WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka jaki kochany <3 ile już ma?
    Ciekawe jak się sprawdza w roli starszych braci ;)
    Nie martw się ja też się cholernie boję jak to będzie ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia a jak wcześniej było u Ciebie z ciśnieniem? Moja to zazwyczaj 90/60 chociaż w ciąży to częściej 80/50. I tętno koło 100. W 1 trymestrze nawet koło 115. Lekarz mówi, że jeszcze ok. Przy niskim ciśnieniu wysokie tętno to norma. Serce musi nadrobić. Teraz często mam wrażenie jakbym była pijana. Nie to że kręci mi się w głowie tylko takie właśnie dziwne uczucie. Zastanawiam się czy to nie po przeziębieniu.

Dziewczyny jakie śliczne małe skrzaty Wasze ;) i brzuszki pierwsza klasa. Mój jest w porównaniu do Was ogromnym. Haha może dlatego, że 1 ciąża.

Welonka dużo zdrowia dla Taty i spokoju dla Ciebie.

klauuudia lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Anitka jaki kochany <3 ile już ma?
    Ciekawe jak się sprawdza w roli starszych braci ;)
    Nie martw się ja też się cholernie boję jak to będzie ;)
    Ma 2,5 lata :-)
    Ostatnio stwierdził ze będzie Leona głaskał, całował i go...nosił ;-) ogarnia nas małe przerażenie :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieeczyny, jestem z wrzesniowek, chcialam sie zapytac czy ktorejs z Was zdarzylo sie miec dlugotreale i bezbolesne twardnienue brzucha na moim etapie i wczesniej? Nospa i magznez nic nie daja, nie wiem czy na ip cos mi poradza i czy to niebezpieczne... Bede wdzieczna za feedback!

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Klarunia a jak wcześniej było u Ciebie z ciśnieniem? Moja to zazwyczaj 90/60 chociaż w ciąży to częściej 80/50. I tętno koło 100. W 1 trymestrze nawet koło 115. Lekarz mówi, że jeszcze ok. Przy niskim ciśnieniu wysokie tętno to norma. Serce musi nadrobić. Teraz często mam wrażenie jakbym była pijana. Nie to że kręci mi się w głowie tylko takie właśnie dziwne uczucie. Zastanawiam się czy to nie po przeziębieniu.

Dziewczyny jakie śliczne małe skrzaty Wasze ;) i brzuszki pierwsza klasa. Mój jest w porównaniu do Was ogromnym. Haha może dlatego, że 1 ciąża.

Welonka dużo zdrowia dla Taty i spokoju dla Ciebie.
    Ja niskie ciśnienie mam od zawsze, przez to byłam wiecznie śpiąca,nigdy nie pijam kawy bo mi nie smakuje i po niej dostaję jakiejś trzesiawki. A co wysokiego tętna przed ciążą normalne było, teraz mi wzrosło waha się od 95do stu kilku, mam tak jak Ty też dziwnie się czuję, mam takie oszołomienie. Ale myślę że z dwojga złego lepsze za niskie niż za wysokie ciśnienie:)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja bym miała takie niskie ciśnienie to chyba nie mogłabym funkcjonować , Ja przed ciążą miałam zawsze 130/90 w ciąży mam niższe zazwycvzaj 120/70-80 i mimo że wszystko mam mierzyć dwa razy dziennie kontrolować czy nie jest za wysokie .

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej dziewczyny też myślę że lepsze za niskie jak za wysokie ale aż tak niskie . Pamiętam jak kiedyś miałam 100/60 I czułam się mega słabo a co dopiero takie ... normalnie jestem trochę w szoku ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki :)

Właśnie dowiedziałam się, że moja siostra trafiła do szpitala. Termin porodu ma na 24 kwietnia, żadnych skurczy, twardnień brzucha przez całą ciążę. Dzisiaj się okazało, że szyjka już bardzo krótka, rozwarcie na opuszek palca i do tego najprawdopodobniej sączą jej się wody. Aktualnie leży na patologii ciąży i do jutra chcą się upewnić, że to na pewno wody, ale moim zdaniem to raczej nie będzie nic innego. Wszyscy siedzimy jak na szpilkach i czekamy na rozwój sytuacji.

