CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi koleżanka, świeżo upieczona mama poleciła Emolium do kąpieli i emulsję po kąpieli. I to też kupiłam.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Jeszcze odnośnie wagi dziecka .
Jutro będę miała USG już tak na nie przebieram nogami że szok ... w zeszły czwartek tj. 30tyd5dn mały miał według obliczeń szpitala 1880g a wczoraj ordynator stwierdził że ta waga jest mało realistyczna i napewno maluch jest mniejszy? A ja się tak cieszyłam że w razie czego dojedziemy do tych magicznych 2 kg... co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 10:35
-
Te magiczne 2kg na pewno pozwolą Ci Klaudia odetchnąć z ulgą. Trzymam kciuki żeby tak było.
U mnie jutro powtórka prenatalnego, ze względu na wzrost pomiarów w główce na wodogłowie. Już jestem zestresowana, oby nic się nie pogorszyło.
Mały tak kopie i sie wierci, że spokoju nie mam.klauuudia lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda trzymam kciuki za usg
Jednak się umówiłam na wizytę przed majówką a nie po.Nie wiem czy 36tc to nie za późno,żeby się umówić na cięcie to wolę iść wcześniej.
Ech,chciałabym pojechać do szpitala 27 kwietnia tylko muszę się zapytać czy moja mama lub teściowa odbiorą Alana ze szkoły.Moi rodzice akurat w tym dniu jadą na majówkę tylko nie wiem o której,a Mirek ma 2 zmianę w pracy.Myślę,że powinnam się wyrobić do tej 14.00 ale jednak wolę mieć pewność...Magda33 lubi tę wiadomość
-
Z ta wagą to nigdy nie wiadomo...pierwszy syn na USG zawsze wychodził mniejszy niż ustawa przewiduje a urodził się 3800 w terminie. A wszyscy mnie straszyli że zahamowany wzrost płodu...teraz też w czwartek kość udowa byla dłuższa niż wczoraj na USG 3 trym także ten...gin może akurat troszkę inny przekrój wziąć, o jeden milimetr zaznaczyć inaczej i już wychodzi co innego. Nie mówię już o różnym sprzęcie. Co ciekawe z drugim synem w dniu porodu przy pomiarze brzucha takim urządzeniem położna wyliczyła wagę właściwie taka z jaką się urodził, różnica 20g.
Klaudia zobacz już tydzień minął! Dla takiego malucha każdy dzień w brzuszku to jest wielka sprawabliźniaki szwagierki urodziły się w 32 tyg z wagą 2400 i 2200 z czego dziewczynka nie potrzebowała wsparcia oddechowego i sama ssała!! To są już takie maluchy, że świetnie sobie radzą poza brzuszkiem
Magda trzymam kciuki za USG aby wszystko było jak najlepiejmusi być!
Ja dziś już trochę lepszy humor. Z dzieciakami na kontroli ok, obyło się bez antybiotyku ale co się musiałam naupierac przy swoim...przez zmianę miejsca zamieszkania musieliśmy zmienić lekarza bo inaczej na drugi koniec miasta musiałabym jeździć a to jakieś 25 km w korku. I do obecnej dr nie mam totalnie zaufania...poprzednia jakoś więcej kombinowała i próbowała jak najmniej inwazyjnie leczycklauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Klaudia na pewno dzidzia będzie miał 2 kg, skoro ma już 1800! I najważniejsze ze wody się sączą a nie odeszły całkiem, każdy dzień jest na wagę złota, w tym czasie maluchy szybko przybierają.
Moja jest maleńka, w 30tyg6dniu ważyła 1440, dziś idę na usg, ciekawe ile przybrała.
Dziewczyny, być może pytanie się już pojawiło, ale jakie ciuszki bierzecie dla malucha do szpitala? Czy wasze szpitale dają ubranka? Na stronie internetowej mojego szpitala jest wyimieniona tylko czapeczka i zastanawiam się czy dają ubranka czy to taka oczywistość ze trzeba wziąć, tylko zastanawiam się jakie i ile?
Polecacie jakieś dobre ubranka?firmy, sklepy, strony internetowe? To mój pierwszy bobas i nie bardzo się orientuje co może się przydać. -
Dziewczyny ostatnio mam bolesne, pojedyncze skurcze. Na tyle bolesne, ze potrafią mnie obudzić w nocy, na dodatek codziennie rano jak się budzę, zaaplikuje luteine i boli brzuch, od dwoch tyg jeśli chodzę do toalety to również z bólem. Wizytę mam za dwa tyg. Nie wiem czy czekać czy przełożyć na wcześniejszy termin. Skurcze są pojedyncze, więc to moze macica ćwiczyć, ale w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam. Jak to jest u Was?
-
bebetka.b wrote:Klaudia na pewno dzidzia będzie miał 2 kg, skoro ma już 1800! I najważniejsze ze wody się sączą a nie odeszły całkiem, każdy dzień jest na wagę złota, w tym czasie maluchy szybko przybierają.
