X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Dika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 - cudowny szkrabek :) słodziak :)

ScarlettKate - GRATULACJE!!!! Pozazdrościć takiego szybkiego obrotu akcji :)
    Ale miałaś wyczucie żeby nie czekać do ostatniej chwili, nie przewidzi się.
    Czekamy na zdjęcie :)

lotka - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo zdrówka.

klaurnia - Ty się doczekać 8 czerwca nie możesz, a ja przeciwnie, za szybko mi czas leci, nie czuję się jeszcze gotowa i strasznie się zaczynam bać tej cesarki :(
    Czy też do szpitala masz się zgłosić dzień wcześniej na czczo?

Lucy - ja mam policzki w plamach (przebarwieniach ciemniejszych), mam nadzieję że chociaż część zejdzie po ciąży, a może to już z wiekiem takie i zostaną..

welonka - na pewno dzidzia jest po prostu szczupła, nie martw się.

lotka1990, lotka1990, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett jaka akcja :D szok! A na szkole rodzenia każą czekać do regularnych i co? Ważne że w porę dotarłaś i że z maluszkiem wszystko dobrze :-)

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja się wzięłam za sprzątanie a tu takie akcje!!!

Scarlett - wielkie gratulacje! I samego wyczucia i sprawnego porodu i pięknej Oliwki!!!

Lotka- wszystkiego co Ci się wymarzy!!! :)

welonka - nie martw sie, wiesz jak to z tymi pomiarami bywa, wszystko na pewno będzie dobrze :)

Magda - synek rzeczywiście jak z obrazka <3

Dziewczyny, ja juz wszystkie kurze starlam, ostatnie pranie nastawilam, okna wymyte, z mężem poprzytulane no i normalnie nic cicho sza! Co robić jeszcze? :-P Wiem, zostały mi podłogi ale kolana mnie bolą :-P Jak wywieszę pranie i firanki to jeszcze poprasuje a to zmywanie podłogi zostawię jako ostateczność na jutro :-D Jutro też wizyta na 18:00 ciekawe czy będzie jakiekolwiek rozwarcie i czy coś ruszyło ;) A do tej pory...może kolejny obywatel nam się urodzi, co? Która następna? :-D

lotka1990, Magda33 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlette, jaka śliczna dziewczyneczka :-)!!!! Ogromne gratulacje :-)!!!!
    Pięknie poszło, poród błyskawiczny. Miałam przeczucie, że do niedzieli urodzisz :-) Ale jakie zaskoczenie z rana, jak napisałaś :-)
    Scarlette, a jak długo rodziłaś swoje pierwsze dzieciątko :-)?

Sarrra, pewnie już tulisz maluszka :-)

Ha, nic nie będę tu dodawała, bo i tak jesteś zdenerwowana...A może jednak pokroją i nie na darmo będzie tutaj Twój pobyt? Zaraz się okaże, że dzisiaj urodzi się trzeci maluszek na forum :)

Klarunia, bardzo bym chciała dotrzymać do 38 tc i właśnie urodzić 8-10 czerwiec :-) Mam przeczucie, że nam tak się uda :-)

Magda, super, ze wychodzisz ze szpitala :-)

Jak już poruszyłyśmy tematy kulinarne...Dziś na obiad mam krupnik i brokułową ze śmietaną oraz spaghetti, te drugie zjadłam z pół kilo mięsa, dodałam sporo sera żółtego, sos domowej roboty z pomidorów...pychotka. Dobrze, ze mężowi zostało, jak wróci to biedak będzie miał ;-)
    No i chodzi za mną pizzuska :-)
    Niestety, zaraz wyprawa z wózkiem, zabrakło kupę produktów spożywczych, plan mam taki, aby wolno iść, a nie tak jak zawsze jakbym się śpieszyła ;-)
    Pogoda ładna, gorąco...lubię taką :-)

Dziewczyny, to która następna :-)? Może na trochę przerwę zrobimy ;) :-D?

I wracając do tematu mężów...Mój ostatnio bardzo mi pomaga, stara się częściej bywać, a ja...cóż...podła zołza, czepiam się go o duperele, dokuczam mu, już sama widzę, że aż dosadnie i bez podstaw, jakbym sama ideałem była...Już mama prosiła mnie, abym odpuściła.
    I niestety, na dziecku też moje humory się odbijają, czasami mam wyrzuty sumienia...Żal mi mojej kochanej córeczki, szczególnie jak popatrzę na jej twarzyczkę, ale wierzę, że zrozumie mamusię.
    Dlatego staram się od dziś odpuszczać złe humory i cieszyć się chwilą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 14:25

Magda33 lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka, wszystkiego najlepszego :-)!!!

