X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś kupiłam tetry w sklepie na allegro...to była masakra, powyciągane jakieś takie pohaczone po praniu. Teraz kupiłam w smyku jak była promocja. Jeszcze nie prałam ale już w dotyku są inne.
    Moje chłopaki nosiły rozmiar 56 przez około miesiąc. Nie lubię jak te ubrania tak wiszą na maluchu. A że mam właściwie wszystkie ubrania od kogoś to nie ma problemu :P

Kupiłam dziś zupełnie przypadkowo dywanik do pokoju w promocji. W necie takie widziałam za 160 min. A tu za 90 :D
    W ogóle dziś mam dzień jeżdżenia i załatwiania spraw w urzędach. Od 8 jeżdżę i jeszcze na zakupy spożywcze musiałam jechać. Właśnie usiadłam a tu jeszcze ubiad zrobić i za 2h po chłopaków jechać. Uffff za to jutro już będę mieć spokój :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam pianka lateks.
    Ubranka czy to używane czy nowe, zawsze piorę w 40 stopniach.
    U mnie na twardnienia świetnie pomagają większe dawki magnezu 3 razy 2 tabl.
    Chyba ten etap kiedy go więcej potrzeba, ale i macica sobie ćwiczy do porodu i w końcu jest nieźle obciążona.

U Was tez takie pustki w sklepach? Chciałam córeczce produkty na obiad kupić typu mięsko z indyka, warzywka...Mięsne nieczynne, a w spożywczakach nie ma mięsiwa. Warzywniaki też strajkują ;-)

U mnie piękna pogoda, byłam 2 godziny na spacerze z córcią.
    Po drodze kupiłam blok orzechowy i zjadłam. Pamiętacie ten smak z dzieciństwa :-)?
    A miałam słodyczy tak często już nie jeść, zdrowiej się odżywiać.

U mnie też było zdziwienie, że tak szybko sobie wyposażyłam torbę do szpitala, w ogóle z rodziny nikt nie rozumie po co mi takie specjalne koszulki do kp i kapcie, przecież wystarczy z domu coś wziąć ;-) No i po co segreguję i przygotowuje ciuszki, przecież to można jak córcia się urodzi...:-)
    Dwa miesiące to jest nic. Przecież porody się zdarzają i w 37tc.
    Teraz dużo przygotujemy to będziemy miały spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:58

zielonooka7 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już wykańcza kręgosłup okropnie bolą mnie plecy najbardziej tak na wysokości wciecia w talię z lewej strony i jak chodzę to nisko ,leżeć nie mogę siedzieć nie mogę bo boli :(

Miałam tak samo jechać załatwiać sprawy urzędowe po ślubie ale nie dałam rady.

U mnie w sklepie też pusto poszłam po chlebek po 12 to pusciutko nie było nikogo .

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Komcia, a te ubranka na 56 są typowo dziewczęce?
    Nie. Ja od począku zakładałam dzieci rok po roku. Ubranka są w szare słoniki i zielone gwiazdki ;)

Agatik lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach... wczoraj byłam na wieczorze panienskim wysiedzialam prawie do 23 i było super takie odejście od rzeczywistości na chwilkę :)
    Ja piore wszystko w 40 stopniach a co do rozmiarów u mnie zaczynają się już od 44 (tylko troszke) ale to ze względu na to że mam po synku który topil się w 50...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u mnie cała lewa noga od strony wewnetrznej w zylakach i lewa strona pipki także jest ok... :/

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek jeszcze nie kupowałam. Muszę najpierw przejrzeć czy mam coś unisex po synku. Poza tym kolezanka po córce ma mi podrzucić więc zobaczymy wtedy czego brakuje. Z pozostałych rzeczy nie mam wózka i pampersow plus rzeczy higieniczne i spożywcze do torby. Resztę mam po synku :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam bardzo dużo rzeczy :) dlatego kupuje tylko jak coś bardzo mi się podoba ale raczej rozmaity 68 i 74 :)bo malych wydaje mi się że mam dużo

anieszka lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważajcie na siebie bo panuje jakiś wirus który atakuje płuca.
    Chyba od nowa dłuższy pobyt u rodziców mi się szykuje . Maż prawie dobrze czuje się , teść dzisiaj był u lekarza i lekarz stwierdził ropone zapalenie oskrzeli i coś na płucach dziadek w szpitalu wylądował bo oskrzela a tesciowa mnie wkurzyla bo nie poszła do lekarza bo stwierdzila że lepiej czuje się , i łapie z dnia na dzień .

Dobrze że większość wyprawki mam tutaj u rodziców to mogę powoli sobie szykować a później tylko przewieźć i pochować do szafki:d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 16:29

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    A i u mnie cała lewa noga od strony wewnetrznej w zylakach i lewa strona pipki także jest ok... :/
    Piąteczka!

klauuudia lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówcie o żylakach...dziś to jest jakieś apogeum. Leżę teraz i odpoczywam bo ten na sromie myslalam, że mi eksploduje :( i niech mi ktoś powie, że ciąża to w sumie tylko leżysz i rosniesz...nie wiem co by było gdybym jeszcze raz zaszła w ciążę :(

