CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Stopy mi nie puchną ale to tylko dlatego, że noszę pończochy uciskowe.
Niepokojace jest gdy bardzo swędzą ręce i nogi. Brzuch to raczej po prostu rozciągająca się skóra. Takie mocne i ciągłe swędzenie może (ale nie musi) świadczyć o cholestazie i warto o tym wspomnieć na wizycie. -
Klaudia kciuki za Was.
Welonka mnie swędzi brzuch a swędzi bo rośnie,,smaruj się kochana,, jak to mówi mój lekarz
Powizytowałam dziś, moja Gwiazda waży 1861 g
Moje stopy są rozmiarów takich jak były i mam nadzieję, że zostanie tak jak najdłużejW ogóle wracałam od lekarza autobusem i później zaszłam do sklepu, wszystkie kobiety zerkały na brzuch po czym odwracały głowę.... wpuścił mnie na siedzenie mężczyzna.
-
No więc zostaje w szpitalu wody znowu zaczęły odchodzić tym razem całe spodnie mokre i to tak jak myslalam jednak wody ... Masakra
Lekarz stwierdził że dziecko narazie ma jeszcze dosyć wód więc póki akcja się nie zaczyna jest ok i że dobrze by było wytrzymać do 34 tyg. Jestem przerażona... -
Od jakiegoś czasu smaruje się olejem makadamia, najlepiej na mnie działa. Poza tym stosuję go też na twarz na noc bo takie przebarwienia mi powychodziły i żaden krem nie pomagał, a po tym jak ręką odjął. Czasem zastępuje sobie czystym masłem shea
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny a czym się smarujecie? Chodzi mi o coś bardzo treściwego. Mnie również od kilku dni swędzi brzuch.
Ja używam masła lub oliwki Nacomi z serii dla ciężarnych, treściwe, tłuściutkie
Klaudia współczuję, mam nadzieję, że dotrwasz jak najdłużej. Kciuki &&&&
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Chwilę tu nie zaglądałam, bo przez święta i ostatni czas praktycznie bez internetu jestem
My ciągle w Polsce i załatwienia na głowie, na szczęście przez najbliższe dni trochę więcej luzu będzie to odsapnę, bo już nie mam tyle sił co kiedyś. Właśnie apropo takiego maratonu po mieście to puchną mi stopy, ale to raczej normalne, jeśli patrzeć na to ile km przeszłam pieszo na tym etapie ciąży
Klaudia trzymaj się tam, niech maluch grzecznie jeszcze siedzi w Twoim brzuszku! Mam nadzieję, że wszystko pomyślnie się dla Was ułoży i trzymam kciuki :*
Dziś przejrzałam zamówione rzeczy z wyprawki, więc już wszystko skompletowane. Mąż ma jeszcze sprawdzić łóżeczko, materacyk, przewijak i złożyć wózek. Rano wzięliśmy lekcję u doradczyni w chustonoszeniu, bardzo fajna sprawa, pani opowiadała nam też chwilę o prawidłowym podnoszeniu i noszeniu dziecka, rozwoju ruchowym itd. A wczoraj byliśmy na USG prenatalnym III trymestru i Lilka waży sobie 1230g, leży główkowo, wszystko jest ładnie w normie, a prezentowała się tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd03d22868af.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba355aaddd17.jpgPysiaczek89, Anitka201, klauuudia, ptaszek, witaminkab, Magda33, Kropka89, Andziula_1988, Dika, Wonderland lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Tròjka wrote:Od jakiegoś czasu smaruje się olejem makadamia, najlepiej na mnie działa. Poza tym stosuję go też na twarz na noc bo takie przebarwienia mi powychodziły i żaden krem nie pomagał, a po tym jak ręką odjął. Czasem zastępuje sobie czystym masłem shea
u mnie znowu to samo
najgorsze ze zauważyłam jakies przebarwienia na czole.
-
Anitka201 wrote:Tez tego używam ale chciałam już coś zmienić
A to może po prostu jakieś inne masło od nich... Ja mam też takie o zapachu wanilii (cream brule czy jakieś ciastwczkowe) i też jest fajne, ładnie nawilża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 17:24
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Klaudia:( przykro mi, całe szczęście pl jesteś pod opieką szpitala, opanują sytuację i będzie wszystko dobrze. Myśl o sobie i Maluszku. Wytrzymacie jeszcze troszkę, a my tu trzymamy mocno kciuki.
Jakie plany mają lekarze??? Będą uzupełniać wody czy jakieś inne działania.
Buziaki dla Waszej 2.
Alphelia, uroczy !!!!profil Malutkiej;)
Po prostu fantastyczny. -
Anitka201 wrote:Ty nie masz przypadkiem siostry bliźniaczki??
u mnie znowu to samo
najgorsze ze zauważyłam jakies przebarwienia na czole.
w tej ciąży moja cera jak u dojrzewającej nastolatki jakaś porażka.
Alphelia ale super zdjęcie! Jestem w szoku, że to tak pięknie wyraźnie widać.
My mamy w przyszły wtorek USG 3 trym i jestem ciekawa czy u nas będzie tak pięknie widać -
Klarunia dostałam sterydy na rozwinięcie się płuc dostaje antybiotyk na ewentualne infekcje no i trzeba czekać na dalszy rozwój sprawy...
Alphelia śliczne zdjęcia :*
Z moim maluszkiem też wszystko dalej ok po badaniu miał 1834g
Lekarz pediatra był u mnie na konsultacji i tłumaczył mi że maluszek doskonale sobie poradzi trochę się uspokoilam po tej rozmowie ...Alphelia, Magda33, Kropka89, Andziula_1988, Anitka201, KlaudiaS, Pysiaczek89, klarunia1978, Wonderland, anieszka, lotka1990 lubią tę wiadomość