X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka szczęśliwego rozwiązania, trzymam kciuki i jesteś w moich modlitwach :)

Sonia94 wrote:
    Dziewczyny, kurcze strasznie mi dziś stopa prawa puchnie.. już moczylam ja w zimnej wodzie, robiłam zimne okłady i trzymam ją w górze i nic.. aż boli.. :/ macie jakiś inny sposób na to?

Tak jak wspomniałam wcześniej mi pomaga przede wszystkim chodzenie w skarpetkach - ponoć skarpetki uciskowe dają ulgę, ale nie mam takich i u mnie na razie zwykłe skarpetki dają radę. Poza tym pomaga picie dużej ilości wody, jedzenie arbuza (ananas ponoć też, choć u mnie jeszcze się nie sprawdził), oprócz tego znajoma polecała mi akupunkturę, ale to byłoby chyba ostateczną metodą do spróbowania dla mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 17:25

Kropka89 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Mój lekarz nie pozwala nawet do basenu wejść żeby się coś nie przyplatało ;)
    Fakt, głupota byloby nabawienie sie jakiegos swinstwa na sam koniec. Bede musieli mnie jutro związać w kaftan :(
    Welonka moje stopy tez są opuchnięte i palce wygladaja jak baleronki XD

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie już pytania i tylko życzenia powodzenia ;-)

Klarunia, to naprawdę ładny przyrost wagi w ciągu 11 dni. To już końcówka i norma tycia maluszka w brzuszku :-) Ważne, że reszta też dobrze :-)
    Ja też mam czasami niedosyt wagi Małej w brzuszku, chciałabym więcej...;-)
    U mnie też główka od dłuższego czasu o 1,5-2 tygodnia do przodu. W ciąży z pierworodną tez była duża, po porodzie wyszło 36cm, także całkiem, całkiem.
    A jak u Ciebie miały córeczki po urodzeniu, może pamiętasz?
    Nie dziwię się, że nikomu po najbliższych nie mówiłaś o cesarce.
    Ja najchętniej nie mówiłaby, że jadę na porodówke, ale...mama musi się zając moją córcią. Pamiętam, jak urodziłam córeczkę, dopiero jak już na sali z dzieckiem byłam, zaczęłam zawiadamiać rodzinkę i przyjaciół. A tu już tego uroku nie będzie, a moja matka to taka troszkę "nerwuska" ;)

U mnie lekarz miał zawał, miał wrócić w drugiej połowie czerwca, wiedziałam, że raczej nie i oczywiście nie ma dalej jego grafiku w necie.
    Teraz już wybrałam, przed tym lekarzem tez byłam u innego, ale nie spodobał mi się, był bardziej za cc, jakoś nie podszedł mi. A ten ma doświadczenie ze szpitala państwowego, nie nastawiony na kasę i cc na życzenie. Po za tym zastępca kierownika kliniki, dał nawet zniżkę za ostatnią wizytę. Mam do niego zaufanie.

Welonka, już nawet seksu w tym celu się nie chce, a szczególnie w końcówce, prawda?
    Rzeczywiście ta końcówka męcząca.

U mnie co jakiś czas skurcze wracają, już mam dość,raczej wiem, że to starszaki. Nie wiem, ale dziś mam spadek formy, dzwoniła przyjaciółka i nawet nie odbierałam, rozmawiać mi się nie chcę.

Czyżby Kropka własnie stękała na porodówce :-) A może już tuli swojego maluszka :-)

Cannario, co u Ciebie?

Klaudia, a jak synuś się ma, już dobrze z brzuszkiem?

Scarlette, jak braciszek zareagował na siostrzyczkę?
    Wierzę, że czasu nie macie i na forum to jak coś wpadacie przelotem.

Mnie już by się nie chciało pluskać w jeziorku ani basenie. szczególnie na koniec ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 17:54

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą kąpielą to bym nie panikowała - daj sobie jakiś probiotyk, np Lactovaginal po powrocie z jeziora i potem jeszcze drugi na noc i będzie po krzyku ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, dzięki, staram się wyluzować i tak z tą wagą zobaczymy jak będzie w realu. Co do główki wszystkie badania dziewczyn mam na strychu a już się przed porodem nie wpakuję tam:) lekarz teraz tylko zasygnalizowal, ale nie kazał nic z tym robić i nie wydawał się przejęty :)
    Agnella trzymamy się zatem naszego planu:)
    Buźka.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny wyluzujcie! Kilka stron narzekania :-) to dopiero kilka dni takiej cieplej pogody. Wierze ze Wam ciężko ale wiadomo nic się nie przyspieszy :-) będąc w ciazy z młodym miałam termin na wrzesień.. codziennie upały po ponad 30 stopni. W rekordowe dni temp w cieniu dochodziła do 38 stopni to była jakaś masakra. Teraz została nam końcówka i zaraz pozbędziemy się brzuszków :-)

A tak na serio to tez mi ciężko bo wiadomo końcówka ciazy jest męcząca a do tego jadę na pokładzie ze zbuntowanym, (prawie) 3 latkiem. Ostatni dni wszystko jest na „NIE!!!!” dosadnie wykrzyczanym i wytupanyn. Czasami ręce nam opadają ale wiem ze za kilka dni wróci do normalności..
    Na pytanie kiedy urodzę zawsze odpowiadam zeby zapytali o to młodego. Nie znoszę takiego głupiego gadania..jakby to ode mnie zależało..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:18

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ile płacicie za wizytę to zazdroszczę.. u mnie brak sensownego lekarza na NFZ a prywatni maja praktycznie jeden cennik (urok małych miast). Mój za wizytę z usg kasuje 300 zł, a w maju miałam takie dwie. Bez usg cena do 200 zl.

