X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że teraz będzie kolejna Wonderland :)

age.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ogromne gratulacje i jaka niespodzianka, bo czekałyśmy na jutro :) jak się czujesz?
    welonka wrote:

Nawet mi nie mów. Jestem dzisiaj nie do życia - najchętniej przespałabym cały dzień, więc nie dałabym nawet rady urodzić ;)

Magda33 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hihi ja też tak typuję;) i jeszcze Tini lada dzień;)

Magda ogromne gratulacje! :*

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ogromne gratulacje ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję!!!!

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Wiecie jak się wzruszyłam, dziś mój mąż pojechałz dziewczynami na ostatnie zakupy przed Sobotnia kumunią( sweterki rajstopy balerinki itp) i wrócili między innym z nude szpilkami dla naszej szestnastki. Aż mi się łza zakręciła ze mam takie duże dziecko, trochę szkoda że nie ze mną taki przełomowy zakup, ale czuję się dumna jak paw z dziewczyn:)
    Wyobrażam sobie te uczucia <3 też czekam na takie momenty, wiem ,że będą trochę inne bo to jednak chłopaki :P

klarunia1978 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Hihi ja też tak typuję;) i jeszcze Tini lada dzień;)

Magda ogromne gratulacje! :*

Wonderland też typuje ale ja? U mnie wszystko ucichlo- pewnie ze strachu :-) Choć jeszcze tydzień temu chciałam urodzić 18-tego czyli jutro. A dziś nie jestem gotowa

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, moje gratulacje <3 Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Michałka :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Wonderland też typuje ale ja? U mnie wszystko ucichlo- pewnie ze strachu :-) Choć jeszcze tydzień temu chciałam urodzić 18-tego czyli jutro. A dziś nie jestem gotowa

Hihi czyli coś jest na rzeczy;)

Ale jak w poniedziałek w nocy dostałam skurcze to też doszłam do wniosku, że jeszcze mam czas i w sumie to nie muszę rodzić;) Choć pewnie jak się tu na czerwcówkach rozkręci i zaczną się porody, to też będziemy chciały mieć to za sobą;) no i oczywiście dzidziusia obok siebie!

Sonia94 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,gratulacje :D
    Duży chłopak :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony :)
    13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
    age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale niespodzianka, gratuluję maleństwa na świecie :-)!!!!

Klarunia, fajne uczucie jak córa dostaje pierwsze szpilki. Ale masz duża córę :-)
    A tu jeszcze przed nami takie sprawy :)

Zaczyna do mnie docierać, że coraz bliżej...
    Ale maluszków nam się już posypało, zaczniemy niedługo pękać po kolei :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję ;) dużo zdrówka dla Was :)

kobiety, co do chłopów i ich "grana w gry" to uspokoiłyście mnie troszkę bo już myślałam że tylko mój taki lekkoduch ;) też muszę go zaganiać do roboty - szkoda że do konsoli nie trzeba go zapraszać...

dziś na szkole rodzenia zwiedzaliśmy porodówkę! Powiem Wam że jak po tym zwiedzaniu to zamiast wyluzować to ja raczej się wystraszyłam :) chyba i mnie dopada atak paniki.
    Za to jak weszliśmy do jednej sali poporodowej była tam pacjentka która rodziła dzień wcześniej z mężem i jej mały okruszek, na widok maluszka od razu oczy zalały mi się łzami :D wzruszyłam się na widok obcego maluszka :) ach te hormony :D

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o stosowaniu oleju z wiesiolka? O naparaach z liści malin już wiem ale o wiesiolku dowiedziałam się dzisiaj i to przez przypadek

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - ale niespodzianka :) gratulacje dla Was!! Czekamy na relację co i jak :)

Joaszo - ja dziś tez się wzruszyłam aż mi się łezka zakręciła kiedy zobaczylam tego kilkugodzinnego noworodka ;)

Andziula - chyba źle wyraziłam swoje odczucia co do przepuszczania w kolejkach, oczywiście że dobrze że skorzystałaś ze swoich praw i nikomu się tłumaczyć nie musiałaś. Tak tylko wyraziłam swoje przemyślenia, ze to prawo nie zawsze jest konieczne do wykorzystania. Ale jak ktoś nie korzysta to i puszczać komentarzy jak do Ciebie nie powinien. Franca jakaś i tyle.