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jaki sposób zapobieganie żylakom na nogach ? Odpoczynek z nogami w górę? Specjalne podkolanówki?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Nic mi nie mówcie o żylakach...dziś to jest jakieś apogeum. Leżę teraz i odpoczywam bo ten na sromie myslalam, że mi eksploduje :( i niech mi ktoś powie, że ciąża to w sumie tylko leżysz i rosniesz...nie wiem co by było gdybym jeszcze raz zaszła w ciążę :(
    Bo może mało doświadczenia tu dziewczyny mają. Ja też, bo ich nie mam. Może pomoże Ci masaż nóg albo chłodna kąpiel. Albo maści z apteki.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Bo może mało doświadczenia tu dziewczyny mają. Ja też, bo ich nie mam. Może pomoże Ci masaż nóg albo chłodna kąpiel. Albo maści z apteki.
    Nie żartuj sobie :-) na to nie ma rady. To obciążenie genetyczne i tyle w temacie. Ja jestem szczupła, cała moja rodzina nietypowa bo nie ma u nas grubej osoby i prawie wszyscy maja żylaki. Nawet zauważyłam ze coś się zaczyna dziać u mojej siostry 178 cm wzrostu i 50 kg wagi.
    Nikomu nie życzę żylaków na stromie, te z nóg to pikus. Także dziewczyny mam nadzieje ze u nas wszystkich się wchłoną. Jak nie to mamy jeszcze szanse na zabiegi ale wiadomo to jest ostateczność.
    Leżenie z nogami w gorze daje ulgę tylko na chwile, maści za bardzo nie można stosowac w ciazy a chyba wszystkie, które tu mamy żylaki bierzemy cyclo3fort. :-/ ulgę przynoszą medyczne pończochy uciskowe ale zakładanie ich i noszenie to trauma. Są gruba, gorące i do tego skórna pod nimi swędzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 06:37

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj skoczyłam na zakupy do h&m i stojąc do kasy (byłam w koszulce ) babka poprosiła mnie żebym przeszła na koniec kolejki i przepuściła 2 ciężarne stojące za mną :-) masakra z tego wszystkiego zaczęłam się śmiać i mówię ze przecież ja tez jestem w ciazy to popatrzyła na mnie zdziwiona, a jedna z ciężarnych zaczęła się denerwować ze przecież ona jest wysoko w ciazy w ja na początku. To się wkurzyłam, wyciągnęłam karte ciazy (nosze ja zawsze ze sobą) i jej otworzyłam przed twarzą. Okazało się z ja jestem wyżej od niej :-) zatkała się i nic więcej nie komentowała :-)

Kropka89, kokkosanka, Andziula_1988, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta. Mnie wczoraj cały dzień brzuch bolał, były to na początku bóle menstruacyjne które zmieniły się później w bóle wzdłuż pachwin i tak ciągnęły w dół. Brzuch nagle zrobił się mocno twardy. Przez całą ciążę nie odczuwalam czegoś takiego i nie miałam pojęcia czy to normalne więc wieczorem pojechałam na izbę. Dostałam kroplowke z magnezem, mały jest bardzo ruchliwy i skierowany główką w dół ale nie szykuje się do wyjścia. Organizm też nie - szyjka 3 cm, ujście zamknięte. Dzisiaj czuję się o niebo lepiej. Chyba muszę zacząć się szanować i więcej wypoczywać choć tak dużo bym chciała zrobić i ogarnąć

oar8yx8dab4u94zl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka moja mała ma ostatnio też jest bardzo ruchliwa przez to mam często bóle brzucha i właśnie czuje jak spina się brzuch, wypina tak swój tyleczek że brzuch robi się jak stożek.

Anitka dobre , ja jak mam kurtkę to dalej mało co widać :d

Ja też jestem obciążona genetycznie zylakami ale póki co ani ja ani moje siostry nie mają a np moja mama szczupła osoba miała już przed ciążą wieku 22 lat żylaki na nogach jej siostra i tata tak samo miały już w dość wcześnie

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie żylaków nie ma, ale chyba mam tendencję, ponieważ kiedyś miałam zapalenie żył na rękach. Wyobrażam sobie na sromie, jak to musi boleć :(

Agnieszka, dobrze, że byłaś na SORze, zawsze lepiej sprawdzić tobędzie się spokojną....mnie zawsze takie kroplówki pomagają, w tej ciąży lądowałam już 2 razy na zastrzyku i kroplówce.

Wczoraj w nocy miałam silne, bolesne skurcze łydek, też Was nawiedzają? Do brzucha też dochodzą.
    Musze zrezygnować z kawki, akurat wczoraj zapomniałam wziąć magnez, a na noc takie cyrki.

Jakie plany na dziś?
    Ja wreszcie idę do fryzjera, zawsze jakieś wyjście z domu :-)

• welonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzela też ostatnio zauwzylam że meczanie łydki i w dłoniach mnie często rwie a wszystko zaczelo się od momentu kiedy wróciłam do kawy a magnez lykam cały czas 3x1.
    Ja dzisiaj planuje załatwić urzędy ale wszędzie będzie mi się chciało jechać to wątpię pewnie wyjdę zrezygnowana już po gminie :d ale póki co siedzę i czuje się jakbym miała wymiotowac :(

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Może zostałam źle zrozumiana, nie chciałam nikomu umniejszyć jego dolegliwościom. Po prostu jestem sfrustrowana stanem swoich zyl od kostki po brzuch.

Anitka o rany haha to musiało być komiczne. A w ogóle nie rozumiem jak inna ciężarna może się gniewać o to, że ktoś się upomniał o to, że też jest w ciąży haha.

Anieszka poodpoczywaj trochę to powinno być lepiej. Czasami są takie chwile,że potrzebujemy po prostu poleżeć.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