X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Kasia ten lekarz to jakiś konował ! nie stresuj sie tylko jedź sie skonsultować z innym ! znawca od siedmiu boleści !
    i nie martw sie bo zaszkodzisz Twojej ZDROWO rozwijającej sie fasolce ! bedzie dobrze <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda ja też tak zareagowałam jak przeczytałam opis mojego tygodnia :-) łzy w oczach i myśl że to cud :-)
    Witam Was wszystkie serdecznie i życzę pogodnego dnia mimo paskudnej pogody :-)
    Ja dzisiaj cały dzień w domku! niestety z porannymi mdłościami!

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram ze strachu przed wizyta :( ale wierze ze bedzie dobrze... za pol godzinki wychodze..odezwe sie po.

Fajne forum :) czuje sie wsparcie i zrozumienie. Ja tez czytam wszystkie wpisy i przezywam z Wami <3

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze- trzymam kciuki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, a Ty co się bejbe nie odzywasz? Wyszłaś ze szpitala, jak się czujesz? Daj znaka co... :)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha trzymaj się dzielnie! i koniecznie odezwij się po powrocie :-)

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu umów się do innego lekarza bo to nie jest normalne co on tam wymyślił w głowie się nie mieści. Przez niego jesteś mocno zdenerwowana a Tobie to nie można.

ea895dd043.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
    Kasia nie poddawaj się i walcz o swoją Fasolkę.
    Wczoraj miałam fatalny nastrój. Do tego przez pół dnia nie miałam prądu. Na szczęście dziś czuję się znacznie lepiej i przynajmniej póki co mnie nie mdli;)
    Kiedyś (przed ciążą) oglądając animacje o tym jak wygląda zarodek i mały człowieczek wydawało mi się, że to takie małe, delikatnie mówiąc niezbyt piękne potworki, a jak wczoraj zobaczyłam animację z 9 tygodnia to stwierdziłam, że to najśliczniejsza istota pod słońcem:)

lauda lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha, kciukam bardzo :D

Reszta dzisiejszych wizyt też wypadnie dobrze, zobaczycie!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 16. To na NFZ to trochę posiedzę. Pospałam dziś sobie :-) Mam nadzieję że gin da mi L4, bo urlop mi się zaraz skończy. W szpitalu powiedziała że mam leżeć to leżę, tylko L4 nie dali bo miałam się zgłosić do gina swojego.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna jak się dziś czujesz? Będzie dobrze!!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, ja to nie mam nic do powiedzenia po prostu :P

Szukam jakichś danych dla Kasi i znalazłam np: to i to - tu jest podane, że pęcherzyk ciążowy rośnie w tempie 1mm/dzień, więc twoje 0,5mm/dzień jest na pewno temu bliższe niż 2mm/dzień :) a biorąc pod uwagę, że miał sprzęt do dupy (stąd też nie ma serduszka) to coś źle dziad pomierzył i np rośnie 0,8mm/dzień, a wtedy to jest już prawie książkowo :) Także Kasia, olej dziada i idź do normalnego gina z dobrym sprzętem, a nie jakimś na kolanie klepanym :) Głowa do góry!

A u mnie nudy... Plamienia ustały, bóle menstruacyjne już prawie też, poza tym brzuch mi rośnie, ale wcale nie od ciąży tylko od tego leżenia w łóżku :) No, czyli pośrednio od ciąży - można uznać :) Poza tym leżę sobie tutaj cały dzień w pościeli jak pączek w maśle, mąż skacze wokół mnie i jakoś leci :P Swoją drogą nie mam pojęcia jak przez 4 dni mojej nieobecności można tak zapuścić mieszkanie :D Ja też nie jestem jakąś higienistką i owszem, "bałagan" to moje drugie imię, ale czegoś takiego to chyba tu nie było od czasu remontu :P Mąż uspokajał i mówił "nic się nie denerwuj, ty leż i nic nie rób, ja później posprzątam". Taki jest miły dla mnie i tak się troszczy, że nawet nie mogę być zła na niego no i czekam na to "później" :D

