X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Leira z każdym dniem wydaje mi się to niemożliwe ze urodze do 3 czerwca. Jak zobaczę na moim suwaczku 40t1d to przestaje wyczekiwac i powoli będę nastawiac na wywołanie

A Ty jak nie urodzisz to w niedzielę zgalaszasz się do szpitala ?

U mnie z nowości to tyle że od środy przy każdej wizycie w toalecie widzę niewielkie ilości brunatnego śluzu . Dzisiaj do tej pory aż dwa razy napial mi się brzuch na który zwróciłam uwagę bo przy tym miałam ból w pachwinach i ból z krzyża Ale już na to nie zwracam tak uwagi .

U Ciebie przynajmniej czop odchodzi, u mnie nic. Czuje sie lepiej niz w zeszlym miesiacu, zupelnie jakby porod mial byc jeszcze miesiace przede mna.

Zglosze sie na IP w dniu terminu, to chociaz KTG zrobia. Wolalabym nie wywolywac, wiec jak bedzie OK to bede czekac dalej. Niby czuje ruchy, ale lepiej zeby sprawdzili lozysko i przeplywy.

Postawilas, ze najwczesniej na wywolanie porodu zgodze sie rowno w 41 tygodniu czyli 10 czerwca. Aczkolwiek mam nadzieje, ze jednak urodze wczesniej -.-

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Żeby ananas coś pomógł przyspieszyć poród, to trzeba byłoby zjeść przynajmniej 7 sztuk w ciągu dnia :P któraś podjęła się takiego wyzwania? ;)
    Nie wykluczam takiej możliwości ;) ale blizej terminu

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira to tak jak ja jak nie urodze To w piątek szpital przez weekend mają obserwować a w poniedziałek wywoływać, a ja czuję się okropnie bo bardzo dokucza mi kręgosłup.
    Ja myślałam żeby podjechać w niedzielę na ktg do szpitala tego na miejscu ale obawiam się że mogą chcieć mnie zostawić bo mam rozwarcie a oni ponoć trzymja do samego porodu .
    Na pociesczenie idę zrobić sobie mrożona kawę z lodami i bitą śmietaną bo zaraz nie będę mieć czasu na takie kawki :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 09:42

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak, że póki ciąża nie donoszona, owszem, robiłam dużo, nie odpoczywałam, ale potem...jakiś szał :-) Chcę ze wszystkim zdążyć i wrócić na czyste i przyjemne mieszkanko.
    Melduję, że po spacerkach tez nic się nie dzieje. Pod wieczór może jedynie brzuch nieco twardnieje, to wszystko. Także z tych 3 razy S to chyba seks najbardziej by podziałał.
    Tak to jest jak ma się małe dziecko to nie usiedzi się w z nim w domu, wyjścia z domu to wybawienie.
    A po takich marszach wieczornych naprawdę dobrze się śpi.
    Czuję również spokój z torbą, może nie spakowana, ale przelane wszystkie kosmetyki do mini buteleczek, wszystko pod ręką w razie godziny O.
    Rozpiska dla mojej mamy wisi na lodówce odnośnie karmienia starszej córci i przygotowania posiłków.
    Za tydzień mam plan - dużo seksu, jeszcze więcej wysiłku...A ten tydzień chcę jeszcze pochodzić w swoim sukieneczkach ciążowych, a co mają leżeć ;-) :-D
    Śmiać mi się chcę, bo prezenciki, które kupiłam córeczce na dzień Dziecka i jako prezent dla dzidzi...już rozparcelowane :-) Także ciastolina makaron zrobiła furorę i zabawka do wanienki jak i tablica :-) Teraz nie wiem co kupić na prezent od siostrzyczki ;-) Obym zdążyła. Właśnie teraz niedziela chyba handlowa?
    Dziewczyny, mi te upał niestraszne. Jedynie głowa czasami boli.

Tini, super, że dziś wychodzisz, nie dziwię się, że się cieszysz. Także teraz wszystkie dzieci w domu i rodzinka w komplecie :-)

I wreszcie czerwiec :-) Teraz my będziemy pękać :-) Sporo nas jeszcze :-)

Welonka, trzymam kciuki, abyś urodziła akurat w termin.

Klarunia, również nie mogę się doczekać swojej księżniczki, czasami myślę sobie jak będzie wyglądała, ale ciężko to sobie w głowie wyobrazić. Ile będzie ważyła i jak długa będzie przy porodzie :-)

Eunice, a w którym tygodniu urodziłaś swoją pierworodną córcię? Jakoś 39tc?
    Najważniejsze, ze teraz ciąża donoszona :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 09:58

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tego chlodku w nocy. U nas nie ma roznicy... jedyne co powoduje zmiane na lekki chlodek to wiatrak. Moj dziec postanowil zasiadac nocami na moim pecherzu i tym sposobem chodze w nocy co godzina do lazienki.... a kolana wrzeszcza z bolu....
    W poniedzialek beda body kopertowe w lidlu a do szpitala chce takie wlasnie a w domu tylko 2 pary kopertowek na krotki rekaw. Mam nadzieje, ze zdaze kupic bo tych nie bede sie bala zakladac.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, na szkole rodzenia wiesiołek kazali nam od skończonego 38 tygodnia stosować, ale ja chyba zacznę tak od poniedziałku (37t3d). Co do stosowania to 3 razy dziennie po dwie kapsułki dopochwowo.

Muszę kupić jeszcze herbatę z liści malin. A od tygodnia wcinam daktyle, może też pomogą ;) (tu trochę o tym https://blog.zapytajpolozna.pl/porod/14-sposobow-na-wywolanie-porodu/).

