Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale się dziś fatalnie czułam. Już myślałam, że zacznę wymiotować. Brzuch bolał bardziej niż zwykle, ale położyłam się, przespałam i na razie mi przeszło.
Mam takie pytanie czy aby dostać becikowe trzeba mieć złożoną kartę ciąży do 10 tygodnia czy wystarczy to że byłam już na wizycie (dopiero na kolejnej lekarz ma założyć mi kartę)?Natka88 lubi tę wiadomość
-
Odebralam dzis wyniku bety z poniedzialku (pisalam w poniedz., ze gin mnie wyslal na badania bo nie widzial bijacego serduszka, a tydzien wczesniej prywatny widzial, ale zarodek urosl przez ten czas).
Moj wynik to 29 278,o mlU/mL
Mieszcze sie w przedziale 158,0- 31 795,0 6tc
oraz 3 697,0- 163 000,0 7tc.
Zawsze mnie zastanawialo dlaczego te "ramy" sa takie smiesznie rozbiezne, jakbym mogla sobie wybrac tydzien ciazy Wiem, ze moja ciaza jest tydzien mlodsza, wiec zakladam, ze moja wartosc odpowiada 7tc.
Dzisiejsza bete bede miala jutro, jak ja sie denerwuje! Wmawiam sobie milion rzeczy, a "oklapniete" piersi (nadal sa wieksze niz przed ciaza, ale nie sa juz wrazliwe) od wczoraj w racjonalnym mysleniu mi nie pomagaja:/ -
Inesicia wrote:Ale się dziś fatalnie czułam. Już myślałam, że zacznę wymiotować. Brzuch bolał bardziej niż zwykle, ale położyłam się, przespałam i na razie mi przeszło.
Mam takie pytanie czy aby dostać becikowe trzeba mieć złożoną kartę ciąży do 10 tygodnia czy wystarczy to że byłam już na wizycie (dopiero na kolejnej lekarz ma założyć mi kartę)?
Mialam zacytowac, a polubilam;)
Z tego co przeczytalam na drzwiach gabinetu jak ostatnio czekalam na wizyte, to powinnas miec udokumentowane prowadzenie ciazy najpozniej od 10tc, wiec wg mnie liczy sie karta ciazy. -
Katarzyna87 wrote:Słyszałam, że mamy rodzące mogą tak mieć. Dobrze, że masz jutro wizytę, dowiesz sie z pewnego źródła.
Na necie znalazłam coś takiego, może Cię uspokoi.
"szyjka macicy jest wędrująca we wczesnej ciąży, natomiast dopiero około 16 tyg jest twarda długa i zamknieta"
Wiadomo dr google lekarzem nie jest, więc jutro zagadaj do Twojego gina.
Bardzo Ci dziękuje Kasiu, byłam bardzo zdenerwowana w szpitalu, ale coś mówili o że do12 tc ma czas. -
Truskaweczka podobno w 12tc lekarze mogą "podejrzewać" płeć, a zwykle można sie dowiedzieć na pewno na połówkowym
ja mam zamiar robić PAPPA, nawet się zastanawiam nad testem PCR: http://www.genomed.pl/index.php/pl/test-nifty
Nie urodzę śmiertelnie chorego dziecka- nikt mnien nie zmusi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:28
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTruskaweczka, doświadczony gineks stwierdzi w 13. A od 14, przy dobrym ułożeniu maluszka można już zobaczyć płeć. Nie możesz się doczekać?
Truskaweczka250 wrote:Hey dziewczyny;) witam wszystkie nowe i teraźniejsze:) słuchajcie bo tak dzisiaj mi się nasunęło takie pytanie, w którym tyg można podejrzeć maluszka żeby zobaczyć płeć?Truskaweczka250, aghata lubią tę wiadomość
-
lauda wrote:Truskaweczka, doświadczony gineks stwierdzi w 13. A od 14, przy dobrym ułożeniu maluszka można już zobaczyć płeć. Nie możesz się doczekać?
