X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka jak ze wszystkim związanym z porodem - na nic nie ma reguły ;-)

lotka1990 lubi tę wiadomość

• Tini Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze trochę a dojdziemy do 1000 strony na naszym forum :-) może jakaś kumulacja dzidziusiow na tą okazje? ;-)

Magda33 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w takim tempie będziemy zapisywać kolejne strony to ja się pisze na uczczenie 1100 strony ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje na naszym forum :-)

Amieszko, jaki słodki chłopczyk, wydaje się naprawdę duży :-)

Eunice, to, ze miękka szyjka nie oznacza koniecznie, że może być prędzej niż 2 tygodnie, również dobrze możesz i za 3 urodzić. Na pewno poród będzie sprawniejszy z taka szyjką, to jest plus.
    I tak już ciąża praktycznie donoszona, więc luzik :-)
    Jak Twoja córeczka leżała większość ciąży główką w dole to tak i teraz jest, nie martw się.

U mnie brzuch wysoko. Nie pamiętam jak z córcią, ale późno się chyba obniżył albo wcale.

A jak u Was maluszki w brzuszku....Czujecie je wszędzie? Mnie nieraz ciężko zlokalizować co jest czym. Często po lewym boku czuję, chyba, nóżkę - rozkracza się jak żabka na bok. I mocno czuć te ruchy maleństwa.
    Nie mogę się już doczekać porodu i zobaczenia Małej, tylko, żebym wiedziała, jak moja córcia lezy to w ogóle bym była spokojna. Nieraz mam ochotę pojechać do kliniki i udać, że coś się dzieje, aby usg zrobili. W ramach wizyty awaryjnej. Taką normalną mam 11.06 już u mojego doktorka, oj kupa czasu jak dla mnie :-)
    Jak poznajecie, ze dzieciątko lezy głowką w dole?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:46

• eunice. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:32

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, wydaję mi się, że przez zdenerwowanie u Ciebie tak się dzieje, jeszcze jak lekarz Ci powiedział, że szyjka miękka, po prostu emocje po wizycie, myślimy za dużo o porodzie, chcemy, aby wszystko było dobrze. Weż nos-pę, staraj się nie myśleć i przejdzie, zobaczysz. Też już to parę razy przerabiałam, wiem, że tylko spokój nas uratuje.
    Mnie łapały często skurcze na samą myśl, że jeszcze nie mam tego tego wymaganego tygodnia ciązy, w którym przyjmuje klinika. Oj, psychika na nas sporo działa.
    Podwozie ma prawo teraz boleć. Mnie też często tak boli. A tym bardziej,że przy małym dziecku w domu nie mamy czasu na odpoczynek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:56

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, ja mam miękka szyjkę od 8 tygodni i póki co wszystko trzyma jak trzeba, oczywiście nie forsuję się, może weź jedna tabletkę scopolanu na mnie genialnie działa przy skurczach i niebo lepiej niż nos pa. Wiem że się stresujesx. Ja w sumie też jestem bez powodu poddenerwowana, już chciałabym mieć za te kilka dni Malutka po drugiej stronie. A taka jest prawda jak pisze Agnella i powtarza mój lekarz od 36b tygodnia maja prawo być nawet silne skurcze i podwozie może boleć, i opuchniete nogi mogą się pojawić, ta koncowka ma prawo być ciężka. Mi psychiką siada a fizycznie jest bardzo ok.
    Ja nie mam pojęcia jak leży Ta moja córeczka, tyd, ien tem glowkowo myślę że teraz też, ale czuję ja wszędzie, po bokach, pod zebra i, sama się zastanawiam co to za mały cyrkowiec:) Jutro ostatnie usg przed cc.

Agnella, Annaya lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella ja czuję dziecia w stałych miejscach, tj. pachwiny - zazwyczaj lewa (i sądzę że tam mnie muskają rączki lub rączka), centralnie na środku brzucha wysoko wybaluszają się raczej piętki i jak się pręży to pupa i plecki po prawej stronie brzucha.
    Wnioskuję że to te części po ostatnim USG ;-) A na szkole rodzenia fizjoterapeutka mówiła też, że dzieci w brzuchu na ogół leżą na którymś boku (częściej na prawym) i to by się tu zgadzało ;-)
    Eunice Ty się moja droga powstrzymaj jeszcze ;-) kąpiel, no-spa albo magnez i spać, a przez sen zaciskać nogi ;-)

Agnella lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, myślę, że moja dalej główką w dól, tez podobnie ją czuję.

