Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasia:) wrote:Cześć kochane:)
Od rana jeszcze Was nie doczytałam, bo jak wyszłam po 8" to dopiero wróciłam.
Na wizycie wszystko w jak najlepszym porządku
Przepływy, poziom wód ok.
Julka zrobiła nam psikusa i w ciagu 3 tyg odwróciła sie głową w dół.
Waga 2560
Wynik GBS ujemny ( przy opcji cc to tylko informacja dla pediatry), hemoglobina i mocz też bez zastrzeżeń.
Termin cc 2 czerwca
No a teraz zabieram sie za obiadek i nadrabianie wpisów co u Was:)czyli podejrzewam ,że za 2 tyg u mnie na wizycie moja bd ważyć podobnie bo nasze Julki idą łeb w łeb
a powiedz mi kochana co gin mówił jeszcze o Rybniku ?
co miałaś na myśli mówiąc że szpital stanie sie przyjazny dla naszych mężów ?
ja mam nadzieje, że trafimy na wyrozumiałe położne i lekarzyJoasia:), agawera lubią tę wiadomość
-
nadine24 wrote:Scintilla , gdzie kupiłaś te body ?
Kupiłam używane na allegro ... mają jeszcze napis Ronaldo na pleckach więc to jakaś b. stara kolekcja ale w idealnym stanie
Jak szukałam pomysłu to znalazłam sklep :
http://www.iss-sport.pl - mają tam bodziaki innych drużyn ... ale szkoda mi było 100zł -
nick nieaktualnyMoni mój gin stwierdził , że personel do pracy przychodzi juz nie za karę. Na pytanie czy mąż nadal traktowany jest jak intruz przy opcji kiedy kobieta ma cc, to stanowczo stwierdził, ze nie. Bedzie mógł dłużej widzieć sie z maluszkiem a nie pare sekund na korytarzu przy windzie. Od maja w szpitalu po raz pierwszy rusza Szkola rodzenia. Ponoć odwiedziny są faktycznie z opcją, ze można dziecko zabrać ze sobą na sale odwiedzin (za panowania starego ordynatora zakazane). Tak wiec powinno być dużo milej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:28
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj w Gdańsku tylko z rana zapowiadało się na słoneczny dzień, ale jednak prognozy się nie myliły i juz po słonecznej pogodzie... Teraz czekam na tesciow , bo juz jadą z Olsztyna
Wczoraj tak mnie zaczął bolec brzuch wieczorem ze juz myslalam ze rodze, ale po kilku godzinach przeszło, po prostu Mała tak się wiercila i rozpychala, jeszcze tak nie byłomiałam upiec ciasto ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Na szczęście szarlotka jedzie z Olsztyna a moja mama upiekla serniczek
Wszystkim życzę udanej majówkiJoasia:), Inesicia, nenette, Rozalia, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Witam dziewczyny
U nas deszcz niestety,no cóż kolejny dzień po kocykiem
Nieukowa ale masz wstydzioszkamój czasem też tak się zasłaniał,ale do tego jeszcze nóżkami.
Marcia zazdroszczę tego serniczka,oj ale bym taki zjadła. Chyba muszę pomyśleć nad upieczeniem
Życzę wam moje drogie wspaniałej majówkiJoasia:), Rozalia, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Milej i slonecznej majowki dziewczyny
U nas poki co slonce..ale po poludniu maja byc deszcze..
A synek dzisiaj jakis niemrawymam nadzieje ze sie rozrusza..niby poranne ruchy zaliczyl ale zawsze byly jakies mocniejsze niz dzisiaj..ehh
Joasia:), Rozalia, Scintilla, maglic, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
Powoli ogarniam torbę do szpitala. Na stronie szpitala pisze żeby zabrać 10 pieluszek tetrowych. Myślicie, że faktycznie potrzeba ich aż tyle? W przyszłym tygodniu muszę jeszcze gdzieś nabyć te nieszczęsne staniki do karmienia. Boję się tylko, że te, które kupię teraz za miesiąc mogą być za małe.
Karolinka moja Zosia cały ubiegły tydzień miała jakiś leniwy, ale na usg wszystko było w porządku i teraz znów trochę się rozruszała więc pewnie nie masz się czym martwić
A ja wczoraj miałam taką ochotę na cydr. Gapiłam się na niego w sklepie jak pies na kiełbasę ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 11:40
karolinka85, Nieukowa, nenette, Z., Sista, Alorrene13, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
U mnie dzisiaj absolutny brak energii, że nawet nie chce mi się nic robić. Od rana szczypie i boli mnie prawy sutek, nic z niego nie leci, ale jakoś się nie martwię bo to chyba normalne w ciąży.
Wczoraj na SR było o pakowaniu do szpitala i o symptomach porodu. Mega zaskoczeniem było to, że symptomem porodu jest też biegunka. Babka mówiła, że jak się jest już w 37-40 tygodniu i się pojawi biegunka to lepiej jechać do szpitala, bo podobno poród jest wtedy błyskawicznyPoza tym, czop odchodzi kilka dni przed porodem, czasami 2 a czasami nawet tydzień przed. Aha, jak odejdą wody i będą zielone czy żółtawe to migiem do szpitala, bo jak są normalne to wtedy ma się ok. godziny na przyjazd, a przy tamtych to już nie ma tej godziny.
Mówiła też żeby ubranka dzieciaczka po porodzie zawinąć w kocyk, bo wtedy one mają wszystko pod ręką. W takim zawiniątku powinno się znaleźć: pampers, pielucha tetrowa, body na krótki rękaw lub na długi (zależy od wagi, bo dla tych ok. 4 kg to na krótki, dla mniejszych na długi), kaftanik i spodenki (śpiochy) lub pajac, czapeczka i skarpetki. Bo takiemu maleństwu po porodzie jest mega zimno. Po kąpieli to najlepiej ubierać w pampersa, czapeczkę i pajaca, a tak na dzień to body i skarpetki - wszystkie zestawy szpitalne.
Do smarowania dupki najlepszy alantan lub linomag, bo są cynkowe a do sutków najlepszy jest purelan, bo nie trzeba go zmywać do karmienia. Jak są poranione brodawki to po maści lepiej nie nakładać wkładek i staników, bo się później wszystko przykleja i jak się odrywa to znowu boli.Z., nenette, Rozalia, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość
-
Jakie podkłady kupujecie do szpitala ? Takie czy większe ?
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-40cmx60cm-5-sztuk.html
Czy
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:48
-
Dada, ja zamawiałam od nich szarą z różowym serduchem i żółtą z szarym serduchem. Są bardzo przyjemne w dotyku.
Agawera, myślę że takie mniejsze wystarczą. Ja się zastanawiam czy mi wystarczą podpaski maxi czy też kupić podkłady w gacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:50