Trzymajcie kciuki dziewczyny :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki i Wasze małe skarby :D

Ha, to trzymam kciuki za Twoją siostrę, nie wiedziałam, że obie w tak bliskim terminie doczekacie się potomstwa, fajna sprawa :)

U mnie jutro wizyta z ktg, mam nadzieję, że Lilka ładnie urosła przez te ostatnie dwa tygodnie :) a w piątek czeka nas długa podróż do Polski.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha kciuki zaciśnięte :)

Alphelia fajnie że jedziecie do rodziny pamiętaj żeby dużo pić pomimo jazdy ;)
    My mieliśmy też jechać ale przedyskutowalismy sprawę i jednak zostajemy w domu żeby wykorzystać ten urlopowy czas na przygotowania bo później byłoby ciężko bez pomocy męża przy małym... :)
    Także będziemy świętować sami .

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Hej dzieeczyny, jestem z wrzesniowek, chcialam sie zapytac czy ktorejs z Was zdarzylo sie miec dlugotreale i bezbolesne twardnienue brzucha na moim etapie i wczesniej? Nospa i magznez nic nie daja, nie wiem czy na ip cos mi poradza i czy to niebezpieczne... Bede wdzieczna za feedback!
    Na twoim etapie raczej nie miałam twardnien zaczęły się koło 20 tyg jedz na izbę przyjęć niech to sprawdzą

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja też mecze się z niskim ciśnieniem także łącze się z wami w bólu. Jutro też mam wizytę proszę o kciuki bardzo się boję że szyjka znowu się skrociła i lekarz wyślę mnie do szpitala :(

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to oby opanowali sytuację z Twoją siostrą, już nie dużo jej zostało do końca.

Welonka trzymam kciuki za Twojego tatę.

Jutro też mam wizytę i pierwsze ktg. Ciekawa jestem wszystkich pomiarów.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Jeżeli te twardnienia wzbudzają niepokój to watro to sprawdzić, nie ma na co czekać.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha,trzymam kciuki
    Byłam dzisiaj na usg i młody,nadal pokazuje tyłek więc płeć raczej potwierdzimy po porodzie :p waży ok 1600 g a po mierzeniu wychodzi przedział 30-31 tc.Lekarz kazał mi dużo pić bo mam wody na granicy.10 kwietnia idę do swojego gina to zobaczymy co dalej.. jak na razie jest ok z czego się cieszę :)
    Jak ja długo nie miałam normalnego ciśnienia :/ teraz mam przedział 138/90 do nawet 160/80,dlatego latam często do kardiologa i co 2 tyg do swojego gina.

Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:

Ja pojechałabym na IP. Moim zdaniem to trochę za wcześnie na twardnienia brzucha. U mnie w tej ciąży pojawiły się dopiero niedawno. W pierwszej ciazy natomiast pojawiły się po 20 tygodniu. Ja biorę luteine, doraźnie magnez i no spe.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję w imieniu siostry za kciuki ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha kciuki zacisniete !

Malinka a musisz kontrolować ciśnienie w domu ? Bo Ja przy niższym dostałam nakaz kontrolowania i zapisywania ciśnienia może to przez to że mam jedno w karcie ciśnienie 170/100.

Chyba wezmę zalecenia lekarza do siebie trochę dzisiaj porobilam nie dużo a już leżę z bolacymi plecami i ciagnieciem w pachwinaxh . Ja mam nadzieję że w przyszłości druga ciąża będzie dla mnie spokojniejsza i przyjemniejsza i będę mogła powiedzieć że to taki piękny czas dla kobiety .

age.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciśnienie mam niskie, max 110 na 70 a przeważnie mniej. Przy czym puls powyżej 95 A nawet powyżej 100. Wtedy czuję jakby dziwne kołatanie serca i jeśli nie usiądę to mam wrażenie że zemdleje albo zwymiotuje. Myślałam że tylko ja tak mam ale teraz widzę, ze to bardziej uroki ciąży;-)

Ha, kciuki oczywiście zaciśnięte i czekamy na wieści :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ja też trzymam kciuki!

Co do ciśnienia: ja dostałam ostatnio przykazanie żeby mierzyć codziennie i zapisywać, wiec to robię bez pytań, ale może to dlatego że wcześniej miałam epizody bardzo wysokiego.