Klarunia, powodzenia na jutrzejszej wizycie, do piątku niedaleko, niedługo zobaczysz swoją córeczkę :)

Rano pewnie będą już wieści :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 23:13

klarunia1978 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella nie ma za co :-D to i tak trochę jak wróżenie z fusów :-D tyle że u mnie jeszcze właśnie te syrki/piętki wybałuszają się teraz kilka cm niżej ;-) ja mam mieć następną wizytę 20.06. ciekawe czy ja dotrzymam :-D

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mikołaj urodził się o 23.55 04.06.2018 :) ma 3670g i 56cm jest cudowny :) mocno mnie wymęczył ale dałam rade i mam najcudowniejszy prezent na swiecie <3 ide razu się przyssał i 2 godziny ssał mój mały piękny synu <3 mam tylko dwa szwy :)

witaminkab, summer86, moira696, Agnella, Pysiaczek89, lotka1990, Magda33, kokkosanka, Wonderland, Joaszo, Annaya, Dika, anieszka, Axana, Alphelia, *SmoczycA*, ptaszek, teqz, anna23, pilik, Ruth, Lucy010, klauuudia, Kropka89, sallvie, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Anitka201, Tini, welonka, pumka1990, palusia171 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]

Wysłany: 5 czerwca 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo u mnie bardzo podobnie się znały wierci ;) jak tylko zaczęłam czuć ruchy to prawie od początku w pachwinie czułam, ale u mnie ciąża nisko była cały czas. Na poprzednim usg leżał główką w dół i już czułam macanki pęcherza. Teraz się to częściej powtarza. No i bywa bolesne. Raz mi się wypnie i mam taki spiczasty brzuchol, a czasem jakoś w rozkroku chyba jest i taki niekształtny. Wtedy tez trochę boli jak na okres.
    Joaszo a kiedy miałaś poprzednia wizytę? Dziwne, że tak długo musisz czekać. Ja miałam poprzednia 19.05 i teraz w czwartek będę mieć i zdawało mi się, że w tym czasie to już długa przerwa.

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 5 czerwca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka ogromne gratulacje!! Wspaniale się czyta takie wieści z rana. Dużo zdrówka dla Was.

Fufka30 lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje rozpakowanym!
    Bardzo Wam zazdroszcze. U mnie cisza, pewnie pod koniec tygodnia poloza mnie na patologii ciazy.. :(

Fufka30, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny. Nasze maleństwo już je tylko z cycka :) ewentualnie z butli ale to mój pokarm. Niestety ostatnio mamy problem bo jak robi kupki to strasznie się pręży i spina . Czy to kolki czy zatwierdzenie ktoś ma doświadczenie?

Pozdrawiamy wszystkie nowe maluszki wraz z moja Misia
    https://zapodaj.net/837f7db064802.jpg.html

Agnella, Dika, anieszka, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, fufka gratulacje!
    I ja się pochwalę nasz Czaruś przyszedł na świat o 22 04.06 z wagą 4060(!) i długi ma 59. Jest idealny, od razu przyssał się do piersi i właściwie uwielbia się do niej przytulać. Ja czuję się dobrze, nawet draśnięcia nie mam ;) polecam wszystkim zzo. Z 5 cm do pełnego rozwarcia doszłam w pół godziny a mały urodził się po dwóch parciach. Mysle, że nie poszłoby tak sprawnie gdyby nie znieczulenie. Szyjka była cały czas twarda, ja wymęczona a jak dostałam znieczulenie to chyba nawet zasnęłam na chwilę. No i mogłam skupić się na tym co mówiła położna, super ochroniła moje krocze. A wód było naprawdę duuuzoo,

Komcia, Agnella, lotka1990, witaminkab, Annaya, Magda33, Fufka30, kokkosanka, Wonderland, Joaszo, Fasola1234, Dika, anieszka, Axana, Andziula_1988, Alphelia, ptaszek, teqz, pilik, Kropka89, Anitka201, Tini, pumka1990, palusia171 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) duży chłopak :D

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, gratuluję, niezła waga :-)

Trójka, gratuluję, jaki duży chlopczyk i to dopiero początek 39tc :)
    Pewnie stąd więcej wód, przecież maluszek musiał gdzieś się pomieścić.
    Również polecam zzo, mi bardzo pomogło te znieczulenie z akcją i bólem.

Pięknie Wam poszło z porodem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 07:25

• eunice. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:33

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, czyścić może z nerwów i z racji przygotowania do porodu. Mnie co jakiś czas porządnie czyści. Przynajmniej waga mniej i potem lepiej się czuję ;-)
    Nie martw się i nie myśl, ciesz dniem z córcią. Niewiele nam zostało, jeszcze zatęsknimy za brzuszkiem. A nerwy tutaj niepotrzebnie, jeszcze tylko będa Ci nakręcać skurcze.

Fasola, słodka Twoja córcia :)!!!
    Nie mogę się doczekać swojego maleństwa :-)

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