lauda, Z. lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty:)
    Ja już od kilku dni nie mam obolałych piersi, czuje sie całkiem dobrze poranne mdłości jednak mam dzień w dzień po przebudzeniu, ale dobrze że tylko wtedy:) trochę mam problemy z Cerą ale to normalne burza hormonów hehe a Wy jak tam sie czujecie? a propos..to taka paskudna pogoda jest u mnie leje od wczorajszego wieczora całą noc do tej pory brr..zimno ponuro maskara nie wychodzę nigdzie z domu:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda bardzo listopadowa. Nie pada, ale od wczoraj taki wiatr wieje, że bez przerwy słychać tylko świsty i buczenie. I jest zimno: zaledwie 4'. Bleeee nie cierpię takiej pogody... Leżę w łóżku i kimam (w poradnikach piszą, żeby spać na zapas, więc śpię i odpoczywam, i bardzo dobrze mi to wychodzi... :D )

Eowena faceci mają jakiś taki dar chyba do zapuszczania swoich siedlisk :D

Truskaweczka250, Eowena, Z. lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    U mnie pogoda bardzo listopadowa. Nie pada, ale od wczoraj taki wiatr wieje, że bez przerwy słychać tylko świsty i buczenie. I jest zimno: zaledwie 4'. Bleeee nie cierpię takiej pogody... Leżę w łóżku i kimam (w poradnikach piszą, żeby spać na zapas, więc śpię i odpoczywam, i bardzo dobrze mi to wychodzi... :D )

Eowena faceci mają jakiś taki dar chyba do zapuszczania swoich siedlisk :D

To odpoczywaj:) sobie:) u mnie jest tylko 1'C jest okropnie zimno i wiatr też wieje że słychać przez okno:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi o ciepłych wyrkach, jak ja bym chciała się zaszyć pod kołdrą przy kominku teraz :) A nie w robocie walić w klawisze :D
    Ale jutro już piątunio :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, że bym chętnie poleżała, ale niestety praca :( masz rację Nieukowa na szczęście jutro już piątek.
    Dziewczyny trzymam za was wszystkie dzisiaj mocno kciuki ja mam wizytę dopiero w środę.

ckai9jcgyabb74h4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Aaa, ja to nie mam nic do powiedzenia po prostu :P

Szukam jakichś danych dla Kasi i znalazłam np: to i to - tu jest podane, że pęcherzyk ciążowy rośnie w tempie 1mm/dzień, więc twoje 0,5mm/dzień jest na pewno temu bliższe niż 2mm/dzień :) a biorąc pod uwagę, że miał sprzęt do dupy (stąd też nie ma serduszka) to coś źle dziad pomierzył i np rośnie 0,8mm/dzień, a wtedy to jest już prawie książkowo :) Także Kasia, olej dziada i idź do normalnego gina z dobrym sprzętem, a nie jakimś na kolanie klepanym :) Głowa do góry!

A u mnie nudy... Plamienia ustały, bóle menstruacyjne już prawie też, poza tym brzuch mi rośnie, ale wcale nie od ciąży tylko od tego leżenia w łóżku :) No, czyli pośrednio od ciąży - można uznać :) Poza tym leżę sobie tutaj cały dzień w pościeli jak pączek w maśle, mąż skacze wokół mnie i jakoś leci :P Swoją drogą nie mam pojęcia jak przez 4 dni mojej nieobecności można tak zapuścić mieszkanie :D Ja też nie jestem jakąś higienistką i owszem, "bałagan" to moje drugie imię, ale czegoś takiego to chyba tu nie było od czasu remontu :P Mąż uspokajał i mówił "nic się nie denerwuj, ty leż i nic nie rób, ja później posprzątam". Taki jest miły dla mnie i tak się troszczy, że nawet nie mogę być zła na niego no i czekam na to "później" :D

Kochana to super u mnie też ustały już plamienia od czasu do czasu brzuch pobolewa jak na @ wieczoram mnie tylko piersi bolą i też musze leżec niestety ale bez przesady nie cały czas pogoga za oknem beznadziejna.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj też pada i zimno więc nigdzie nie wychodzę tym bardziej, że mam lekki katar. M jutro kończy szkolenie i obiecałam mu, że jak wróci to nie będę bardziej chora niż w niedzielę kiedy wyjeżdżał;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