X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella jutro pełnia :D

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a Ty też bedziesz mieec cc?

Ja to chyba jestem jakimś słabiakiem mam już dość dzisiaj poplakalam się sprzatnelam łazienkę wzięłam się za kuchnie i nie dałam rady do końca zaraz zaczął boleć mnie cały kręgosłup i brzuch po bokach wtedy od razu muszę położyć się pogoda też dobija , ja nie wiem jak ja dam radę urodzić:(:( przepraszam musiałam tro3 po marudzic

age.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka szybkiego rozwiązania! Pomodlę się za Was ;)

Kropka89 lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Kropka, powodzenia :-)!!! Kciuki zaciśnięte, mocno !!!

Malinka, a Ty przypadkiem nie miałaś mieć córeczki?
    Powodzenia jutro, pewnie już są te emocje ;-)

Już myślałam, że u mnie dziś coś się rozkręci, nie wychodziłam nawet jeszcze z domu, ale ucichło...ufff. Te straszaki naprawdę bolesne i wymęczające.
    To dziś jest pełnia ;-)?
    Nie boję się, że to jeszcze niepełny 37tc, bowiem, że córcia da radę, ale to, że jednak klinika to nie szpital. I stopień referencyjności. Także niech chociaż do czwartku czy piątku wytrzyma ta moja Dominiczka, wtedy będę się czuła tam bezpiecznie. A najlepiej do 38tc :-)

Chodzę na wizyty prywatnie, 170zł co miesiąc, ale mam spokój, ze wszytsko ok, dobra kadra lekarska, usg co miesiąc. Usg genetyczne, połówkowe i te III u nich obowiązkowo. Nie ma teraz mojego lekarza, ale mam zaszepcę, który też jest dobry. A tej kasy nie żałuję, w ciązy nie chodzi się co roku i całe życie.
    Chciałam do swojej ulubionej i dobrej lekarki na NFZ, ale...4 czy 5 pierwszych wizyt musiałabym prywatnie, potem już normalnie - za dużo ma tych ciąż i nie przyjmuje porodów.
    a jak w końcu z tą zmianą lekarza? Bo Ty chyba tak jak ja miałaś jakiś problem? z tym że moja gin szybko wróciła i było już ok, a ta u której byłam w zastępstwie była bardzo średnia, najgorzej, że wtedy wypadało usg III trym i jej badanie trwało krócej niż zwykłe badanie usg u tej mojej więc trochę zawiedziona byłam. Wiem że w tym USG III trym nie ma już takich waznych badań jak na 1 i 2 genetycznych ale trochę słabo wyszło.
    Jedyny minus tego prywatnego gina to własnie to, że niestety nie pracuje w szpitalu. Ale trudno, co będzie to będzie :p
    jutro po południu wizyta, nie mogę się doczekać, jestem ciekawa czy coś się zmieniło z szyjką i rozwarciem.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Welonka rozumiemy ;)
    U mnie podobnie - zapierdzielam na miotle niczym wiedźma, sprzątam wszystko licząc na to, że coś ruszy, ale cisza. Nawet jednego skurczu, ani twardnienia, ani nic. No dobija mnie to strasznie. Toż to już 40 tydzień.. 6 dni do TP.. kuźwa.. i wszyscy naokoło wydzwaniają czy już urodziłam, strasznie mnie to irytuje, chyba oczywistym jest, że poinformuje najbliższych o narodzinach małego, a takie dopytywanie się tylko mnie wku*wia.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka powodzenia:-) kciuki zaciśnięte.

Ptaszek A co u Ciebie?

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka powodzenia, zazdroszczę.

U mnie nic :-( W nocy skurcze były co 6 minut nawet i tylko wymęczyły mnie i tyle z tego. I dziś jestem nie do życia. Pewnie tylko rozwarcie trochę poszło do przodu i nic więcej. Może jutro :-D Choć boję się, że oksy chyba znów mnie niestety nie ominie, och życie.. Ostatnia nafzieja w pełni, może wtedy więc się nad rozpakuje

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka trzymam kciuki powodzenia :)
    Leira u mnie to samo dziennie kilka telefonów z pytaniem czy urodziłam myślałam, że sama jestem w tym wku**ieniu ;)
    Szczerze to mam już dość mam wrażeni, że ta ciąża się nigdy nie skończy a wszystko mnie boli krocze, brzuch, pęcherz, kręgosłup, biodra i spać po nocach nie umiem :(

Leira, Sonia94, Kropka89 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka życzę łatwego rozwiązania.

Szczerze to współczuję Tym z Was co się tak męczą w te upały. Do tego tyle emocji. Uważajcie na siebie!

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Fufka jakbym o sobie czytała. Tak to ten czas pędził jak szalony, a jak ciąża donoszona to się ciągnie dzień za dniem i jeszcze te upały nie pomagają. Ale spokojnie, wszystkie urodzimy, nie ma co się smucić, tylko że nie wiadomo kiedy :-)

Fufka30 lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kurcze strasznie mi dziś stopa prawa puchnie.. już moczylam ja w zimnej wodzie, robiłam zimne okłady i trzymam ją w górze i nic.. aż boli.. :/ macie jakiś inny sposób na to?

