda33, Wonderland, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy to nie jest zbyt duza roznica miedzy glowa a brzuszkiem?
Bdp 32t6 dni
Ac 29t 5dni
Dzisiaj na usg wazyla 1617 g i juz z waga jest do tylu o dzien a rowny tydzien temu byla o tydzien do przodu.
Co do zelaza powiedzial ze hemoglobina 10jest bardzo kiepska i zebym nie zmiejszala dawki zelaza ze moze bede naprawde zle czula sie to wtedy zmniejszyc.
Lekarza powiedzial tak w te swieta prosze sie oszczedzac odpoczywac w tym roku mezczyni szykuja wszystko A ja mam nie szalec zeby znowu nie wyladowac w szpitalu , tylko jak tu chlop lezy z goraczka pod koldra to tak jakbym miala male dziecko juz :d
Moj tata jest po konografi mial dzisiaj wyjsc ale ekg wyszlo zle