Ech dziewczyny, nie chce znowu smecic strachem czy co ale byliśmy dziś z mężem na oglądaniu jednego ze szpitali o którym myśleliśmy. Ten akurat tak blisko i wydawało mi się że będzie w miarę ok bo teściowa leżała na oddziale obok i było znośnie. A tak bardzo się zawiodłam. Główna położna przełożona co nas "oprowadzała" nie pokazała w zasadzie niczego a nawet mniej niż to co można zobaczyć w internecie...sale widzialam jedną i aż mnie ciarki przeszły. Co z tego że super sprzet, komputer, że czysto. Atmosfera okropna.. to co pani położna nazywała "intymnością" to trzy parawaniki z plastiku i takie boksy (jak to któraś z pań ciężarnych ładnie ujęła) wielkości małej łazienki. Łazienka jedna na trzy rodzące. Mężowie mają zakaz wchodzenia na te sale w ogóle, mają czekać na korytarzu (trzy krzeselka plastikowe) i może ktoś jak zapukają to im otworzy i coś powie. Przy czym pani zaznaczyła że często przez godzinę, dwie może nikt nie otwierać bo nie będzie komu (braki personalne, poza tym według niej nie ma takiej potrzeby) W salach (dwóch dostępnych) do porodu rodzinnego akurat dziś były cesarki. (Zaraz, zaraz? Nic z tego nie rozumiałam...) Po cesarkach w ogóle w tym szpitalu zapomnij o dostanie dziecka choć na chwilkę a tato może gdzieś ukradkiem dojechać pierwszy na piętro gdzie przewożą dzieci. Żona dojeżdża tam jak ja zszyja itp i widzi męża najszybciej dopiero wtedy na tym drugim piętrze juz po przewiezieniu (czyli pewnie po godzinie, dwóch?) Dziecko jak zrozumieliśmy sobie leży tam samiusienkie, tato doprosić się zobaczenia go może jedynie jakimś cudem a o trzymaniu żony za rękę w którymkolwiek momencie takiego porodu można zapomnieć. Jak już trafisz za drzwi to jesteś zamknięta. Ja byłam tak przerażona (bo słyszałam o tym szpitalu inne opinie i w ogóle się naczytałam tez!) ze zadałam tylko dwa pytania: co z kangurowaniem, odp. pani: Niemożliwe przy cesarce, ani rodzącą ani tato nie mają dostępu do dziecka. A przy SN matka dostaje dziecko na 2h kontaktu skóra do skóry, ale tato może być tylko jeśli uda się ta sala rodzinna. Generalnie Panie nie ufają rodzicom i nie zostawiają im dzieci ("Bo widziałyśmy różne rzeczy, musiałabym tam być z rodzicami a nie ma na to czasu").
    Ta Pani położna co nas oprowadzała była w tym wszystkim tak strasznie niemiła. Zdążyła ochrzanic nie tylko swój personel, ale też jedną ciężarna która zapomniała karty ciazy i w ogóle po co mówi żeby zadawać jej pytania jak każde pytanie "gasi" gadaniem ogólnie o porodzie a nie odpowiada na to o co ja pytano. Przepraszam za wyrażenie ale kiedyś się mówiło na takie panie: "wredny babsztyl" Taka co umie z uśmiechem na buzi opieprzyc Cię z góry na dół. Normalnie w to nie wierzyłam. Po paru pytaniach ludzie już się chyba bali i nikt więcej ich nie zadawał. Połowa raczej wyszła zniesmaczona. Ja wiem że nie ma personelu, że im ciężko itp. ale po co organizować takie spotkania, zapraszać żeby później tak skutecznie odstraszać? Może na tym im zależy? Jeszcze każdemu przybito pieczątkę do karty (tez dałam ale teraz żałuję) jak się okazało na której jest napisane "poród rodzinny" Czyli że z tą pieczątka mam większe szanse na ten jeden z dwóch pokoi rodzinnych? Gdzie tez mnie położna zostawi sama i zrzuci wszystko na meza? (Tak się chwaliła że one tak robią...) Załamałam się.

Kupiłam dużo owocow, moze zrobię sobie budyń i jakoś zajem te smutki. Czego ja się spodziewałam o ja niemądra? Ze ktoś w szpitalu będzie miły? Ze jeśli ja nie przeklinam, jestem spokojna, zdobyłam tak szeroką wiedzę o porodzie i ciąży jak tylko można, solidnie przygotowana i spakowana i nic nie olewam to ktoś to w ogóle będzie szanował? Mąż mnie pociesza, mówi że pojedziemy jeszcze zobaczyć inne miejsca, ale ja jakoś dziś straciłam wiarę chwilowo w ludzi. Dziewczyny życzę nam wszystkim żeby żadna z nas nie trafiła do takich warunków i ludzi które ja dziś zobaczyłam!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