X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Cześć kochane:)

Od rana jeszcze Was nie doczytałam, bo jak wyszłam po 8" to dopiero wróciłam.

Na wizycie wszystko w jak najlepszym porządku :)
    Przepływy, poziom wód ok.
    Julka zrobiła nam psikusa i w ciagu 3 tyg odwróciła sie głową w dół.
    Waga 2560 :)
    Wynik GBS ujemny ( przy opcji cc to tylko informacja dla pediatry), hemoglobina i mocz też bez zastrzeżeń.
    Termin cc 2 czerwca :)

bdxcf0dl1w6g_t.jpg
    6d0pevyzqilm_t.jpg

No a teraz zabieram sie za obiadek i nadrabianie wpisów co u Was:)
    Joasiu super zdjęcia i waga małej :) czyli podejrzewam ,że za 2 tyg u mnie na wizycie moja bd ważyć podobnie bo nasze Julki idą łeb w łeb :D

a powiedz mi kochana co gin mówił jeszcze o Rybniku ?
    co miałaś na myśli mówiąc że szpital stanie sie przyjazny dla naszych mężów ?
    ja mam nadzieje, że trafimy na wyrozumiałe położne i lekarzy :)

Joasia:), agawera lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Scintilla , gdzie kupiłaś te body ? :)

Kupiłam używane na allegro ... mają jeszcze napis Ronaldo na pleckach więc to jakaś b. stara kolekcja ale w idealnym stanie :)

Jak szukałam pomysłu to znalazłam sklep :
    http://www.iss-sport.pl - mają tam bodziaki innych drużyn ... ale szkoda mi było 100zł :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mój gin stwierdził , że personel do pracy przychodzi juz nie za karę. Na pytanie czy mąż nadal traktowany jest jak intruz przy opcji kiedy kobieta ma cc, to stanowczo stwierdził, ze nie. Bedzie mógł dłużej widzieć sie z maluszkiem a nie pare sekund na korytarzu przy windzie. Od maja w szpitalu po raz pierwszy rusza Szkola rodzenia. Ponoć odwiedziny są faktycznie z opcją, ze można dziecko zabrać ze sobą na sale odwiedzin (za panowania starego ordynatora zakazane). Tak wiec powinno być dużo milej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:28

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu czyli malutka będzie mogła normalnie podczas odwiedzin być przy mnie a nie za żadna szybą ?

szkoda, że nie zdążymy tej SR zaliczyć :/

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no słyszałam , że jak zwolnili tego ordynatora to sie polepszyło .. oby :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdyni na razie wietrznie i pochmurnie no i brakuje słońca może popołudniu wyjdzie słoneczko

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam gruszkę i to był błąd- mała tak pocisła mi żołądek , że zaaraz mi gardłem wyjdzie chyba :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w Gdańsku tylko z rana zapowiadało się na słoneczny dzień, ale jednak prognozy się nie myliły i juz po słonecznej pogodzie... Teraz czekam na tesciow , bo juz jadą z Olsztyna :)
    Wczoraj tak mnie zaczął bolec brzuch wieczorem ze juz myslalam ze rodze, ale po kilku godzinach przeszło, po prostu Mała tak się wiercila i rozpychala, jeszcze tak nie było ;) miałam upiec ciasto ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Na szczęście szarlotka jedzie z Olsztyna a moja mama upiekla serniczek :)

Wszystkim życzę udanej majówki :)

Joasia:), Inesicia, nenette, Rozalia, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam wczoraj dzień skurczy przepowiadajacych i trwało to z dwie godziny dość regularnie i skurcze niektóre były dość nieprzyjemne. Ale wszystko ucichlo. Oby do 13 maja potem niech się dzieje co chce.

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)
    U nas deszcz niestety,no cóż kolejny dzień po kocykiem :-P
    Nieukowa ale masz wstydzioszka :-) mój czasem też tak się zasłaniał,ale do tego jeszcze nóżkami.
    Marcia zazdroszczę tego serniczka,oj ale bym taki zjadła. Chyba muszę pomyśleć nad upieczeniem :-)
    Życzę wam moje drogie wspaniałej majówki :-)

Joasia:), Rozalia, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej i slonecznej majowki dziewczyny :)
    U nas poki co slonce..ale po poludniu maja byc deszcze.. :(
    A synek dzisiaj jakis niemrawy :( mam nadzieje ze sie rozrusza..niby poranne ruchy zaliczyl ale zawsze byly jakies mocniejsze niz dzisiaj..ehh

Joasia:), Rozalia, Scintilla, maglic, Ania1704 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo tak duper przespanej nocy zjadłam śniadanie i spalam do teraz ..:)

Ja tez bym sobie zjadla jakies ciasto albo gofra ale wszystko zamknięte chyba co? Jak tam trójmiejskie dziewczyny???

