X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola ja używam wkładek i bardzo często je zmieniam ze względu właśnie na duze ilosci śluzu, które się pojawiają. Nie łączę tego śluzu zjednak z żadnym czopem ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Eee u mnie gęsty śluz to nie czop. Raczej taka galareta w dodatku zabarwiona krwią. Odchodził mi w dniu porodu. Ale u każdego może to inaczej wyglądać.
    Dokładnie, śluz to śluz. Czop ma inna konsystencje. Mi odszedł na kilka dni przed porodem. Położna ostatnio mówiła ze duża ilość sluzu to na tym etapie normalny objaw.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:14

Magda33 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam sporo wkładek, nie wyobrażam sobie inaczej. W ciąży kupuję je zdecydowanie więcej niż przed.

I u mnie przeszło z tymi twardnieniami...
    Ostatnio korzystałam sama z przywileju i spytałam kasjerkę czy mnie przyjmie, to było w kasie w Auchan. Ludzie ochoczo kiwali głowami.
    To prawda- w Rossmannie dbają o kobiety w ciąży, gorzej w laboratorium.
    Ostatnio jak byłam, przede mną ok 18 osób, sama podeszłam do okienka i spytałam pielęgniarkę, oczywiście za plecami czułam nienawistne spojrzenia, syki i narzekania. Ale ja głowa do góry i się poszłam po swoje.
    Zauważyłam, że częściej mężczyźni mnie przepuszczają, nawet z dziećmi. A kobiety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:06

• Ha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mnie konkretnie czysci. Do tego zauważyłam, ze od wczoraj obniżył mi się brzuch. Innych objawów brak ;) Dokładnie na tym etapie ciąży urodziła się moja starsza córka.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella dziękuję za onfo o torbie ;* ja o niej wspominałam. I już bym zapomniała suszarki gdyby nie Ty ;)

Ja wkładek tez używam sporo. Nawet jak miałam przerwę z luteiną. Ale ja to i przed ciążą używałam ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha piszesz, że czyści tzn „2”? Sorry za takie pyt, ale nie jestem zorientowana... a tu widzę nie mamy żadnych ę à bułkę przez bibułkę ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Szczesliwa mnie bola palce u rak, do tego stopnia, ze czasem mam problem z podniesieniem szklanki przy sniadaniu a nogi bola od kolan w dol. Juz sie nawet do tego przyzwyczailam.

Mam identycznie, nawet umycie zebow szczoteczka to jest wyczyn. Do tego mrowienia I dretwienia rak. Czy to swiadczy o rychlo nadchodzacym porodzie? :p

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ha piszesz, że czyści tzn „2”? Sorry za takie pyt, ale nie jestem zorientowana... a tu widzę nie mamy żadnych ę à bułkę przez bibułkę ;)

Tak, raz normalnie, a drugi raz rozwolnienie. Ze starszą córką miałam dokładnie tak samo tylko towarzyszył temu ból miesiączkowy, a tu jest cisza wiec nastawiam się na to, że jeśli nawet cokolwiek zaczyna się dziać to to potrwa i to jeszcze nie ten czas. Być może dzisiaj przyjedzie położna to zobaczymy co pokaże ktg.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira mam nadzieję że jeszcze nie :p

Szczęśliwa2017
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dziewczyny wiecie mniej-wiecej czego sie spodziewac macie porownanie z poprzednia ciaza :) a my swierzaki nie wiemy czego sie spodziewac i kazdy nowy czy dluzej utrzymujacy sie objaw to mysl czy to juz czy to objaw zblizjacego sie porodu . Tak samo z tym czopem dla my ta nagla zwiekszona ilosc mozemy uwazac za czop.

Skarbowke zalatawilam w 5minut zero kolejek teraz od 15minut czekam na jakiegos trolejbusa zeby dostac sie do labaolatorium .

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Mam identycznie, nawet umycie zebow szczoteczka to jest wyczyn. Do tego mrowienia I dretwienia rak. Czy to swiadczy o rychlo nadchodzacym porodzie? :p
    Takie drętwienie dłoni, palców to raczej objaw tzw cieśni nadgarstka ciężarnych. Chodzi o to, że jest duży nacisk na nerwy np przez zatrzymywanie wody w organizmie. Często przechodzi zaraz po porodzie, a czasem troszkę dłużej.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj oficjalnie wg karty ciazy DONOSZONA :) Nie wiedzialam, ze te dzien przyniesie mi taka ulge. Zwazajac na wczesniejsze poronienie, dlugie starania o ciaze i przejscia w tej to na prawde dziekuje Bogu, ze udalo nam sie tak daleko zajsc. I mimo, ze nie zamierzam sie juz oszczedzac ( a nusz pomoze ) to tez obiecalam sobie nie denerwowac sie jak nic nie bedzie sie dzialo do terminu. 3 tygodnie to wcale nie tak dlugo porownujac jak dluga i ciezka droge mialam, zeby znalezc sie na tym etapie na ktorym teraz jestem :)

