CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eunice, ja z pierwszego porodu też pamiętam okropne badanie rozwarcia... Teraz badanie rozwarcia było bezbolesne - ani położna ani gin nie rozciągały mi szyjki, tylko po prostu sprawdzały, jak to wygląda. Myślę, że możesz poprosić na porodówce o więcej delikatności.
Czara, masaż krocza możesz już robić. Jeśli nie ma przeciwwskazań to zaczyna się od 34 tygodnia
Fasola, trzymam mocno za Ciebie kciuki, żeby kp się udałoze starszakiem moje początki też były bardzo trudne, ale ostatecznie się udało. Dziewczyny już Ci dużo napisały. Dodam tylko od siebie, że od ssania i laktatora brodawki się wyciągną i wkrótce to przestanie być problemem
-
Mnie tylko zastanawia jedno, położne dużo już widziały i wiedza tez ze kp jest głównie w głowie. Dlaczego zatem przychodzą kolejno i lamentują o problemie z brodawkami (skutkiem) trzeba ro w jakiś sposób skorygować dobrym przystawieniem i w końcu problem zniknie.
Fasola jeśli już próbujesz karmić na nakładkach kul sobie te z medeli. One są bardzo cienkie i ładnie dopasowują się do piersi. -
Fasola1234 jest taka specjalna niby gruszka do wyciągania wklęśniętych sutków. Kumpela miała ten problem i to okazało się zbawieniem.
http://www.empik.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych-nuby,p1080166121,dziecko-p?gclid=CjwKCAjwrqnYBRB-EiwAthnBFrBMayTKM-w1IsQLnqoAWYVE9NYdXpeABoe61oMSdbQ16rtzoSyUHRoChvcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds -
Anitka201 wrote:Mnie tylko zastanawia jedno, położne dużo już widziały i wiedza tez ze kp jest głównie w głowie. Dlaczego zatem przychodzą kolejno i lamentują o problemie z brodawkami (skutkiem) trzeba ro w jakiś sposób skorygować dobrym przystawieniem i w końcu problem zniknie.
Fasola jeśli już próbujesz karmić na nakładkach kul sobie te z medeli. One są bardzo cienkie i ładnie dopasowują się do piersi.
Dokładnie każda dorzuca swoje 3 grosze a ja młoda pierworódka mam sobie radzić sama ... poprobujemy i wierzę że coś się sprawdzi dziękuję za rady i wsparcie;* -
Fasola gratuluje
!
U mnie była położna w domu i się śmiała, ze nawet ona ma lepsze brodawki niż ja (mimo, ze karmie bez problemu) i aż szlag mnie trafił. Jedna brodawkę miałam super, druga płaska. Na początku wyciągałam ja laktatorem przed karmieniem, potem palcami, a teraz mały już ja tak wyciągnął, ze jest superwiec próbuj a na pewno się uda!
U mnie nawał już zwalczony i w końcu zaczynam funkcjonować. Sutki dalej bola, najgorsze są pierwsze sekundy, a potem już o wiele mniejszy ból. KP super sprawa, nigdy nie pomyślałabym, ze mi się tak spodoba, tym bardziej, ze w ciąży byłam przerażona tym całym karmieniem piersią.Dika, Sonia94 lubią tę wiadomość
-
Teqz ja też nie rozumie tych położnych, co ie nabierają i krytykują. Przecież mają być wsparciem na linii do karmienia naturalnego. Mnie wszystkie ciągle chwalili w szpitalu że świetnie sobie radzimy ja i syn. Ale dalej nie mam tyle pokarmu żeby wykarmic małego. Przed wczoraj odciagnelam 100ml po femaltikerze. Wczoraj 75ml się udało jednorazowo. Synuś powinien już w 10 dobie jeść 90ml i dwa razy na dobę dokarmiam go jeszcze 40ml mm. Bo nie może zasnąć i długo marudził. Nie wiem czy dobrze robię. Czasami pije 10 minut i zasypia a czasami nie śpi prawie dwie godziny i wtedy daje mm.
Trudne jest to KPA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Postaram się, dzięki:)A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
szczęśliwa2017 wrote:Fasola gratulacje
dziewczyny karmiące piersią... trzymacie się jakiejś diety? czy necie wszystko normalnie
?
