CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kokkosanka wrote:Agnella u nas też ciężko z odstawieniem smoka. Teraz wręcz jakby bardziej potrzebowała, nawet w dzień.
Na pewno będzie też ciężko jak się urodzi maleństwo.. Chyba poczekam aż będzie troszkę starsza jak Anitki synek i może wtedy też tak łatwo pójdzie;)
Z odpieluchowaniem też nam nie idzie. Ledwo ją posadzę na nocnik to od razu wstaje i ucieka;) chyba nie jest jeszcze gotowa więc nie naciskam.
Co do pieluch to puść swoją córkę kilka dni na golasa od pasa w dol. Jeśli przez kilka dni będzie sikała pod siebie bez reakcji, następnie biegła i na tym się poślizgnie to na prawdę nie cisnij jej bo po prostu nie jest na to gotowa. Jeśli po 2 dniach zawiesza ze coś się dzieje to może akurat to ten moment. Ogólnie polecam lekturę „mamo chce kupę” nam wiele pomogłado tego staraliśmy się być opanowani
-
Agnieszka piękny brzuszek!
U nas tez dobre informacje bo przyznano nam stażystkę! Tak się składa ze to moja koleżanka wiec zrobię jej przeszkolenie i myśle ze maksymalnie na przełomie kwietnia/ maja idę na zwolnieniecieszę się bo to wstawanie o 5 trochę mnie dobija
-
Właśnie jestem na IP. Dzisiaj bardzo słabo czułam ruchy, popołudniu mimo pobudzenia małej w ogóle. Zrobili mi ktg i całe szczęście Łucja zaczęła się odzywać. W ciągu tych 30 minut brzuch mi się chyba 10 razy zrobił twardy. Czekam teraz na lekarza i badanie, ale czas oczekiwania to nawet 2h
Trzymajcie dziewczyny kciuki abym mogła dzisiaj wrócić do domu.
-
Również melduję się po wizycie. Ktg pierwszy raz robione wyszło bardzo dobrze. Lekarka nie zrobiła mi usg (bo tydzień temu miałam prenatalne) i nie dostałam żadnych pomiarów. Zbadała ręcznie tylko i wszystko ok. Za to hemoglobina spadła jeszcze bardziej i dostałam żelazo, to co Wy też bierzecie. Ciekawe jakie u mnie będą skutki uboczne.
Anieszka ale masz ładny brzuszek.
Alphelia Lilka taka spokojna na tych zdjęciachniech kopie jak najwięcej.
Ha mam nadzieję, że już wracasz do domu.Alphelia, Anitka201 lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 u mnie na początku przez pierwsze kilka dni był nieznośny ból żołądka przez to żelazo. Gin mi wtedy powiedziała, żebym jeszcze parę dni odczekała i brała to żelazo, a jak nie przejdzie to wtedy zmienić na żelazo z innej firmy. Na szczęście po tych kilku dniach mi przeszło i już jak biorę to jest ok. Nie wiem jednak jak będzie teraz przy podwójnej dawce
zobaczymy. Do tego żelazo też dość blokuje wypróżnianie - mi ostatecznie najbardziej pomogła kawa. Wypijam jedną dziennie i toaletę mam zaliczoną.
A Lilka tak spokojnie wygląda tylko na zdjęciuGłówka ułożona jakby sobie słodko spała, a kopie i grzebie rączkami co chwilę haha
Ona od pierwszych USG jest bardzo ruchliwa, raz tylko mniej skaczącą ją widzieliśmy, a tak to zawsze kopie i macha rączkami. Mam nadzieję, że to nie oznacza, że wdawała się w charakter męża, bo teściowa mi opowiadała o tym jakim był ciężkim do opanowania dzieckiem za młodu
Magda33 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Agnieszka piękny brzusio
Kokosanka my na całe szczęście zgubilismy smoczek na urlopie jak Nikolas miał jakieś 4 miesiące obyło się bez najmniejszych problemów później jak się znalazł już małemu nie dawalam. Za jakiś czas kilku miesięcy mieliśmy sytuację że mały wypił jedną cała butelkę mleka chciał jeszcze zrobilam mu druga chciał jeszcze dałam mu wody no i jeszcze chciał i już byłam tym przerażona że zaraz mu żołądek pęknie więc dałam smoczek a ten pocyckal chwilę ale nic z niego nie leciało więc wyrzucił z krzykiem
A jeśli chodzi o odpieluchowanie mały uwielbia patrzeć na siusiaka i robić siku na podłogę a jak go tylko posadze na kibelek to wstaje jak oparzony siusiaka już nie widać i już nie sprawia takiej przyjemności...
