X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka - gratuluję Wam Waszych maluszków :) chociaż wagowo wcale z nic nie takie maluszki ;) wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do sił!

Kurczę dopiero 5 czerwca a już tyle dzieciaczków po drugiej stronie brzuszka. U nas cisza, na ktg wczoraj nic się nie pisało..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka fantastyczni!!!! Gratulacje.
    Eunice myślę, że to efekt stresu, postaraj się wiem że to trudne odwrócić uwagę na coś innego, poczytaj albo poprostu pooglądaj coś nawet najbardziej bzdurnego w TV. Mi to b pomaga. Wiem po sobie najgorzej to nakręcić się. Buziaki.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:33

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka ogromne gratulacje dla Was ❤

Fasola moja Łucja miała już problemy z gazami w szpitalu. Pytałam pediatry i pozwoliła podawać bobotic forte. My dajemy połowę dawki i gazy minęły.

Kp niestety to nie dla mnie. Zresztą nie czuje się tym rozczarowana bo od początku widziałam, że nie chcę kp. Stwierdziłam, że czas sam pokaże czy tym razem będzie inaczej czy tak samo jak przy starszych córkach.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice mi też się wydaje że to efekt stresu. Jak mnie zaczęło konkretnie czyścić (a tak rozpoczął mi się pierwszy poród) to też dostałam drgawek z nerwów. Pamiętam, że wtedy jeszcze nie chciałam rodzic, a wizja porodu napawała mnie przerazeniem.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka, Fufka ogromne gratulacje dla Was !! Cudownie że już tulicie maleństwa ❤️ i jak czytam to wcale nie takie maleństwa ;-)
    Eunice ja wiem że jak się u mnie zacznie to też będę się trzęsła ;-) ale dziewczyny dobrze radzą trzeba jakoś od tego odwrócić swoją uwagę i skupić się na czymś innym :-P
    Andziula wizytę miałam tydzień temu, 29.05. też się zdziwiłam jak mi powiedziała że jeśli nie urodzę to widzimy się za 3 tygodnie, a gdy ją dopytałam czemu tak długo to powiedziała, że wszystko jest w najlepszym porządku i nie widzi potrzeby spotykać się częściej ;-). Andziula powiem Ci tak, w pt będzie ciąża donoszona, ja już jestem coraz bardziej gotowa psychicznie na poród, więc jeśli ma się rodzić niech się rodzi, a jak nie zechce szybciej to się spotkań z lekarzem w 39 tyg :-) mały co dzień się ładnie rusza więc nie mam jakiś większych obaw, a gdyby coś się działo ze mną to zawsze mogę się pojawić u niej szybciej ;-)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka i Fufka ogromne Gratulacje.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Fufka, Trójka ogromne gratulacje dla Was ❤

Fasola moja Łucja miała już problemy z gazami w szpitalu. Pytałam pediatry i pozwoliła podawać bobotic forte. My dajemy połowę dawki i gazy minęły.

Kp niestety to nie dla mnie. Zresztą nie czuje się tym rozczarowana bo od początku widziałam, że nie chcę kp. Stwierdziłam, że czas sam pokaże czy tym razem będzie inaczej czy tak samo jak przy starszych córkach.

Zapytam jeszcze położnej co na to . Bo mała w sumie bardzo ładnie je i pewnie by nawet ładnie spala ale przez te gazy i kupki ciągle się przeciaga i pręży;(

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka gratulacje! Duzo zdrowia dla maluszkow i Was <3
    Fasola śliczna córeczka, taka blondynka :)

Nasz bobo jest na etapie co karmienie to kupka :D noca chodzilismy wokół niego jak zombie :D
    Dzisiaj ma przyjść położna, zdam Wam relację z wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:33

Fasola1234, Joaszo, Fufka30 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trojka - gratulacje!!! Szybkiego powrotu do formy.

Fasola - urocza córeczka!

eunice - ale noc paskudna, oby ostatnia taka. Nocami strach ma wielkie oczy, mam nadzieję, ze już wyczerpałas limit stresu i będzie tylko lepiej.

Fufka30 lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Fufka gratulacje! Duzo zdrowia dla maluszka i Ciebie <3
    Fasola śliczna córeczka, taka blondynka :)
    Czekamy na wiesci od Trójki
    Nasz bobo jest na etapie co karmienie to kupka :D noca chodzilismy wokół niego jak zombie :D
    Dzisiaj ma przyjść położna, zdam Wam relację z wizyty

My mamy to samo wręcz poczuje mała tylko cyca i kupa. Najgorsze jest to że przy cycu zasypia a tu nagle kupa i trzeba ja rozbudzc... nie lubi być przebierana.
    Mamy taki przemiał pieluch że masakra .
    Uzywamy dady 1 i się sprawdzają . Mała ma obszyczypana pupę troche ale przy takich kupkach mnie to nie dziwi .

