WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, dobrze, że ok. Zawsze lepiej sprawdzić, jak coś budzi naz niepokój. Przynajmniej spokojna będziesz. Super, że u siostry sytuacja opanowana :-)
    U Ciebie najprawdopodobniej ze stresów te twardnienia były. Jakieś 2 tygodnie temu tez na SORze wylądowałam - przed dwa dni mega stresy, a na wieczór przyszła teściowa i mocno pokłóciłyśmy się, to już przelało całą czarę...całą noc brzuch się stawiał, czułam ból. Rano pojechałam na dyżur, na szczęście tez nic nie było.
    I właśnie, w domu nie miałam porządnej piżamy, kapci...Nic nie wzięłam z sobą, bo popłoch, mąż musiałby kupować, gdyby coś się działo i musiałabym zostać w szpitalu.
    Tak teraz mam już 4 koszulki do karmienia, kapciuchy i klapki, mini kosmetyki, dokupię w przyszłym tygodniu siatkowe majtki i podkłady i z głowy torby :-)
    Po świętach posegreguję rozmiarami ubranka, w połowie kwietnia pranie.
    Muszę tylko komódkę dokupić, bo nie mam gdzie pomieścić ubranek.

U mnie AFI w górnej normie, dużo wód mam. Piję ok 2-3 litrów płynów, bo mam wysokie zapotrzebowanie.

Agnieszka, śliczny brzuszek.

Alphelia, gratuluję udanej wizyty, śliczna córeczka :-)

Alphelia, ..::Butterfly::.. lubią tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mi też Tardyferon szkody nie zrobił, tak jak Ha pisala., wiec może to zależy od osoby i nie zawsze jest tak źle :)

Alphelia, ale masz slodziaka :-*

Ja dopakuje torby po Świętach, mam na szczęście wszystkie potrzebne rzeczy teraz tylko prac i pakować :)

Alphelia, Magda33 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha super, że to nic poważnego.

Alphelia Śliczna Malutka ❤️ Czy to już usg III trymestru?

Ja się właśnie zastanawiam gdzie je robić czy u swojego gina czy u tego co połówkowe. Nic mi teraz mój lekarz nie mówił i tak się właśnie bije z myślami. Nawet nie wiem czy mój ma 3D. Jak Wy robicie?

I pytanie do Mam. Po świętach chce zacząć kupować ubranka. I tak się zastanawiam, bo podobają mi się różne kolory beże, granaty, szarości w różnych odcieniach i tak myślę jak później prać takie ubranka? Kolorami? Myślę na początek prac w proszku dla dzieci i się zastanawiam jak te kolory puszczają. Nastawiacie tylko pralkę jak jest kilka sztuk czy wszystko łącznie?

Alphelia lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolory łącze: białe z błękitnymi, granatowe z czarnymi, czerwone z pomarańczowymi. Jak coś wydaje mi się podejrzane to sprawdzam w misce czy nie puszcza koloru. Wrzucam tez do prania takie chusteczki, dzięki którym ubrania nie farbują. Nie wiem czy na pewno działają, ale na razie nic nie zafarbowalo. Te chustki kupiłam w biedronce.

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..::Butterfly::.. wrote:
    Dziewczyny , jakie macie poziomy AFI ? Bo ja w 25t5d 9,3 cm i moja dr kazała pic dużo wody (a ja pije codziennie Ok 2l) co prawda nic nie mówiła ze to mało , ale tak sobie myśle czy jednak nie powinno być ich więcej ?

Hej ;) ja miałam na połówkowych AFI 9 . I jeden lekarz mówił że dość mało ale nie jest źle a mój mówił że to się zmienia .
    Teraz mam AFI 11.8.
    Mi kazał dużo leżeć na lewym boku i pić MEDARGIN (ohyda) . Po 2 tygodniach z 9 miałam 10.8.

..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Dika Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Magda, mi też Tardyferon szkody nie zrobił, tak jak Ha pisala., wiec może to zależy od osoby i nie zawsze jest tak źle :)
    Dla mojego organizmu też był obojętny, także głowa do góry :)
    Teraz mam inny - sorbifer durules i w podwójnej dawce i jedyne co zauważam, to trochę rzadziej chodzę do wc na dwójeczkę (nie każdego dnia), ale też nie robi mi to problemu ;)

Macie rację z tą torbą do szpitala, trzeba mieć spakowane chociaż coś dla siebie w razie pobytu niespodziewanego przed porodem. Też tak muszę wreszcie się spakować.

Miłego dnia dziewczyny. Ja jadę zaraz z córką na zakupy, pomoże mi trochę a potem zacznę ogarniać spody do ciast które zamrożę żeby potem mieć mniej pracy w sobotę.

Magda33 lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png

Wysłany: 30 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Czara. Tak właśnie myślałam. Chociaż liczyłam, że się mylę. Bo jak tych ubranek tak mało to co ja będę prać. Chodzi mi już o czas kiedy dziecko się urodzi i pranie na bieżąco. Może jednak będę wybierać bardziej stonowane kolory.
    Co do chusteczek to dawno temu kupiłam z ciekawości w jakimś markecie. Niestety nie wiele pomogły przy koszulce, która mocno puszczała. I stwierdziłam, że to nie dla mnie. Już wole prac kolorami.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula to była zwykła wizyta i właśnie się zdziwiłam, bo gin nawet kilka razy pochodziła do zrobienia ładnego zdjęcia 3d :D na usg III trymestru wybieram się w Polsce w przyszłym tygodniu i wtedy mam nadzieję na jakąś ładną pamiątkę w postaci zdjęć i filmiku :)

Ja właśnie posegregowałam sobie ciuszki dziecięce kolorami i po świętach planuję prać. Tylko właśnie mam dylemat, czy z różowymi i niebieskimi mogę wyprać mocną czerwień? :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie AFI 11.

