X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    39 tydzień i jeszcze gbs nie pobrala? Ja miałam pobrane w skończonym 36 i wizyty od tego czasu już co tydzień. Może zadzwoń do niej i zapytaj czy wcześniej by Cię nie przyjęła i nie pobrala tego wymazu.

Teqz gratuluję :-)

Welonka wszystkiego naj naj :-)

Sarra tak jak piszą dziewczyny - myślę że lekarze na bieżąco sprawdzają ilość wód i gdyby było za mało to na pewno nie kazaliby czekać.

Magda super że już wychodzicie. Pamiętam jak ja się cieszyłam gdy w końcu dostałam wypis.
    Miałam pobrane ale na przed 36 tygodniem, wynik ujemny więc tym bardziej zależy mi żeby było aktualne. Spróbuję zadzwonić

oar8yx8dab4u94zl.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, wszystkiego najlepszego! :)

Magda, super że wychodzicie.

Dziewczyny, mam pytanie. Byłam dziś na pierwszym KTG. Co chwile pipkało, bo mała się kręciła i tętno podskakiwało do 180. Dopiero zmiana pozycji jakoś wpłynęła na uspokojenie ruchów i tętno trzymało się w granicach 120-160. Położna powiedziała, że wynik ok, bo te skoki były związane z ruchami i gorzej gdyby były duże spadki, ale i tak się kurczę martwię :/ Wizytę u lekarza mam dopiero w czwartek.
    Czy któraś z Was miała przekroczenia tętna na KTG?

Magda33 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer w szpitalu miałam ktg robione 2-3 razy dziennie i za każdym razem wykresy były inne. Nigdy nie były podobne do siebie. Raz większe tętno, raz większe skurcze, więcej albo mniej ruchów. Tętno bywało do 180 max. min.120 ale zawsze w normie. Lekarze się do tego specjalnie nie czepiali. Na tym etapie ciąży.

summer86 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz gratulacje :*

Magda fajnie że już wychodzicie do domu , w domu zawsze lepiej :)

Dziękuję wszystkim za zyczenia :*

Angela juz od 37tc nic nie biorę na skurcze.

U mnie do 13 napinal się brzuch dość mocno ale bez wielkiego bólu teraz czuję w krzyżu bóle ale też delikatne , od rana już bardzo nisko czuję Mała i uda i pacheiby od wewnętrznej strony bolą, rozmawiałam z siostrą i ona mowi ze dzień wcześniej twardnial jej brzuch nic ja nie bolało a na następny dzień odeszły jej wody,druga powiedziała ze nawet jak leżę to nie mam płaskiego brzucha tylko taki szpic i że jest dużo niżej . Jak nic z tego w najlbizszym czasie nie wyklaruje to ja już się podaje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 15:40

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu jak sprawdzam na detektzorze tętna też czasami dochodzi do 182-3 a najniżej 126. Najczęściej między 140-150.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu gorąco Łał...
    Trzymam kciuki za was.
    U mnie po wizycie ok wszytko. Nast we czwratek. Lekarz przy badaniu f
    Dotykal glowki dziecka i ja odpychal. Jak do niedzieli nie urodze to w piniedzialek szpital i wywołanie. Eh zobaczymy.
    W czwartek zrobi usg.
    29.05 jest pelnia wtedy pewnie bedzie kulminacja :Djesli do tego czasu zostana jakies w dwupaku przy takim tempie jakim idziecie :P

Kropka89 lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem sa takie spowilnienia na ktg i to jest w normie to sa akceleracje i powinny byc i spowilnienia i przyspieszenia. Nie piwinno byc caly czas ktg na tym samym poziomie (czyli takie płaskie) musza byc takie roxnice wtedy jest w normie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 15:47

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra trzymaj sie tam bedzie dobrze :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Miałam pobrane ale na przed 36 tygodniem, wynik ujemny więc tym bardziej zależy mi żeby było aktualne. Spróbuję zadzwonić