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Jeszcze nic nie wiem. Rozmawiałam z lekarzem i kazał dzwonić ok 20:00.

anieszka my od wczoraj tez postawilismy na seks. Efekt był taki, ze do 3 w nocy trzymały mnie dość mocne skurcze połączone z bólem krzyża. Niestety ciągle były nieregularne, a do rana się wyciszylo. Rano powtórka z rozrywki i teraz trochę znowu się ruszyło z tymi skurczami, ale póki co ciągle nieregularne :/
    Ha ale jednak u Ciebie coś się dzieje. Może wkrótce się uda :) czym się strules, tym się wylecz - mi taka terapia pasuje :D mam nadzieję, że będzie to wystarczające bo w takie upały nie chce mi sie pozostalych okien myc.
    Axana ja miałam wynik GBS ujemny dlatego tez mi zalezalo na informacji czy istotna jest terminowosc. Polegam na kompetencji doktorki i liczę że dodatkowe badanie byloby zbedne ;)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Spoko Welonka rozumiemy ;)
    U mnie podobnie - zapierdzielam na miotle niczym wiedźma, sprzątam wszystko licząc na to, że coś ruszy, ale cisza. Nawet jednego skurczu, ani twardnienia, ani nic. No dobija mnie to strasznie. Toż to już 40 tydzień.. 6 dni do TP.. kuźwa.. i wszyscy naokoło wydzwaniają czy już urodziłam, strasznie mnie to irytuje, chyba oczywistym jest, że poinformuje najbliższych o narodzinach małego, a takie dopytywanie się tylko mnie wku*wia.
    Oj Leira ja mam to samo :( wiadomości, sms-y non stop. Wiem, że ludzie nie chcą źle ale powoduje to swego rodzaju presję. I jednak wolałabym urodzić w takim stanie jakim jestem teraz, gdy czuję się całkiem dobrze i atrakcyjnie na swoj sposob. Choć z drugiej strony umówiliśmy sie ze znajomymi na jutro nad jezioro. Co myślicie o kąpieli w jeziorze w zaawansowanej ciąży? Ja jestem glupia za wodą i chyba dostane drgawek jak nie bede mogla wejsc o.O

oar8yx8dab4u94zl.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po usg, sądząc po ruchach Małej miałam wrażenie że mocno urosła, a tu w ciągu 11 dni tylko 120 g, waga 2680g. Przepływy Oki, serduszko, afi, łożysko też, wymiary główki do przodu o 2 tyg, a raczej staram się nie doszukiwać dziury w całym;)

lotka1990, Alphelia, Arga, Andziula_1988, Magda33, Kalinkaabc, Tini, pumka1990 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Oj Leira ja mam to samo :( wiadomości, sms-y non stop. Wiem, że ludzie nie chcą źle ale powoduje to swego rodzaju presję. I jednak wolałabym urodzić w takim stanie jakim jestem teraz, gdy czuję się całkiem dobrze i atrakcyjnie na swoj sposob. Choć z drugiej strony umówiliśmy sie ze znajomymi na jutro nad jezioro. Co myślicie o kąpieli w jeziorze w zaawansowanej ciąży? Ja jestem glupia za wodą i chyba dostane drgawek jak nie bede mogla wejsc o.O
    Mój lekarz nie pozwala nawet do basenu wejść żeby się coś nie przyplatało ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dopytywania, nikt nie wie kiedy mam cc, poza mężem i dziewczynami starszymi, dowiedzą się wszyscy po fakcie, żeby nikt mi brzydko mówiąc tyłka nie zwracał.

Sonia94, Dika, Magda33 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 18 tyg była córeczka a w 21 na połówkowym wyszedł chłopak. Na kolejnych usg dzidzia była główką na dół i pokazywała tylek więc u nas będzie niespodzianka :) mam mieć 30 maja cc przez ciśnienie i jeszcze mi lekarz dopisał stan po cc.
    Moja teściowa znowu się głupio pytała kiedy idę do szpitala bo chce mi przywieźć rosolek po cc, masakra jakaś..

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    10.10.2025-3 prenatalne
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha może Lucja sama zadecyduje ze wychodzi jutro :)
    Marudze ale współczuję dziewczynom które mają termin na koniec czerwca cały miesiąc przed wami. Ja widzę codziennie się z rodzeństwem to widzą ze nie urodziłam znajomi tylko piszą mam taką jedną godziną 7 rano a ja już dosstaje wiadomośc czy urodziłam nawet już jej nie odpisuje , a ciotki wujki to dzwonią do mamy i jej wypytuja chociaż tyle dobrego jak na kogoś się natknę to pytają na kiedy to mówię ze poczatek czerwca Ale kiedy zdecyduje się to nie wiem .

Moje stopy w sandalach wyglądają jakbym miała za małe

Joaszo lubi tę wiadomość

age.png
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ha może Lucja sama zadecyduje ze wychodzi jutro :)
    Marudze ale współczuję dziewczynom które mają termin na koniec czerwca cały miesiąc przed wami. Ja widzę codziennie się z rodzeństwem to widzą ze nie urodziłam znajomi tylko piszą mam taką jedną godziną 7 rano a ja już dosstaje wiadomośc czy urodziłam nawet już jej nie odpisuje , a ciotki wujki to dzwonią do mamy i jej wypytuja chociaż tyle dobrego jak na kogoś się natknę to pytają na kiedy to mówię ze poczatek czerwca Ale kiedy zdecyduje się to nie wiem .

Moje stopy w sandalach wyglądają jakbym miała za małe
    Welonka ja nawet sandałów założyć nie mogę :(

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka mi lekarz powiedział, że w jeziorku można, basenie nie.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