X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:00

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Tini Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie już trochę lepiej. Ciśnienie nieznacznie wzrosło i przestałam mieć zawroty głowy. Przelezalam cały dzień więc rano będę musiała wcześniej wstać żeby wszystko przygotować do świąt. Mam nadzieję że będzie już lepiej.

Lotka jak w poprzedniej ciąży miałam takie twardnienia to miałam brać magnez 3x2 i nospe 4x1. I dużo leżeć. Życzę zdrowia.

klarunia1978, lotka1990 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka, ja co jakiś czas tak mam...wtedy odpuszczam porządki, więcej odpoczywam, leżeć mi się nie uda przy małym dziecku...I koniecznie no-spa forte 3 razy dziennie, magnez i tak przez co najmniej 2-3 dni, odpuszcza.
    Kościół bym odpuściła, lepiej wypocząć.

Eunice, faktyczni daleko wywiało :-)

Dokładnie, ja też podziwiam za te wypieki i smakowitości...Ja to noga w kuchni pod tym względem, wymówiłam się ciążą.
    Już objedzona na maksa jestem, dostałam wałówkę od babci ( aż wstyd, bo to ja powinnam robić, a nie starsza osoba), także sałatki z majonezem już nie ma, klopsy tez wypróbowane i ledwo dyszę. A jutro kolejna tura ;-)
    Klarunia, nie martw się, jeszcze się napieczesz i nagotujesz, już na kolejne święta. Nie ma to jak dziewczyny w domu pewnie :-)

Jeszcze raz Wesołych świąt!!!

lotka1990 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych Wesolych Swiat Wielkanocnych

W czwartek bylam na wizycie z synem wszystko ok :) wiek z brzuszka kilka dni wczesniej niz z terminu OM. Wody ok. Najwazniejsze szyjka tez ok 37mm.

Kropka89, klarunia1978, Dika, Pysiaczek89, klauuudia, welonka, Magda33, summer86, witaminkab lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz dużo spokoju i odpoczynku!

Ja też się trochę narobiłam i poźniej brzuch dawał się we znaki. Dziś na szczęście już lepiej i odpoczywamy:)

Magda33 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    dziewczyny, wam również zdrowych i wesołych! :)

kiedy twardnienie brzucha powinno zacząć martwić? jeszcze= przedwczoraj pisałam że zdarza mi się sporadycznie jednak wczoraj wieczorem cały czas miałam twardy brzuch (mimo braku wysiłku) a dziś to już w ogóle jest tak napięty, że masakra. za wiele dziś nie robiłam a jak leże to trochę odpuszcza ale tylko wstanę np do toalety to od razu cały twardnieje. Poradźcie czy to powód do niepokoju? i pamiętam, że chyba część z Was na to brała nospe? w jakich ilościach?
    dziś wieczorem chcę iść jeszcze do kościoła ale trochę się zaczęłam teraz martwić, nie czuję bólu ale też nie jest tak że się napina i puszcza tylko ciągle jest twardy..
    Mi wczoraj też twardnial brzuch i czułam delikatne skurcze. Lekarz kazał mi jechać na IP. Dali mi zastrzyk z no spy, scopolan i lekarz magne b6 jeszcze kazał brać bo nie brałam wcześniej.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka, to musiałaś się kochana zestresować nieźle, mam nadzieję że dziś już wszystko już ok:) Sprawdzali jak się trzyma pessar?? Nie obluzował sięprzy skurczach?? Buziaki.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar trzyma dobrze. Wczoraj po południu znowu zaczął mi twardniec brzuch ale bez skurczy. Tylko ciężej mi się oddycha i zaraz brzuch twardy a po chwili miekki. Jak tak dalej będzie to skontaktuje się z lekarzem. Na izbę przyjęć nie chce jechać bo wątpię czy coś jeszcze mi poradzą. Pewnie znowu zastrzyk z no spy i ktg.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja wczoraj chyba za długo siedziałam przy stole bo też brzuch boli i twardy. A dziś znowu kręgosłup boli i jakiś taki dziwny ból brzucha ... sama nie wiem czy to skurcze czy co. Ale chyba wezmę nospe i coś przeciwbólowego.
    Dobrze że mała chociaż aktywna to mniej się martwię:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Tini Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, mimo że święta robiłam u nas, to muszę przyznać że wypoczelam. Jakoś wyjątkowo dobrze się czuję i nawet dziś myślałam czy nie zabrać się za jakąś pracę ;-)

A tak poza tym to doszło wczoraj do mnie że za jakieś półtora miesiąca mogę już urodzić i trochę mnie strach oblecial:-) bo niby jesteśmy czerwcowki ale jestem pewna, że część z nas rozpakuje się już w maju a może nawet któraś w kwietniu - co jednak mam nadzieję się nie stanie. Tak czy inaczej, dziewczyny drogie, zbliżamy się coraz większymi krokami do końca:-) Jeszcze trochę a zejdziemy tematami na karmienie, pieluszki i nieprzespane noce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 13:25

klarunia1978 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to u nas taka cisza?

