X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:00

Magda33 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idziemy do moich rodziców więc już dzisiaj wam życzę wesołych świąt,smacznego jajka oraz mokrego dyngusa :D

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice - bezpiecznej drogi...!

Dla Was wszystkich Wesołych i Spokojnych Świąt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 22:34

Kropka89, summer86 lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych dan, samosprzatajacych się domów ;) i spokoju - tego nam wszystkim życzę ;)

Ja upiekłam tylko babeczki cytrynowe, jutro kończę dekorować mazurka, dziś jeszcze kolorowalam jajka. Mamy chrzan, bukszpan, bazie no i nieśmiertelne wiosenne żółte tulipany :) Na stole zielony obrus i jest pięknie :)

Jutro może nawet nie będzie padać do południa to uda się iść z koszyczkiem na chwilkę. Potem wieczorem maraton na mszy, wczoraj i dziś strasznie wymarzlam i chyba zawiało mi znów bark :( Wczoraj cała noc z głowy, o 4 rano wzięłam Apap bo już nie dawałam rady. A mój lekarz jak się dowiedział że boli mnie bark, zebra po lewej stronie i mostek to kazał iść do internisty się osłuchać i na EKG - aż się przestraszyłam że to może coś być z sercem i poszlam, udało się nawet jakimś cudem w przychodni pod domem i wszystko ok. Uważajcie dziewczyny na przeciągi i zimna, potem można się nieźle nastraszyć takim "przewianiem"

Wesołych! :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnych, radosnych, pełnych ciepła rodzinnego Świąt Wielkanocnych :-)!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 07:10

witaminkab, Magda33, klarunia1978, Kropka89 lubią tę wiadomość

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Jej, myślałam, że po pierwszej ciąży z moimi hipochondrycznymi skłonnościami to już jestem obcykana we wszystkim (tak mnie ludzie postrzegają, bo niektórzy mają dzieci i nie wiedzą co to jest beta HCG), ale o tym AFI słyszę po raz pierwszy.

Ktoś tu pytał o balonik do rozciągania- ja używałam, fajna sprawa tylko trzeba powoli. Ja chciałam na siłę jak największy obwód wypchać i się otarłam, dlatego musiałam przerwać ćwiczenie, żeby się zagoiło. Ale dojechałam do 26 cm i z każdym dniem czułam różnicę, bo początkowo 18 cm wydawało się nie do zrobienia, a później ponad 20 szło już na lajcie także rozciągnęłam się na pewno no i przy porodzie położna nawet powiedziała do lekarza, że już myślała, że nie trzeba będzie szyć, ale trochę musiała- a to dlatego, że miałam wtedy już wszystko gdzieś i parłam nawet bez skurczy, żeby tylko już skończyć, nie umiałam powstrzymać parcia i położna musiała trochę ciachnąć, ale nieznacznie. Wyparłam małą w 10 minut. Miałam trzy ranki, których pielęgniarki nawet kolejnego dnia nie zauważały. Dla porównania moja mama po pierwszym porodzie miała chyba 30 szwów. Myślę że u mnie i ćwiczenia i brak oxy coś dały. Teraz mam zamiar ćwiczyć ostrożniej i dojechać do 30 cm. Bo tak na logikę- jeśli wyciągnę z krocza balonik o obwodzie główki to czemu miałabym popękać przy wychodzeniu dziecka, kiedy jeszcze skóra dodatkowo się uelastycznia i są odpowiednie hormony i wydzieliny?
    Jeśli chodzi o ceny to tutaj czasem tak jak ja można trafić na okazję bo niektóre dziewczyny kupują wcześniej a potem mają jakieś zagrożenie porodem przedwczesnym i nie mogą używać więc sprzedają nowe na olx taniej...
    Eunice pięknie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Raczej jestem zdecydowana żeby takie cudo kupić. Mąż też jest za tylko ta cena... przy nawale innych wydatków to jednak daje do myślenia. Zobaczymy jaki zajączek będzie hojny :D
    Ja chyba przegięłam z robotą przez ostatnie dwa dni. przedwczoraj tapetowalismy ścianę. Wczoraj umylam trzy duże okna i gruntownie wysprzatalam pokoje, zakupy (dżihad!), porządki w dokumentach. Jak się położyłam to myślałam że nie wstanę, czułam maluszka tak nisko i zaczęłam się zastanawiać, czy to już:D ogarnęła mnie panika, że jak przyjdzie mi teraz do szpitala jechać to nie mam nic przygotowane. Więc postanowiłam dzisiaj przygotowac minimum.

Kochane dziewczyny życzę Wam Wesołych Świąt! Nie wpadajcie w wir świątecznych porządków, dużo odpoczywajcie i jedźcie :)

Agnella, Magda33, klarunia1978, Kropka89 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych Świąt, smacznego jajeczka, mokrego dyngusa samych pysznosci na stole i dużo spokoju w rodzinnej atmosferze :)

Agnella, witaminkab, Magda33, klarunia1978, Kropka89 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych, radosnych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych dziewczyny. Mokrego dyngusa :-)

Agnella, Fufka30, witaminkab, Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i spokojnych Świąt :)

Fufka30, Agnella, Magda33, klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych wesołych świąt :)

Agnella, Magda33, klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Dika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego, niech te Święta będą spokojne, zdrowe i rodzinne. Nie przemęczajcie się.

