Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Evell, mi wyszły wszystkie poniżej normy, ale tak podobno jest w ciąży. A jeśli są podwyższone to nie wiem co to znaczy, zależy też które.
Evell wrote:Hejka kochane.Mam takie pytanie odnosnie wynikow morfologi czy wam tez wyszly niektore podwyzszone i czy to normalne ? bo ja mam napewno kilka podwyzszonych. -
nick nieaktualnyEvell, nie pomogę Ci w tym temacie. Może któraś inna dziewczyna. Mnie morfologia wyszła na granicy anemii, co było dla mnie szoczkiem, bo jestem honorowym dawcą krwi i badania mam robione co kwartał - zawsze wszystko było super. A przez dwa miesiące ciąży każdy wskaźnik zaszalał i spadł. Dlatego też biorę od miesiąca witaminy dla ciężarnych.
-
Natka88 wrote:Pytanie za 100 punktow.
Beta we wczesnej ciazy powinna sie podwajac co 48h, rownoczesnie we wszystkich źródłach pisza, ze w pozniejszej ciazy i powyżej 6 000 mlU/mL poziom bety podwoi sie dopiero, po 4 dobach.
Macie jakies doświadczenia w wynikach bety kolo 7/8tc?
Wiem, ze draze, ale sie denerwuje...
Natka ja robilam bete gdy byla ponad 6000. Podwoila sie dopiero po 4 dniach. Wogole to mialam chyba z 7 razy bete robiona. Mozesz u mnie na wykresie popatrzec jak przyrastala. Choc mysle ze to sprawa indywidualna bo kazda kobieta jest inna. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViola wrote:Evell, mi wyszły wszystkie poniżej normy, ale tak podobno jest w ciąży. A jeśli są podwyższone to nie wiem co to znaczy, zależy też które.
No wlasnie mi wyszly powzej normy Wbc,Gran,MCHC nawet nie woem co to jest imartwie sie :(wbc z tego co wiem to krwinki biale. -
dziewczyny, wiem, że panikuję, ale...
sprawdzam jaka powinna być wielkość dzidzi w 8 tygodniu, źródła w necie się wykluczają, Jedne podają, że 8-13mm, inne 14-22mm. Wiem, że lekarz powie jak będzie dobrze i jak będzie źle, ale tak dla własnego spokoju/wiedzy chciałabym wiedzieć. Na swoim przykładzie możecie mi coś podpowiedzieć?Moje 4 kochane Aniołki
-
nick nieaktualnyEvell, może to Ci pomoże:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html
Wg tego, WBC powyżej normy jest OK w ciąży. Nie stresuj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 20:59
-
Niestety nie pomogę bo ost raz byłam na USG w 6w3d i wtedy moj dzidziuś miał 5,6mm co było zgodne z OM.
RobaG wrote:dziewczyny, wiem, że panikuję, ale...
sprawdzam jaka powinna być wielkość dzidzi w 8 tygodniu, źródła w necie się wykluczają, Jedne podają, że 8-13mm, inne 14-22mm. Wiem, że lekarz powie jak będzie dobrze i jak będzie źle, ale tak dla własnego spokoju/wiedzy chciałabym wiedzieć. Na swoim przykładzie możecie mi coś podpowiedzieć?RobaG lubi tę wiadomość
-
Dzięki Viola, właśnie jutro razem ze mną ma kilka dziewczyn a potem to już wizyty się sypią
Dodatkowo na suwaczkach dziewczyny w 8 tygodniu a dziecko niby ma 6mm, gdzie u Ciebie w 7 tygodniu prawie tyle miało... Ach... wiem panikuję, wytrzymałam 3 tygodnie od ostatniego USG, a teraz pękłam i świruję... chyba dziś nie zasnęMoje 4 kochane Aniołki
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Z.
Najbardziej to się złoszczę na internet i brak spójnych informacji...
Niby serwisy informacyjne a niepotrzebnie wprowadzają człowieka w błąd...
ach te hormony, normalnie bym dziś strzelała!!! dobrze że broni nie posiadamZ. lubi tę wiadomość
Moje 4 kochane Aniołki
-
RobaG wrote:lilirose - jak w każdej ciąży było coś nie tak, to dopiero stres, czy wszystko tym razem będzie ok, ale głowa do góry. Czas zrobić to co Katarzyna - nogi golić i nie tylko i jutro z rańca na wizytę.
RobaG lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Dobra decyzja objawy ciążowe, także super!
ostatnie zdanie było o mnie, ale fakt, napisane bez dodatkowego entera nabiera zupełnie innego sensu teraz to widzę
lilirose wrote:Nie no, na wizytę jeszcze za wcześnie. Chcę iść w 7 tyg., w pierwszej połowie listopada, żeby już co nieco było widać. Odpukać jest na razie ok - brzuch ćmi co jakiś czas jak na @, cycki bolą, zgaga i poza tym nic.Moje 4 kochane Aniołki
-
Nie poszłam nigdzie z mężem...dopiero teraz pozbierałam się po wizycie.
Więc tak...plamienie ustało. Na usg pecherzyk 16mm, lekarz mówi, ze urósł za mało, na wizycie 2 tyg temu było 9mm. Dziecka nawet nie mierzył. Nie potrafił wyłapać tętna fasolki, coś widział, ale nie był pewny czy to nie moje (?).
Powiedział, ze mam iść na betę, choć bardzo bardzo nie chcę - dziewczyny, które są tutaj dłużej wiedzą jak świrowałam po ostatniej
Jeśli nie będzie dobrze rosła mam się umówić do szpitala na usunięcie
Nawet jeśli to wina sprzętu - to serduszko - bo ma stary, a w niedziele w szpitalu było, to jest możliwe, żeby w 14 dni tak malo urósł pecherzyk? Podobno rośnie 2mm/doba, mój urósł tylko 0,5mm/doba.
Ogólnie nie ufam temu facetowi, jak mnie wyśle do szpitala to na pewno pójdę do innego lekarza to sprawdzić.
Już mi trochę lepiej, nie ryczę cały czas, niezmiennie...ale szklane oczy cały czas.
Tak w ogole to bardzo "delikatny" lekarz, leżę na leżance, robi mi usg, sprawdza mój puls i porównuje z tym co widzi na ekranie i mi mówi, że nie jest optymistycznie nastawiony, nie widzi serca i jesli nic się nie zmieni umowimy się na łyżeczkowanie - i się kurwa dziwi że mi tętno rośnie i mnie jebie!! Aaaa -
nick nieaktualnyKasia, nie chodź do tego buca. Czy nie mogłabyś iść na wizytę do tej miłej Pani doktor, co przyjmowała Cię w szpitalu?
Tydzień temu było bijące serduszko. Zwyczajnie nie umiał Cię zbadać. Koniecznie idź na konsultację do innego gina. Wszystko musi być dobrze!!!A1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłuchaj, przyszło mi do głowy coś jeszcze. Może to głupie, nie denerwuj się tylko, okej? Czy nie mogłabyś jechać z mężem do szpitala na badanie? Może dzisiaj też przyjmuje ta miła pani? Powiesz, że byłaś tydzień temu z plamieniami, a teraz boli Cię brzuch i się źle czujesz... W szpitalu mają lepszy sprzęt i sama pisałaś, że to fachowa opieka była.