I ja podobnie jak Alphelia witam się w donoszonej ciąży. Byłam dziś na wizycie u lekarza, do którego chodzę na konsultację gdy coś mi nie gra po wizytach u mojego prowadzącego. Uwielbiam go za to jak wszystko dokładnie tłumaczy. Przepływy są ok, wody płodowe również, łożysko jak na ten tydzień ciąży w dobrym stanie. Wg pomiarów mała jest na 43 percentylu, czyli trochę zwolniła, bo zawsze była na 50 lub trochę wyżej, ale wg tego USG waży 2975 gramów (tydzień temu u mojego lekarza 2540, ale wiem że nie porównuje się wyników z różnych USG) i zdaniem lekarza nie ma powodów do zmartwień.
    Mówił, że teraz pomiary są już bardzo obarczone błędem, bo główka jest mocno wciśnięta w dół, a pomiar brzuszka zależy od pracy przepony, a pod tym względem nasza mała jest podobno dość aktywna.

Alphelia, Magda33, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Leira to tak jak ja jak nie urodze To w piątek szpital przez weekend mają obserwować a w poniedziałek wywoływać, a ja czuję się okropnie bo bardzo dokucza mi kręgosłup.
    Ja myślałam żeby podjechać w niedzielę na ktg do szpitala tego na miejscu ale obawiam się że mogą chcieć mnie zostawić bo mam rozwarcie a oni ponoć trzymja do samego porodu .
    Na pociesczenie idę zrobić sobie mrożona kawę z lodami i bitą śmietaną bo zaraz nie będę mieć czasu na takie kawki :d

Moga chciec Cie zostawic, a Ty mozesz sie nie zgodzic i po krzyku. Podpisuje sie tylko papier, ze poinformowali Cie o koniecznosci hospitalizacji i ewentualnych konsekwencjach, a Ty odmawiasz pozostania w szpitalu. Raz tak juz mialam na IP.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki. Czerwiec jest Wasz i niech mi żadna na lipiec nie próbuje wskoczyć. Ja już wypisy mam w ręku. Torby spakowane i czekam jak na szpilkach na męża:-) A łzy mi ciągle same lecą jak pomyślę że już za chwilę będę tulić chłopaków. Chyba hormony ciągle we mnie szaleją :-D

summer86, lotka1990, Joaszo, Annaya, klarunia1978, witaminkab, Leira, Magda33, welonka, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma dzisiaj wolne. Ubieram się, patrząc na mój co raz większy brzuch :D
    - Jak Ci się podoba Twoja żona w ciąży?
    - Bardzo. Wyglądasz jak te posążki płodności
    - ...
    - Czekaj, wygooglam Ci - zaglądam mu po chwili przez ramię:

s1rvaw.png
    Wenus z Willendorfu :D

Kurtyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 11:34

lotka1990, Czara, eunice., welonka, Joaszo, Alphelia, Dika, Andziula_1988, Tini lubią tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya hahahahahha :D :D :D

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya :D :D :D

• eunice. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:30

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice - ja z kolei znam same które rodziły przed terminem i tylko 1 co przenosiła :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ale nie liczysz planowanych cesarek i porodów prowokowanych z powodu jakichś komplikacji?
    nie, nie. AKurat w ostatnim czasie kilka porodów była wśród znajomych i rodziny i akurat takie porody z zaskoczenia między 36 a 38 tyg były u wszystkich oprócz jednej u której uparciuch nie chciał wyjść i tydzień po terminie wywoływali :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem zdania, że ciąża trwa 40 tyg i dokładnie tyle trwała moja pierwsza, co do dnia ;) i wkurza mnie jak wszyscy się dziwią, że jeszcze nie urodziłam. No kurde po coś są te.ustalone tygodnie. I też w większość kobiet które znam rodziły albo bardzo blisko terminu typu 39+parę dni lub przenosiły. Więc nie spinalabym się tak z tym wcześniejszym rodzeniem. Jedno jest pewno weszło toni wyjść musi :P

Jestem po kontroli ktg i USG. Wód tyle samo, ktg pierwsze było słabe i musiałam iść coś zjeść pod groźbą przyjęcia na oddział jak kolejne ktg nie wyjdzie. No ale na szczęście po jedzeniu już było ok. Szyjka bez większych zmian pomimo dwóch dni że skurczami :/ no i znowu kontrola w poniedziałek, jak będzie ok to kontrola na wizycie w czwartek a jak się nie ruszy to w piątek na oddział i będziemy wywoływać.

Magda33 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiesz Eunice, to statystyka :p jak był wielki boom na chłopców i sami chłopcy się rodzili niby to znajoma na szkole rodzenia miała 16 par i tam 1 chłopiec i 15 dziewczynek miało być :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya buchnęłam publicznie śmiechem w restauracji po przeczytaniu posta o bożku płodności :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do huśtawki nastrojów to ja też mam ostatnio niezłą jazdę. 3 dni temu na szkole rodzenia babka opowiadała o pewnej mamie która ze łzami w oczach powiedziała że nie da rady przewinąć dziecka na oddziale bo cytuję: "jest posrane po łopatki" i tak mnie to rozbawiło że musiałam wyjść z zajęć na ponad 10 minut bo nie mogłam powstrzymać łez i śmiechu. Przed wczoraj natomiast nic mi nie wychodziło i jak już nawet miałam problem żeby wyszły mi miękkie naleśniki to ryczałam nad patelnia co raz smarkając e chusteczke i tego ryku też nie mogłam opanować. Eeeh hormony :-D :-P

Annaya lubi tę wiadomość

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