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300 PLN ?!
    Gdzie?! oO
    Matko! To w najlepszych gabinetach w stolicy 200 pln to max i to na nowym sprzęcie USG :o

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mieszkam w dużym mieście, ale też za wizytę z USG u lekarza zostawiam 250. Tyle że nie zamieniłabym lekarza za nic ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    300 PLN ?!
    Gdzie?! oO
    Matko! To w najlepszych gabinetach w stolicy 200 pln to max i to na nowym sprzęcie USG :o
    Miasto niedaleko Wrocławia :-) masakra wiem ale nie kalkulują mi się dojazdy do Wrocławia bo rodzic tam nie chce. U nas chyba już się wszyscy przyzwyczaili do tych cen..
    Kolejna sprawa mam zaufanie do tego konkretnego lekarza. Chodzę do niego odkąd skończyłam 14 lat i tak zostało. Za każdym razem jak chciałam zmienić trafiałam na takiego, ze po badaniu szlam z bólu zgięta w pół z krwawieniem.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zależy co za lekarz, osobiście słyszałam w stolicy o wizytach u ginekologow profesorów lub ordynator ów za 350-450 zł.

qq87krhmjgas4avj.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Miasto niedaleko Wrocławia :-) masakra wiem ale nie kalkulują mi się dojazdy do Wrocławia bo rodzic tam nie chce. U nas chyba już się wszyscy przyzwyczaili do tych cen..
    Kolejna sprawa mam zaufanie do tego konkretnego lekarza. Chodzę do niego odkąd skończyłam 14 lat i tak zostało. Za każdym razem jak chciałam zmienić trafiałam na takiego, ze po badaniu szlam z bólu zgięta w pół z krwawieniem.

Nie kwestionuję kompetencji lekarza, ale kuźwa te ceny to kosmiczne :O
    U mnie początek ciąży to były wizyty co tydzień bo krwiak, ciąża zagrożona.. i weź tu płać za każdą wizytę :P

Swoją drogą teraz jak tak patrzę na te prywatne praktyki to żałuję, że zawodowo nie poszłam w tym kierunku. U nas zapisują pacjentki co 20 min, czyli 3 osoby na godzinkę, 8 godzin pracy (choć niektórzy pracują 10-12h) i mamy 24 pacjentki i teraz każda niech nawet te 200 pln zapłaci i już masz 4800 pln dziennie (!) Szaleństwo :)
    klarunia1978 wrote:
    Dziewczyny zależy co za lekarz, osobiście słyszałam w stolicy o wizytach u ginekologow profesorów lub ordynator ów za 350-450 zł.

Profesorzy czy ordynatorzy szpitali to mała garstka, a do nich się chodzi zwykle nie po "wiedzę" tylko po szybkie załatwienie zabiegu czy operacji bo mają znajomości. Przeciętna cena wizyty z USG w stolicy to 150-160 pln, 200 pln to już właśnie taka opcja lux, zwykle na nowocześniejszych sprzętach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:39

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia mój jest zastępca ordynatora wiec może faktycznie to wpływa na cenę :-) kolejna kobieta ginekolog ktora przyjmuj prywatnie jest z kolei ordynatorem w innym mieście. Wiadomo jest ich znacznie więcej ale tych dwóch lekarzy jest sensownych.

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi puchna tylko w te uplay jak pochodzę Ale najlepsza ugle daje moczenie e zimnej wodzie.

Angela racja nie chce się już przy tej pogodzie i tej końcówce ciąży.

Ja za każdą wizytę place 150zl w tym badanie ginekologiczne i usg za cytologie czy powiew nic nie doplacalam tylko za gbs. 300zl to jak za usg prentalne u dobrego specjalisty .

Dostałam od rodzeństwa dzisiaj prenet urodzinowy zamiast czekoladek dostałam bukiet z zelek bardzo kusi Ale tak ładnie wygląda ze powstrzymuje się :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:42

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Klarunia mój jest zastępca ordynatora wiec może faktycznie to wpływa na cenę :-) kolejna kobieta ginekolog ktora przyjmuj prywatnie jest z kolei ordynatorem w innym mieście. Wiadomo jest ich znacznie więcej ale tych dwóch lekarzy jest sensownych.

... no to sprawa jasna :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście to końcówka i skończą się te koszty około ciążowe:)

qq87krhmjgas4avj.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Całe szczęście to końcówka i skończą się te koszty około ciążowe:)

.. i zaczną się następne koszta ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka trzymam kciuki ❤️ czekamy na wieści od Ciebie

Kropka89 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, moja też mało przybrała w ostatnich 2 tygodniach.. wg piątkowego pomiaru niecałe 200 gramów. Wypytywałam lekarza, bo się wystraszyłam małym przyrostem, ale kazał się nie martwić, bo wszystko (przepływy, wody, itd.) wygląda ok., a dochodzi kwestia błędu pomiaru.

W piątek idę jeszcze do innego na konsultacje, bo chcę się upewnić czy wszystko gra (ten ma lepsze USG).

klarunia1978 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    .. i zaczną się następne koszta ;)
    To fakt:) skarbonka bez dna:)

qq87krhmjgas4avj.png

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