Welonka, nie przejmuj się, z autopsji wiem, ze lekarze ginekologowie, konkretnie faceci, zawsze są tacy przejmujący się. Masz w normie pomiary, dziecko będzie szczupłe.
    Często też bywa na odwrót, duży brzusio i krótkie kości udowe o 4 tygodnie i też to jest w porządku.

lotka1990 lubi tę wiadomość

• Tini Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych maluszków. A swoją drogą Scarlet zazdroszczę porodu. Dokładnie taki mi się marzy. Pojechać tylko na parte :-)

Lotka wszystkiego naj naj :-)

Ktora następna? Myślę że ustąpmy miejsca Ha, bo już swoje wyczekala A za nią Welonka skoro już szyjka gotowa ;-) Welonka nie martw się pomiarami. Podejrzewam że albo niedokładnie zbadał albo mała była niefortunnie ułożona i nie dało się dobrze zmierzyć.

U mnie zaś od rana nie wiadomo czemu śluz który się wydobywa jest w ilościach ok 1 łyżeczki na godzinę i do tego brązowy więc z krwią. Na razie spokojnie jeszcze czekam bo skurcze nie są bolesne ale myślę że szyjka zaczyna się rozchodzic.

lotka1990 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka znana jest mi sytuacja, w moim najbliższym otoczeniu, że u dziewczyny wychodziło na USG, że brzuszek jest "młodszy" o kilka tygodni niż reszta ciała, a do tego też dzieciak wydawał się długi. Ta dziewczyna już urodziła 3 miesiące temu i powiem Ci, że pomimo że ona bardzo przeżywała te wymiary, a ja jej starałam się tłumaczyć, że mała jest długa i chuda, to po urodzeniu jej córka nie sprawiała wrażenia tyczki - jest normalnym pulchnym niemowlakiem i nie odstawała od dzieciaka, z którym leżała na sali, więc z tymi pomiarami to trzeba rozsądnie i nie stresować się wynikiem.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny staram sie tym nie zadreczac ,brzuszek zawsze byl do tylu ale z kazda wizyta rosl a teraz od ostatniej wizyty zatrzymal sie i to mnie martwi , mam nadzieje ze po prostu jest szczupla grubaskiem nie ma po kim byc. U nas glowa jest na 39tc a brzuch 34tc wiec roznica spora, wagowo przybiera prawidlowo.

Tini a moze Twoja kolej ? :) u mnie szyjka niby gotowa ale jest jescze zwrocona do krzyza lekarz mowi ze moge urodzic w kazdej chwili ale tez moge przenosic .

Kropka89 lubi tę wiadomość

age.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka u nas brzuszek też zatrzymał się na 34t3d ale sytuacja jest gorsza bo mała waży tylko 2300 wg pomiarów też mnie to bardzo martwi ale lekarz twierdzi że skoro łożysko jest w porządku i poziom wód też to nie ma się czym przejmować.

ScarlettKate gratulacje pozazdrościć takiej szybkiej akcji❤️

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka chyba Ty pytałaś o plamy na twarzy. Ja takie dostałam typowa ostuda ciążowa. Mam na czole i na policzkach, ułożyła się symetrycznie. Na początku miałam mocny trądzik, teraz to..masakra. Kamufluje fluidami ale tak na prawdę mało to daje. Używam filtru 50 ale jak widać ta przypadłość mnie nie ominęła w ciazy. Po synu wszystko mi zeszło wiec łudzę się ze teraz tez tak będzie.. w inym wypadku serwuje sobie laser.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Zapraszam Was jeśli posiadać Facebook do wziecia udziału w konkursie do wygrania podusia na dzień mamy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1615683078530544&id=948648818567310

Również szyję dla dzieci kocyki podusie i inne rzeczy zapraszam Was przyszłe mamuśki :) i pozdrawiam niech ciążę przejdą Wam bez problemow!!

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Tini a moze Twoja kolej ? :) u mnie szyjka niby gotowa ale jest jescze zwrocona do krzyza lekarz mowi ze moge urodzic w kazdej chwili ale tez moge przenosic .

