X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też niezależnie od pozycji czuję kłucie, czasem nawet przy ruchach małego więc myślę że ten ból to jego zasługa :-D

• eunice. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:28

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Dika Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem daty w szpitalu to chyba różnie bywa.
    U mnie miedzy om a usg jest 10 dni i zakreslone mam w karcie przez lekarza w kółko termin z usg. W szpitalu podczas dwóch pobytów uznawano mi ten prawidłowy - z usg a nie z om.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ciekawa jestem czy faktycznie to tak jest, że te 2 dni robią jakaś różnicę albo czy naprawdę dziecko urodzone w 37+0 to żadna różnica rozwojowa wobec dziecka z 40+0...

To jest wyłącznie kwestia indywidualna. Dziecko młodsze może być w lepszej kondycji niż starsze, jeśli szybciej, albo efektywniej rozwijało się w brzuchu. A brak napięcia mięśniowego lub wzmożone napięcie mięśniowe to zasługa czegoś innego. Ostatnio miałam okazję pochodzić po pediatrach i powiem Ci, że większość z nich oznajmiło mi, że w "dzisiejszej medycynie" 36t0d traktuje się jako ciążę donoszoną i dzieciaki w tym wieku nie mają żadnych problemów z normalnym funkcjonowaniem.

Agnella lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Uspokoiłyscie mnie bo na mnie jeszcze nie pora, termin na 29 czerwca :) Chciałabym w terminie urodzić żeby moc jeszcze do obrony podejść ;) Jak zobaczą mnie z brzuchem, to może nie będą maglować ze strachu, że przed nimi urodzę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara dobry pomysł :-D a kiedy obrona??

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Z tym liczeniem daty w szpitalu to chyba różnie bywa.
    U mnie miedzy om a usg jest 10 dni i zakreslone mam w karcie przez lekarza w kółko termin z usg. W szpitalu podczas dwóch pobytów uznawano mi ten prawidłowy - z usg a nie z om.

Coś mi się obiło o uszy, że jeśli termin z om i usg różni się do tyg, to bierze się pod uwagę om, a jeśli róznica jest większa to usg... ale czy tak jest na pewno to głowy nie dam.

Leira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Czara dobry pomysł :-D a kiedy obrona??
    Prawdopodobnie weekend 16/17 czerwca albo tydzień później. Terminu jeszcze nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara to trzymamy kciuki za obronę. Termin dobry ;-) obronisz się i wtedy możesz śmiało gnać na porodówkę ;-)

Czara lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Coś mi się obiło o uszy, że jeśli termin z om i usg różni się do tyg, to bierze się pod uwagę om, a jeśli róznica jest większa to usg... ale czy tak jest na pewno to głowy nie dam.

Też nam położna to mówiła - do tygodnia różnicy z OM, a powyżej z USG prenatalnego, tego pierwszego.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w książeczce mam tylko termin z OM. Więc nawet nie mają skąd wziąć terminu z usg. A jeśli teraz sami by pomierzyli to mała dopiero jest na 35-36 tygodniu. Czyli jeszcze miesiąc mogę pochodzić :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 01:37

klarunia1978 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ja w książeczce mam tylko termin z OM. Więc nawet nie mają skąd wziąć terminu z usg. A jeśli teraz sami by pomierzyli to mała dopiero jest na 35-36 tygodniu. Czyli jeszcze miesiąc mogę pochodzić :-D

Nie mialas USG genetycznego 11-14 tydzien?
    U Nas z gory juz uprzedzali, ze jak roznica w TP z OM I USG jest wlasnie wieksza niz 7 dni to mamy miec to USG ze soba. Szczegolnie wazne jest to, ze jesli z USG termin jest wczesniejszy niz z OM to moga Cie przyjac do szpitala o nizszej referencyjnosci.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluszek nie ma i nie miał żadnych problemów Z tym ze urodził się 2 dni za wcześnie i ma wpisanego wczesniaka:) nie musimy też chodzic po żadnych dodatkowych lekarzach. a położna
    jeszcze nam powiedziała ze zyskaliśmy bo jako wcześniak będzie miał darmowe szczepienia:)