Kończę jeszcze ciasta,pachnie w domu tak cudnie juz dzisiaj zatopiłabym w nich zęby ☺ mój eksperymentalny tydzień bez słodyczy dobiega końca na szczęście jutro :) póki co dałam radę! Ale więcej nie chcę ;)

eunice- jak zniosłaś taką długą podróż? Gdzie tak daleko Was wywiało?

klarunia1978, Kropka89, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam i Waszym rodzinom zdrowych i pogodnych Świąt, smacznego jajeczka, bogatego zajączka i mokrego dyngusa ;-)

Ja dziś mam zdecydowany spadek formy. Gdyby nie fakt że jutro święta to pewnie pojechalabym na IP. Od rana jest mi słabo, nie mam siły nawet siedzieć o chodzeniu nie wspomnę. Głowa mnie boli do tego ciągle mam zawroty. Mierzylam ciśnienie A tam tylko 88 na 51. Wypilam kawę ale dalej nie jest najlepiej.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, jeśli będziesz się bardzo źle czuła to nie ma co patrzeć, że święta, lepiej sprawdzić czy wszystko ok.
    Odpoczywaj jak najwięcej.

Dziewczyny, również życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt, a z ich okazji porodóg w terminie i zdrowych maluszków :)

klarunia1978, Kropka89, Magda33 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini pogaoda również nie wpływa dobrze na ciśnienie. Może połóż się odpocznij na pogotowiu chyba nic by nie poradzili na niskie ciśnienie.

Ja w końcu wyszłam z kuchni ciasta gotowe jaja sałatka również zupka dochodzi do siebie , tak wszystkiego namieszalam że mała od dwóch godzin cały czas bryka.
    Kiedyś bardzo smakowaly mi kiełki dzisiaj dodałam do farszu do jajek jak skosztowlam to później siedzialam 15minut i wybieralam widelcem kiełki bleee . :d

klarunia1978 lubi tę wiadomość

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zdrowych i rodzinnych Świąt w miłej atmosferze i z pysznym jedzonkiem.
    To nasze ostatnie Święta z brzuszkami:) byle do czerwca;).
    Mnie ostatnio odrzuca od jajek, hmm pewnie
    niewiele mi zostanie z wielkanocnego stołu do wyboru. Ostatnio za mną mocno chodzi szynka parmeńska ( oczywiście odpuszczam sobie bo wędzona na zimno). I ogólnie mam już dość braku świeżych warzyw i owoców, tęsknię za latem, arbuzami, truskawkami i czereśniami:(

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, Dika, Kropka dzielne jesteście z tym gotowaniem - brawo.
    W normalnych warunkach też szaleję zawsze w kuchni i uwielbiam to, a teraz nakaz leżakowania i w związku z tym reszta rodzinki musi się wykazywać:)
    Tini uważaj na siebie.

Kropka89 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wam również zdrowych i wesołych! :)

kiedy twardnienie brzucha powinno zacząć martwić? jeszcze= przedwczoraj pisałam że zdarza mi się sporadycznie jednak wczoraj wieczorem cały czas miałam twardy brzuch (mimo braku wysiłku) a dziś to już w ogóle jest tak napięty, że masakra. za wiele dziś nie robiłam a jak leże to trochę odpuszcza ale tylko wstanę np do toalety to od razu cały twardnieje. Poradźcie czy to powód do niepokoju? i pamiętam, że chyba część z Was na to brała nospe? w jakich ilościach?
    dziś wieczorem chcę iść jeszcze do kościoła ale trochę się zaczęłam teraz martwić, nie czuję bólu ale też nie jest tak że się napina i puszcza tylko ciągle jest twardy..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt ! :)

Uff własnie skończyłam piec roladę i babkę. Jakoś ciężko mi dzisiaj wystać w kuchni,plecy bolą brzuch ciągnie czasem, więc chyba na tym poprzestanę. Dobrze, że do porodu już nie ma żadnych świąt :p

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka mi ostatnio jak twardnial brzuch kazał wziąć 3 magnezy i 3nospy i do łóżka lezec jeśli nie przejdzie kazał jechać na ip.Zawsze lepiej podjechać skontrolować i przynajmniej będziesz spokojna.

zielonka o tak dobrze ze nie ma już żadnych przed porodem i nasteppne są dopiero jak te nasze dzieciaki już będą troszkę większe.

Ja już koniec teraz tylko do wtorku będę leżeć brzuchem do góry i do niego dokładać i tłumaczyć sobie ze mogę tyle jeść bo jem za dwoje :d przez święta będę brać zelazo raz dziennie żebym mogła jeść :p

age.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Lotka mi ostatnio jak twardnial brzuch kazał wziąć 3 magnezy i 3nospy i do łóżka lezec jeśli nie przejdzie kazał jechać na ip.Zawsze lepiej podjechać skontrolować i przynajmniej będziesz spokojna.

zielonka o tak dobrze ze nie ma już żadnych przed porodem i nasteppne są dopiero jak te nasze dzieciaki już będą troszkę większe.

Ja już koniec teraz tylko do wtorku będę leżeć brzuchem do góry i do niego dokładać i tłumaczyć sobie ze mogę tyle jeść bo jem za dwoje :d przez święta będę brać zelazo raz dziennie żebym mogła jeść :p

dzięki, wezmę jeszcze nospy bo na razie wzięłam jedną zwykłą. wolałabym uniknąć ip bo z tego co czytam tu i ogólnie słyszałam bardzo często kładą profilaktycznie ciężarne, a teraz na święta to nie byłoby nic fajnego..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