X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana słońce;) więc czas na pranie kolejnych ciuszkow. Wczoraj może 20 body popralam. I z 15 prasowalam i nogi mi odpadaly:/ no cóż cieszę się że robię to już teraz .

Ma może któraś z Was skolioze? Ja mam i idę jutro do ortopedy zapytać o ewentualne problemy przy porodzie . Narazie kręgosłup jeszcze jakoś super mnie nie boli .

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skolioze,ale szczerze to o ortopedzie nie pomyślałam :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    U nas od rana słońce;) więc czas na pranie kolejnych ciuszkow. Wczoraj może 20 body popralam. I z 15 prasowalam i nogi mi odpadaly:/ no cóż cieszę się że robię to już teraz .

Ma może któraś z Was skolioze? Ja mam i idę jutro do ortopedy zapytać o ewentualne problemy przy porodzie . Narazie kręgosłup jeszcze jakoś super mnie nie boli .

Ja też będę prac i układać :)

Ja mam skoliozę, dwie przepukliny, lordozę w innym odcinku a na dodatek torbiel pajęczynówki przez pół kręgosłupa i neurochirurg dał mi zaświadczenie że to nie jest wszystko żadne przeciwskazanie do SN wiec i Tobie też życzę jeśli na to liczysz of course :) Ja się akurat bardzo ucieszyłam że mogę sn, teraz tylko czekam żeby się Ignacy obrócił.

Dobrego dnia dziewczyny!

Anitka, usmialam się ze hej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 09:37

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka moja teściowa ma spore problemy z żylakami. Leczy się na nie od kilku(nastu?) lat i bez większych efektów. Mówiła, że już miała małe żylaki będąc nastolatką, po ciążach i pracy w szklarni bardzo jej się to pogorszyło ale nic z tym nie robiła. Takie to były czasy. A teraz zanim zrobi jakiś zabieg musi czekać aż się zagoi bo stale ma stan zapalny. I podstawa to odpoczynek z nogami w górze na co pozwolić sobie nie może bo 3 razy dziennie do pracy chodzi. Natomiast szwagierka zareagowała bardzo szybko i prywatnie usuwała żylaki. Koszt wysoki ale praktycznie od razu mogła stanąć na nogi sama.
    Współczuję Ci takiej dolegliwości :( po porodzie koniecznie zainwestuj w siebie, szkoda na to zdrowia

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja też będę prac i układać :)

Ja mam skoliozę, dwie przepukliny, lordozę w innym odcinku a na dodatek torbiel pajęczynówki przez pół kręgosłupa i neurochirurg dał mi zaświadczenie że to nie jest wszystko żadne przeciwskazanie do SN wiec i Tobie też życzę jeśli na to liczysz of course :) Ja się akurat bardzo ucieszyłam że mogę sn, teraz tylko czekam żeby się Ignacy obrócił.

Dobrego dnia dziewczyny!

Anitka, usmialam się ze hej :-D

Ja mam skolioze ponad 30 stopni i zawsze mnie straszyli że jak będę w ciąży to dopiero będę mieć problemy.
    Nie mam nic przeciwko SN wręcz jestem za :)
    Problem w tym że ja już nie lecze swojej skoliozy od dawien dawna :D nawet zdjęcia RTG nie mam. Ale zobaczymy co powie ortopeda

Kropka89 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje plecy też krzywe, przed ciążą strasznie bolały, o rwie kulszowej nie wspomnę, na lewą nogę czasem stanąć nie mogłam a jak się schyliłam, to nie mogłam się wyprostować. Dostałam skierowanie na rehabilitację, ale nie zdążyłam pójść :D za to w ciąży czym większy brzuch tym mniej bolą mnie plecy haha pewnie już niedługo się tym nacieszę. A może pomogły ćwiczenia bo na początku chodziłam na ćwiczenia dla ciężarnych, niestety dla ćwiczących babeczka zaszła w ciążę i zajęcia się skończyły bo przecież ,,nie ma ludzi do pracy,,.
    Ja też boję się żylaków, w rodzinie nagminny problem. Nogi na nogę nie zakładam już od dawna bo strasznie żyły bolą.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już w pierwszej ciąży wyszedł żyłam ale tylko jeden na lewej nodze przy kolanie po wewnetrznej stronie ale z biegiem czasu już po ciąży wszystko wracali do normy tak jakby się wchlonal a teraz to tragedia ten którego miałam wyszedł ale z potrójną siłą i cała noga lewa popekane naczynka ogolna masakra no i jeszcze na tej wardze sromowej... tragedia mam nadzieję że chociaż część się wchłonie bo jestem trochę przerażona