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka gratulacje!
    Eunice mnie tak konkretnie czyscilo w niedzielę i nic się nie rozkrecilo, w ogóle od czasu do czasu mam takie akcje, więc nie koniecznie oznacza to poród.
    Ja chyba zwariuje wieczorem i w nocy znowu pojawiły się jakieś skurcze, dziś od rana ból jak na @, ale silniejszy i też nie cały czas. I nie wiem o co chodzi. Jednak przy pierwszym porodzie jak były już skurcze to odrazu porodowe i nie mialam takich akcji. Ciekawa jestem ile to moze trwać.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka - gratulacje!!! :)

ja jestem już po KTG, zapis w porządku, ale żadnych skurczy... Jakoś wcześniej nastawiałam się, że urodzę przed terminem (jakieś takie przeczucie) a teraz po tych wszystkich wysiłkach, seksie itp jak nic się nie dzieję to myślę, że jednak będę chodzić do terminu co najmniej...

Mam jakiś nieciekawy humor i jedyne co mnie pociesza to, że dziś w końcu chłodniej, ale opuchlizna z palca nic nie schodzi i nie wiem co z tą obrączką robić..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka serdecznie gratuluję! :) Super Wam poszło, dużo siły i zdrowia dla Was :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice co za noc.

U mnie dziś przeciwnie. W końcu się wyspałam. Z małą przerwą, bo się po 5 obudziłam i z godzinę nie mogłam zasnąć. Pół godziny temu się obudziłam. Nie pamietam kiedy tyle spałam ;)
    Po tym cholernym antybiotyku chyba mnie dopada jakieś dziadostwo, dziś czuje swędzenie i lekkie pieczenie w kroczu ;( w czwartek wizyta to chyba wytrzymam do tego czasu

dqpri09kh0x52aib.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice wiem, że łatwo mówić ale chyba po prostu to reakcja na stres i oczekiwanie na "ten dzień" do tego bardzo martwisz się o baby blues. Chyba trzeba po prostu się czymś zająć żeby o tym nie myśleć. Spędzić trochę czasu z mężem jak jest taka opcja :)

Dziewczyny jeszcze macie trochę czasu, spokojnie! Wiem, że już jesteście zniecierpliwione ale powiem wam z własnego doświadczenia, że gdyby nie to, że u mnie było tyle wód płodowych i lekarze bali się o łożysko i o to że macica będzie za bardzo rozciągnięta i że mały się obkrecil pępowina (i tak miał zaciśniętą wokol szyi) to ja bym wolała poczekać jeszcze. Wszystko przyjdzie w swoim czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:49

Alphelia, lotka1990 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Trójka ogromne gratulacje :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Gratulacje dziewczyny. Nasze maleństwo już je tylko z cycka :) ewentualnie z butli ale to mój pokarm. Niestety ostatnio mamy problem bo jak robi kupki to strasznie się pręży i spina . Czy to kolki czy zatwierdzenie ktoś ma doświadczenie?

Pozdrawiamy wszystkie nowe maluszki wraz z moja Misia
    https://zapodaj.net/837f7db064802.jpg.html

U mnie jest to samo... ale nie zawsze robi kupkę czasami tylko sobie purka:) ale przy tym jest cały czerwony... ja mu podaje 1-2 dzieniennie kropelki Delicol. po nich wydaje się ze mniej męczą go gazy. piję do tego jeszcze herbate koper włoski. a jak przyjdzie położna to zapytam się jej co by można jeszcze mu podać żeby się tak nie męczył i zapytam o ten bobotic forte.

Szczęśliwa2017
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położenie na brzuszku jest super na odgazowanie! Może teraz jeszcze długo nie wytrzymają, ale im starsze dziecko tym więcej polezy. Moja po skończonym 2 miesiacu polubiła leżeć na brzuszku, do tej pory tylko tak śpi. Kolki nigdy nie bylo:)

Kropka89 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, ja miałam dokładnie to samo...wyluzowałam, nieco ;-) i jest naprawdę lepiej. Jeszcze brakuje, abyś mocno macała brzuch, jak ja to robiłam to w ogóle skurcze będziesz miała, tak więc piszę ku przestrodze.
    Pamiętasz pewnie moje akcje i skurcze. I po co te stresy???
    Dziś nie myślę, gdzie główka, że nie mam jakiegoś kosmetyku do torby, że chcę koniecznie sn itp. I tak będzie dobrze. Humor mam lepszy i....oczywiście brzuchol spokojny, bezkurczowy.
    Ja jutro wyciągnę męża na lody Grycan, nie ma to jak rożki firmowe z bitą śmietaną, fajnie by było się przejść, weźmiemy córeczkę...Co prawda rano ma szkolenie, ale będzie po 14 wolny. No i nareszcie będzie częściej w domu,a nie tylko na nocki. Już moi rodzice dzwonią i pytają czy jest ich zięć, jak mówię, ze późnym wieczorem od razu się denerwują. Oj każdemu emocje się udzielają. U mnie już pozytywne i nie mogę się doczekać.
    Może i Ty pomyśl o jakimś relaksacyjnym dniu z mężem i córcią.
    I w końcu zacznij się cieszyć chwilą, bo jest dobrze :-)!!!

Trójka, u Ciebie duży chłopczyk, na pewno nie zaszkodziło mu wczorajsze wyjście na świat :-)
    A jak się czujesz? Pewnie nie możesz doczekać się wyjścia do domu :-)

Klarunia, pewnie u Ciebie emocje już tez są i nie możesz doczekać się córeczki. Pewnie torba spakowana i wyczekiwanie do piątku :-) Jak po wizycie :-) ?

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