Magda33 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa2017
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) I my witamy się w 40 tygodniu :D pozdrawiam i miłego dnia dla Was :)

Czara, Joaszo, Magda33, Magda33, Andziula_1988, pumka1990 lubią tę wiadomość

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie TP ja w ksiąźeczce mam wpisane dwa (22.06 z OM i 17.06 z USG prenatalnego), ale tak jak dziewczyny już pisały, jesli różnica między tymi dwoma terminami nie przekracza tygodnia to brany pod uwagę jest ten z OM.

Śniło mi się dziś, że odszedł mi czop i jak się obudzilam to się dobrą chwilę zastanawiałam czy to była prawda czy sen.

Moja mała nadal ma czkawki 3-4 razy dziennie.

Powodzenia dziewczyny, obyśmy jakoś przetrwały ten upalny tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 07:33

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Tini Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nie mialas USG genetycznego 11-14 tydzien?
    U Nas z gory juz uprzedzali, ze jak roznica w TP z OM I USG jest wlasnie wieksza niz 7 dni to mamy miec to USG ze soba. Szczegolnie wazne jest to, ze jesli z USG termin jest wczesniejszy niz z OM to moga Cie przyjac do szpitala o nizszej referencyjnosci.
    Prenatalnych nie robilam. Wizyty mialam srednio co 3-4 tygodnie i na kazdej gin robiła mi usg ale wszystkie dane i wydruki z usg są wpisywane w kartę tą która jest w ośrodku zdrowia. W książeczkę mało co wpisuja- wyniki z krwi, mój puls, moja waga i ewentualne zalecenia co do leków. Niestety chodzę na kasę chorych i trochę inaczej to u nas wygląda. Wizyta trwa średnio ok 5 minut, dowiaduje się z niej tylko że wszystko Ok, ekran usg jest tak żeby pacjentki nic w nim nie widziały (pewnie chodzi o czas, bo wtedy kazda chciałaby podglądać malenstwo) A wydrukow i zdjęć z usg nie dostajemy bo szef przychodni zabronił marnować papier. Więc jedyne pamiątkowe zdjęcie z tej ciąży mam z usg 3d zrobionego prywatnie w 30 tygodniu. Więcej małej ani razu jeszcze nie widziałam. Może też dlatego ta ciąża wydaje mi się ciągle taka nierzeczywista. Z chłopakami jak chodziłam w ciąży to oglądałam ich non stop na usg i też porodów wtedy nie mogłam się doczekać. Teraz nic takiego nie czuję:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:06

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini nie martw się ja mam podobne odczucia. Narodziny Łucji są dla mnie ciągle czymś nierzeczywistym. Przy poprzednich ciążach towarzyszyły mi zupełnie inne emocje. Mam trochę wyrzuty sumienia, ale liczę na to, że jak zobaczę córeczkę to się w niej bezgranicznie zakocham.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! U nas choroby ciąg dqlszy, ale po antybiotyku już jest poprawa. Dzis idę z córką do dentysty i wiem, ze z pewnością na do zrobienia jeden ząbek. Mamy starszakow macie na to jakiś patent?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini kurcze, zdziwiona jestem - byłam przekonana, że to pierwsze USG jest najważniejsze, a na NFZ Ci go nie zrobili. Szok. Na co te nasze pieniądze idą do uja? :|

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś aplikacja pokazuje 40 tc i 7 dni do TP:o pojadłam wczoraj świeżego ananasa, ale nic się nie działo oprócz tego, że żołądek bolał trochę z tego obżarstwa:P

U nas też upały, rano termometr pokazywał już 24 st., a co będzie później? Muszę iść po chleb i młode ziemniaki, ale chyba niedługo się zbiorę z córcią, bo koło południa nie będzie czym oddychać.

Scarlett jak w domu? Jak synuś zareagował na młodsza siostrę?

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