Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Becikowe - Warunkiem jego otrzymania jest pozostawanie matki dziecka pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do dnia porodu. Takie zaświadczenie może wystawić lekarz lub położna.
Wniosek o wypłatę jednorazowej zapomogi należy złożyć w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka. Wystarczy zaświadczenie od lekarza, nie karta ciążyInesicia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
A nie jest tak,że część chorób z badań prenatalnych jest wyleczalna? kiedyś tak słyszałam.
A u mnie laski, plamień brak, bólu brak, delikatnie krzyż tylko, tkliwe piersi wróciły. Kropkowi powtarzam będzie dobrze!!!!aga87, Moniaa, Katarzyna87, Nieukowa, Viola, lauda, Z., Kikusia, Natka88, Eowena, Katha81, kot_bury, elukkkcha245 lubią tę wiadomość
-
lilirose - jak w każdej ciąży było coś nie tak, to dopiero stres, czy wszystko tym razem będzie ok, ale głowa do góry. Czas zrobić to co Katarzyna - nogi golić i nie tylko i jutro z rańca na wizytę.
Katarzyna87- powodzenia!!! Kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści!!!
Kasika - moja koleżanka miała identycznie, ból piersi minął, pojawiły plamienia, brzuch bolał, krzyż bolał, już spisywała kolejną ciążę na straty, ale leżenie pomogło i teraz biega 2latek Głowa do góry i samych pozytywnych myśli
kasika8303 lubi tę wiadomość
Moje 4 kochane Aniołki
-
lauda wrote:Hej laski. Słowa mojego gineksa, że "rzygi chodzą po ludziach" ciałem się stały... Pierwszy raz mnie dzisiaj tak zemdliło, że musiałam se haftnąć. Ale dżezzzz
Dzisiaj byłam u endo, bo mam niedoczynność. Dawka podskoczyła + dostałam jod i witaminę D. Lekarka powiedziała też, że na razie za szybko na branie witamin prenatalnych, a niektórzy ginowie nawet są przeciwko ich braniu, bo niby dzieci się duże rodzą. Ale przecież to dobrze, bo jak duże to zdrowe i silniejsze. Tylko pewnie przy porodzie SN może być problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:32
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
A1984 możesz sprawdzić cennik w przychodni na Żelaznej. Ostatnio byłam tam na wizycie, gin zrobił też USG i zapłaciłam 150 zł (tylko za wizytę).
A1984 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj robiłam drugą betę i martwi mnie mały przyrost w poniedziałek beta 73.04 a dzisiaj 117.92 boję się że coś nie tak[*] 6.06.2014 Aniołek
[*] 25.10.2014 kolejny Aniołek
Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę. -
Asiorek nie martw sie bete powinnas zrobic z wiekszym odstepem. Ja dzisiaj bylam u swojego lekarza dostalam lekkiego plamienia i panika. Okazalo sie ze on nic nie widzi zebym plamila. Moj pecherzyk ma 5,5 mm i to 5 tydzien 2 dni. Mowi ze na dzien dzisiejszy jest ok. Kazala mi zrobic bete jutro a kolejna dopiero w poniedzialek i powinna wtedy wzrosnac 2krotnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 07:46
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Asiorek a w ktorym dpo to pierwsze badanie robilas? Moze jest wczesnie.
Ja np. w 20dpo mialam ok. 2000, gdybym robila w. 14dpo to bym miala pewnie wyniki niskie jak twoje.
Sam przyrost bety ponizej 66% nie znaczy jeszcze ze wszyastko stracone, u nas Kasia miala na poczatku niskie przyrosty a potem widziala bijace serduszko -
ja robiłam betę w 17 dpo, wiem widziałam właśnie Kasi wyniki to sugerujecie żeby iść w piątek zrobić czy na razie nie robić? W pon byłam u gin i powiedziała mi że to bardzo wczesna ciąża[*] 6.06.2014 Aniołek
[*] 25.10.2014 kolejny Aniołek
Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę. -
lauda wrote:Hej laski. Słowa mojego gineksa, że "rzygi chodzą po ludziach" ciałem się stały... Pierwszy raz mnie dzisiaj tak zemdliło, że musiałam se haftnąć. Ale dżezzzz
Dziewczyny i mnie dziś 1 rzygi wzięły. Kropciu pokazuje że jest ok.
Mam świetnych ludzi w pracy. Właśnie dzwoniła kierowniczka, że mma leżeć się niczym nie przejmować, brać zwolnienie że czekają tylko iwyłącznie na mnie w 2-paku Potem zadzwonił dyr. że mam się tylko robotą nie martwić, że mają wszytsko pod kontrolą.
Aż się popłakałam ze wzruszenia
Katarzyna czekamy na wieści kochanalauda, Eowena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytanie za 100 punktow.
Beta we wczesnej ciazy powinna sie podwajac co 48h, rownoczesnie we wszystkich źródłach pisza, ze w pozniejszej ciazy i powyżej 6 000 mlU/mL poziom bety podwoi sie dopiero, po 4 dobach.
Macie jakies doświadczenia w wynikach bety kolo 7/8tc?
Wiem, ze draze, ale sie denerwuje... -
nick nieaktualny
-
Ja tez nigdy nie robilam bety zawsze test a potem lekarz...moja siostra ma 4 dzieci i za kazdym razem ciaze stwierdzal dopiero lekarz... Dla mnie jezt bez sensu sprawdzanie co dwa dni czy rosnie i przejmowanie sie ze urosla nie 66% a 55%..na poczatku watku juz pisalysmy i oowtorze...nie robcie bet bo szkoda psychiki!!!
A1984 lubi tę wiadomość
[/url] -
Nie robie z własnej ciekawości, a na polecenie lekarza.
Ale cos mi sie wydaje, ze rozsadniej bylo nie isc do lekarza na NFZ ze strym sprzętem, ktory probuje mi wmowic (moze slusznie?), ze serduszko juz nie bije (tydzien wcześniej bilo), mimo ze zarodek rosnie...Gosia82 lubi tę wiadomość