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie świętują :) mnie tez dzis strach obleciał jak sobie zdałam sprawę, ze to już niedługo. Na szczęście po świętach konczymy remont i w połowie kwietnia będę miec najważniejsze rzeczy przygotowane.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jutra planuje pranie ;) Mam.nadzieje ze mnie to jakoś podniesie na duchu i dostanę więcej sił;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo :) żyjemy! I mamy się całkiem nieźle. Święta rodzinne i raczej spokojne. Cieszę się, że u nas robiliśmy bo właśnie wszystko co było zjedliśmy :) w sobotę trochę sprzątania miałam ale to raczej jak co tydzień więc w sumie bez szału. Dzieci zadowolone więc najważniejsze :)
    Dziś mnie trochę plecy bolą ale ogólnie jest ok.

A jak u Was?

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli sobie uświadamiam, że to już "za chwilę". Kwiecień będzie dość intensywny. Chce zamknąć temat wyprawki, poprać ciuszki, spakować torbę do szpitala itd. Niczego nie chce zostawiać już na maj. CC mam mieć ok 20 maja, a nigdy nie można mieć pewności, że nic nie wydarzy się wcześniej. Chociaż tym bliżej terminu porodu tym więcej mam obaw - bardzo się boję baby bluesa. Przy pierwszej córce bardzo intensywnie tego doświadczyłam i nie chciałabym kiedykolwiek przechodzić tego jeszcze raz.

Moja dzidzia dzisiaj bardzo leniwa. Mąż się smieje, że gdyby był tak objedzony jak ona to też nie miałby siły się ruszać :) Aż strach wejść na wagę.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wypoczelam :) o ile w w piątek i sobotę wszystko na pełnych obrotach tak od wczoraj totalne minimum! Nacieszylam się mężem, nadrobilismy kilka seriali i filmów. Cudownie jest porobić coś wokół siebie. Maseczka, długa kąpiel, a drzemka popołudniowa trwała 3h! Brzuch mnie bolał ale to z przejedzenia! :D było warto :P Jutro będziemy mieli łóżeczko i wózek więc w środę planuję wielkie mycie, pranie i suszenie. Pogoda zapowiada się obiecująco :-)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Tez zyjemy :) i o tym samym ostatnio myslalam ze to juz niedaleko a u nas tak naprawde nic nie jest gotowe oprocz ubranek to nie mamy nic . My swieta spedzilismy osobno w niedziele po sniadaniu przyjechalam do moich rodzicow i jestem u nich do tej pory bo maz zapalenie pluc w sobote wieczorem rozlozylo tesciowa a w niedziele z goraczka wstal tesc od razu zostalam wydelegowana z domu.
    W swieta zmiejszylam sobie dawke zelaza zeby troche pojesc to teraz mowie ze juz dzisiaj wezme normalnie zelazo i dieta juz bedzie :d

Mi dzisiaj twardnial brzuch ale to bylo spowodowane wygibasami Malej momentami to myslalam ze ten tylek przez ten pepek wypchnie :d

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u nas też ok.Wczoraj wróciliśmy od moich rodziców,mogliśmy dzisiaj ale za bardzo mnie bolał krzyż żeby siedzieć :/
    Przed świętami strasznie mi spuchly stopy,wyglądają jak beczki z palcami :(

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żelazo zaczęłam brać dopiero od soboty po tym jak nie mogłam wstać z łóżka. I szczerze Wam powiem że chyba dzięki temu czuję się teraz znacznie lepiej. Ciśnienie wróciło do normy, skończyły się zawroty głowy i mam więcej energii. A dziś dopiero wzięłam 3 tabletkę. Nie wiem czy to faktycznie dzięki temu ale różnica jest ogromna. A jak to jest u Was? Też macie wrażenie że po zelazie czujecie więcej sił?

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini ja właśnie takiej różnicy nie widzę może przez to że póki co ta hemoglobina nic się nie poprawiła przez 3 tygodnie brania . Jedynie skutki uboczne widze .

age.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