Kropka89, Joaszo, lotka1990, Annaya, Fufka30, Dika, Andziula_1988, witaminkab, Magda33 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Dzisiaj oficjalnie wg karty ciazy DONOSZONA :) Nie wiedzialam, ze te dzien przyniesie mi taka ulge. Zwazajac na wczesniejsze poronienie, dlugie starania o ciaze i przejscia w tej to na prawde dziekuje Bogu, ze udalo nam sie tak daleko zajsc. I mimo, ze nie zamierzam sie juz oszczedzac ( a nusz pomoze ) to tez obiecalam sobie nie denerwowac sie jak nic nie bedzie sie dzialo do terminu. 3 tygodnie to wcale nie tak dlugo porownujac jak dluga i ciezka droge mialam, zeby znalezc sie na tym etapie na ktorym teraz jestem :)
    Zielonooka to jest świetny powód do świętowania! Bardzo Ci tego gratuluje :) Niesamowite jak kazdy kolejny dzień może zbliżać nas do celu ;)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę sobie że chyba dużo narzekamy na to mpk i ludzi bo dziś o dziwo właśnie teraz jak jechałam do laboratorium to mnie wszyscy puszczali na miejsca, wskazując gdzie wolne albo wręcz nawet w pustym prawie tramwaju pan mi ustąpił :-D

Położna pochwaliła brzuszek (chyba że taki mały) i pobrała ostatnią morfologię. Jutro wyniki, dziś odebrany gbs ujemny, posiew ujemny, od jutra jak wezmę te wyniki to będę już miała wszystko gotowe.

A dziś o 2:30 ogromny ból miesiączkowy, przeszedl po 20 min dopiero. Potem to samo o 5 rano i o 7 rano ale już krótsze i przechodziły od razu po załatwieniu siku. Ale ten o 2:30 to już był taki mega - przypomniało mi się jak to było to czuć co miesiąc brr :-P

Po morfologii kupiłam sobie paczka (pani wybrała największego bo powiedziała że jem za dwóch i tak trzeba :-P) i jadę do domu spać :-D może trzeba się wyspać przed czymś :-P

Annaya, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Takie drętwienie dłoni, palców to raczej objaw tzw cieśni nadgarstka ciężarnych. Chodzi o to, że jest duży nacisk na nerwy np przez zatrzymywanie wody w organizmie. Często przechodzi zaraz po porodzie, a czasem troszkę dłużej.

Dokladnie to miałam napisać :)

Mi pomogło picie pokrzywy jak już pisały dziewczyny tutaj i staram się miec ręce zwieszone w dół często (niestety przy używaniu np. telefonu do forum to trudne :-P) Najgorzej jest przy dłuższym jedzeniu np. obiedzie. Co chwilkę rączki w dół aby wytrzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:31

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha dawaj znać jak sytuacja ;)
    o rety jakbym czytała o sobie ;) jak jeszcze ciąża nie donoszona to tu się brzuch napina, tu spojenie boli jak diabli, tu kłucie w pochwie nie do wytrzymania i ta obawa że poród zacznie się za szybko ;) każde nowe odczucie zmusza do myślenia czy tak powinno być i czy to nie już ;) wydaje mi się że jak wchodzi się w "ciążę donoszoną" to psychika wyluzowuje i te objawy też się uspokajają :)
    wczoraj mimo okropnego kłucia w pochwie poprałam ręcznie to co zamarzałam, cel jest jeden: zdążyć przygotować wszystko dla malucha nim się zacznie ;)

co do kolejek i starszych pań mam już wiele podobnych doświadczenia jak Wy ;) np. w Kaufland na dziale mięso, wędlina sery też obsługują poza kolejnością ;) raz stałam w kolejce po nie wiedziałam i pani powiedziała że następnym razem mam stanąć z boku i ktoś z obsługi do mnie podejdzie ;) wiec na następnych zakupach tak zrobiłam :D a w kolejce pierwsze 3 miejsca to emerytki ;D pani z obsługi do mnie: "co podać?", a tam ryk z kolejki "ale ta Pani nie stała w kolejce" :D i wiecie co ? emerytki dostały pocisk od dwóch ekspedientek z za lady :D ubaw po pachy :D taki sojusz miałam :D

wczoraj byliśmy z mężem na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia ;D z uwagi na to że jestem tam w najwyższym tygodniu ciąży już na pierwszych zajęciach widziałam specjalne traktowanie i dostałam info że porodówkę mogę zwiedzać szybciej niż na ostatnich tj.12.06. bo mogę nie doczekać :D babka wczoraj mówiła że od 34 tyg już może się wydarzyć wszystko ;D do męża chyba dotarło jak ktoś obcy to powiedział bo jak ja mu to mówiłam to słyszałam tylko "tak, tak już od razu urodzisz" :D :D :D

• Tini Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u gin i nie wiem czy się martwić. Mała waży tylko 2900, wszystkie pomiary odpowiadają 35 tc (A jutro zaczynam 39) afi w tydzień spadło z 12 na 8, łożysko na szczęście ciągle 2 stopnia. Martwi mnie tylko czemu mała tak słabo rośnie

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie u gin i nie wiem czy się martwić. Mała waży tylko 2900, wszystkie pomiary odpowiadają 35 tc (A jutro zaczynam 39) afi w tydzień spadło z 12 na 8, łożysko na szczęście ciągle 2 stopnia. Martwi mnie tylko czemu mała tak słabo rośnie

A Ile Ty wazylas przy urodzeniu? Ja ważyłam właśnie 2900 i powiem Ci że później ze mnie był klocek :-P Wiec ja bym się nie martwiła, może będziesz miała takabkruszynke co później urośnie ze hej ;)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Fasola ja używam wkładek i bardzo często je zmieniam ze względu właśnie na duze ilosci śluzu, które się pojawiają. Nie łączę tego śluzu zjednak z żadnym czopem ;)

Ja się obawiam infekcji . Nie wiem czemu ale dla mnie wkładka mimo częstego zmieniania prowadzi do tego że mnie swędzi wszystko ;(

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