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka dalas mi do myslenia z tymi pieluchami tetrowymi. Ja kupowalam zwykle biale w aptece gemini, mam kolorowe z rossmana i ostatnio dokupowalam na allegro jakies kolorowe, ale te leza na razie u rodzicow. Poki co czekam z praniem az wszystko bede miala na miejscu, ale az sie boje co to z nich bedzie po upraniu ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonka mi najbardziej szkoda tych kolorowych ale dobrze ze mam tylko dwie a bialych tylko6, kupie teraz w dwoch sklepach z odzieza dzieca po sztuce i zobacze jakie beda :)
    A nie mowilam ze pojde do gminy i juz bede miec dosc , nie wiem co oni robia w tych urzedach spia chyba.tyle przed slubem objezdzilam sie po urzedach prostowalam bo bylo zle nazwisko mamy , dzisiaj skladlam wniosek o dwodow patrze a dalej nazwisko jest zle dalam urzedasowi adnotacje o zmianie nazwiska to powiedzial ze co z tego ze oni mi zmienili jak w rejestrze dalej jest blad Ale przyjal wniosek .

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:01

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka też kupiłam tetrę w Pepco - wyprałam w pralce, wirowałam na 1200obr, wyprasowałam i są ok, zarówno białe jak i kolorowe. Wiadomo za taką cenę tetra jest cienka, ale mi się nie opłacało już inwestować w porządną grubą ;)
    Najważniejsze żeby je dobrze powiesić do suszenia, żeby się brzydko nie ponaciągały.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam nas dziś do szpitala! Spisałam potrzebne rzeczy ze strony porodówki, dodałam kilka swoich pozycji. U mnie np nie trzeba podkładów poporodowych (dają jakąś składaną ligninę (?)) ani jednorazowych na łóżko, ale ostatnio miałam swoje i teraz też wzięłam.
    Największy problem miałam z ciuszkami dla dziecka - na dzień dzisiejszy wzięłam rozmiar 56, ale wydaje mi się strasznie mały ;)

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po świętach ;) nie było za wiele czasu na czytanie i raczej nie nadrobię ;(
    Doczytałam tylko o żylakach. Ja póki co z tym problemu nie mam, ale zauwazylam że nogi mi puchną ;( czy to nie za wcześnie?

dqpri09kh0x52aib.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie się dzieje coś niepokojacego... O 8 idę zaraz do lekarza. Zaczęło się od tego że mały obudził się o 3 poszłam siku wszystko ok polulalam małego jakieś 5 minut odlozylam do łóżeczka i sama się położyłam nagle uczucie silnego parcia na mocz popuscilam do łóżka dość znacznie lecę do łazienki wszystko różowe... od tej pory małe różowe kropelki na podpasce ale też spora ilość sluzu z krwią. Twardnienia brzucha co 5-7 minut . Martwię się to dużo za wcześnie. Malutki fika w brzuchu jakby się wsciekl ale przynajmniej wiem że z nim wszystko ok.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przekonana że to wody plodowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 06:49

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli to wody to chyba powinnam odrazu jechać do szpitala ... skurcze ustaly

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie lepiej od razu jechać na pogotowie ? Jeśli coś będzie dziać się tam Ci od razu udziela pomocy . Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

age.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja bym pojechała jednak do szpitala.
    Ja dziś wieczorem mam usg III trymestru o wizytę. Juz mie mogę się doczekać kiedy zobaczę maluszka!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia pędem do szpitala i nie zastanawiaj sie a my tu trzymamy kciuki.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja bym bez zastanawienia pojechała do szpitala. Trzymaj się kochana i daj znać co i jak. Na pewno wszystko będzie dobrze!

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