CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedyś kupiłam tetry w sklepie na allegro...to była masakra, powyciągane jakieś takie pohaczone po praniu. Teraz kupiłam w smyku jak była promocja. Jeszcze nie prałam ale już w dotyku są inne.
Moje chłopaki nosiły rozmiar 56 przez około miesiąc. Nie lubię jak te ubrania tak wiszą na maluchu. A że mam właściwie wszystkie ubrania od kogoś to nie ma problemu
Kupiłam dziś zupełnie przypadkowo dywanik do pokoju w promocji. W necie takie widziałam za 160 min. A tu za 90
W ogóle dziś mam dzień jeżdżenia i załatwiania spraw w urzędach. Od 8 jeżdżę i jeszcze na zakupy spożywcze musiałam jechać. Właśnie usiadłam a tu jeszcze ubiad zrobić i za 2h po chłopaków jechać. Uffff za to jutro już będę mieć spokój -
Polecam pianka lateks.
Ubranka czy to używane czy nowe, zawsze piorę w 40 stopniach.
U mnie na twardnienia świetnie pomagają większe dawki magnezu 3 razy 2 tabl.
Chyba ten etap kiedy go więcej potrzeba, ale i macica sobie ćwiczy do porodu i w końcu jest nieźle obciążona.
U Was tez takie pustki w sklepach? Chciałam córeczce produkty na obiad kupić typu mięsko z indyka, warzywka...Mięsne nieczynne, a w spożywczakach nie ma mięsiwa. Warzywniaki też strajkują
U mnie piękna pogoda, byłam 2 godziny na spacerze z córcią.
Po drodze kupiłam blok orzechowy i zjadłam. Pamiętacie ten smak z dzieciństwa?
A miałam słodyczy tak często już nie jeść, zdrowiej się odżywiać.
U mnie też było zdziwienie, że tak szybko sobie wyposażyłam torbę do szpitala, w ogóle z rodziny nikt nie rozumie po co mi takie specjalne koszulki do kp i kapcie, przecież wystarczy z domu coś wziąćNo i po co segreguję i przygotowuje ciuszki, przecież to można jak córcia się urodzi...
Dwa miesiące to jest nic. Przecież porody się zdarzają i w 37tc.
Teraz dużo przygotujemy to będziemy miały spokój.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:58
zielonooka7 lubi tę wiadomość
-
Mnie już wykańcza kręgosłup okropnie bolą mnie plecy najbardziej tak na wysokości wciecia w talię z lewej strony i jak chodzę to nisko ,leżeć nie mogę siedzieć nie mogę bo boli
Miałam tak samo jechać załatwiać sprawy urzędowe po ślubie ale nie dałam rady.
U mnie w sklepie też pusto poszłam po chlebek po 12 to pusciutko nie było nikogo . -
Święta święta i po świętach... wczoraj byłam na wieczorze panienskim wysiedzialam prawie do 23 i było super takie odejście od rzeczywistości na chwilkę
Ja piore wszystko w 40 stopniach a co do rozmiarów u mnie zaczynają się już od 44 (tylko troszke) ale to ze względu na to że mam po synku który topil się w 50... -
Ja ubranek jeszcze nie kupowałam. Muszę najpierw przejrzeć czy mam coś unisex po synku. Poza tym kolezanka po córce ma mi podrzucić więc zobaczymy wtedy czego brakuje. Z pozostałych rzeczy nie mam wózka i pampersow plus rzeczy higieniczne i spożywcze do torby. Resztę mam po synku
-
Dziewczyny uważajcie na siebie bo panuje jakiś wirus który atakuje płuca.
Chyba od nowa dłuższy pobyt u rodziców mi się szykuje . Maż prawie dobrze czuje się , teść dzisiaj był u lekarza i lekarz stwierdził ropone zapalenie oskrzeli i coś na płucach dziadek w szpitalu wylądował bo oskrzela a tesciowa mnie wkurzyla bo nie poszła do lekarza bo stwierdzila że lepiej czuje się , i łapie z dnia na dzień .
Dobrze że większość wyprawki mam tutaj u rodziców to mogę powoli sobie szykować a później tylko przewieźć i pochować do szafki:dWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 16:29
-
Nic mi nie mówcie o żylakach...dziś to jest jakieś apogeum. Leżę teraz i odpoczywam bo ten na sromie myslalam, że mi eksploduje
i niech mi ktoś powie, że ciąża to w sumie tylko leżysz i rosniesz...nie wiem co by było gdybym jeszcze raz zaszła w ciążę
-
Tròjka wrote:Nic mi nie mówcie o żylakach...dziś to jest jakieś apogeum. Leżę teraz i odpoczywam bo ten na sromie myslalam, że mi eksploduje
i niech mi ktoś powie, że ciąża to w sumie tylko leżysz i rosniesz...nie wiem co by było gdybym jeszcze raz zaszła w ciążę
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Bo może mało doświadczenia tu dziewczyny mają. Ja też, bo ich nie mam. Może pomoże Ci masaż nóg albo chłodna kąpiel. Albo maści z apteki.
na to nie ma rady. To obciążenie genetyczne i tyle w temacie. Ja jestem szczupła, cała moja rodzina nietypowa bo nie ma u nas grubej osoby i prawie wszyscy maja żylaki. Nawet zauważyłam ze coś się zaczyna dziać u mojej siostry 178 cm wzrostu i 50 kg wagi.