Andziula_1988, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magda! <3 Dużo zdrówka dla Was obojga, czekamy na relację :)

Ja melduję się po ważnej dla mnie wizycie, na której miało się rozegrać po wszystkich moich perypetiach czy mogę odbyć podróż i wrócić do męża czy zostaję na poród tutaj ;)
    Posiew czyściutki, GBS ujemny, na KTG oczywiście żadnego skurczu (w sumie szkoda, bo ciekawa byłam na jakim poziomie pisałyby się te moje twardnienia).
    Wody w porządku, a malutki waży sobie ok 2,5kg <3
    Pessar cały czas ładnie trzyma szyjkę, nic tam się nie pogorszyło, nie rozwarło bardziej. No generalnie sama w to wszystko nie wierzę!

Alphelia, Dika, zielonooka7, lotka1990, Tròjka, summer86, Agnella, anieszka, welonka, Andziula_1988, Magda33 lubią tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Co do tych emerytek to też różnie bywa, bo często o to miejsce się chyba biją te co zaraz pobiegna kopać ogródek a usiąść czy przejść w kolejce chcą nie dlatego,że się źle czują tylko " bo im się należy" albo bo się poczują w ten sposób ważniejsze. Albo po prostu chcą już iść te swoje pomidory sadzić. Często też te, co naprawdę wyglądają na schorowane się nie kłócą.
    Racja, zgodzę się :)
    Ale czy ten opis też do ciężarówek nie pasuje czasem? Może nie do pomidorów się śpieszą, ale do innych przyjemniejszych spraw mimo dobrego samopoczucia i posiadanego czasu na zwolnieniu ;)

O matko, ale się uczepiłam tematu, w ciąży jestem czy co? ;)
    dodam tylko już obiecuję, ostatni raz, że popieram korzystanie z praw w razie gorszego samopoczucia, uciążliwego głodu ;) zagrożenia ciąży itp. Wtedy to wiadomo że konieczne i żal że inni tego nie rozumieją wówczas.

Klarunia - będzie mi raźniej na porodówce w takim razie :)
    Wow, szpilka? poważny skok.
    Ja mojej jedenastolatce ostatnio wybijałam z głowy buty z obcasem, zanim się obejrzę i faktycznie będzie chciała już szpilki, jak te dzieci rosną szybko.

Annaya - Super, a co z podróżą? Masz zielone światło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:41

klarunia1978 lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Ależ cudownie! Gratulacje :) Piękny i duży chłopak! :)

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    14.11 planowana indukcja
    10/11.11 moj plan 😁

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, dziękuję!!!

Wizyta na szczęście ok, jakoś się dziwnie stresowałam cały dzień dziś. Ale ciśnienia narazie dobrze mierze i tylko jeśli będą ciągle się wznosić lub będą wysokie to do szpitala. I jeśli zaboli mnie głowa/brzuch na górze.

Maluszek waży 3300g! I jest długi :-D Szyjka 2.6 czyli się skróciła centymetr w ciągu tygodnia - to pewnie stąd te bóle miesiączkowe w nocy.

Z nowych rad mojego lekarza: jak wody odpłyną to od razu jechać do szpitala a nie czekać jak uczą na szkołach rodzenia - tłumaczył że pępowina może się naprawdę różnie ułożyć i nie zaszkodzi sprawdzić czy np. główka jej nie uciska jak wylecial płyn. W sumie logiczne to co mowil i mówił to tak że czasem naprawdę lepiej zrobić wszystko co można niż później sobie wypominać. To tak z jego praktyki.

Druga rada: jeśli skurcze są regularne, to nie jak są co 5min, ale też jak są co 10 min, bo nie jesteśmy w stanie powiedzieć jakie jest tak naprawdę rozwarcie. I że też od razu się pakować i jechać żeby później nie żałować.

To tak z rad mojego wrażliwego ale w sumie bardzo doświadczonego lekarza :)

Ale się cieszę że z maluszkiem wszytsko ok, niby za tydzień się znów widzimy z lekarzem ciekawe czy dotrzymamy :-D

kokkosanka, Alphelia, Dika, klarunia1978, Annaya, anieszka, Anitka201, Lucy010, Andziula_1988, Magda33 lubią tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    14.11 planowana indukcja
    10/11.11 moj plan 😁

preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale męczący za mną dzień. Chcę jak najwięcej porobić i przygotować przed porodem więc pranie, sprzątanie, okna, trochę ugotowałam na zapas a do tego jeszcze dwojka dzieci bo mąż do 22 w pracy. Aż sama się dziwię że miałam tyle energii

ug37gu1r4avkpjo0.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