CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klarunia jeśli chodzi o magnez ja kilka dni temu mocno przedawkowalam. Zmieniłam na magne b6 forte brałam 3 razy dziennie a oprócz tego zapomniałam że w mama dha też jest 100mg magnezu tym sposobem przyjmowałam 500mg dziennie. Pierwszym objawem zbyt dużej dawki jest biegunka miałam ją tydzień bardzo mnie to zdziwiło i szukałam przyczyn po czym któregoś dnia zasłablam leżąc na kanapie. Po zamierzeniu tętna okazało się że mam 113. Następnego dnia sytuacja powtórzyła się dwukrotnie i zaczęłam łączyć fakty od kiedy zaczęły się objawy i wyszło że po zwiększeniu dawki magnezu. Poszukałam w internecie objawów przedawkowania i wszytko się zgadzało. Dopiero jak odstawilam na dwa dni zupełnie to przestało mi się robić słabo i biegunka ustaliła teraz wracam powoli do zwykłego magne b6 po jednej tabletce bo podejrzewam że przez taki duży okres brania magnezu i to w takich dużych dawkach(przez skurcze i twardnienia brzucha oraz skracajaca się szyjke) nagromadzilo mi się go strasznie się dużo.
-
Klaudia no mi tez lekarz powiedział że wszystko dobrze. U nas kość udowa dzisiaj 31t. W tamtym tygodniu wazyla 1443g ale wedlug usg szpitalnego wiek płodu wyliczył 30t5d a dzisiaj na usg 30t2d jedno i drugie usg robił ten sam lekarz.
Obwód główki mieści się w górnej granicy na wykresieklauuudia lubi tę wiadomość
-
Piękne macie zdjęcia maluszków moja nam dzisiaj tylko ucho pokazała w ogóle nie chce pokazać buzi i chyba nie będziemy mieć takiego zdjęcia.
Ja mam9.5kg na plusie póki co lekarz się Nie czepiaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 12:47
-
KlaudiaS, dzięki uspokoilas mnie:) widać, że nawet z witaminami trzeba uważać. Mi Pani w aptece zasugerował magnez w formie cytrynianu jako najlepiej przyswajalny, bo muszę brać że względu na skurcze. Trzymaj się i jeszcze raz dziękuję za wpis:)
Dziewczyny, ale Dzidziusie już duże:) i piękne fotki twarzyczek:).
-
Moja też nie chciała pokazać twarzy i też pewnie nie będę mieć takiej fotki, chyba że później się uda
Co do wymiarów to ja bym się nie przejmowała jak lekarz nic złego nie widzi. Moja też ma początku była do przodu, a teraz większość z terminem albo i dzień lub dwa do tyłu. Te pomiary mogą sie różnić nawet dzień po dniu, bo to ciężko złapać pomiar zawsze tak samo
A na spacerze już byłam z córką, choć u nas pada:-) Tylko wróciliśmy a tu ulewa, więc się nam trafiło.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Welonka w zupełności cie rozumiem, mój mąż też chory juz 4 dzień, więc wszystko zostaje na mojej głowie plus muszę się biedakiem zajmować. Chociaż tyle, że święta spędzamy we dwójke w tym roku to nie mam bardzo dużych przygotowań.
Dzisiaj już chyba wykorzystałam swój zasób energii :p od rana pranie, sprzątanie po sprzątaniu stwierdziłam, że jak już rozgrzana jestem to zrobie sobie trening a po treningu wzięłam się za obiad i czuje zmęczenie w dodatku co chwila kręci mi się w głowie. Trzeba troche przystopować.
-
Dziewczyny, u mnie z ostatniego USG
BPD 27+5,
HC 26+0
AC 25+1
FL 27+5
Średni wiek płodu obliczony z biometrii 26+5
mała ważyła ok. 930 gramów.
Wg OM było 26+4, a wg terminu porodu określonego npsdt. USG genetycznego 27+0
także rozbieżności są spore, pytałam czy nie jest za mała, ale dostałam odpowiedź, że nie i że wszystko w porządku.
PS. Przedwczoraj kupiłam 4 zajączki wielkanocne Ferrero Rocher na święta, dzisiaj już drugiego zjadłam. Chyba nie dotrwają do świąt ;-p są pyszne
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Kurcze, jak tak czytam, to Wam zazdroszczę. Moja Mała była tylko raz ważona. Usg mam na każdej wizycie, ale z tymi pomiarami coś mój lekarz nie szaleje. Wizytę mam za tydzień, więc może w końcu uzna, ze to już pora sprawdzić jak rośnie moja Kruszynka.
Byłam dziś sprawdzić cukier na czczo. Tym razem w porządku.
Magnezu nie biorę w swoim suplemencie też go nie mam.
Powiedzcie dziewczyny jak Wasze tętno? też Wam serce wyskakuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:09
-
Tak zdecydowanie mam wysokie tętno, ale lekarz mówi, że to całkowicie normalne w ciąży. Ja mam tak dziwnie że bardzo wysokie tętno a niskie ciśnienie.
-
Welonka, tak jak piszą dziewczyny i też tu ostatnio chyba o tym wspominałam, nie ma sensu porównywanie wagi z dwóch różnych aparatów USG.
U mojego lekarza już jakoś od 18-19 tyg. Mała jest tylko 1 dzień do przodu wg OM (początkowo wyprzedzała o 5 dni), a na innych wychodzi 3-4 dni do przodu i zawsze się martwię, że spowolniła.
Miałam ostatnio 2 USG z przerwą 5 dni i wyszło, że przez te 5 dni dziecko urosło aż 220 gramów.
Życzę dużo zdrowia dla taty. Po koronarografii z reguły szybko się dochodzi do siebie, więc mam nadzieję że wyniki się wkrótce unormują. -
klarunia1978 wrote:Tak zdecydowanie mam wysokie tętno, ale lekarz mówi, że to całkowicie normalne w ciąży. Ja mam tak dziwnie że bardzo wysokie tętno a niskie ciśnienie.
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Wiem ze skoro lekarz mowi ze jest wszystko dobrze to pewnie tak jest , ale w pomiarach zawsze byla roznica do tygodnia a tu pierwszy raz zdarzyla sie taka duza roznica miedzy brzuchem a glowa , ostatnio lapie sie ze od jakiegiego czasu strasznie panikuje . Moja mam mowi zebym popatrzyla na swoje zdjecia jak bylam mala glowe mialam okragla duza pyzowata a bylam szczupla zawsze mialam niedowage .
U mnie rano bylo bialo sypal snieg a teraz po sniegu nie ma sladu i pieknie swieci slonce
My w tej chwili jestesmy u moich rodzicow zeby im pomoc az tata nie wyjdzie ze szpitala, i pewnie tu zostaniemy na swieta bo w domu i tak nic nie zrobione remont stanal bo chory a i tak meble beda dopiero po swietach wiec wszystko dalej stoi w pudlach .
Summer dziekuje wlasnie dzisiaj mial wyjsc bo tylko z reki mial przetykana tetnice wczoraj bylo wszystko dobrze a dzisiaj juz ekg zle wyszlo .
-
Piękne brzuszkiA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Moj młodzieniec ostatnio ostro ćwiczy wożenie na sucho wózkiem młodszego brata
uparł się i już schowaliśmy wózek bo on na serio wzial to sobie do serca
Przy tym wykonuje wiele niebezpiecznych ewolucji wózkiem typu odchylenie do tylu ito itd wiec trochę się bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 05:20
klauuudia, Magda33, zielonooka7, Wonderland, Alphelia lubią tę wiadomość