Może najpierw zadzwoń i zapytaj w swoim szpitalu czy wynik z 35 tygodnia im starczy, czy powtarzać - myślałam, że w ogóle nie miałaś robionego tego badania - to by był problem, ale często jest tak, że w szpitalu patrzą na badania na zasadzie "ostatnie badanie czyli aktualne badanie", warto najpierw zapytać, może nie będą mocno rygorystyczni :)

anieszka lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Tylko na czworaka! Ja też się dziś za to zabieram :D

Jednak wygrały dziś powierzchnie pionowe - wymylam szafę i drzwi :-P i do razu pobiegłam do łazienki...niezły efekt przeczyszczający mają takie ćwiczenia dla mnie teraz :-D

po obiedzie jednak drzemka chociaż miałam dalej działać ale wywiesilam pranie i stwierdziłam że padam z nóg a jeszcze wieczorem na chwile wychodzimy z mężem to muszę mieć trochę siły ;)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya hahaha preferuje bardziej Natalie Gacke niż Chodakowską :P a tak serio jakoś tak zdjęcie wyszło i jak pisałam mała ułożona bardziej po drugiej stronie i tam już jest pełniej ;) zresztą według mierzenia centymetrem u lekarza i położnej jestem w normie no może ostatnio byłam na tym szarym polu niżej ( mam wydrukowana karte czarno/biala )

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Teqz gratulacje :*

U mnie do 13 napinal się brzuch dość mocno ale bez wielkiego bólu teraz czuję w krzyżu bóle ale też delikatne , od rana już bardzo nisko czuję Mała i uda i pacheiby od wewnętrznej strony bolą, rozmawiałam z siostrą i ona mowi ze dzień wcześniej twardnial jej brzuch nic ja nie bolało a na następny dzień odeszły jej wody,druga powiedziała ze nawet jak leżę to nie mam płaskiego brzucha tylko taki szpic i że jest dużo niżej . Jak nic z tego w najlbizszym czasie nie wyklaruje to ja już się podaje .

Ja wymylam wczoraj włosy (a to u mnie wyczyn bo długie i grube) dziś zrobiłam paznokcie, długi spacer, sprzątam no i tez czekam! Teraz się położyłam żeby zobaczyć jaki mam brzuch jak leżę po tym co napisałaś :-D Mój to raczej takie wzgórze jak z tapety Windowsa :/ niezbyt szpiczaste! w dodatku mały jest tak śmiesznie ułożony że na środku brzucha mam dołek a po bokach dwa wzgórza - tyłeczek i nozki :-D Mnie też trochę bola pachwiny i nogi i krzyż od wczoraj wieczora ale oprócz tego to cisza! Także się z Tobą solidaryzuje :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za info o probiotykami. Faktycznie mama mi wczoraj kazała jesc kiszone ogórasy i kapustę. O probiotyk pytałam lekarkę przy pierwszym antybiotyku to powiedziała że nie jest konieczny. I w trakcie brałam ale ostatnio np. pediatra córki powiedziała że probiotyk to miesiąc po antybiotykach się bierze. W środę idę do lekarki to jak wypisze mi antybiotyk to niech od razu powie jaki probiotyk i będę brała już do końca. Tym czasem obiadek a na obiad czarnina a następnie truskaweczki ;)))

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Może najpierw zadzwoń i zapytaj w swoim szpitalu czy wynik z 35 tygodnia im starczy, czy powtarzać - myślałam, że w ogóle nie miałaś robionego tego badania - to by był problem, ale często jest tak, że w szpitalu patrzą na badania na zasadzie "ostatnie badanie czyli aktualne badanie", warto najpierw zapytać, może nie będą mocno rygorystyczni :)

Leira jestes moim glosem rozsadku :) niestety z porodem w wodzie slyszalam opinie ze celowo "czepiaja sie" terminow i wynikow. Zobaczymy, za wszelką cenę nie będę sie jednak wychylac, natomiast dla pewnosci zadzwonie

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja po wizycie i chyba jeszcze pochodze w dwupaku ;) szyjka miękka ale długa i główka wysoko :) zalecenia chodzenie po schodach, skoki na piłce i dużoooooo sexu :D
    Gratulacje dla rozpakowanych i wszystkiego najlepszego dla solenizantki :)

