CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasola, gratuluję dobrze ze wszystko tak pozytywnie się skończyło i szybko trafiłaś do szpitala, oddzielenie łożyska zabrzmiało to dosyć groźnie. Uff gratulacje najpiękniejszy dzień na poród:)
-
Leira wrote:To co - następne porody w pełnię, a potem Dzień Dziecka?
Ja mam Termin USG na jutro, ale kalendarzowo na 1 czerwca wiec nie mowmy hop...
-
Fasola1234 wrote:Hej dziewczyny:) o 16.17 na świat przyszła Michalinka. Pkt 10/10 . 2920g.
Miałam cc bo tętno małej się utrzymywało na wysokim poziomie . Przyczyną krwawienia było brzeżne oddzielnie łożyska. Ale na szczęście wszystko było okej. Ja teraz dostaje przeciwbolowe. Mała śpi sobie u mnie. -
Dika wrote:Fasola - GRATULACJE dla Was, wypoczywajcie
Spuchły mi palce u rąk, normalnie ciężko mi coś pisać, czy coś robić. Macie tak? Chyba jednak ta woda, bo przecież w dzień mi dłonie nie przytyły..
Ja tak mam z rana - wtedy jest najgorzej. Do tego dochodzi drętwienie rąk. Umycie zębów rano jest dla mnie wyczynem i robię to na 4-5 razy z przerwami na oddrętwienie ręki lub uspokojenie się bólu opuchniętych i zaciśniętych na szczoteczce palców. -
Fasola, gratulacje
Ja byłam z Alanem na festynie z okazji dnia dziecka a później u moich rodziców.Mirek doszedł po pracy. Przed chwilką wróciliśmy,wszyscy sobie pili drinki a ja mogłam tylko powąchać, jak tylko wzięłam drinka z kuchni żeby go zanieść do pokoju to młody krzyczał że mi nie wolnoDika, welonka lubią tę wiadomość
-
Fasola, ogromne gratulacje
Piękny dzień na poród
!!!
Nie było mnie tu pół dnia, a tu takie wieści
Nie zdecydowałam się na bankowanie krwi pępowinowej, zarówno przy pierwszym dziecku jak i teraz.
U mnie 3 dzień Juwenaliów, mam koncert w domu, bo blisko wszystko, ale na szczęście tak dyskretnie, nie za głośno no i gra Bajm, więc może być
Jak pomyślę, że i u mnie poród coraz bliżej, chciałabym, aby to samo wszystko przyszło, abym nie musiała na siłę wymyślać wysiłku fizycznego ani żeby nie było wywoływanego porodu - po prostu tak jak było z córcią, od rana źle się czułam, po południu skurczyki, potem porządnie już poszło
Dobrej nocy!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 23:11
-
nick nieaktualnyFasola, gratuluje!!!
My się zdecydowaliśmy na przechowywanie krwi pępowinowej. Długo o tym myślałam, czasem byłam za, czasem przeciw, w końcu podjęłam decyzje. Potraktowałam to jak ubezpieczenie ac samochodu - płace choć nie chciałabym aby kiedykolwiek się przydało. No i na wycieczki jeździmy, jakieś gadżety do mieszkania tez kupujemy, a tu miałabym się nie zdecydować tylko dlatego ze mi pieniędzy szkoda. Pierwsza opłata wynosiła około 600 zł, kolejna w wysokości 1800 zł będzie po porodzie rozłożona na 5 rat, ale można spłacić w jednej czy dwóch. Za bankowanie płaci się po roku około 600 zł.
Fotelik mamy be safe. Jest bardzo ładny i wyglada solidnie, ale ciężko mi cokolwiek o nim napisać bo nie mam żadnego porównania.
No i tez puchne... Dłonie strasznie, zwłaszcza lewa. Stopy tez, mam wrażenie ze większe się zrobiłyRozwaliły się moje ukochane sandały, upatrzyłam już nowe ale nie wiem jaki rozmiar wziąć, bo teraz wszystkie buty jakby za małe są na
mnie. -
Nogi też mi spuchły dzisiaj, zauważyłam dopiero przy kąpieli. Nie miałam tak w pierwszej ciąży. Czuję się jak Fiona od Shreka
Teraz rozumiem skąd ten rzut na wadze..
Są na to jakieś sposoby? Eunice chyba o piciu pokrzywy pisała, dużo pic mimo wszystko. Coś jeszcze?
Tini - to może się już w nocy rozkręcą te straszaki