Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kochane :*
Ja wczoraj po wizycie u okulisty nic nie widziałam i od razu poszłam spać. Do tego od wczoraj strasznie boli mnie krzyżTrzymajcie kciuki, żeby mi to w końcu przeszło..
Rodzę sama, wskazań do cesarki nie ma, więc czekam na godzinę "0". Modle się żeby wytrzymać jeszcze te 11 dni do donoszonej ciąży, bo póki co - chyba jeszcze nigdy nie bolał mnie tak krzyż, pachwiny, Bożena i wszystko na około.
Miłej majóweczki kochane! :*Alorrene13, Rozalia, Scintilla, nenette, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny !
Dużo piszecie - co nie jest nowością
Wszystko ważne i fajne, że mamy tu wsparcie. Zarówno jeśli chodzi o kredyty mieszkaniowe jak i o ciążę i dzieci i gotowanie i wszystko. Aś ja też na pewno wzięłabym kredyt, natomiast w tym czy Was stać pomogą mam nadzieję najbliżsi i doradcy w banku którzy jednak też powinni być racjonalni. Ja sama wzięłam na siebie kredyt też zanim męża poznałam, ale teraz wynajmuję to mieszkanie więc kredyt sam się spłaca. Inaczej nie wiem czy dałabym radę.
DZIEWCZYNY MIŁEGO WEEKENDU MAJOWEGO !!!!
I żeby Słońce wychodziło jak najczęściejScintilla, Sista, nenette, maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:Jakie podkłady kupujecie do szpitala ? Takie czy większe ?
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-40cmx60cm-5-sztuk.html
Czy
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html
Allorene co racja to racja. Ja czasami myślę, że bez tego forum to byłabym mega zielona.
U mnie dziś mega power. Co prawda nie planowałam tego, ale zrobiłam przegląd kosmetyków i oczywiście było trochę tych kupionych na "kiedyś tam", bo z promocji, a teraz musiały wylądować w koszu bo już do niczego się nie nadawały. A jak już się za to zabrałam to przy okazji wysprzątałam całą łazienkę. Dobrze, że M nie widział jak skakałam po taboretach, ale jak wróci to i tak się domyśli. No nic, najwyżej usłyszę reprymendę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 13:09
Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Ja też mam te większe podkłady, kupiłam 5szt z SENI.
Gosia co do smarowania tyłka dziecka, to ja słyszałam od położnych co innego: im bardziej maść nałądowana cynkiem, tym lepiej trzyma się skóry i ciężej ją zetrzeć jak się zgromadzi w fałdach i zanieczyści kupką - wtedy zmywa się to na chama razem z naskórkiem i jeszcze pogarsza sprawę. Ja nie mam zamiaru niczym smarować na codzień, a jak się już wda odparzenie to mam zamiar wietrzyć pupkę bez pieluchy i wtedy dopiero smarować sudocremem. W każdym razie mi on pomagał zawsze jak miałam jakąś ranę/zajad/zastrzał/pryszcz itd wiec mu ufam (chociaż też jest mocno cynkowy i kleisty).
Też słyszałam o biegunce jako objawie zbliżającego się porodu, chociaż dla mnie to raczej nie było to zaskoczenie, jak mnie na okres się zbiera to mnie też zawsze czyści, także to chyba ma związek z aktywnością macicy...
Z czopem jest różnie, słyszałam że i tydzień przed porodem może odpaść, albo zaraz przed albo w trakcie porodu
A co do odejścia wód: jak są klarowne to i 4-5h można spokojnie przeczekać, ze spokojem umyć się, zjeść lekkostrawny ale sycący posiłek, przejrzeć torbę do szpitala, spakować dokumenty itd. No chyba że skurcze postępują dramatycznie albo szpital daleko. Ja nie mam zamiaru się pchać za wcześnie do szpitala, im później tym mniej męczenia się w obcym, wrogim środowisku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 13:18
gosi_a, Scintilla, Czarnaa94, maglic lubią tę wiadomość
-
Heloł
U mnie rano popadało a teraz jest w miarę przejrzyście, dlatego czekam aż mąż tyłek umyje i jedziemy do łazienek na spacer
Miłego leniuchowania czy to w domku czy na wyjeździe i trzymać się dzielnie w dwupakach
Karolinka u mnie synio też dziś prawie się nie rusza, pewnie taki dzień. Podobnie jak u Ciebie miał chwilę ruchów i teraz cisza, nie ma co budzić chłopaków i bez stresu, wszystko jest dobrze
Buziaki!Scintilla, nenette, karolinka85, maglic lubią tę wiadomość
-
Nieukowa, właśnie o to chodziło, że są trudno zmywalne i to jest ich duży minus.
Dada, dla mnie to bawełna. Ja mam 166 cm i kupiłam S (waga 66kg). Sięga mi trochę dłużej niż do połowy uda, 12 cm nad kolanem.
A mój obwód brzucha to równa setkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:05
Sista, nenette lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny też Was dopadają duszności ? ... dzisiaj u mnie tragicznie - niezależnie czy siedzę, leżę ledwo dyszę i mam wrażenie jakby ktoś położył mi kartofla na płuca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:31
-
Scintilla wrote:Dziewczyny też Was dopadają duszności ? ... dzisiaj u mnie tragicznie - niezależnie czy siedzę, leżę ledwo dyszę i mam wrażenie jakby ktoś położył mi kartofla na płucach
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
Ja juz od dłuższego czasu w Krakowie, niestety, pogoda pod psem - ciagle pada. Posiedziałam przy stole dwie godziny i nogi spuchły mi masakrycznie, najgorsze, ze stopy pod spodem i swędzą. Usiadłam teraz na kanapie z nogami u gory i Was nadrabiam. Prudukujecie na akord
Miłej majoweczki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:36
-
Scintilla wrote:Dziewczyny też Was dopadają duszności ? ... dzisiaj u mnie tragicznie - niezależnie czy siedzę, leżę ledwo dyszę i mam wrażenie jakby ktoś położył mi kartofla na płuca
Wstań i pochodź troszkę, bo może Ci dziecko gdzieś naciskać. A jak leżysz na boku to połóż sobie coś między nogi np. poduszkę.Scintilla lubi tę wiadomość
-
Dada wrote:Dziewczynki zamawialyscie u tego sprzedawcę dolce sono na Allegro moze takie koszule z sercem Zobacz ofertę: Koszula Koszulka nocna ciążowa do karmienia rozm M
http://allegro.pl/showItem2.php?item=4863825312 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć majówkowo
mam nadzieje, że humory dopisują niezależnie od pogody
kurcze to już maj, niektóre z nas mogą już za 2tyg rodzić, szok! Ja lenię się u rodziców, powdychałam w końcu trochę powietrza polegując na leżaku między jednym deszczykiem a drugim. Jutro robimy mojego wyczekanego grilla, na myśl o kiełbasce ślinka cieknie mi do pasa
M. pomył dziś mebelki małej i ma wolny wieczór na piwko z kolegami, odsapnie trochę. A jutro przyjedzie grillować z moim tatą
maglic, karolinka85, Scintilla, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nenette masz racje pewnie z20 ich zamówimy nie wspomnę o całej reszcie;)
Ja kupie takie dwie a na porod mam taka stara co sie ja wyrzuci odrazu,tylko zastanawiam sie czy jak nie ma guzików a beda chcieli położyć bejbi na mnie to co bede leżec z odkryta @???