-
Fasola, jesteś super dzielna i tak ja juz dziewczyny napisały dasz radę
Ja tez polecam (może nie ze swojego doświadczenia ale moich wielu koleżanek obecnie karmiących) żeby zaraz po wyjściu ze szpitala zadzwonić do prywatnej doradczyni laktacyjnej. Wszyscy mi mówią że to najlepiej wydane pieniądze z całej wyprawki etc... wiec i ja mam już spisany telefon i chyba zadzwonie się umówić jak tylko urodzę nawet żeby tylko sprawdziła czy wszystko ok jeśli pójdzie dobrze a jak pójdzie gorzej to tym bardziej. Ja trzymam za Ciebie kciuki!
-
Tini, ja dziś tak samo, kolejna noc straszakow.
Juz o 4 rano wstałam, pochodziłam, juz chciałam liczyć zacząć na serio no i co? I przeszło
Tak więc dziś rano na msze żeby w razie czego już być w domu no i czekam
Bo termin z USG na dziś
Ale tak sobie myślę że może jak nas tak meczy już któryś dzień to w kolejnym się uda? Może dziś w nocy? Jutro? Ja tez coraz mniej się czuje naszykowana chyba przez to czekanie... -
szczęśliwa2017 wrote:Fasola gratulacje
dziewczyny karmiące piersią... trzymacie się jakiejś diety? czy necie wszystko normalnie
?
moira696, pilik, Dika lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Jem wszystko - pomidory, czekoladę, orzechy, cytrusy, nabiał, jajka, schabowe itd. Kolki i bóle brzuszka są raczej z niedojrzałości przewodu pokarmowego, niż z tego co jemy
poza tym dzieci płaczą z tylu różnych powodów, że niekoniecznie jest to związane z przewodem pokarmowym
Pediatra nie jest od diagnozy alergii. Jak starszy synek miał ok 2-3 miesiące, wyszły mu na szyi, na plecach i pod pieluszka czerwone suche plamy. Za radą położnej i lekarzy (alergolog, dermatolog, pediatra) odstawilam praktycznie wszystko (no bo na pewno alergia). Byłam na diecie ze 2 miesiące, aż miałam dość diety i tego że młodemu nie schodzą te plamy, a lekarze proponowali mi tylko masci ze sterydami. W końcu znalazłam na necie najlepszego alergologa w bliższej i dalszej okolicy. Poszliśmy do niego i powiedział mi, żeby zrobić badania, ale na jego oko to nie jest uczulenie. Rzeczywiście, okazało się, że nie była to alergia, tylko wrażliwa na sezon grzewczy skóra (mimo odpowiedniej wilgotności w domu). Nastała wiosna i wszystko mu samo zeszło. Teraz co roku zimą ma jakąś czerwoną, suchą plamę (w tym roku tylko jedną, w zeszłym było ich więcej).Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 16:31
-
Fasola gratulacje
Kropka termin z prenatalnych też mam na dziśale u mnie nawet straszaków nie ma, nie mówiąc o twardnieniach. W nocy dostałam pierwszego w tej ciąży kopniaka w żebra.
W obu poprzednich ciążąch skurcze przepowiadające zaczęły się dokładnie dwa dni przed tp z OM... ostatnio trwały tydzień, dochodziły do etapu "co 3min" i nagle cisza, aż po prostu 5 dni po tp obudziłam się rano i wiedziałam, że to ten dzień
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Mirek oczywiście w pracy przez pracującą niedzielę a ja siedzę z młodym w domu. Mieliśmy iść na drugi festyn w okolicy ale poszliśmy tylko do sklepu i wróciliśmy do domu bo jest tak gorąco, jeszcze od rana spina mi się brzuch ale na górze. Normalnie jak kamień a podczas wstawania z łózka boli mnie podbrzusze, ech te uroki ciąży..
Kurcze,w piątek wypiłam saszetke z antybiotykiem na bakterie w moczu, myślicie ze jutro mogę powtórzyć badanie? Wiem że powinno się robić za 5 dni ale ja mam się stawić za 2 dni rano w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 17:00
-
U mnie była położna, rozwarcie na centymetr, zrobiła masaż szyjki aby coś ruszyło. Nawet za bardzo nie bolało co ją zdziwiło. No i po tym poszliśmy na spacer i lody
Dwie godziny i brzuch cały czas boli, leci trochę krew, więc coś się dzieje. Już normalne stanie czy chodzenie boli. Jak nic to nie da to we wtorek powtórka masażu
Pewnie nocka będzie ciężka, tylko skurczy brak. Czekamy na rozwój sytuacji.
welonka, Dika, klarunia1978, Joaszo, Magda33, Andziula_1988, pumka1990 lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018