X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopy mi nie puchną ale to tylko dlatego, że noszę pończochy uciskowe.

Niepokojace jest gdy bardzo swędzą ręce i nogi. Brzuch to raczej po prostu rozciągająca się skóra. Takie mocne i ciągłe swędzenie może (ale nie musi) świadczyć o cholestazie i warto o tym wspomnieć na wizycie.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kciuki za Was.

Welonka mnie swędzi brzuch a swędzi bo rośnie :) ,,smaruj się kochana,, jak to mówi mój lekarz :)

Powizytowałam dziś, moja Gwiazda waży 1861 g :)

Moje stopy są rozmiarów takich jak były i mam nadzieję, że zostanie tak jak najdłużej :) W ogóle wracałam od lekarza autobusem i później zaszłam do sklepu, wszystkie kobiety zerkały na brzuch po czym odwracały głowę.... wpuścił mnie na siedzenie mężczyzna.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zwróciła mi na to uwagę dziewczyna która w ciąży miała problem z wątroba bo dziecko uciskalo i ona mówiła ze tylko brzuch ja swedzial , smaruję brzuch też uważam że pewnie rośnie ale dla spokoju wspomnę o tym ginowi

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, po to oni są żeby im mówić :d ja dziś do swojego nie miałam pytań. Zbadał, zmierzył, zapytał czy są skurcze i po wizycie. Tak na prawdę o tylko się cieszyć z takich wizyt. Wolę jak nic nie mówi niż by miał coś znaleźć.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czym się smarujecie? Chodzi mi o coś bardzo treściwego. Mnie również od kilku dni swędzi brzuch.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc zostaje w szpitalu wody znowu zaczęły odchodzić tym razem całe spodnie mokre i to tak jak myslalam jednak wody ... Masakra :(
    Lekarz stwierdził że dziecko narazie ma jeszcze dosyć wód więc póki akcja się nie zaczyna jest ok i że dobrze by było wytrzymać do 34 tyg. Jestem przerażona...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu smaruje się olejem makadamia, najlepiej na mnie działa. Poza tym stosuję go też na twarz na noc bo takie przebarwienia mi powychodziły i żaden krem nie pomagał, a po tym jak ręką odjął. Czasem zastępuje sobie czystym masłem shea

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Klaudia! Dobrze, że ta szyjka póki co w miarę zamknięta i długą! Trzymam kciuki za Was żebyście wytrzymali chociaż troszkę!! Ściskam!

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymaj się tam. Zaciskaj nogi a my będziemy trzymać mocno kciuki abyś jeszcze trochę wytrzymała w dwupaku. Będzie dobrze

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a czym się smarujecie? Chodzi mi o coś bardzo treściwego. Mnie również od kilku dni swędzi brzuch.

Ja używam masła lub oliwki Nacomi z serii dla ciężarnych, treściwe, tłuściutkie :-)

Klaudia współczuję, mam nadzieję, że dotrwasz jak najdłużej. Kciuki &&&&

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Ja używam masła lub oliwki Nacomi z serii dla ciężarnych, treściwe, tłuściutkie :-)

Klaudia współczuję, mam nadzieję, że dotrwasz jak najdłużej. Kciuki &&&&
    Tez tego używam ale chciałam już coś zmienić :-)

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę tu nie zaglądałam, bo przez święta i ostatni czas praktycznie bez internetu jestem ;) My ciągle w Polsce i załatwienia na głowie, na szczęście przez najbliższe dni trochę więcej luzu będzie to odsapnę, bo już nie mam tyle sił co kiedyś. Właśnie apropo takiego maratonu po mieście to puchną mi stopy, ale to raczej normalne, jeśli patrzeć na to ile km przeszłam pieszo na tym etapie ciąży :P

Klaudia trzymaj się tam, niech maluch grzecznie jeszcze siedzi w Twoim brzuszku! Mam nadzieję, że wszystko pomyślnie się dla Was ułoży i trzymam kciuki :*