Edit: Mały ma 3600 według pomiarów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 16:50

summer86, lotka1990, zielonooka7, Andziula_1988, Annaya, Dika, witaminkab, welonka, Magda33, Sonia94 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Dziewczyny dziękuję za info o probiotykami. Faktycznie mama mi wczoraj kazała jesc kiszone ogórasy i kapustę. O probiotyk pytałam lekarkę przy pierwszym antybiotyku to powiedziała że nie jest konieczny. I w trakcie brałam ale ostatnio np. pediatra córki powiedziała że probiotyk to miesiąc po antybiotykach się bierze. W środę idę do lekarki to jak wypisze mi antybiotyk to niech od razu powie jaki probiotyk i będę brała już do końca. Tym czasem obiadek a na obiad czarnina a następnie truskaweczki ;)))

Miesiąc po antybiotyku?
    Ja znowu mam info, że bierze się razem z antybiotykiem (osłonowo) i jeszcze co najmniej tydzień po (w zależności od infekcji i antybiotyku), bo podobno liczy się czas, żeby tą "jałową" przestrzeń jak najszybciej zapełnić dobrą bakterią. Ta lekarka tłumaczyła jaki jest sens brania probiotyku miesiąc po antybiotyku? Bo z taką teorią się jeszcze nie spotkałam, a jestem ciekawa.
    anieszka wrote:
    Leira jestes moim glosem rozsadku :) niestety z porodem w wodzie slyszalam opinie ze celowo "czepiaja sie" terminow i wynikow. Zobaczymy, za wszelką cenę nie będę sie jednak wychylac, natomiast dla pewnosci zadzwonie

Pewnie, najpierw zadzwoń. Chociaż może tak być, że będą się czepiać o aktualne bo poród w wodzie podobno obarczony jest dużym ryzykiem zarażenia malucha, a wiadomo, że GBS błyskawicznie nawraca, ale.. jeśli nigdy nie miałaś to też, niby skąd miałby nawrócić? Niemniej jednak jakby się okazało, że te wyniki z 35 tygodnia starczą to też dobrze, bo nie wiem czy masz za darmo te badania czy nie, ale u mnie taki posiew kosztuje stówkę, więc zawsze to więcej pieniążków w kieszeni :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rodziłam w Mysłowicach. Te 80 km mam praktycznie wzdluż DK1, a szpital tez jest blisko zjazdu z trasy, więc dotarcie tam w nd rano zajęło nam niecałą godzine :) przyjeżdżaja tam dziewczyny nawet z Wrocławia i Kielc. Przy porodzie starszaka, wiedziałam, że muszę walczyć o wszystko co bym chciala. Tutaj czulam sie niesamowicie bezpieczne - widzialam, że położna bedzie dbać o to na czym mnie też zależało. Każdemu będę polecać porodowke w Myslowicach <3
    Robiłam masaż krocza olejkiem jojoba, ale muszę przyznać, że bardzo niesystematycznie, dosłownie kilka razy. Zawsze brakowalo mi ma to czasu i sił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 17:09

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Rozwarcie na 1,5cm. Aktualnie zostaje na obserwacji, skurcze odczuwam co jakiś czas ale na ktg się nic nie pisze. Czekam zatem do jutra, na decyzję czy wypiszą mnie na te kilka dni do domu czy będą cieli. Trzymajcie kciuki!

Annaya, Fasola1234, lotka1990, Dika, witaminkab, welonka, Kropka89, Sonia94, cichyszept, Tini, Joaszo, Andziula_1988, Magda33 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Jestem w szpitalu. Rozwarcie na 1,5cm. Aktualnie zostaje na obserwacji, skurcze odczuwam co jakiś czas ale na ktg się nic nie pisze. Czekam zatem do jutra, na decyzję czy wypiszą mnie na te kilka dni do domu czy będą cieli. Trzymajcie kciuki!

WOW!
    Następna! :)

SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA, oby wszystko było OK z Tobą i maluchem :)

I oczywiście.. umieram z zazdrości :P

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje :) Ha kciuki za Was!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