No niestety ja jeszcze nie gotowa ;-) tak jak pisałam wcześniej- planuje przełożyć poród o rok lub dwa aż nastawie się psychicznie ;-D

klarunia1978, Dika, Andziula_1988, Joaszo lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarazi w końcu któraś rozpakowana tym rychłym porodem? Co? :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika, no aż mnie nosi tak się nie mogę doczekać:( Ja mam się zgłosić tego samego dnia czyli 8 rano na czczo o 7.00. I tego dnia będzie cc. Wolałabym dzień wcześniej na spokojnie, no cóż ale takie zasady u mnie w szpitalu. Najgorsze jest to że nie moze być przy cc osoba bliska, a nam tak zależało:( jakiś masakryczny prehistoryzm w tym moim szpitalu, a w większości w Warszawie można. Gdyby nie to że specjalizują się w cukrzycy to zmieniła bym plany.
    Dika, Agnella to co umawiamy się na wspólny poród:)??? Na 8 czerwca:)

Dika lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buźka miała być oczywiście wesoła bo naprawdę!!!! nie mogę się doczekać.

qq87krhmjgas4avj.png

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lotka chyba Ty pytałaś o plamy na twarzy. Ja takie dostałam typowa ostuda ciążowa. Mam na czole i na policzkach, ułożyła się symetrycznie. Na początku miałam mocny trądzik, teraz to..masakra. Kamufluje fluidami ale tak na prawdę mało to daje. Używam filtru 50 ale jak widać ta przypadłość mnie nie ominęła w ciazy. Po synu wszystko mi zeszło wiec łudzę się ze teraz tez tak będzie.. w inym wypadku serwuje sobie laser.
    to akurat nie ja pisałam ale mi też się teraz tworzą dziwne rzeczy na twarzy :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Scarlette, jaka śliczna dziewczyneczka :-)!!!! Ogromne gratulacje :-)!!!!
    Pięknie poszło, poród błyskawiczny. Miałam przeczucie, że do niedzieli urodzisz :-) Ale jakie zaskoczenie z rana, jak napisałaś :-)
    Scarlette, a jak długo rodziłaś swoje pierwsze dzieciątko :-)?

Sarrra, pewnie już tulisz maluszka :-)

Ha, nic nie będę tu dodawała, bo i tak jesteś zdenerwowana...A może jednak pokroją i nie na darmo będzie tutaj Twój pobyt? Zaraz się okaże, że dzisiaj urodzi się trzeci maluszek na forum :)

Klarunia, bardzo bym chciała dotrzymać do 38 tc i właśnie urodzić 8-10 czerwiec :-) Mam przeczucie, że nam tak się uda :-)

Magda, super, ze wychodzisz ze szpitala :-)

Jak już poruszyłyśmy tematy kulinarne...Dziś na obiad mam krupnik i brokułową ze śmietaną oraz spaghetti, te drugie zjadłam z pół kilo mięsa, dodałam sporo sera żółtego, sos domowej roboty z pomidorów...pychotka. Dobrze, ze mężowi zostało, jak wróci to biedak będzie miał ;-)
    No i chodzi za mną pizzuska :-)
    Niestety, zaraz wyprawa z wózkiem, zabrakło kupę produktów spożywczych, plan mam taki, aby wolno iść, a nie tak jak zawsze jakbym się śpieszyła ;-)
    Pogoda ładna, gorąco...lubię taką :-)

Dziewczyny, to która następna :-)? Może na trochę przerwę zrobimy ;) :-D?

I wracając do tematu mężów...Mój ostatnio bardzo mi pomaga, stara się częściej bywać, a ja...cóż...podła zołza, czepiam się go o duperele, dokuczam mu, już sama widzę, że aż dosadnie i bez podstaw, jakbym sama ideałem była...Już mama prosiła mnie, abym odpuściła.
    I niestety, na dziecku też moje humory się odbijają, czasami mam wyrzuty sumienia...Żal mi mojej kochanej córeczki, szczególnie jak popatrzę na jej twarzyczkę, ale wierzę, że zrozumie mamusię.
    Dlatego staram się od dziś odpuszczać złe humory i cieszyć się chwilą :-)
    Z synkiem to akurat bylam wtedy w szpitalu skurcze od 17 urodzilam go 19.45

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett przepiękna dziewczynka gratuluję!!!!

qq87krhmjgas4avj.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie znajdę stronę z naszymi maluszkami? <3 <3 <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spotkaniu z położna. Nic się nie dzieje :( tzn szyjka skrócona w 50%, miękka ale rozwarcia brak. Na ktg skurcze co 5 minut. Ehh... Mam jeszcze tydzień na pewno...mam nadzieję, że nie dłużej.

uwo93e3kxvexoenv.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