Ej a co to jest ten Test Pappa?? -
A ja nie wiem czy będę robiła ponieważ wiem że cokolwiek będzie się działo i tak nie usunę dziecka....jedyne co mnie przekonuje do zrobienia to to że przygotujemy się psychicznie i nie będzie szoku przy porodzie.
Z., Inesicia lubią tę wiadomość
-
Natka88 wrote:Mialam zacytowac, a polubilam;)
Z tego co przeczytalam na drzwiach gabinetu jak ostatnio czekalam na wizyte, to powinnas miec udokumentowane prowadzenie ciazy najpozniej od 10tc, wiec wg mnie liczy sie karta ciazy.
Tylko ze karte ciaza zostawia sie w szpitalu pi porodzie idzie sie do lwkarza i on wydaje zaswiadczenie...ja tak mialam
[/url] -
Właśnie mam nadzieję, że jednak wystarczy jakieś zaświadczenia od lekarza, że byłam u niego wcześniej.
Ja chyba też test odpuszczę. No chyba, że lekarz stwierdzi, że są ku niemu jakieś wskazania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:43
-
bardzo lubię wchodzić na wykresy innych dziewczyn, szczególnie takich w 30tych i dalszych tygodniach i poczytywać co się u nich działo (w notatkach) przez te 9 mc. Znalazalam mamy z plamieniami, krwawieniami, krwiakami i wszystko jest dobrze
Przejrzałam dzisiaj na prawdę sporo wykresów - z 10 - i tylko jedna dziewczynka będzieZ., Nieukowa, Amberla, Eowena, Evell lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:bardzo lubię wchodzić na wykresy innych dziewczyn, szczególnie takich w 30tych i dalszych tygodniach i poczytywać co się u nich działo (w notatkach) przez te 9 mc. Znalazalam mamy z plamieniami, krwawieniami, krwiakami i wszystko jest dobrze
Przejrzałam dzisiaj na prawdę sporo wykresów - z 10 - i tylko jedna dziewczynka będzie
No właśnie sami chłopcy się rodzą...ech ale bym chciała dziewczynkęAmberla lubi tę wiadomość
-
Co do testu Pappa można zrobić. Zależy od USG genetycznego. Ja miałam świetnego ginekologa który robił USG prenatalne ( inny niż prowadząca). I on mi powiedział, jak to naprawdę wygląda, ile % daje pewności USG genetyczne ile test pappa. i z tego co mówił wystarczy nam genetyczne, chyba, że coś by zauważył na nim, to wtedy pappa - choć ( nie wiem czy dobrze mówię bo to było prawie ponad 1,5 roku temu) Pappa ma chyba mniejszy trochę procent niż genetyczne? Jak wyjdzie duzy procent szans to wtedy chyba te testy co się pobiera badanie ze środka? Ale to niebezpieczne jest.
Ale nie bieżcie tego za pewnik, bo jak mówię, nie pamiętam już dokładnie, pamięć szwankuje choć stara nie jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:52
-
aghata wrote:Tylko ze karte ciaza zostawia sie w szpitalu pi porodzie idzie sie do lwkarza i on wydaje zaswiadczenie...ja tak mialam
Co do chłopaków potwierdzam - wokół sam ród męski nowego pokolenia. Ja za to chciałam mieć syna, a mam cudną córeczkę.... i już bym jej nie zamieniła za nic... ubranka, fryzurki - juppi- powoli mogę zaczynać czesać ;PTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA1984 wrote:Zyrcia wszystkiego naj naj!
Dziewczyny, czy możecie polecić jakiegoś dobrego gina w wwie który też robi USG? Stwierdziłam że te 400 zł u mojego to jednak przesada
ul. Floriańska 6 lok. U4
03-707 Warszawa
tel: 22 826 08 25
kom. 607776777Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:38
A1984 lubi tę wiadomość