X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Kasia ten lekarz to jakiś konował ! nie stresuj sie tylko jedź sie skonsultować z innym ! znawca od siedmiu boleści !
    i nie martw sie bo zaszkodzisz Twojej ZDROWO rozwijającej sie fasolce ! bedzie dobrze <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda ja też tak zareagowałam jak przeczytałam opis mojego tygodnia :-) łzy w oczach i myśl że to cud :-)
    Witam Was wszystkie serdecznie i życzę pogodnego dnia mimo paskudnej pogody :-)
    Ja dzisiaj cały dzień w domku! niestety z porannymi mdłościami!

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram ze strachu przed wizyta :( ale wierze ze bedzie dobrze... za pol godzinki wychodze..odezwe sie po.

Fajne forum :) czuje sie wsparcie i zrozumienie. Ja tez czytam wszystkie wpisy i przezywam z Wami <3

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze- trzymam kciuki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, a Ty co się bejbe nie odzywasz? Wyszłaś ze szpitala, jak się czujesz? Daj znaka co... :)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha trzymaj się dzielnie! i koniecznie odezwij się po powrocie :-)

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu umów się do innego lekarza bo to nie jest normalne co on tam wymyślił w głowie się nie mieści. Przez niego jesteś mocno zdenerwowana a Tobie to nie można.

ea895dd043.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
    Kasia nie poddawaj się i walcz o swoją Fasolkę.
    Wczoraj miałam fatalny nastrój. Do tego przez pół dnia nie miałam prądu. Na szczęście dziś czuję się znacznie lepiej i przynajmniej póki co mnie nie mdli;)
    Kiedyś (przed ciążą) oglądając animacje o tym jak wygląda zarodek i mały człowieczek wydawało mi się, że to takie małe, delikatnie mówiąc niezbyt piękne potworki, a jak wczoraj zobaczyłam animację z 9 tygodnia to stwierdziłam, że to najśliczniejsza istota pod słońcem:)

lauda lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha, kciukam bardzo :D

Reszta dzisiejszych wizyt też wypadnie dobrze, zobaczycie!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 16. To na NFZ to trochę posiedzę. Pospałam dziś sobie :-) Mam nadzieję że gin da mi L4, bo urlop mi się zaraz skończy. W szpitalu powiedziała że mam leżeć to leżę, tylko L4 nie dali bo miałam się zgłosić do gina swojego.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna jak się dziś czujesz? Będzie dobrze!!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, ja to nie mam nic do powiedzenia po prostu :P

Szukam jakichś danych dla Kasi i znalazłam np: to i to - tu jest podane, że pęcherzyk ciążowy rośnie w tempie 1mm/dzień, więc twoje 0,5mm/dzień jest na pewno temu bliższe niż 2mm/dzień :) a biorąc pod uwagę, że miał sprzęt do dupy (stąd też nie ma serduszka) to coś źle dziad pomierzył i np rośnie 0,8mm/dzień, a wtedy to jest już prawie książkowo :) Także Kasia, olej dziada i idź do normalnego gina z dobrym sprzętem, a nie jakimś na kolanie klepanym :) Głowa do góry!

A u mnie nudy... Plamienia ustały, bóle menstruacyjne już prawie też, poza tym brzuch mi rośnie, ale wcale nie od ciąży tylko od tego leżenia w łóżku :) No, czyli pośrednio od ciąży - można uznać :) Poza tym leżę sobie tutaj cały dzień w pościeli jak pączek w maśle, mąż skacze wokół mnie i jakoś leci :P Swoją drogą nie mam pojęcia jak przez 4 dni mojej nieobecności można tak zapuścić mieszkanie :D Ja też nie jestem jakąś higienistką i owszem, "bałagan" to moje drugie imię, ale czegoś takiego to chyba tu nie było od czasu remontu :P Mąż uspokajał i mówił "nic się nie denerwuj, ty leż i nic nie rób, ja później posprzątam". Taki jest miły dla mnie i tak się troszczy, że nawet nie mogę być zła na niego no i czekam na to "później" :D