Kolory łącze: białe z beżami, jasnymi różami, błękitami, to sako z innymi odcieniami - czerwony z pomarańczowym, fioletem i ciemnym różem itd :)
    Po świętach też się zabieram za pranie. Mam nadzieję że będzie pogoda i wszystko mi poschnie na dworze :)

Wczoraj zamówiłam fotelik samochodowy wiec do kupienia zostal jeszcze monitor oddechu, niania, materac i kilka pierdołek dla mnie do torby do szpitala. Do końca kwietnia mam zamiar już zamknąć temat wyprawki.

Czy u Was tez dzisiaj tak pięknie świeci słoneczko? Ja mam zamiar iść niebawem pochować dzieciom słodycze w ogródku :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    U mnie AFI 11.
    W którym tygodniu ciąży ?

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..::Butterfly::.. wrote:
    W którym tygodniu ciąży ?

Z wczoraj, czyli 31 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 10:28

..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się teraz trochę zmartwiłam bo nie miałam ani razu mierzonego AFI... na kartce z połówkowych mam tylko zapis: "poziom wód płodowych w normie, AFI ... cm" ale wartość nie jest uzupełniona.
    ja ogólnie mam problem z piciem wody i teraz zaczynam się trochę martwić.

a co do twardnień brzucha to ja czasami mam tak że czuję, że brzuch się robi taki napęczniały i zbiera w taką piłkę do przodu ale po chwili przechodzi i nie czuję żadnego bólu ani nic. W różnych sytuacjach się tak robi, czasem nawet jak się przewracam w łóżku z boku na bok, to chyba nie powinien być powód do zmartwień?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz też nie mierzył AFI, mierzył MVP, ale z tego co wyczytałam w necie takie podejście też jest prawidłowe. Za tydzień na wizycie poproszę o sprawdzenie tego, o ile nie zapomnę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam mierzonego AFI i też mnie to martwi bo USG 3 trymestru dopiero za 16 dni.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym afi to właśnie wczoraj się przerazilam i nawet do mojego giną dzwoniłam, do 4 nie spałam i co chwilę płakałam. Bo we wtorek na prenatalnych powiedziała że są w normie ale na górnej granicy, w środę miałam wizytę u mojego i też nic nie mówił, a wczoraj koleżanka mi powiedziała o woelowodziu i się przerazilam a jak zadzwoniłam do gina to kazał jednak przyjsc za 2 tyg a nie 3, afi mam 20,1 niby norma jest do 25 ale przecież to jeszcze rośnie, dziś leże rozbita i nie wiem co robić bo przez 2 tyg to chyba zwariuje :(

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:00

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już ciuszki poprane,pościel i kocyki też.Rozek muszę ręcznie bo się boję że mi się popsuje w pralce.Muszę jeszcze dokupić parę sztuk body na krótki rękaw lub rampersy.Naliczylam tylko 7 sztuk a wolę mieć więcej :) może wieczorem poprasuje i schowam ciuszki do komody a spakuje się po świętach.W sumie to mam już chyba wszystko,muszę dokupić tylko mokre chusteczki,aspirator do noska i patyczki do uszu.

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero 24 kwietnia więc się teraz trochę zestresowałam z tym poziomem wód płodowych. Fakt faktem moja ciąża jest raczej książkowa i mam nadzieję że pod tym względem też i że jest jakiś powód dla którego gin uznała, że nie trzeba sprawdzać czy coś..

a co do prania ciuszków to ja własnie się zdziwiłam, że na metkach jest wszędzie maks 60* bo myślałam, że wszystko popiorę w 90* ale chyba jednak popiorę w 60 i potem poprasuję, to powinno wystarczyć. no i postanowiłam, że będę prać w zwykłym proszku i tylko dohttps://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czerwcowe-szczescia-2018,13926,751.html?sd=1# płukania kupiłam lovelę. Jak się coś będzie działo ze skórą to wtedy kupię też proszek dziecięcy ale wydaje mi się, że płyn wystarczy bo i tak przecież proszek jest całkowicie wypłukiwany :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie ma co się martwić wskaźnikiem AFI. Każdy ma różne i to też zależy od tego jakie dziecko jest duże . Mój lekarz jak miałam 10.8 mówił że widzi w usg że jest sporo i nie mam się martwić bo dziecko ma miejsce :)
    Jak miałam to AFI 9 to lekarz nie kazał się martwić tylko mówił że trochę mało bo według standardów jest przy dolnej granicy . Ale dolną granicę to 5 z tego co pamiętam więc nie jest źle:) nie martwcie się;*

lotka1990 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234

Wysłany: 30 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy miałam badane AFI. Ale póki lekarz nie mówi, że coś jest nie tak to nie będę się martwić na zapas.

No i co z tym usg III trymestru powiecie mi u kogo robicie. Bo nie wiem kurczę czy się zapisać do tego gina od połówkowego.

dqpri09kh0x52aib.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