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli ogarniam torbę do szpitala. Na stronie szpitala pisze żeby zabrać 10 pieluszek tetrowych. Myślicie, że faktycznie potrzeba ich aż tyle? W przyszłym tygodniu muszę jeszcze gdzieś nabyć te nieszczęsne staniki do karmienia. Boję się tylko, że te, które kupię teraz za miesiąc mogą być za małe.
    Karolinka moja Zosia cały ubiegły tydzień miała jakiś leniwy, ale na usg wszystko było w porządku i teraz znów trochę się rozruszała więc pewnie nie masz się czym martwić ;)
    A ja wczoraj miałam taką ochotę na cydr. Gapiłam się na niego w sklepie jak pies na kiełbasę ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 11:40

karolinka85, Nieukowa, nenette, Z., Sista, Alorrene13, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdyni zaczął padać doszcz :( siedzimy w domu :( a liczyłam na spacer na bulwarze

Dada gofry to chyba nad możemy tam gdzie jest molo na zaspie chyba ze chce ci sie jechać do Sopotu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sobie mysle,ze przy plazy powinny byc tylko pogoda coraz gorsza :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my nie wychodzimy z domu , tylko dziś byłam w sklepie który zawsze jest otwarty kupiłam arbuza bo do mnie mówił dla męża coca-cola i cytrynę wczoraj był na pożegnanie kolegi ;) dziś liczyłam na lody choćby z mc ale nie mam ochoty tak daleko iść

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    U mnie dzisiaj absolutny brak energii, że nawet nie chce mi się nic robić. Od rana szczypie i boli mnie prawy sutek, nic z niego nie leci, ale jakoś się nie martwię bo to chyba normalne w ciąży.

Wczoraj na SR było o pakowaniu do szpitala i o symptomach porodu. Mega zaskoczeniem było to, że symptomem porodu jest też biegunka. Babka mówiła, że jak się jest już w 37-40 tygodniu i się pojawi biegunka to lepiej jechać do szpitala, bo podobno poród jest wtedy błyskawiczny :) Poza tym, czop odchodzi kilka dni przed porodem, czasami 2 a czasami nawet tydzień przed. Aha, jak odejdą wody i będą zielone czy żółtawe to migiem do szpitala, bo jak są normalne to wtedy ma się ok. godziny na przyjazd, a przy tamtych to już nie ma tej godziny.

Mówiła też żeby ubranka dzieciaczka po porodzie zawinąć w kocyk, bo wtedy one mają wszystko pod ręką. W takim zawiniątku powinno się znaleźć: pampers, pielucha tetrowa, body na krótki rękaw lub na długi (zależy od wagi, bo dla tych ok. 4 kg to na krótki, dla mniejszych na długi), kaftanik i spodenki (śpiochy) lub pajac, czapeczka i skarpetki. Bo takiemu maleństwu po porodzie jest mega zimno. Po kąpieli to najlepiej ubierać w pampersa, czapeczkę i pajaca, a tak na dzień to body i skarpetki - wszystkie zestawy szpitalne.

Do smarowania dupki najlepszy alantan lub linomag, bo są cynkowe a do sutków najlepszy jest purelan, bo nie trzeba go zmywać do karmienia. Jak są poranione brodawki to po maści lepiej nie nakładać wkładek i staników, bo się później wszystko przykleja i jak się odrywa to znowu boli.

Z., nenette, Rozalia, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zamawialyscie u tego sprzedawcę dolce sono na Allegro moze takie koszule z sercem Zobacz ofertę: Koszula Koszulka nocna ciążowa do karmienia rozm M
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=4863825312

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie podkłady kupujecie do szpitala ? Takie czy większe ?

http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-40cmx60cm-5-sztuk.html
    Czy
    http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:48

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, ja zamawiałam od nich szarą z różowym serduchem i żółtą z szarym serduchem. Są bardzo przyjemne w dotyku.

Agawera, myślę że takie mniejsze wystarczą. Ja się zastanawiam czy mi wystarczą podpaski maxi czy też kupić podkłady w gacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:50

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