Moja jest maleńka, w 30tyg6dniu ważyła 1440, dziś idę na usg, ciekawe ile przybrała.
Dziewczyny, być może pytanie się już pojawiło, ale jakie ciuszki bierzecie dla malucha do szpitala? Czy wasze szpitale dają ubranka? Na stronie internetowej mojego szpitala jest wyimieniona tylko czapeczka i zastanawiam się czy dają ubranka czy to taka oczywistość ze trzeba wziąć, tylko zastanawiam się jakie i ile?
Polecacie jakieś dobre ubranka?firmy, sklepy, strony internetowe? To mój pierwszy bobas i nie bardzo się orientuje co może się przydać.
Musisz się dowiedzieć w szpitalu którym chcesz rodzić czy dają ubrankaW moim np. Zapewniają . Chociaż mam zamiar w razie w kilka przygotować . Teraz taki baby boom że kto wie czy w moim szpitalu będą miejsca
Ja słyszałam wiele dobrych opini o ubraniach lupilu z Lidla są 100% bawełna. Bardzo przyjemne w dotyku a po praniu nic się z nimi nie stało.
Co do ilości to sama nie wiem ile czego;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 11:16
-
witaminkab wrote:Dziewczyny ostatnio mam bolesne, pojedyncze skurcze. Na tyle bolesne, ze potrafią mnie obudzić w nocy, na dodatek codziennie rano jak się budzę, zaaplikuje luteine i boli brzuch, od dwoch tyg jeśli chodzę do toalety to również z bólem. Wizytę mam za dwa tyg. Nie wiem czy czekać czy przełożyć na wcześniejszy termin. Skurcze są pojedyncze, więc to moze macica ćwiczyć, ale w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam. Jak to jest u Was?
-
Mam w górnej granicy normy róg tylnej komory bocznej z lewej strony. W główce dziecka. W granicy normy więc lekarz kazał to kontrolować. Dziękuję za miłe słowa.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Tini malutki szpital w Mysłowicach, o którym dowiedziałam się całkowitym przypadkiem, bo koleżanka tam rodziła. Moją alternatywą jest duży, wojewódzki szpital, gdzie rodziłam synka. Sala porodowa jest jedna z kilkoma "boksami" oddzielonymi ściankami i parawanami (na szczęście możliwe są tam porody rodzinne), 84% nacięć krocza, poród głównie na leżąco. Trafiłam na cudowną położną, która zgodziła się na ochronę krocza (i która mnie obroniła, bo druga już chciała mnie ciąć
) i pozwoliła mi przeć w pozycji kucznej, ale boję się że drugi raz nie będę miała tyle szczęścia...
Andziula co za szalona położna starej daty. Niech się sama tak wyubiera i chodzi tak np. cały lipiec. Potem nic dziwnego, że noworodki całe w potówkach. Biedne maleństwa nie potrafią się obronić, ale też przecież czują... Dla mnie to po prostu okrutne.
Klauuudia to już tydzień! Maluch z każdym dniem coraz większy i silniejszyWciąż trzymamy kciuki, ale i tak na pewno wszystko będzie dobrze
Magda kciuki za USG. Musi być dobrze, nie ma innej opcji!
Moje skurcze też ostatnio zrobiły się bardziej nieprzyjemne i dłuższe, ale szyjka cały czas twarda i zamknięta więc się nie martwię. Z synkiem miałam podobnie. Czasem wystarczy, że się pochylę i już brzuch twardnieje. Witaminkab jeśli Cię coś niepokoi, to lepiej sprawdzić wcześniej. Ja jestem zdania, że lepiej sprawdzić coś tysiąc razy za dużo, niż raz za mało.klauuudia, Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Komcia, to u mnie podobnie - równo w 29 tyg. 1360 gramów
Mi się wydaje, że dużo zalezy też od sprzętu i na różnych aparatach u różnych lekarzy waga na tym etapie może się różnić o około 200 gramów.
Klauuudia, dobrze, że zachowałaś czujność z tymi tabletkami. Swoją drogą do takich pomyłek w szpitalach nie powinno dochodzić. Cały czas mocno trzymam za Was kciuki!
Dziewczyny, na ile Waszym zdaniem jest sens kupowania dla takiego maluszka na lato jakiegoś kombinezonu dresowego? Bo nie wiem czy brac coś takiego w najmniejszym rozmiarze, czy u takiego malucha wystarczy na chłodniejsze dni jakiś sweterek/bluza i kocyk w wózku?
Nikomu nie mierzono obwodu główki? ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 12:42
-
KochamSłońce wrote:Dziewczyny waga Waszych Maluszkow w 29tc?
Moja Rybka wazy 1750g, pocieszcie ze jakos mi sie uda ją urodzic
Komcia - HC u nas w ten sam dzień było 26,16cmWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 12:57
Komcia lubi tę wiadomość