Ha trzymaj się najważniejsze że malutka się odezwała będzie dobrze ... może zestresowala Cię za bardzo sytuacja z siostrą u mnie jak tylko jakiś większy stres to Olivier też się nic nie odzywa jakby wolal to przespać... -
Wróciłam do domu. Łucja znowu ułożona jest miednicowo i stąd mogłam dużo słabiej odczuwać ruchy. Mimo moich twardnień brzucha ktg nic nie wykazało, zapis był idealny. Wszystkie pomiary są idealne. Całe szczęście skończyło się tylko na wielkim strachu. Doszlam do wniosku, ze najpóźniej po świętach pakuje torbę do szpitala bo dzisiaj biegałam w poplochu nie wiedząc co mam zabrać, a wiedziałam że w razie jeśli będę musiała zostać to nikt mi dzisiaj niczego już nie przywiezie.
Magda33, klauuudia, klarunia1978, kokkosanka, Pysiaczek89, witaminkab, Andziula_1988, Dika lubią tę wiadomość
-
Ha to samo powiedziałam że po świętach idę na miasto i w torbie będę mieć przynajmniej podstawoe rzeczy już pirzamy kapcie przybory chigieniczne bo ostatnio godzina 21 a lekarze każe jechać mi do szpitala to samo latalam po domu co zabrać. U mnie z tym twardnieniem ostatnio taka sama sytuacja była i prawdopodobnie to było przez duży stres
Mi już powiedzieli ze zelazo mam brać już raczej do końca ciąży i póki co narazie nie ma szans na zmniejszenie dawki żelaza . -
Mam nadzieję, że po żelazie u mnie też nie będzie ciężko, nigdy nie brałam i dlatego nie wiem. Welonka pisała, że tak się już długo męczy. Mam brać 2x1. I to było 2h po jedzeniu i 1h przed, Z tego co pisałyście?
Tak się mówi, że dziewczynki są grzeczniejsze. Może to prawda, dla Ciebie oby tak było. Mój synuś teraz też bardzo szaleje i wierci się ciągle w brzuszku.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja nie wiem kiedy ona się tak obraca bo nie wyczuwam nigdy jakiś bardzo gwałtownych ruchów. Nie rusza się również na tyle intensywnie aby sprawiać mi tym ból.
Co do żelaza to ja od 2 miesiący biorę tardyderon i u mnie nie ma żadnych objawów , ani zatwardzeń, ani mdłości, dosłownie nic. Chyba jestem jakimś wyjątkiemMagda33 lubi tę wiadomość
-
Mi tardyferon nie sluzyl. Teraz biore ascofer. Poki co sluzy. Lekarz i farmaceutka mowia,ze najlepiej wziac na czczo i z godzine poczekac do sniadania, ale ja z glodu nie daje rady wiec biore tak jak na ulotce
Kurcze dziewczyny ja twardnien nie mialam, mam nadzieje, ze mnie takie przygody omina....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 20:20
-
Ja od miesiąca jestem spakowana do szpitala
brakuje mi jedynie pampersow dla malucha oraz podkładów poporodowych. Moja koleżanka w styczniu urodziła wczesniaczka (35 tc) i pakowała się w popłochu l, odrywała metki od koszul itp. Postanowiłam dla świetego spokoju zrobić o wcześniej i teraz mam nadzieje nic nie nie zaskoczy
Magda te zalecenia co do żelaza są od mojego gina. 2 godz po posiłku, godzinę przed. Ja zazwyczaj jem obiadokolacje około 17 i wieczorem biorę żelazo. Po tym nie jestem w stanie zjeść nic więcej. Mój ginekolog kazał mi popijać duża szklanka wody.
U mnie na zaparcia świetnie działa jabłko. Każdego dnia po obiadokolacji staram się zjeść jedno.
Lucy same twardnienia nie są złe. Jeśli występują sporadycznie oznaczają ze macica przygotowuje się do porodu. Niebezpieczne są częste twardnienia występujące No w spoczynku (raz po raz) wtedy najlepiej wziąć nospe max i się położyć.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wskazówki co do żelazaA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dziewczyny , jakie macie poziomy AFI ? Bo ja w 25t5d 9,3 cm i moja dr kazała pic dużo wody (a ja pije codziennie Ok 2l) co prawda nic nie mówiła ze to mało , ale tak sobie myśle czy jednak nie powinno być ich więcej ?
Jedli możecie to napiszcie swoje poziomy AFI łącznie z tygodniami ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 10:17