Dziś przejrzałam zamówione rzeczy z wyprawki, więc już wszystko skompletowane. Mąż ma jeszcze sprawdzić łóżeczko, materacyk, przewijak i złożyć wózek. Rano wzięliśmy lekcję u doradczyni w chustonoszeniu, bardzo fajna sprawa, pani opowiadała nam też chwilę o prawidłowym podnoszeniu i noszeniu dziecka, rozwoju ruchowym itd. A wczoraj byliśmy na USG prenatalnym III trymestru i Lilka waży sobie 1230g, leży główkowo, wszystko jest ładnie w normie, a prezentowała się tak :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd03d22868af.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba355aaddd17.jpg

Pysiaczek89, Anitka201, klauuudia, ptaszek, witaminkab, Magda33, Kropka89, Andziula_1988, Dika, Wonderland lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Od jakiegoś czasu smaruje się olejem makadamia, najlepiej na mnie działa. Poza tym stosuję go też na twarz na noc bo takie przebarwienia mi powychodziły i żaden krem nie pomagał, a po tym jak ręką odjął. Czasem zastępuje sobie czystym masłem shea
    Ty nie masz przypadkiem siostry bliźniaczki?? :-) u mnie znowu to samo :-/ najgorsze ze zauważyłam jakies przebarwienia na czole.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia zaciskam mocno kciuki! Liczę ze u Was będzie wszystko w porządku! Niech maluch jeszcze sobie siedzi!

• Agnella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Klaudia, trzymaj się, dobrze, że jesteś w szpitalu, tam będą dbali i wiedzieli co robić, będzie dobrze.
    Dobrze, że nie masz skurczy ani rozwarcia. Uda się dotrwać do tego 34 tc, zobaczysz.

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tez tego używam ale chciałam już coś zmienić :-)

A to może po prostu jakieś inne masło od nich... Ja mam też takie o zapachu wanilii (cream brule czy jakieś ciastwczkowe) i też jest fajne, ładnie nawilża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 17:24

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia
    Trzymam za Ciebie i Dzidziusia mocno kciuki, obyście wytrwali w dwupaku jak najdłużej!!!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia:( przykro mi, całe szczęście pl jesteś pod opieką szpitala, opanują sytuację i będzie wszystko dobrze. Myśl o sobie i Maluszku. Wytrzymacie jeszcze troszkę, a my tu trzymamy mocno kciuki.
    Jakie plany mają lekarze??? Będą uzupełniać wody czy jakieś inne działania.
    Buziaki dla Waszej 2.
    Alphelia, uroczy !!!!profil Malutkiej;)
    Po prostu fantastyczny.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ty nie masz przypadkiem siostry bliźniaczki?? :-) u mnie znowu to samo :-/ najgorsze ze zauważyłam jakies przebarwienia na czole.
    Heheh my to możemy sobie przybijać piątki :P w tej ciąży moja cera jak u dojrzewającej nastolatki jakaś porażka.

Alphelia ale super zdjęcie! Jestem w szoku, że to tak pięknie wyraźnie widać.

My mamy w przyszły wtorek USG 3 trym i jestem ciekawa czy u nas będzie tak pięknie widać :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia dostałam sterydy na rozwinięcie się płuc dostaje antybiotyk na ewentualne infekcje no i trzeba czekać na dalszy rozwój sprawy...

Alphelia śliczne zdjęcia :*

Z moim maluszkiem też wszystko dalej ok po badaniu miał 1834g
    Lekarz pediatra był u mnie na konsultacji i tłumaczył mi że maluszek doskonale sobie poradzi trochę się uspokoilam po tej rozmowie ...

Alphelia, Magda33, Kropka89, Andziula_1988, Anitka201, KlaudiaS, Pysiaczek89, klarunia1978, Wonderland, anieszka, lotka1990 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