Nikomu nie życzę żylaków na stromie, te z nóg to pikus. Także dziewczyny mam nadzieje ze u nas wszystkich się wchłoną. Jak nie to mamy jeszcze szanse na zabiegi ale wiadomo to jest ostateczność.
Leżenie z nogami w gorze daje ulgę tylko na chwile, maści za bardzo nie można stosowac w ciazy a chyba wszystkie, które tu mamy żylaki bierzemy cyclo3fort.ulgę przynoszą medyczne pończochy uciskowe ale zakładanie ich i noszenie to trauma. Są gruba, gorące i do tego skórna pod nimi swędzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 06:37
-
Dziewczyny wczoraj skoczyłam na zakupy do h&m i stojąc do kasy (byłam w koszulce ) babka poprosiła mnie żebym przeszła na koniec kolejki i przepuściła 2 ciężarne stojące za mną
masakra z tego wszystkiego zaczęłam się śmiać i mówię ze przecież ja tez jestem w ciazy to popatrzyła na mnie zdziwiona, a jedna z ciężarnych zaczęła się denerwować ze przecież ona jest wysoko w ciazy w ja na początku. To się wkurzyłam, wyciągnęłam karte ciazy (nosze ja zawsze ze sobą) i jej otworzyłam przed twarzą. Okazało się z ja jestem wyżej od niej
zatkała się i nic więcej nie komentowała
Kropka89, kokkosanka, Andziula_1988, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczęta. Mnie wczoraj cały dzień brzuch bolał, były to na początku bóle menstruacyjne które zmieniły się później w bóle wzdłuż pachwin i tak ciągnęły w dół. Brzuch nagle zrobił się mocno twardy. Przez całą ciążę nie odczuwalam czegoś takiego i nie miałam pojęcia czy to normalne więc wieczorem pojechałam na izbę. Dostałam kroplowke z magnezem, mały jest bardzo ruchliwy i skierowany główką w dół ale nie szykuje się do wyjścia. Organizm też nie - szyjka 3 cm, ujście zamknięte. Dzisiaj czuję się o niebo lepiej. Chyba muszę zacząć się szanować i więcej wypoczywać choć tak dużo bym chciała zrobić i ogarnąć
-
Anieszka moja mała ma ostatnio też jest bardzo ruchliwa przez to mam często bóle brzucha i właśnie czuje jak spina się brzuch, wypina tak swój tyleczek że brzuch robi się jak stożek.
Anitka dobre , ja jak mam kurtkę to dalej mało co widać :d
Ja też jestem obciążona genetycznie zylakami ale póki co ani ja ani moje siostry nie mają a np moja mama szczupła osoba miała już przed ciążą wieku 22 lat żylaki na nogach jej siostra i tata tak samo miały już w dość wcześnie -
U mnie na razie żylaków nie ma, ale chyba mam tendencję, ponieważ kiedyś miałam zapalenie żył na rękach. Wyobrażam sobie na sromie, jak to musi boleć
Agnieszka, dobrze, że byłaś na SORze, zawsze lepiej sprawdzić tobędzie się spokojną....mnie zawsze takie kroplówki pomagają, w tej ciąży lądowałam już 2 razy na zastrzyku i kroplówce.
Wczoraj w nocy miałam silne, bolesne skurcze łydek, też Was nawiedzają? Do brzucha też dochodzą.
Musze zrezygnować z kawki, akurat wczoraj zapomniałam wziąć magnez, a na noc takie cyrki.
Jakie plany na dziś?
Ja wreszcie idę do fryzjera, zawsze jakieś wyjście z domu
-
Andzela też ostatnio zauwzylam że meczanie łydki i w dłoniach mnie często rwie a wszystko zaczelo się od momentu kiedy wróciłam do kawy a magnez lykam cały czas 3x1.
Ja dzisiaj planuje załatwić urzędy ale wszędzie będzie mi się chciało jechać to wątpię pewnie wyjdę zrezygnowana już po gminie :d ale póki co siedzę i czuje się jakbym miała wymiotowac -
Magda33 wrote:Bo może mało doświadczenia tu dziewczyny mają. Ja też, bo ich nie mam. Może pomoże Ci masaż nóg albo chłodna kąpiel. Albo maści z apteki.
Anitka o rany haha to musiało być komiczne. A w ogóle nie rozumiem jak inna ciężarna może się gniewać o to, że ktoś się upomniał o to, że też jest w ciąży haha.
Anieszka poodpoczywaj trochę to powinno być lepiej. Czasami są takie chwile,że potrzebujemy po prostu poleżeć.