lauda, Z. lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty:)
    Ja już od kilku dni nie mam obolałych piersi, czuje sie całkiem dobrze poranne mdłości jednak mam dzień w dzień po przebudzeniu, ale dobrze że tylko wtedy:) trochę mam problemy z Cerą ale to normalne burza hormonów hehe a Wy jak tam sie czujecie? a propos..to taka paskudna pogoda jest u mnie leje od wczorajszego wieczora całą noc do tej pory brr..zimno ponuro maskara nie wychodzę nigdzie z domu:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda bardzo listopadowa. Nie pada, ale od wczoraj taki wiatr wieje, że bez przerwy słychać tylko świsty i buczenie. I jest zimno: zaledwie 4'. Bleeee nie cierpię takiej pogody... Leżę w łóżku i kimam (w poradnikach piszą, żeby spać na zapas, więc śpię i odpoczywam, i bardzo dobrze mi to wychodzi... :D )

Eowena faceci mają jakiś taki dar chyba do zapuszczania swoich siedlisk :D

Truskaweczka250, Eowena, Z. lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    U mnie pogoda bardzo listopadowa. Nie pada, ale od wczoraj taki wiatr wieje, że bez przerwy słychać tylko świsty i buczenie. I jest zimno: zaledwie 4'. Bleeee nie cierpię takiej pogody... Leżę w łóżku i kimam (w poradnikach piszą, żeby spać na zapas, więc śpię i odpoczywam, i bardzo dobrze mi to wychodzi... :D )

Eowena faceci mają jakiś taki dar chyba do zapuszczania swoich siedlisk :D

To odpoczywaj:) sobie:) u mnie jest tylko 1'C jest okropnie zimno i wiatr też wieje że słychać przez okno:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi o ciepłych wyrkach, jak ja bym chciała się zaszyć pod kołdrą przy kominku teraz :) A nie w robocie walić w klawisze :D
    Ale jutro już piątunio :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, że bym chętnie poleżała, ale niestety praca :( masz rację Nieukowa na szczęście jutro już piątek.
    Dziewczyny trzymam za was wszystkie dzisiaj mocno kciuki ja mam wizytę dopiero w środę.

ckai9jcgyabb74h4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Aaa, ja to nie mam nic do powiedzenia po prostu :P

Szukam jakichś danych dla Kasi i znalazłam np: to i to - tu jest podane, że pęcherzyk ciążowy rośnie w tempie 1mm/dzień, więc twoje 0,5mm/dzień jest na pewno temu bliższe niż 2mm/dzień :) a biorąc pod uwagę, że miał sprzęt do dupy (stąd też nie ma serduszka) to coś źle dziad pomierzył i np rośnie 0,8mm/dzień, a wtedy to jest już prawie książkowo :) Także Kasia, olej dziada i idź do normalnego gina z dobrym sprzętem, a nie jakimś na kolanie klepanym :) Głowa do góry!

A u mnie nudy... Plamienia ustały, bóle menstruacyjne już prawie też, poza tym brzuch mi rośnie, ale wcale nie od ciąży tylko od tego leżenia w łóżku :) No, czyli pośrednio od ciąży - można uznać :) Poza tym leżę sobie tutaj cały dzień w pościeli jak pączek w maśle, mąż skacze wokół mnie i jakoś leci :P Swoją drogą nie mam pojęcia jak przez 4 dni mojej nieobecności można tak zapuścić mieszkanie :D Ja też nie jestem jakąś higienistką i owszem, "bałagan" to moje drugie imię, ale czegoś takiego to chyba tu nie było od czasu remontu :P Mąż uspokajał i mówił "nic się nie denerwuj, ty leż i nic nie rób, ja później posprzątam". Taki jest miły dla mnie i tak się troszczy, że nawet nie mogę być zła na niego no i czekam na to "później" :D

Kochana to super u mnie też ustały już plamienia od czasu do czasu brzuch pobolewa jak na @ wieczoram mnie tylko piersi bolą i też musze leżec niestety ale bez przesady nie cały czas pogoga za oknem beznadziejna.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj też pada i zimno więc nigdzie nie wychodzę tym bardziej, że mam lekki katar. M jutro kończy szkolenie i obiecałam mu, że jak wróci to nie będę bardziej chora niż w niedzielę kiedy wyjeżdżał;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